Inhoud blog
 • MOUNTAINBIKE-TOCHT ‘DE HEUVELTJES VAN ERIKA’ : TIENDE VERJAARDAG !
 • webalbum 2008
 • DE HEUVELTJES VAN ERIKA : KLERKEN ANDERS BEKEKEN.
 • welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Gastenboek
 • mountainbiketocht
 • videoopname
 • fijn weekend
 • bar
 • Definitieve plooi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 01-2011
 • 01-2010
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  de heuveltjes van Erika
  03-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 16 januari is er de elfde editie van de Klerkense mountainbike-toertocht 'De Heuveltjes van Erika', met vrije start van 8 uur tot 11 uur in de sportzaal van de vrije basisschool te Klerken.
  Voor de rijders is er keuze uit drie afstanden, nl 23 km, 34 km of 45 km.
  Alle drie de volledig bepijlde omlopen verlaten onderweg nooit het grondgebied van de gemeente Houthulst.
   
  Vorig jaar kwamen ruim 750 fietsers vanuit gans Vlaanderen naar dit recreatief-sportief evenement afgezakt, op zondagvoormiddag.
   
  Tijdens de tocht worden onderweg videobeelden opgenomen van de rijders, die dan vanaf 11.15 uur worden vertoond in de zaal, op groot scherm.

  03-01-2011 om 00:00 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUNTAINBIKE-TOCHT ‘DE HEUVELTJES VAN ERIKA’ : TIENDE VERJAARDAG !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het Westvlaamse recreatieve mountainbike winterseizoen, is de naam ‘De Heuveltjes van Erika’ stilaan  een klassieker geworden.  Voor het tiende jaar op rij al organiseert de lokale mountainbike-club ‘Erika’s Baaikers’ haar winter-veldtoertocht in Klerken, traditiegetrouw half januari.

  Vele honderden fietsers zullen op zondagvoormiddag 17 januari dan ook weer de weg naar het heuveldorp inslaan, om er een mooie – met prachtige vergezichten doorspekte – mountainbiketocht af te werken, met heel veel eenmalige doortochten bij privé-eigenaars, en met het nodige klimwerk,  zodat de kuiten constant op spanning kunnen worden gehouden. 

  De organisatoren maken er voor hun tiende editie, meer dan ooit een erezaak van om een tocht aan te bieden waar iedereen aan zijn trekken komt : Voor diegenen die een eerste maal willen proeven van het mountainbiken is er een tocht van 23 km voorzien, voor de sportievelingen is er een tocht van 34 km uitgetekend, en voor de geoefende fietsers mag de grootste afstand van 45 km, geen probleem vormen.  Op de goed bepijlde tocht zijn één of meerdere haltes voorzien, waar de deelnemers worden getrakteerd op sport -  en energiedrank, en waar ook de hongerige magen opnieuw kunnen worden bijgevuld.

  Bovendien wordt er – om de tiende verjaardag van deze tocht speciaal in de kijker te plaatsen – een extra halte ingelast,  op amper een kilometer voor de finish, alwaar de deelnemers worden getrakteerd op ‘eentje van het huis’.

  Het recreatieve mountainbiken dat de laatste paar jaar een ware boom beleeft, is op zondag 17 januari in Klerken,  eigenlijk toegankelijk voor iedereen : Er kan vrij gestart worden tussen 8 u en 11 u, en elke deelnemer bepaalt zelf welke afstand en aan welk tempo hij of zij de tocht wenst af te werken. Inschrijven (verzekering inbegrepen) kost 4 € voor wie over geen fiets-licentie van één of andere federatie beschikt, en daarvoor krijg je heel wat terug : Een schitterend bepijlde MTB-tocht , bewaakte fietsparking bij de zaal,  bevoorradingen onderweg , pechdienst, fietsafspuitplaats, warme douches en 2 warme pannenkoeken achteraf.  Bovendien wordt er onderweg ook gefilmd, en deze beelden worden vanaf  11.30 u vertoond in de zaal, op groot scherm.

