ik ben een vrouw en dan? Ervaringen in de wereld van alles die met beauty te maken heeft.
Alle meningen, testen, en ervaringen zijn welkom, ze helpen anderen misschien het bos door de bomen te zien.
24-02-2011
stro expert
Nu moet ik zeggen, ik heb al veel geprobeerd als het over haarverzorging gaat, maar eens je je waagt aan kleuren is het toch een ander verhaal.
Ik sta weer op 0, dus bij deze.
Met een shampoo en conditioner kom ik er niet, nu ik van een kleurshampoo overgestapt ben naar een permanente kleuring.
Weer naar de winkel dus, de shampoo voor gekleurd haar doet zijn werk wel maar het droge gevoel blijft.
Hou rekening met het feit dat ik regelmatig gebruik maak van een steiltang en net als eender wie net heb wat ik niet wil hebben.
De potjes en flesjes stapelen zich op maar niets wat mijn haar zacht maakt en aaibaar.
Wat er wel goed is, herbel essences met peer om je haar minder frizze te krijgen en de steiltang vliegt er doorheen, lekker geurtje;
kerstasse van de kapper, erg goed en ruikt buitengewoon goed, nadeel, de prijs!;
die het bij mij wint op alle gebied, prijs, geurtje, en werking? het 1 minuut maskertje van gliss kurr, voor droog haar, geeft een beter resultaat dan speciale producten voor gekleurd haar ook. Je haar glanst, is zo zacht als zijde, snel (1 minuut) en budgetvriendelijk.
Binnen een maandje of zo zal ik weer met een kleuring aan de slag moeten, maar wat ik nu al getest heb in de kleurshampoos,
en die er het best uitkomt volgens mij is casting-gloss.
Van permanente kleuringen zit ik aan de 1e, garnier voedende kleuring, ik moet zeggen een vrij goed resultaat, prijs ok, pakt wel op de adem, dus ventileren, glanst mooi.
bij deze, is elke mening of ervaring, of vraag welkom.
Haar gewenst, ongewenst, gekleurd, hoofd en overal.
We zitten er allemaal mee, een kapsel, van jongsafaan geconfronteerd met glanzende bossen op tv, bushokjes, zowat overal.
Maar zelf zitten we letterlijk met de handen in het haar, want geen mens slaagt erin te evenaren wat we in de reclame zien.
Kan ook niet, want de tijd dat die modellen doorbrengen in de kappersstoel voor ze voor de camera staan, is voor een sterveling een werkdag.
Vergeten dus maar?
Nu ja, nee dus, hoe kan je in een korte tijd er zo mogelijk glanzend gezond de deur uit.
Shampoo en conditioner zijn de basis, kies ze zorgvuldig, ook volgens je haartype.
Een vette hoofdhuid wil niet zeggen vet haar, je punten kunnen net zo goed droog zijn en hebben dan een andere verzorging nodig.
Het glanzende gedeelte? sluit je wasritueel af met een half glas frambozenazijn, en spoel dat niet meer uit.
Een maskertje eens in de week is een goede aanvulling voor een gezonde haardos, ook dat kies je volgens je type, maar hydra en voeden zijn belangrijk, indien nodig een warme handdoek er omheen en een uurtje laten zitten.
Dan is er nog de kleuring? help! Ja ik weet het, een ramp, of je betaalt ervoor bij de kapper of je zoekt het maar uit.
Wat wil je, een totaal andere kleur? of benader je liever je eigen vertrouwde kleurtje?
Je eigen kleurtje? ok dan, als je gezegend bent met een kapsel zonder 1 grijs haartje, hoef je niet meteen te grijpen naar permanente kleuringen, er zijn er die een 28 wasbeurten erin blijven, reken zelf hoelang dat voor jou is.
In de winkel staat het ook op het pakje, neem je tijd. Je haar ziet er trouwens schitterend uit (bushokje schitterend)
Heb je helaas al grijze donders op je hoofd, al dan niet met massa´s? Dan kun je het best of aanvaarden of een permanente kleuring kiezen.
Enkel de permanente kleuring dekt je grijze haren, de semi en alle andere opties doen dat niet of onvoldoende.
Nadeel een permanente kleuring wast niet uit en moet je bijwerken om de 6 weken, vaker zou ik het niet doen, want je haar ziet toch af hoor.
De kleur voor eigen kleur fans, wat op het pakje staat kan nogal eens tegenvallen, en dan sta je met een kleur die je niet voor ogen had.
Kies een lichtere kleur!!!! Ervaring leert dat ik Chatin Clair of gewoon licht bruin in gewone mensentaal ben, MAAR, zowel in kleurshampoo of permanente kleuring? Ho maar!
Donker blond (dacht ik), was dat schrikken want mijn kapsel was veel donkerder, dan maar middenblond? bingo! mooi.... zolang het bij een kleurshampoo bleef, maar na een paar jaar was het gevecht tegen grijs een verloren zaak, dus de grove middelen dan maar.
Als gewoonte middenblond (Garnier) maar dat bleek wel aanvaardbaar, maar daar gaan we niet voor hé?
Ik bleek goudblond nodig te hebben! Zonder te weten was ik toe getreden tot de wereld van de blondjes.
Je verzorging verandert ook, kies aangepaste producten om te wassen en te verzorgen, enkel het maskertje een per week moet voeden en vocht inbrengen zoals al gezegd.
Kies je voor een totaal andere kleur? let op als je een koud of warm type bent kan het effect niet zijn wat je voor ogen had, test dat dus eerst uit en dan weet je welke ondertoon voor jou past (een exotisch type is niet meteen een warm type).
Weet je dat? ok dan, wil je van bruin naar blond? GA NAAR DE KAPPER! zelf zal je nooit een resultaat halen zoals het hoort, eens naar je kapper geweest, kan je vragen hoe je dat best bijhoud, een goeie kapper verkoopt the good stuff.
als doe het zelver, mag je een 2 tal tinten lichter of donkerder dan je eigen kleurtje gaan, rekening houdende met het resultaat op het pakje, die voor geen meter klopt. Ook van licht naar heel donker geld dezelfde raad, GA NAAR DE KAPPER!
Tussen merken zal je zelf moeten kiezen, dit is persoonlijk, de een is weg van dat terwijl de ander het nooit meer wil.
Heb je een blunder gemaakt? bij een kleurshampoo, kan je meteen herstellen met een andere kleushampoo, zolang je dat niet om de 2 maand doet kan dat voor een keertje geen kwaad, bij een permanente kleuring zal je helaas moeten wachten, anders beschadig je je haar te veel, je kan ook je kapper vragen om een biokleurtje dat is minder schadelijk voor je haar, maar je portemonee zal wel schrikken.
Eens je kleurtje en verzorging gevonden? geniet er van. Let wel, zomer, chloor, zout van zee en zon, kan je haarkleur verbleken, vervagen, of veranderen, een bescherming is dus geen luxe!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!