Oké, we hebben nu drie soorten afbeeldingen van de karpersoorten ...wie stuurt ons nu de andere soort, nl. de lederkarper, graag met een woordje uitleg bij.
De schubkarper vertoont de grootste gelijkenis met zijn voorvader, de wilde karper. Er bestaat een slanke versie en één met een hoge rug. Vooral de slanke versie wordt nog al eens met zijn voorvader verward. Het verschil zit hem voornamelijk in het formaat: de schubkarper wordt namelijk veel groter en dus ook veel zwaarder. Dit was dan ook meteen de reden waarom hij zo graag werd gekweekt.
Wie we zijn en wat we doen is in een paar woorden uit te leggen... wij zijn karpervissers en zoeken hotspots op met iedereen die er zin in heeft. Deze blog zal onze mooie hobby (of moet ik zeggen sport) iedereen helpen, zowel voor beginners als voor ervaren karpervissers. Hier kan en mag iedereen zijn ervaringen, ideeën en alles wat met onze geliefde sport te maken heeft uitwisselen met anderen. Hier heeft niemand nog geheimen, dit is ook de bedoeling binnen onze karperclub, dus GEEN GEHEIMEN meer voor elkaar...U zult zien dat zelfs de ervaren visser hier nog iets zal kunnen leren en opsteken. Dit maakt ook de sport prettiger voor zowel de beginner als voor de ervaren visser. Lid worden van onze karperclub heeft dan ook zijn voordelen. Het jaarlijks lidgeld wordt integraal terug besteed aan onze leden in de vorm van een twee-maandelijks clubblad, boordevol informatie over technieken, vangsten, wateren en noem maar op. We maken geregeld vissersreizen, ik denk maar eens naar Frankrijk, het karperland bij uitstek, en/of weekend- of meerdaagse karpersessies. En dit allemaal aan democratische prijzen voor de clubleden, enz, enz...!
Wie heeft prachtige exemplaren van zowel groot als klein op papier staan? Wel...mail ze mij door en geef er wat uitleg bij, hoe heb je hem gevangen, met wat heb je hem gevangen, Boilies of tijgernoten of met...? Geef er een woordje uitleg bij hoe je de boilie gemaakt hebt. Een anekdote over je karpervangsten zal op de blog ook nooit misstaan. Foto's mag je steeds doormailen naar stefaan.slagmulders@telenet.be
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.