Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    24-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brésiliennetaart
    Een super gemakkelijk receptje om niet alleen een flantaart van te maken maar tevens de basis vormt voor een brésiliennetaart of smurfentaart. En met de nieuwste ultra pro taartvorm die Tupperware er nu bij heeft wou ik maar al te graag aan de slag gaan.

    Nodig voor je taart :

    - 1/2 l melk
    - 1 kop suiker ( 100 gr)
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 2 soeplepels vanillepuddingpoeder
    - 4 eieren
    - 1 kop zelfrijzende bloem ( 100 gr)

    Voor de brésiliennetaart :

    - 250 ml room
    - 2 soeplepels bloemsuiker
    - een zakje gehakte nootjes

    Werkwijze :

    Breng melk, suiker, vanillesuiker en bloem in een mengkom en roer alles onder elkaar. Voeg dan de 4 eidooiers toe en meng weer.
    Klop de eiwitten stijf in de speedychef of gewoon met een mixer en spatel dit bij onder het eerstgenoemde beslag.

    Vet je ultra pro taartvorm in en bebloem hem lichtjes. Giet het vloeibare beslag erin en zet de taart in een voorverwarmde oven van 180°.
    Bak ze in 40 minuten gaar.

    Laten afkoelen op een taartrooster door deze boven op de ultra pro taartvorm te zetten en dan om te keren. Wanneer ze koud is kan je ze terug omdraaien en er slagroom opspuiten en bestrooien met nootjes of geraspte chocolade.

    Laat het smaken.












    24-12-2016 om 20:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro taartvorm, flantaart
    >> Reageer (0)
    11-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip zoetzuur
    Een heerlijk snel klaar gerecht voor op vakantie of gewoon wanneer je weinig tijd hebt.

    Nodig :

    - 500 gr kipfilet
    - 1 rode paprika
    - 1 ajuin
    - en/of 1 pak wokgroente
    - 1 klein blikje ananas
    - 4 soeplepels ketchup
    - 3 soeplepels suiker
    - 2 soeplepels sojasaus
    - 3 soeplepels azijn
    - maizena
    - peper en zout


    Werkwijze :

    Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe die in de ultra pro samen met de overige groenten. Gaar op 800 watt gedurende 8 minuten met het deksel op de pot. Roer dan onder elkaar en voeg er het sausje aan toe zonder de maizena. (sausje = ketchup,suiker,sojasaus,azijn,pezo)weer goed roeren en terug in de microgolf zetten gedurende 5 minuten op 800 Watt. Dan de maizena oplossen in het nat van de ananas en toevoegen. Zet nu zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 à 4 minuten.


    Je gerecht is klaar en heerlijk bij rijst.








    11-07-2016 om 11:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (28 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zebracake
    Niet moeilijk te maken en een heerlijk en mooi resultaat met dit receptje. Het deeg is vrij vloeibaar maar hierdoor is het juist mogelijk de leuke strepen te bekomen in de cake.

    Nodig :

    - 2.5 dl olie dat mag zonnebloemolie zijn, maar ik heb gekozen voor druivenpitolie
    - 250 gr suiker
    - 1 dl melk
    - 4 eieren
    - 1 koffielepel vanille extract
    - 300 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 30 gr pure cacaco (geen nesquick)

    Werkwijze :

    Meng in een kom de olie, suiker, melk en eieren met behulp van de halve klopper. Verdeel dan in 2 delen. Meng bij 1 deel 170 gr bloem, bakpoeder + vanille extract. Meng bij het andere deel 130 gr bloem, bakpoeder en cacao. 

    Doe dan op de bodem van een bakvorm (doorsnede 17 cm ongeveer) eerst een goeie lepel wit deeg. Doe daarop een lepel donker deeg maar zorg dat je binnen de kring blijft van het witte deeg. daarna weer een lepel donker deeg op het witte deeg en zo door gaan tot het op is. Je zal merken dat het vanzelf verder uitloopt en gaat zorgen voor een mooi streepjeseffect. Indien je wil, kan je met behulp van een tandenstoker bovenaan nog een verder versiering aanbrengen door van het middenuit met de tandenstoker een kruis te trekken doorheen de cirkel.


    Bakken op 180° in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten.


















    21-06-2016 om 21:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux citroen
    Luchtiger dan een cake maar net is sappiger dan een biscuit dan bent u met dit receptje goed af.


    Nodig :

    - 4 eieren
    - 130 gr suiker
    - 80 gr boter
    - 120 gr bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - sap en zeste van 2 citroenen

    Werkwijze :

    Eieren scheiden met behulp van koksmaatje. De eigelen samen met de suiker mixen tot het volume verdubbelt, het sap van de citroen dan toevoegen als ook de gesmolten boter en bloem met bakpoeder. Als laatste voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig onderspatelen met behulp van de siliconen spatel.

    Een vorm gebruiken van 20 x 20 cm. Ik gebruikte hiervoor de vierkante ultra pro. Heb hem ingevet en lichtjes bebloemd. De moelleux bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 20 minuten.


    Na afkoeling bestrooien met poedersuiker.

    Lekker fris is dit luchtige gebakje.










    08-04-2016 om 21:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supersnelle rijsttaart
    Enige tijd terug trok volgend receptje mijn aandacht in het foldertje van de Lidl. Kon het niet laten ze uit te proberen en ik kan je vertellen dat het de moeite is deze te maken. Ze was super lekker en bovendien heel snel gemaakt en tevens klaar.


    Nodig :

    - 1 vel bladerdeeg
    - 2 blikken rijstpap
    - 85 gr suiker
    - 75 gr bloem
    - 4 eieren


    Werkwijze :

    De eidooiers samen met de suiker mixen, de rijstpap en bloem toevoegen. De eiwitten stijfkloppen in speedychef of met mixer en als laatste er voorzichtig onder spatelen.

    Het bladerdeeg in een taartvorm leggen met het bakpapier eronder. Het rijstpap mengsel over het bladerdeeg uitgieten en dan de taart afbakken in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 20 à 25 minuten.

    Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn ;-)










    08-04-2016 om 20:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    23-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peanut Butter Cookies
    Heerlijk koekje gevonden in het boek : de keuken van Sofie. Vaak vind ik haar verhoudingen niet zo kloppen maar met dit koekje zit het echt goed.


    Nodig :

    - 50 gr gezouten pinda's
    - 125 gr boter op kamertemperatuur
    - 125 gr blonde suiker (cassonade)
    - 125 gr rietsuiker
    - 125 gr pindakaas
    - 175 gr bloem
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 1 theelepel bicarbonaat
    - 1 theelepel zout
    - 1 ei
    - 100 gr pure chocolade of chocoladeparels

    Werkwijze :

    Hak de pinda's heel fijn in de turbomax.  Meng de boter, de cassonade, de rietsuiker, de pindakaas, de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat , het zout en het ei.  Roer dan de gemalen pinda's erbij onder.

    Verpak het deeg in plastic folie of in een ruimtekommetje en zet het in de koelkast voor een uurtje.  Verwarm de oven voor op  180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier of de bakmat.

    Schep bolletjes deeg op de bakplaat en duw ze wat plat. Ze zullen tijdens het bakken nog verder uitlopen. Overstrooi de hoopjes met de chocoladeparels..

    Bak de koekjes af 12 tot 15 minuutjes.  Bij het verlaten van de oven voelen de koekjes nog zacht aan maar harden uit bij het afkoelen.


    Laat ze smaken.








    23-02-2016 om 18:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiraalkoekjes met vulling van noten, honing en kaneel
    Lekker koekje om de laatste noten van het seizoen in te verwerken.

    Nodig voor het koekdeeg :

    - 120 gr zachte boter
    - 75 gr suiker
    - 1 eigeel
    - 1/2 koffielepel vanille extract
    - 250 gr bloem
    - 1/3 koffielepel bakpoeder
    - 3 soeplepels melk

    Werkwijze :

    Boter + suiker mengen in de keukenrobot. Dan de bloem met bakpoeder toevoegen, dan het eigeel erbij voegen met de melk en het vanille extract. Mengen tot een homogeen mengsel en tot een bol vorm. Inpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen.  Dan uitrollen met behulp van de deegroller tot een rechthoekige lap.

    Nodig voor de notenpasta :

    - 150 gr noten.
    - 40 gr suiker
    - 2/3 koffielepel kaneel
    - 40 gr honing of agavesiroop
    - 50 gr boter

    Werkwijze voor de notenpasta :

    Noten kraken met de notenkraker. De noten dan fijnmalen in de turbomax of extrachef. Hieraan voeg je de suiker toe, kaneel, honing en de boter. Dit mengsel uitstrijken met behulp van de siliconen spatel over het deeg. 

