Foto
Inhoud blog
 • en we zijn weer vertrokken...
 • dju toch
 • onze groepsfoto
 • evaluatie 2008!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  gerry71
  www.bloggen.be/gerry71
  Rondvraag / Poll
  Wie gaat in onze categorie winnen? :o)
  De potters
  Dweis en oaverecht
  de schellekes
  Slekketisjen
  andere
  d'engelen
  Bekijk resultaat

  Gastenboek
 • Fakkeltocht
 • Helau!
 • Eetfestoin akv De Zwisjelmoizen
 • EETFESTIJN A.K.V. TISJ AALST
 • eetfestijn

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  dweis en oaverecht
  onze carnaval groep uit lede
  14-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en we zijn weer vertrokken...
  jaja, tis zover... nog twee weken en we kunnen weer in de stoet gaan! druk druk druk... nu er nog een paar leden kindjes enzo bij hebben gekregen heeft het stikatelier soms een beetje een uitzicht van kinderdagverblijf! maakt het allemaal nog zo leuk natuurlijk!
  ons thema zal binnenkort in de kranten verschijnen... ga het nu nog niet verklappen uiteraard, maar denk dat het er weer bosj op zal zijn...
  we moeten nog topjes stikken, de afwerking ervan doen, de accesoires "tunen" zodat ze bij het thema passen en dan kunnen we terug beginnen dromen van een plaatsje in de top drie...
  elk jaar verwondert het me weer: de manier waarop wij het doen, we beginnen wa later, maar verdekke, als we er dan invliegen, dan gaan we er ook volledig voor! teamspirit aan de top!!!!!!
  dit jaar zijn we met twintig, onze groep is dus idd terug uitgebreid, kan ons alleen maar ten goede komen eh...
  aja, we hebben nu ook een groep via facebook, we moeten nie achterblijven in onzen tijd eh... dus, ge kunt ons daar ook terugvinden en ik zal daar ook meer foto's op plaatsen... daar gaat dat iets makkelijker dan hier, vandaar...
  allez, tot de volgende, ik hou jullie op de hoogte!!!!!

  14-02-2009 om 11:10 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  21-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dju toch

  ongeveer een week voor carnaval Aalst kregen we telefoon van de organisatoren van de stoet in Sint-Gillis.  We hebben daar vorig jaar ook meegelopen in de stoet en ze vroegen of we dat dit jaar ook wouden doen en waarom we de brief nog niet hadden teruggestuurd.  Deze brief was echter op ons vorig adres terechtgekomen en met de drukte van carnaval hadden we de post die daar nog toekwam nog niet gehaald.  Dus, diene mens belde ons of we dan wel kwamen enzo... telefonisch hadden we ons akkoord gegeven, maar de brief was dus nog niet teruggestuurd.  Na carnaval Lede (jah, tis dus echt druk geweest met de kostuums enzo), zijn we de brief gaan halen en hebben we die opgestuurd. 

  Gisteren belde jaco, onze voorzitter, naar die mensen om te zien of alles nu in orde was en om welk uur we er moesten zijn enzo en ze zeiden dat het te laat was... we hadden de brief niet tijdig verstuurd en daardoor konden ze dat nu niet meer in orde brengen. 

  Vond het wel een beetje jammer, tenslotte hadden we ons telefonisch akkoord gegeven en dachten we dat daarmee alles ok was, niet dus...

  toeme toch, we hadden er nogthans wel naar uitgekeken, das wel e lange stoet, maar ook e leutige en tis nog es e kans om met de hele groep op gang te zijn...

  dus, ge zult ons nie meer zien dit jaar in ons winnend kostuum... snif snif!

  21-02-2008 om 13:44 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  15-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze groepsfoto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  15-02-2008 om 16:27 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  13-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  LEDE CARNAVAL 2008
  UITSLAG CARNAVALSTOET
  10 FEBRUARI 2008

  Categorie A

  1° LKV SPECIAL: ‘Blejezde nie, g'et nie’: 1.500 euro.
  2° LKV JUST NIET: ‘We vliegen der isj goed in’: 1.200 euro.
  3° LKV TOETERNIETOE : ‘Valentino’: 1.100 euro.
  4° LKV ZJAREG: ‘Raclette Jeanette’ : 500 euro.
  5° LKV VEUR DE LEUT : ‘Het vampierenbal’: 250 euro.

