Vrijheid heeft geen angst voor de waarheid. Angst leidt tot bedrog, waaruit alleen anarchie ontstaat. Op deze blog zet ik artikels die ik interessant vind, (eventueel) met eigen commentaar erbij, of geheel zelf geschreven teksten. Enkele zaken die ik verdedig: het groot belang van het bestaan van een liefdevolle Schepper (God); waardering voor seksualiteit als eenheid tussen man en vrouw, liefde en genot, vruchtbaarheid en engagement; eerbied voor het leven van iedere mens vanaf de bevruchting.
Bovenvermelde titel heb ik gekozen omdat vrijheid zo belangrijk is, maar anderzijds waarheid vaak gerelativeerd wordt, terwijl ik juist denk dat het relativeren van waarheid leidt tot bedrog en geen echte vrijheid mogelijk maakt, maar slechts anarchie. Die anarchie komt onder andere tot uiting in een chaotische seksualiteits- en relatiebeleving.
Ik heb een gelukkige jeugd gekend, maar de grote verandering kwam toen ik tien was. Op een avond vertelden mijn ouders me dat ik moest kiezen bij wie ik wilde wonen omdat ze uit elkaar gingen. Mijn ouders waren de twee mensen van wie ik het meeste ter wereld hield, en ik kon gewoon niet kiezen. Ik sloot me van binnen af voor wat er gebeurde. De pijn en het verdriet waren te veel om te dragen. Ik kon het niet verwerken. Ik denk dat ik toen een onbewuste beslissing genomen heb om niet meer te beminnen. Als ik niet meer zou beminnen, zou ik niet meer gekwetst kunnen worden. Van toen af heb ik niet meer gehuild (tot er iets fundamenteel veranderde in mijn leven).
Op een avond sloeg ik een man zo hard met mijn boksbeugel, dat hij levenloos neerviel. Wat mij het meest beangstigde was dat het me niks deed. Toen ik die nacht thuiskwam, zei ik tegen mezelf: wat is er van mij geworden? Toen ik kind was, gaf ik om anderen. Ik wilde een goed mens worden. Nu was alles wat ik deed mensen kwetsen. Die nacht werd ik mij bewust van een stem in mijn hart. Het was alsof ik de hel doormaakte. Ik schreeuwde het uit en vroeg nog een kans. Toen heb ik voor het eerst in mijn leven echt gebeden. Vanaf dat moment kreeg mijn leven zin, omdat ik werd bemind. Ik heb verschrikkelijke dingen gedaan, maar ondanks alles hield God van me, is Hij nooit opgehouden van mij te houden.
(het volledige artikel staat in het tijdschrift Jongeren-Aktie van Pro Vita - Gezin & Leven vzw, 17de jaargang, nr 199, augustus 2007 - A. Geudensstraat 19 - B-2800 Mechelen)
Op de Arlington County Fair halfweg deze maand hebben woedende homo-activisten een stand van PFOX (Parents and Friends of Ex-Gays) aangevallen. PFOX was daar om opvoedingsmateriaal in verband met homoseksuele aantrekking te verspreiden. Homo-activisten kwamen erbij staan, begonnen obsceniteiten te verkondigen en materiaal van de tafel op de grond te gooien. Ze eisten dat PFOX zou weggaan, dat ze homoseksuele echtgenoten zouden erkennen en verwierpen het argument dat homo's van geaardheid kunnen veranderen, ook al gaven ze toe dat ze hetero's kenden die hetzelfde gedaan hadden. Nadat een ex-homo vrijwilliger getuigde over hoe hij de homoseksuele levensstijl had verlaten, werd een van de activitsten zo woedend dat hij de ex-homo sloeg waarna hij door de politie werd buitengezet uit de beurs. Blijkbaar wordt PFOX regelmatig met dergelijke incidenten geconfronteerd en het wijst op de verregaande onverdraagzaamheid van homo-activisten ten opzichte van ideeën die niet stroken met hun agenda.
Een ziekenhuis in Italië heeft bij een 38-jarige vrouw, zwanger van een tweeling, een "verkeerd" kind geaborteerd. Eén kind was mentaal gehandicapt en het andere gezond. Blijkbaar waren de tweelingen van plaats verwisseld waardoor "per ongeluk" het gezonde kind werd geaborteerd. De vrouw liet daarna ook het gehandicapte kind aborteren. De vrouw was 18 weken zwanger op het ogenblik van de abortus.
Senator Paolo Binetti schreef als reactie dat "de tijd gekomen is om de abortus wetgeving te herbekijken. Hetgeen in dat ziekenhuis is gebeurd was geen medische abortus maar een abortus omwille van eugenetische reden".
Mijn bedenking: abortus op een mentaal gehandicapte geeft de indruk dat het leven van een gehandicapte geen waarde heeft en dat de waarde van een mens gebaseerd is op prestaties, intelligentie. Mogelijk komt dat voort uit een materialistisch, atheïstische visie op de mens, waarbij de waarde van een mens niet gebaseerd is op het bestaan van een voor ieder evenwaardige persoon.
Condoom propaganda (risico vermindering) kan, indien niet zorgvuldig toegepast, een vals veiligheidsgevoel geven bij jongeren en, paradoxaal, leiden tot meer risico gedrag en kwetsbaarheid zoals beginnen met seks op vroegere leeftijd en meerdere sekspartners. Dat staat bekend als "risico compensatie". Geen enkel Afrikaans land is erin geslaagd om de verspreiding van HIV te verminderen met programma's die exclusief op condoom propaganda gebaseerd zijn. Daarentegen hebben landen waar de verspreiding van HIV wel verminderd is, de boodschap van onthouding en trouw geïntegreerd in een nationaal programma.
Het volledige artikel (in het Engels) is hier te vinden:
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.