    Het deeg dan oprollen, in plastiekfolie verpakken en terug een uurtje in de koelkast leggen.

    Dan rondjes afsnijden van 0.5 cm dikte en op een bakplaat leggen.

    Afbakken in een voorverwarmde oven van 170 °C


















    05-02-2016 om 21:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse cheesecake
    Met slechts 3 ingrediënten een super luchtige cheesecake bekomen. Het kan met dit recept afkomstig van een Japanse hobby kokkin die er een filmpje van op youtube heeft geplaatst en ondertussen al 1,6 miljoen keer is bekeken.

    Natuurlijk wou ik dit ook uitproberen, onder het motto : snel en smakelijk eten !

    Wat heb je nodig :

    - 3 eieren
    - 120 gr roomkaas type Philadephiakaas, St.Moretkaas of een huismerk van Lidl, Aldi, Delhaize of Okay
    - 120 gr witte chocolade

    Welk Tupperware materiaal is hier handig bij :

    - microcook schenkkan
    - siliconen spatel
    - halve klopper
    - siliconen Tupcakevorm
    - koksmaat
    - speedychef

    Werkwijze :

    Breek de chocolade in stukjes en doe hem in het schenk kannetje. Zet hem vervolgens 3 x 30 sec op 800 Watt in je microgolfoven en roer tijdens elke stop.

    Scheid de eieren met behulp van het koksmaatje, doe het eiwit samen met een snufje zout in de speedychef en mix tot je stijve pieken bekomt. 

    Bij de gesmolten chocolade voeg je nu je 120 gr roomkaas en roer goed los met de halve klopper. Voeg er dan de 3 eigelen aan toe en roer weer goed los.

    Als laatste voeg je het stijfgeslagen eiwit in 3 keer bij de vorige massa. En spatel met je siliconen spatel het er luchtig doorheen.

    Spoel je tupcakevorm om met water en klop uit (niet afdrogen). Zet de vorm au bain marie nu in je oven die je ondertussen voor verwarmt op 170°C. Verdeel het deeg over de 6 holtes. 

    Bak af op 170°C gedurende een kwartier, verlaag je oven naar 160°C gedurende terug een kwartier en dan zet je de oven uit maar laat je de vorm nog een kwartier rusten met gesloten deur.

    Nota : au bain marie = de ovenschaal vullen met heet water en daarin je tupcakevorm plaatsen maar zie dat er geen water in je vorm komt. Dit proces is zeer belangrijk om het bakken gelijkmatiger en vlugger te laten verlopen en tevens dat hij niet gaat inzakken bij het afkoelen.


















    01-02-2016 om 15:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Tupcakevorm, 3 ingrediënten, cheesecake
    >> Reageer (0)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandancake
    Deze luchtige cake afkomstig uit Indonesië is het zeker waard om eens te worden uitgeprobeerd.

    Nodig :

    - 6 eidooiers
    - 120 gr bloem
    - 30 gr maïzena
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 80 gr suiker
    - 150 ml dikke kokosmelk
    - 80 ml plantaardige olie
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 theelepel pandanpasta
    - 1/8 theelepel zout

    Voor de Meringue die op het laatst onder het deeg moet :

    - 6 eiwitten
    - 80 gr suiker

    Werkwijze :

    Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder en zet even aan de kant. Klop de eiwitten stevig op en voeg dan beetje bij beetje de suiker er bij en klop verder tot alle suiker goed is opgenomen en zet dan deze ook even aan de kant.
    Klop de eidooiers en suiker tot een luchtig geheel ( zeker en vast 10 minuten) Klop dan de overige ingrediënten erbij onder zoals de kokosmelk, olie, vanillesuiker, pandanextract en zout.

    Spatel dan de gezeefde bloem door het eiermengsel. Hou het luchtig. Neem 1/3 van de meringue en spatel door het beslag. Spatel rustig de rest erdoor tot dat het beslag geen dotten eiwit meer heeft. 

    Doe in het ingevette en bebloemde tulbandvorm en bak af in een voorverwarmde oven van 160 °C gedurende 50 minuten. Met een stokje controleren op de gaarheid. Oven afzetten en nog 10 minuten laten afkoelen in de oven om inzakken te vermijden.













    30-01-2016 om 16:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    15-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas Mug cake
    Heel snel te maken dit receptje en juist goed voor 2 Mokken te vullen.


    Nodig :

    - 25 gr boter
    - 40 gr bloem
    - 60 gr speculaas
    - 70 ml melk
    - 1 eiwit
    - 1 koffielepel suiker
    - 1 mespunt kaneel


    Werkwijze :

    De boter smelten in de schenkkan. 1.30 minuut op 400 Watt. Dan de bloem toevoegen. 
    De koekjes fijnmalen in de Turbomax en ook toevoegen. Dan ook de melk en de kaneel erbij doen. Goed mengen. Het eiwit klop je stijf in de speedychef samen met de suiker en voeg je toe bij het eerste gedeelte. Dan met de spatel nog eens alles onder elkaar zetten en verdelen over 2 Mokken.

    In de microgolf plaatsen per tas 1.30 minuten op 750 Watt


    Smakelijk met een vers tasje koffie of thee erbij ;-)














    15-01-2016 om 18:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm/prei gratin schotel
    Een toppertje klaargemaakt in de vierkante ultra pro van 2 liter die deze maand te koop wordt aangeboden bij Tupperware. Het recept is niet van Tup maar heb ik zelf in elkaar gestoken. En hier thuis waren ze het er allemaal over eens dat dit zeker opnieuw op tafel moet komen.
    Het is een snelle, smakelijke schotel en in geen tijd klaar. Dat willen we toch allemaal. Zo hou ik nog voldoende tijd over voor mijn andere grote hobby namelijk vogel en natuurfotografie. De foto's bij dit recept zijn gewoon met mijn iphone genomen.


    Nodig :

    - vierkante ultra pro van 2 l met deksel
    - 4 stukken zalm
    - 4 eieren
    - 4 stokken prei (enkel witte gedeelte)
    - 100 ml room
    - 25 ml maizena
    - 25 gr geraspte parmesan kaas
    - peper


    Werkwijze :

    Was de prei en snij hem fijn en leg hem op de bodem van de schotel. Zet het deksel op de pot en zet hem 5 minuten op 800 Watt in de microgolf. Leg dan de zalm in stukken versneden naar keuze op de prei. Doe in de shaker de room samen met de 4 eieren, maizena en schud krachtig. Giet dit uit over de vis/prei en kruid af met peper. Rasp nog wat parmesan eroverheen. Sluit de schotel af met het deksel en zet nu 12 minuten op 800 Watt.

    En je eten is klaar. Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen uit de Micro Gourmet bij.

    Om te herhalen !

    Nota :  U kan ook de zalm vervangen door hesp in stukjes of stukjes kip naar keuze.










    06-01-2016 om 21:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (1)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningentaart zonder bladerdeeg
    Morgen is het weer Driekoningen. Naar jaarlijkse traditie wordt er dan op vele plaatsen een Driekoningentaart aangesneden en wie de boon heeft in zijn stukje is de koning voor 1 dag. Elk jaar opnieuw heb ik reeds een receptje en /of variatie op die taart geplaatst. Dit jaar koos ik voor ene variant zonder bladerdeeg maar minstens even lekker en voor diegene die niet van amandelen houden zitten met dit recept op het juiste adres. Hier zit geen amandelmeel in namelijk. Mijn collega's hebben ze gisterenavond mogen proeven en ze waren meteen enthousiast en vroegen of ik zo snel mogelijk dit receptje online wou plaatsen.

    Nodig :

    - 2.5 dl melk
    - 70 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 3 eetlepels oranjebloesemwater
    - 130 gr gezeegde bloem
    - 4 eieren ( 3 hele + 1 eiwit en het eigeel is voor de dorure bovenop de taart)

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    In een kookpot de melk, suiker en boter doen en verwarmen tot dat de boter gesmolten is. Dan even de kookpot van het vuur nemen en er het oranjebloesemwater + de bloem in 1 keer erbij voegen. Terug op het vuur zetten en op een zacht vuurtje het mengsel 2 minuten mengen.
    De massa overbrengen in de keukenrobot en laten draaien tot het deeg is afgekoeld en dan de eieren er 1 voor 1 aan toevoegen. Tussendoor goed mengen. 

    Neem een taartvorm van doorsnede 22 à 24 cm en leg er een bakpapier in en doe er dan het deeg in. Bestrijk bovenaan met losgeklopt eigeel met behulp van het patisserieborsteltje. 

    Zet de taart in de oven voor 30 à 35 minuten.


    Laat ze smaken.














    05-01-2016 om 19:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met oranjebloesemessence en amandel
    Op zoek naar wat variatie in je cake, dan kan ik u volgend recept zeker en vast aanbevelen. Heerlijk sappige cake met een frisse nasmaak.

    Wat heb je nodig :

    - 225 gr boter
    - 225 gr suiker
    - 4 eieren
    - 50 gr bloem
    - 180 gr gemalen amandelen
    - 1 kleine theelepel amandelessence
    - rasp van 1 sinaasappel
    - sap van een halve sinaasappel
    - 2 eetlepels oranjebloesemwater
    - Flowervorm van Tupperware


    Werkwijze :

    De boter samen met de suiker goed mixen. Daarna ei per ei toevoegen en verder mixen. Tenslotte de rest toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. De flowervorm goed omspoelen en uitkloppen maar niet afdrogen. Giet het deeg in de siliconen vorm nu en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten. Laat de cake nog even rusten alvorens hem uit zijn vorm om te draaien op een taartrooster.


    Wanneer hij koud is kan u hem eventueel nog bestrooien met bloemsuiker. 
    Bewaren in de ronde recto verso van Tupperware.











    23-12-2015 om 22:12 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    22-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met kerstomaatjes en mosterdsausje (receptje van Pascale Naessens)
    Een smakelijk en snel klaar recept. Klaargemaakt in de ultra pro gedurende 20 minuten in de microgolf en de maaltijd is klaar.


    Nodig :

    - 300 gr kerstomaatjes
    - 4 moten zalm
    - 250 ml olijfolie
    - 4 koffielepels mosterd (mogen goed opgehoopt zijn)
    - 2 à 3 eetlepels sojasaus

    Werkwijze :

    Snij de kerstomaatjes in de helft en leg ze op de bodem van de ultra pro. Doe voor de saus de olijfolie samen met de mosterd en sojasaus in de shaker en schud krachtig. Overgiet de tomaatjes hiermee ( 1/3 de van de hoeveelheid is voldoende). Leg hier bovenop de zalmmoten en doe de rest van de saus over de vis. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 750 W en je maaltijd is klaar. 

    Ik heb er wel nog past bij klaargemaakt die ik vooraf heb afgekookt en dan opgebakken in de wok met olijfolie, knoflook, chilipeper en gehakte peterselie.


    Smakelijk ! 










    22-12-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (0)
    13-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstbriochebrood
    Op zo'n kleurloze dag als vandaag breng je gewoon zelf wat kleur aan de dag met dit verrukkelijke briochebrood in de vorm van een kerstboom gevuld met amandelspijs, rozijnen, cranberries, noten en chocolade. Helemaal niet moeilijk te maken en toch net weer wat anders bij de feestdagen die volgen.

    Nodig voor het deeg :

    - 400 gr mix voor briochebrood van Aveve
    - 1 zakje instant gist
    - 200 ml lauwwarm water
    - 30 gr boter
    - 2 gr zout

    Nodig voor de vruchtenvulling :

    - 3 appels
    - 2 eetlepels boter
    - 30 gr lichtbruine suiker
    - 1 theelepel kaneel
    - 1 theelepel speculaaskruiden
    - 60 gr rozijnen
    - 30 gr cranberry's
    - 50 gr gehakte walnoten
    -  rasp en sap van 1 sinaasappel
    - 2 eetlepels cognac of rhum of mag je ook weglaten

    Nodig voor de amandelspijs :

    - 150 gr amandelspijs dat je kant en klaar kan kopen
    - 1 eidooier
    - 1-3 eetlepels volle melk of room
    - 1 eetlepel bloem

    Nodig voor het glazuur :

    - 2 theelepels melk
    - 50 gr poedersuiker
    - 1/4 theelepel vanille extract
    - 6 rode en groene M & M of rode en groene bigarreau kersen

    Werkwijze :


    Schil de appel en verwijder klokhuis, snij in kleine blokjes en voeg hierbij de suiker en bak op zodat het een beetje carameliseert en tot dat alle vrijgekomen sappen zijn verdampt.  Ondertussen doe je de cranberry's, rozijnen samen in een ruimtekommetje en voeg er het sap+ zeste van de appelsien bij. Deze voeg je nu toe aan de appels. Roer nog een keer tot dat alle vocht is verdampt en zet het dan aan de kant.

    Voor de amandelspijs voeg je de eidooier toe aan het spijs samen met de lepel bloem en de melk, prak alles goed door elkaar en indien te vast voeg je nog een eetlepel melk meer toe maar mag zeker niet te lopend zijn anders loopt de vulling nadien uit tijdens het bakken.

    Voor het briochebrood volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kneed je 10 minuten met de Kenwood. Dek het met een plastiekfolie af en laat het 40 minuten rijzen in de buurt van een warmtebron, in mijn geval bij de kachel. Dan kneed je het even door niet te fel en rol het dan uit tot een vierkant van 30 x 30 cm. Bestrijk deze lap nu met de amandelspijs en doe er dan de fruitmengeling overheen. Bestrooi dit tenslotte met de notenmengeling en rol het deeg op tot een rol. Snij de rol in 11 schijven van elk ongeveer 3 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een kerstboom. Zie foto hiervoor. Bestrijk tenslotte alle schijven nog met wat los geklopt eiwit en bak de kerstboom in 25 minuten tijd gaar op 180°C. De oven wel even voorverwarmen.

    Wanneer het gebak is afgekoelt dan het glazuur aanbrengen met behulp van een koffielepeltje erover heen bewegen zodat je precies straaltjes krijgt.

    Laat het smaken !



















    13-12-2015 om 18:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    03-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amarettocake
    Op zoek naar een bijzondere smaak in je cake, dan is deze Amarettocake zeker is om uit te proberen.

    Nodig : 

    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 4 eieren
    - 500 gr bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 200 gr gemalen amandelen
    - 1.25 dl melk
    - 1.25 dl amaretto
    - 1 scheutje citroensap
    -  een handvol chocoladeparels
    - een handvol amandelschilfers


    Werkwijze :

    Mix de boter samen met de suiker en vanillesuiker schuimig op en doe er dan de eieren bij. Verder mengen. En dan de bloem, bakpoeder en de gemalen amandelen erbij doen, tevens de chocoladeparels. Voeg ook de vloeistoffen nu toe en meng tot een homogeen mengsel. Overstrooi met de amandelschilfers.

    Verwarm de oven voor op 160°C en neem een bakvorm naar wens. Ik heb met deze hoeveelheid een kleine rechthoekige bakvorm, een kleine ronde bakvorm en een klein hartjes bakvorm kunnen vullen. 

    Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.


    Bewaren in de recto verso van Tupperware.










    03-12-2015 om 22:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart van Courge de Nice en appel( Pompoentaart)
    Deze heerlijke taart heb ik al gemaakt in augustus maar door tijdgebrek niet op de blog gebracht, per toeval zal ik de foto's vandaag terug en herinnerde ik mij dat ik ze nog niet online had gezet. Bij deze maak ik dit nu goed ;-)


    Nodig :

    - 300 gr courge de Nice ( kan ook met andere pompoen)
    - 3 eieren
    - 100 gr amandelpoeder
    - 150 gr bloem
    - 130 gr ruwe rietsuiker
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 1 koffielepel speculaaskruiden
    - 3 appelen

    Werkwijze :

    De courge de Nice ontdoen van zijn schil en het vruchtvlees fijnraspen met behulp van de groentenrasp of mandoline. Het eiwit samen met 30 gr suiker stijfkloppen en even aan de kant zetten. De overige suiker samen met de eigelen mixen of kloppen tot het volume goed luchtig is. Het amandelmeel en de rest erbij voegen nu. Op het laatste pas het stijfgeklopte eiwit toevoegen. In een taartvorm gieten en bakken op 180°C gedurende 40 minuten. Na afkoeling overstrooien met poedersuiker.


    Smakelijk !

















    24-11-2015 om 20:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookies van het huis
    Deze koekjes worden hier regelmatig gemaakt op vraag van de zonen. In Frankrijk bij de bakker kan je ze per stuk kopen, het is zo dat de zonen er gek op geworden zijn. Vandaar dat ik na wat onderzoek en uitproberen uiteindelijk bij dit recept ben uitgekomen sedert 3 jaar. Ik stond er zelf versteld van dat ik ze nog niet eerlijk op mijn blogje had geplaatst.