  Ook aan de jongste sportievelingen is gedacht : Voor 9 tot 14-jarigen is de inschrijving gratis, en kan er in groep worden gestart om 9.30 uur, onder toezicht van enkele begeleiders van Wielerbond Vlaanderen.

  Voor wie over geen mountainbike beschikt is er zelfs een verhuurdienst voorzien (info op 0497-571162) .

  Iedereen de fiets op dus,  op zondag 17 januari, waar op deze dag Klerken de enige mountainbike-organisatie is die geprogrammeerd staat,  in de ganse provincie West-Vlaanderen.  Bij vriesweer wordt het een keihard vlamparcours, waarbij de tenen en vingertoppen best flink worden ingepakt tegen de winterse kou.  Bij dooiweer krijgen de deelnemers er als extra dimensie, hier en daar nog een helend modderbadje bovenop.  Wat wil een mens nog meer op een zondagvoormiddag ?!

  04-01-2010 om 00:00 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  24-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.webalbum 2008
  De foto's zijn nu online te bekijken :
  Ga naar het album, klik hier.

  24-02-2008 om 15:20 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  06-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HEUVELTJES VAN ERIKA : KLERKEN ANDERS BEKEKEN.

   

  ALGEMENE INFO

  ° De Heuveltjes Van Erika (8ste editie)

     Zondag 20 januari 2008.

     Vrije start tussen 8 u en 11 u

     Organisatie : mountainbike-club Erika’s Baaikers – Klerken.

     De Heuveltjes van Erika zijn de enige off-road rit die jaarlijks wordt georganseerd binnen de

     gemeente groot-Houthulst.

     Info : www.bloggen.be/erika

               www.mountainbike.be  (logo rechtsboven startpagina of via forum – toertochten )

    e-mail : rik.claeys2@telenet.be

    tel 0497-57 11 62  (Rik)

   

  ° Inschrijvingsplaats : sportzaal vrije basisschool, Smissestraat 7 Klerken (ligt tussen

                                      Houthulst en Diksmuide )

  ° inschrijfgeld :

     met vergunning (BWB / WBV / BBR) : 2 €

     zonder vergunning : 4 €

     onder de 15 jaar gratis

   

  ° Fietske huren.

    Voor wie over geen MTB-fiets beschikt, kan er ter plekke eentje worden gehuurd (12,50 €)

    Wel vooraf reserveren aub. (tel 0497-57 11 62)

     

   

  ° Afstanden

     45 km (2 bevoorradingen onderweg)

     35 km (2 bevoorradingen onderweg)

     23 km (1 bevoorrading onderweg)

   

  ° Aanduiding omloop.

     De grote omloop (45 km) bevat 30 off-road-stroken, waarvan de 20 laatsten, in aftellende volgorde,  genummerd zijn.

  Gezien Klerken, het dorp op de heuvel is, wordt er ook wat geklommen. Er zijn zes genummerde klimstroken, maar ook het ‘vals plat’ en de twee Parijs-Roubaix-kasseistroken ( samen bijna drie km. lang) maken de stukken ‘road’ extra lastig.

   

  °Kids-Tocht

  Om 9.30 uur start er een “kids-tocht” , voor kinderen vanaf +/- 9 jaar tot 12 jaar. De afstand is 17 km, met onderweg één bevoorrading. Er wordt gestart in groep.

     Deze tocht wordt in twee groepen (geoefende fietsers en ongeoefende fietsers)  afgewerkt, telkens met twee volwassen begeleiders.

   Inschrijven is gratis, de bevoorrading onderweg en de pannenkoeken achteraf ook. Dit alles omdat onze minister Anciaux heeft gezegd dat de jeugd meer moet sporten. Astemblief, Bert !

   

  ° Live on screen. (of toch bijna)

    Onderweg wordt er weer flink wat gefilmd, en die beelden worden achteraf (vanaf 11 uur, doorlopend vertoond in de zaal) .

   

  ° Proper wordt vuil, maar daarna weer proper.

   Fietsen en mensen kunnen achteraf netjes worden gereinigd. Voor dames en heren zijn aparte douches voorzien. Voor de fietsen echter niet. Voor hen is er een ‘gemengde’ afspuitplaats met 10 aparte aansluitingen.

   

  ° Beschrijving omloop.

    In tegenstelling tot vorige jaren, is de omloop dit keer iets minder lastig gemaakt. Erika’s heuveltjes gaan dit keer meer bergaf dan bergop, en ook de vaak verguisde lussen in de weiden en de velden zijn nagenoeg allemaal afgeschaft. Enkel goed lopende weiden en velden zijn nog in het traject opgenomen, en die doorgangen zijn herleid tot ‘functionele doorsteken’ .

  Vanaf de start wordt onze plaatselijke beeldhouwer, wijlen H. Covemaecker de nodige eer bewezen, om via diens pad in het MPI-domein terecht te komen en daar, en vlak daarna, aan de achterzijde kerk, de eerste twee korte, krachtige klimmetjes te verwerken. Dan gaat het off-road bergaf, richting Steenstraat, de grens met Esen wordt er afgetast, en via een tweede stuk Steenstraat komen we via de Ruiterhoek terug bergop naar de Klerkense heuvelzone, alwaar, kort na nog twee krachtige klimmen en een bezoekje aan de molenruïne (die binnenkort wordt gerestaureerd als monument uit W.O. I), de eerste bevoorrading wacht. Daarna gaat het via een waaier van off-road richting Jonkershove, de grens met Merkem, en via lange bos-zones komen we terug in de bewoonde wereld, waar in Houthulst de tweede bevoorrading wacht. Daarna wordt het Houthulstse bos (groot en klein bos) geserveerd, via off-road komen we terecht op Terrest waar de volgende van Erika’s heuveltjes wachten, en via een lange weide-klim, komen we weer in Klerken terecht. Wat bergop en bergaf, een ommetje via de afgelegen hoeves van de familie’s Alley en Puype, en een bijzonder venijnige laatste klim (Predikboomstraat) brengen ons terug aan de finish, waar de dampende pannenkoeken en de schuimende Leffe’s op ons wachten.

  Klerken (dat met zijn 42 m. boven de zeespiegel, als een eiland hoog boven het vlakke polderland uit torent) biedt een afwisselende MTB-tocht,met heel veel eenmalige-privé doorgangen en  met onderweg ook bijzonder fraaie vergezichten. Een unieke en eenmalige kans, om het heuveldorp vanuit nooit eerder geziene en niet toegankelijke plekjes te (her-)ontdekken.

  De route is volledig bepijld, en de kortere afstanden (35 km en 23 km), worden onderweg duidelijk aangegeven via ‘splitsing-borden’.

  Bij de start krijg je ook een nood-tel. nummer mee, zodat wie onderweg pech krijgt, na een belletje, door de pechdienst terug naar de startplaats wordt gebracht.

   

  ° ‘Den après’.

    Uiteraard is er weer een gezellige bar ingericht in de zaal, waar de bediening wordt verzorgd door Erika zelf en haar charmante serveuses. U kunt er gezellig nakaarten over de rit, uzelf bekijken op de film-reportage, of discussiëren over de vraag als Sven Nijs de week na Klerken nu al of niet wereldkampioen zal worden in Treviso.

  Tevens hangt er vanaf 11 uur een lijst uit met de prijswinnaars, van de W.K.-cyclocross-gadgets (petten, regenjasjes en paraplu’s met het officiële W.K.-logo) , geschonken door de W.K.-organisatoren van Hooglede-Gits.

  Na de rit kunt u met uw inschrijfbonnetje overigens, twee lekkere, vers gebakken pannenkoeken gaan afhalen.

   

   

  06-01-2008 om 10:57 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
  15-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom op de weblog van Erika's Baaikers
  Erika's Baaikers organiseert op 20 januari haar achtste mountainbiketocht 'De Heuveltjes van Erika'. Meer inlichtingen volgen binnenkort...

  15-12-2007 om 10:36 geschreven door Erika's Baaiker  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/erika

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  15-12-2007 om 10:32 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!