Werelddierendag Dag dames, heerschappen en overlaten Vandaag ga ik iets vertellen over Werelddierendag
Werelddierendag is een dag waarop je je dieren eens goed mag verwennen Ik ga iets vertellen over hamsters. Ikzelf heb ook een hamster ( een Syrische hamster). Een hamster nemen al huisdier De dingen die je zeker nodig hebt als je een hamster wil aanschaffen is een hamsterkooi, hamstereten en een eetbakje,een drinkflesje, bodembedekking dat kan hooi zijn of gewoon strooisel of beukensnippers en je hebt nog een heel pak andere soorten. dan ook nog hamsterspeeltjes voor beweging zoals een rad. Maar wat echt niet goed is zijn hamsterwatten want daarin kan een hamster verstrikt raken en stikken.
Er bestaan heel veel verschillende soorten hamsters bijvoorbeeld de Syrische hamster,de Chenise dwerhamster,de Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster, de Roborovski dwerghamster en nog een heel pak andere.
De geschiedenis van de hamster
De Syrische hamster ook wel vaak "Goudhamster" gnoemd vanwege zijn vacht maar die heeft niet altijd zo een goudkleurige vacht. George Waterhouse ondekte in 1839 de Syrische hamster die noemde hij Cricetus auratus en dat betekend gouden hamster. Na die ontdekking dacht men lange tijd dat de Syrische hamster uitgestorven was. Maar in 1930 werd er in de woestijn een nest van die hamsters gevonden met daarin moeder hamster met een paar jongen. Maar drie hamser van dat nest overleefden de tocht in gevangenschap.
De Russische dwerghamster is een van de populairste dwerghamsters. Die komt oorspronkelijk uit Noord-Kazachstan dat ligt ergens in Siberië.Klaus Hoffman een wetenschapper die hoorde bij het Max Planck Instituut in Duitsland hield zich bezig met het fokken en bestuderen van deze hamsters.
De Roborovski dwerghamster komt oorspronkelijk uit Zuid-West-Mongolië. Pas in de eind jaren '70 werd de Roborovski dwerghamster bekend als huisdier.
De Russische dwerghamster is een van de populairste dwerghamsters. Die komt oorspronkelijk uit Noord-Kazachstan dat ligt ook ergens in Siberië. Eind jaren '60 hield Klaus Hoffman, een wetenschapper die bij het Max Planck Instituut in Duitsland hoorde zich bezig met het fokken en bestuderen van deze hamsters.
De Roborovski dwerghamster komt ook uit Zuid-West-Mongolië. Pas in de eind jaren '70 werd de Roborovski dwerghamster bekend als huisdier.
De Campbelli dwerghamster komt ook uit Mongolië maar dan uit het Noordelijke deel maar dat soort komt ook wel voor in Noord-China en Tuva. Deze beestjes werden in 1905 ontdekt door een zekere Thomas. De Campbelli dwerghamster is heef heel wat gemeen met de Russische dwerghamster.
En de Chinese dwerghamster komt dan weer uit China. Ze kunnen leven in beboste gebieden maar ook in kale vlaktes. In de jaren '60 werd de Chinese dwerghamster bekend als huisdier daarvoor werd die alleen als proefdier gehouden.
Ik verjaar op 16 juni Mijn sterrenbeeld is een tweeling
Ik heb ( spijtig genoeg) geen broers Ik heb wel 2 zussen
Mijn hobby's zijn muziekschool ( accordeon), atletiek en met mijn vrienden spelen Mijn favoriete sport is lopen
De tv-programma's die ik niet graag mis, zijn w817, spring en karrewiet Mijn lieveliengsboek is Kruistocht in spijkerbroek Mijn favariete stripfiguur is Kiekeboe en Jommeke Mijn lievelingskleur is blauw
Ik heb 12 katten, 1 hond, 1 waterschildpad, 1 hamster, 2 kippen en 1 konijn
De leukste groepen die er bestaan zijn Peut-être demain, