Inhoud blog
  • Gegrilde sintjacobsvruchten met paprikacoulis
  • voorgerecht
  • Hoofdgerecht: Tournedos van konijn met romige mosterdsaus
  • Voorgerecht:: Barquette met appel en ganzenlever
  • eendeborst met grimbergen blond en garnituur van witloof
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    erika's keuken

    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde sintjacobsvruchten met paprikacoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     Voorgerecht

     

       Benodigdheden voor 4 personen
     

       *1 ui
       *2 rode paprika's
       *1teentje look
       *100 ml; witte wijn
       *8 sint jacobsvruchten ( 2 per persoon )
       *olijfolie
       *verse basilicum


       Bereidingswijze:


       *de ui, paprika en look fijn snipperen en laten uitzweten in olijfolie
       *blussen met de witte wijn en goed laten doorkoken
       *het geheel mixen en afsmaken met pezo en kippenbouillon
       *eventueel bijbinden met witte  maizena
       *de vruchten droog deppen en inoliën
       *kruiden met pezo en ongeveer 6 min. op de gril laten garen
       *dresseer de saus op het bord met daarop de sint jacobsvruchten
       *werk af met basilicum en serveer met een stukje brood

    25-03-2009 om 15:46 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
        Stoofpotje van sint jacobsvruchten en oesterzwammen
      
        Benodigdheden voor 4 personen:

        *8 eetlepels olijfolie
        *3 gesnipperde sjalotten
        *1 gesnipperd teentje look
        * 400gr. oesterzwammen
        *1 dl. groentebouillon of kipvoeg er de oesterzwammen aan toe vvv
        *1 dl. room
        *400gr. sint jacobsvruchten
        *pezo


        Bereidingswijze:


        *verhit 6 lepels olie en stoof er de sjalotten en de look in aan ( fijn gesneden )
        *voeg er de oesterzwammen aan toe en laat die gedurende 2 min. garen
        *voeg er de bouillon en de room aan toe en laat lichtjes inkoken ( eventueel binden )
        *breng de sint jacobsvruchten op smaak met pezo en bak ze aan in de rest van de olie (even in de bloem wentelen )
        *dien op met een stukje brood

                                                                                                                                                                                      Heerlijk!

                                                                                                                                                                                                          Erika

                                                                                                                                


    25-03-2009 om 15:12 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdgerecht: Tournedos van konijn met romige mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen     Benodigdheden voor 4 personen:


       *4 konijnenfilets (ruggen)
       *8 reepjes spek
       *4 preiwitten
       *1/4l. bouillon
       *2.5 dl. room
       *1 glas sherry
       *zachte graanmosterd
       *fijngesneden bieslook (peterselie of kervel)
       *pezo
       *keukentouw
       *boter


       Bereidingswijze:


       *snijd de filets in tournedos van  2cm en omwikkel ze met spek
       *bind vast met keukentouw
       *bak het vlees aan in de pan (geen tefal) met de boter; gaar verder in de oven op 180°C ged. 8'
       *giet het vet uit de pan ( over de tournedos gieten ) en deglaceer met de sherry. Voeg de bouillon toe en laat inkoken.
       *voeg de room toe. Haal van het vuur en voeg er de mosterd aan toe.
       *snijd de preiwitten julienne en laat langzaam garen in wat vocht (wijn,water of bouillon) . Kruid met pezo.
       *maak op de verwarmde borden en bedje van prei. Schik hierop de tournedos en nappeer de saus errond.
       *serveer met puree .

                                                                                                                                                            Groetjes Erika

    23-03-2009 om 00:00 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht:: Barquette met appel en ganzenlever
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Benodigdheden voor 4 personen:

      *4 dunne sneetjes ganzenlever
      *3 appels
      *4 vierkantjes van bladerdeeg
      *boter
      *suiker
      *pezo
      *bloem
      *abrikozensiroop of perensiroop
      *1 eidooier
      *peterselie

      Bereidingswijze:

      *steek de vormpjes uit de bladerdeeg en leg op een bakplaat
      *bestrijk met eigeel en bak af in de oven op 200°C ged. 13 min. (tot goudbruin)
      *schil de appels en verdeel elke appel in 8 stukjes
      *de appels aanbakken in de boter en carameliseer met suiker
      *de ganzenlever door de bloem wentelen en kort bakken in zeer warme boter
      *dresseer op de borden.  
      *eerst het bladerdeegje, hierop de appeltjes dan ganzenlever
      *versieren met siroop en een takje peterselie.


                                                                                                                                            Smakelijk,
                                                                                                                                                                 Groetjes Erika
      
      







     

    23-03-2009 om 00:00 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eendeborst met grimbergen blond en garnituur van witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste collega's  

    De bereidingswijze:

    *
    kook de aardappelen (nicola) in de schil:-*blancheer de uitjes kort en laat uitlekken *bak de spekjes en neem uit de pan

    *
    braad de eendenborst aan en laat verder garen in de oven 10min. op 180°c
    *
    deglaceer de pan met het bier,honing en kippenbouillon
    *
    bind de saus met bruine maizena express,en voeg de ui en spekjes toe.
    *
    snijd de kapjes van de aardappelen en hol ze voorzichtig uit.
    *
    prak het aardappelkruim fijn, meng met lookboter,room en pezo.
    *
    vul de aardappelen met deze puree en zet deze in de oven 25min. op 180°c

    *stoom het witloof gedurende 20min.gaar,kruid met pezo en bak op in de pan (beetje suiker aan toevoegen)
    *
    dresseer de saus op het bord; leg er de sneetjes filet op, garneer met een gevulde aardappel en een stukje witloof met rucola salade.

    22-03-2009 om 00:00 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening bloggen



    Hallo Josee,

    Juist gedaan met strijken,even oefenen om te zien of ik er nog iets van snap!

    De groetjes,   Erna

    18-03-2009 om 10:02 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto


    oefening

    17-03-2009 om 16:38 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan fleurboetiek
    Hallo Josee,

    Je boetiek zal fleurig en aantrekkelijk zijn.

    Groetjes Erna

    17-03-2009 om 16:15 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-03-2009 om 15:49 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.visgerecht
    kabeljauw met tomaten saus

    17-03-2009 om 15:01 geschreven door erika  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs