Ter gelegenheid van mijn verjaardag trakteerde ik mijn collega's met zelfgebakken wafels. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit deed en ook was ik niet vertrouwd met het gebruik van het wafelijzer. Geen nood, mijn collega ging voor ondersteuning zorgen. We hebben 's nachts veel plezier beleefd. De hele afdeling was "geparfumeerd" met de bakgeur. Een patiënt die even wakker werd, dacht dat er een taart werd gebakken. De eerste drie pogingen waren niet bepaald een succes te noemen. Ofwel had ik er teveel beslag op gedaan en liep het grootste deel van het wafelijzer af met het nodige gekuis erbij ofwel deden we het wafelijzer te vroeg open. Maar nadien verliep alles vrij vlot. Ze werden zeer lekker bevonden, want de collega's van de late shift hebben geen wafels gezien. Het waren er nochtans veertig, kun je nagaan.
VANILLEWAFELS
Soort gerecht : Gebak
Hoofdingrediënt : Bloem
Bereidingsduur : 30 min
Ingrediënten
500gr bloem; 325gr suiker; 300gr gesmolten boter; 3 zakjes vanillesuiker; zout; 5 opgeklopte eieren; 150 ml melk
Bereiding
Meng de ingrediënten door elkaar, zodat er een beslag ontstaat. Zorg er voor dat de gesmolten boter eerst door de bloem gaat om verzakken te vermijden.
Doe een beetje olie op het wafelijzer en wacht tot het heet is.
Bak de wafels door telkens een kleine hoeveelheid deeg aan te brengen
Baktijd : 3 minuten 15 sec., onmiddellijk uitnemen en op een rooster laten afkoelen.
Open het wafelijzer niet voortijdig, anders scheuren de wafels.
19-03-2011 om 00:00
geschreven door Eric 
Categorie:Nagerechten
|