  Categorie B

  S.C.F.V. GOEDEMOR: ‘Kon. harmonie volle fors’: 1.000 euro.

  Categorie C

  1° LKV DWEIS & OAVERECHT: ‘Venice carnavaléé’: 600 euro.
  2° LKV D'ENGELEN: ‘Van de joar kommek insj van mijn pjee de stal’: 500 euro.
  3° LKV DE SLEKKETISJEN: ‘Follow me!’: 475 euro.
  4° LKV OETSJEWAAA: ‘Mama en papa luëpen va veuren!’: 450 euro.
  5° LKV DE KONTENBONKERS: ‘Mokt er ni vuil è’: 350 euro.
  6° LKV DE MOTTEKLOPPERS: ‘Ssst pa sloapt’: 300 euro.
  7° LKV DE POTTERS: ‘Moesti é weer goesti’: 250 euro.
  8° LKV DE SCHELLEKES: ‘De RAP-ellekes’: 200 euro.

  Enkelingen

  1° LKV KARTOUSJ EN KARTASJ & CO: ‘De misluepen prinsjessen va Wies’: 275 euro.
  2° LKV COPER: ‘De Gwipaz verkennen Lee’: 125 euro.
  3° LKV DE KEIBERGPLEKKERS: ‘Stakende prostituees’: 100 euro.

  13-02-2008 om 14:19 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  12-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.evaluatie 2008!

  jiehaaaaaaaa! tis achter de rug...
  vorige week begonnen met carnaval Aalst natuurlijk, wa hadde anders gedacht... nam mij vroeger ook altijd e week conge, ma nu is da zeker nodig... toen kon ik nog uitrusten, nu ist om de laatste hand te leggen aan ons kostuum! woensdag e dagske recup genomen en donderdag er van in de voormiddag ingevlogen! vrijdag eveneens en toen: toen wast kostuum af!!! jieha! de mannen ondertussen aan de kar doorgewerkt en die was ook op e paar details na, af! (ze hebben die dan trouwens zaterdag nog verder afgewerkt)
  we hebben da de vrijdag dan ook meteen gevierd eh da we alles op tijd hebben afgekregen...
  en toen, zaterdag het bal, speculaties over wie en wa er schoon ging zijn enz enz... aangezien we zo meer en meer den indruk kregen da we misschien voor Lede nie "carnavalesk" genoeg waren, hadden we ook zo meer en meer het gevoel da we dit jaar niet op e eerste plaats zouden moeten rekenen... ook al vonden we ons kostuum uiteraard wel heel mooi! en het thema ook! en eigenlijk de hele entourage!
  maar, zondag brak aan... iedereen werd gekleed bij tom en carmen thuis, met pistolekes om met e volle maag te vertrekken, want we moesten er rekening mee houden, met da masker zouden we nie kunnen drinken, roken of eten... het masker bleef de hele stoet op ons gezicht staan!
  Aan de vorming kregen we dan zo wa e idee van al de andere groepen... mijn persoonlijke favorieten waren (dit is dus echt mijn eigen persoonlijke voorkeur, nie die van de groep per se...): bij de kontenbonkers vond ik het gehele concept de max, met die verrolbare kerkstoelen! jammer da we er zelf nooit zijn opgekomen hihi
  de potters waren ook op de baan met e heel geslaagd kostuum! en dan waren er nog de slekketisjen die ook wel opvielen met die pluimen... natuurlijk, als IK fluo ZIE! dan ist bij mij al gedaan... da vond ik wa e jammerlijke keuze, de koppen waren wel opvallend natuurlijk...
  Onze stoet was goe! echt waar, ik heb genoten... het goeie weer, den dans, de mensen aan de kant, iedereen was goegezind precies! voelde mij e fotomodel daar vanboven op mijn podium! hihi
  blijkbaar zijn we wel in de smaak gevallen van de jury! want...........(tromgeroffel voor den uitslag!).......
  WE ZIJN TERUG GEWONNEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  tis nie te geloven eh! ons derde jaar in de stoet, ons tweede eerste plaats!!! man man man, de ontlading was groot! we waren naar de stoet, de uitreiking enz. gegaan met het idee da we toch nie konden winnen... iedereen had het ons gezegd da we nie konden winnen, we verloren zelfs het geloof in onszelf! shame on us! toen de uitreiking begon zei ik zelf nog da ik heel blij zou zijn met e top vijf plaats... ze begonnen eraan, schellekes op acht (meiskes, eigenlijk vond ik het wel nog geslaagd ondanks en jullie hebben jullie toch geamuseerd eh! das het belangrijkste!!!) de potters op zeven??????????? de hele zaal was e beke verbaasd en das licht uitgedrukt... de kontenbonkers op vijf...de slekketisjen op drie... d'engelen op twee... da betekende da wij gewonnen waren!!!!!!!!!
  twas echt e supergevoel... sylvia, sorry van uw handje eh! zo gesprongen da we hebben, amai jongens!  mijn knieën die stonden nie meer stil... traantjes? jah, een paar!

  bij deze nog e laatste dankwoordje aan: iedereen van de groep, want iedereen heeft echt zijn best gedaan dit jaar! IEDEREEN heeft gewerkt! buiten de groep, de mama van jaco, hildeke, mercikes eh! en denise, ook mercikes! we danken uiteraard ook de sponsors en hopen da we hiermee toch bewezen hebben het waard te zijn gesponsord te worden!

  wie ons nog e keer wil aan het werk zien kan altijd terecht in sint-gillis op 2 maart... daar doen we ook e stoet! 

  12-02-2008 om 00:00 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  23-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  “LKV Dweis&Oaverecht” is voorbereid op het ieder mogelijk scenario; het verouderde wagenpark van de gemeente, de aangebrande boekhouding van het OCMW en de adem van de Leedse brandweermannen stoten zoveel CO2 uit dat het niet lang kan duren eer het waterpeil zodanig stijgt dat Lede binnen een aantal jaar de kustlijn in zicht krijgt.

   

  Is dat een ramp? Allesbehalve!

   “De Bootsman”,”Leda” & “Het Uiltje” zullen mekaar beconcurreren om verse Leedse fruits de mer aan te bieden, “Agnesken” zal nu ook vliegers en strandballen kunnen slijten in haar toeristenshop, “Snicksken” en “Wim De Smet” breiden uit met een segment waterscooters, de mogelijkheden zijn legio en dus groeit het dorp uit tot een begrip, een wereldstad!

   

  De hovaardigheid van de gemiddelde Leedse boer stijgt recht evenredig met het waterpeil.

  Vergeet TOTZ in Blankerberge, Brugge die Scone is verleden tijd, met frigoboxtoerisme à la Knokke willen wij zelfs niet geassocieerd worden ……… Dweis&Oaverecht staat in 2008 al klaar om Lede op de wereldkaart te zetten………….. Venice Carnivaléé moet en zal een begrip worden, dweisenoaverechtse groeten en tot in de stoet!

  cfr groepslid Dimi

  23-01-2008 om 00:00 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  20-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe update...
  allez, eindelijk toch nog es de tijd gevonden om een korte update te geven van de voorbije twee weken... We zijn nog altijd goe bezig, das eigenlijk het belangrijkste nieuws!!! alle ruwe werken zijn gedaan, zowel op stikvlak als op andere vlakken en nu gaat het natuurlijk nog over de afwerking en die is natuurlijk minstens even belangrijk, zoniet belangrijker...
  voor wie ons al een beetje kent is het wel duidelijk dat we into details zijn en willen dat alles afgewerkt is naar de best scorende normen!!!!!!!
  Ons liedje voor dit jaar is ook klaar, waarvoor toch even e pluim op de hoed van Dimi, tis echt de max, schitterend! nu nog e goeie coreografie en we zijn vertrokken... hihi
  Donderdag wordt ons liedje ingezongen, terug bij Bonares in Aalst, we waren daar vorig jaar heel tevreden van de samenwerking en dan ist maar normaal dage da terug op diezelfde goeie manier wenst te laten verlopen...
  wie gaat zingen, das nog nie duidelijk, da zal weer à l'improviste zijn zeker, ook naar goeie gewoonte...
  Ik ga proberen in de loop van de volgende dagen nog wa foto's toe te voegen (waarvoor ook dank Dimi)!
  ma natuurlijk zit ik wa met e probleem hiermee... als ik foto's toevoeg dan tonen we al iets en das ook weer nie goe eh? Nie dak schrik heb da ze ons idee nog gaan pikken ofzo zenne... maar omda de verrassing er dan ook af is eh, dus ga wa foto's bijzetten die nie te veel onthullen... denk da da het beste plan is!
  carnavaleske groetjes en kom terug voor meer info!!!
  hier zie, de mannen moeten ook helpen met knippen eh!  Nog efkes wa maten afspreken voor we definitief knippen en stikken eh... stof moogde nooit laten verloren gaan!  Carmen is efkes aant uitrusten zie... moet ook kunnen eh!  De kleintjes mogen ook helpen zenne, tenslotte zijn alle handjes welkom eh Patjen en Nino? (ge moet zelf maar weten wie het kleintje is!!!)  Zaaaaggeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuu Flap, go go go  Jah sorry ze gasten, maar mijn ribben doen zeer vant skieën, bukt gulder ulder maar, ik zal veiligheidscoördinator spelen!  Kleurkes kiezen voor de afwerking! Schoon eh?


  Onze leden zijn heel gelukkig en sponsored by: onszelf inc. aja!

  20-01-2008 om 20:36 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  14-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken!!!
  en we zijn vertrokken... de werken zijn begonnen... de stiksters komen op geregelde basis samen... alles is besteld... de spanning loopt op... de datum van carnaval komt dichterbij... MAAR: we zitten op schema! jieha!

  foto's kunnen we natuurlijk nog nie plaatsen... we gaan ook nie alles weggeven van wat we van plan zijn eh... wa wel zeker is, is da we in de categorie blijven!

  meer info volgt later!

  14-01-2008 om 15:12 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hello,

  hierbij even een update van onze groep... ik weet dat het lang geleden is, maar er zijn toch wel verzachtende omstandigheden die ik kan inroepen...
  zo zijn er kinderen gemaakt en gekocht, huwelijken gepland, ledenwerving gedaan, huizen gekocht en gronden klaar gemaakt om bebouwd te worden, naaicursussen gepland, stikmachines gekocht, moto's in de prak gereden enz enz... dus, we hebben eigenlijk nie stilgezeten zenne.. ma het wordt toch dringend weer tijd om erin te vliegen voor de volgende carnaval!

  trouwens, bij deze ook aan natalie en stefaan nen dikke proficiat met de nieuwe spruit! Zondag babyborrel, een gepaste gelegenheid om nog es samen te komen!

  Er zijn al plannen voor volgend jaar... misschien wa groot, misschien wel heel goe! Eén ding is zeker, we gaan er terug voor... anders is de moeite van vorig jaar voor niets geweest en da zou zonde zijn eh... mijn principe is: als ge uwen eersten haalt, moete diene proberen te behouden!
  Dus: het ziet er naar uit dat we weer veel werk gaan hebben, maar we gaan toch wel proberen om alles wa beter te organiseren en vooruit te kijken ipv de problemen op het moment zelf te ontdekken!

  In alle geval, dezen tekst moest eigenlijk bij diene andere foto staan zenne, ma da lukte dan nie en al, dus bij deze hebde dan den tekst eh! Er komen nog foto's, maar het probleem is e beetje dat ik die in een TE goe formaat heb, vandaar moet ik ze allemaal verkleinen... dus, geduld is e mooie deugd! heb het dan ook! hihi


  29-06-2007 om 10:59 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  26-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  26-06-2007 om 15:26 geschreven door KIMmeke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


  Archief per week
 • 09/02-15/02 2009
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 25/06-01/07 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  KOM GERUST KIJKEN NAAR DE STOET OP ZONDAG 10 FEBRUARI 2008 VANAF 15.00U DOORHEEN VERSCHILLENDE STRATEN IN LEDE!!!

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Stoffen voor onze carnavalgroep
 • patronen voor de kostuums
 • zjareg
 • schiefregtoever
 • facebook


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!