    Nodig : 

    - 170 gr melkerijboter
    - 170 gr suiker ( 70 gr rietsuiker en 100 gr witte suiker)
    - 2 eieren
    - enkele druppels vanille essence of 2 zakjes vanillesuiker
    - 300 gr zelfrijzende bloem
    - 200 gr chocoladedruppels(bakvaste) bij Aveve verkrijgbaar
    - 1 mespuntje zout
    - 70 gr havermoutvlokken

    Werkwijze :

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Vervolgens meng je hem met de suiker, de eieren en de vanillesuiker en de havermout. Voeg dan deel per deel de zelfrijzende bloem toe en het zout. Als laatste voeg je de bakvaste chocoladedruppels toe.
    Op de bakplaat van je oven leg je een vel bakpapier of de siliconen bakmat van Tupperware. Hierop het deeg in hoopjes leggen met behulp van een eetlepel. Doe de hoopjes ook een beetje plat met de bolle kant van je eetlepel. Laat zeker ruimte tussen de hoopjes deeg zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar gaan plakken.

    Bakken op 190°C ongeveer 15 minuten. Wil je ze graag wat krokanter dan 20 minuten nemen. Het is normaal dat de koeken nog zacht aanvoelen wanneer ze uit de oven komen. Laat verder afkoelen en ze worden vanzelf harder.

    Bewaren in een goeie afsluitbare doos van Tupperware !










    24-11-2015 om 20:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    17-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta met een vleugje mokka aroma en een coulis van chocolade
    Dankzij met gewonnen mand gevuld met zoveel chocolade kan ik de laatste dagen leuk experimenteren met chocolade receptjes. Vandaag heb ik gekozen voor dit bijzonder simpel maar zeer lekker en snel klaar receptje.


    Nodig :

    - 250 ml room van 30 % vetgehalte
    - 60 gr suiker
    - 2 gelatineblaadjes van 3 gr het stuk
    - enkele druppels mokka aroma
    - 1 zakje vanillesuiker

    Nodig voor de chocoladecoulis :

    - 50 gr pure chocolade
    - 10 gr melkerijboter (goei boter)
    - 50 ml room van 15 % mag ook van 30 % zijn


    Werkwijze :

    Vul een ruimtekommetje van Tupperware met water en leg hierin de blaadjes gelatine om te laten weken. Doe de room samen met de suiker in de Microcook schenkkan en laat dit verwarmen op 800 Watt gedurende 3 minuten. Voeg dan het mokka aroma toe en tevens de uitgeknepen blaadjes gelatine. Niet meer verwarmen maar wel goed door elkaar roeren met behulp van de platte klopper. 
    Verdeel dit mengsel over 6 kleine dessert glaasjes en zet het in de koelkast.

    Voor de chocoladecoulis doe je de chocolade samen met de boter en 25 ml room in een ander microcook schenkkannetje en zet het in de microgolf op 800 Watt gedurende 1.30 min. Roer dan zeer goed door en voeg de overige 25 ml room toe.  

    De coulis pas toevoegen als de panna cotta al stijf is, dit kan al na een uurtje.

    Eventueel afwerken met een framboosje.

    Wie wil er nu niet zo'n lekker toetje na zijn maaltijd ?














    17-11-2015 om 16:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    16-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel van gehakt, prei en schijfjes aardappel met currypoeder
    Wat is er lekkerder dan een heerlijke ovenschotel met zulk miezerig weer buiten. En bovendien zeer snel klaar.


    Nodig :

    - 700 gr gehakt
    - 900 gr voorgekookte aardappelschijfjes (kant en klaar te koop) of zelf gestoomd
    - 500 gr prei
    - 1 rode paprika
    - 2 tenen look
    - 1 vleesbouillonblokje
    - 1 ei
    - 2 dl lightroom
    - 1 eetlepel currypoeder
    - 150 gr geraspte kaas
    - peper en zout

    Werkwijze:

    Smeer de lage ultra pro in met een klein beetje vetstof. Beleg dan met de schijfjes aardappel. In een antikleefpan bak je het gehakt rul en voeg er dan de fijngesneden prei aan toe samen met de stukjes paprika.Laat alles rustig onder voortdurend roeren mooi bakken.Voeg de currypoeder samen met het verbrokkelde bouillonblokje toe en meng alles nog eens goed door elkaar.  Doe hiervan de helft op de aardappelschijfjes en beleg dan weer met een laagje aardappelschijfjes. Doe de andere helft van het gehakt/groenten mengsel nu op de schijfjes en eindig tenslotte ook met schijfjes aardappel. Doe in de shaker de room samen met het ei en pezo. Shake goed en overgiet de schotel hiermee. Strooi er de geraspte kaas over. En zet in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 25 minuten.
















    16-11-2015 om 18:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
    Categorie:ultra pro
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs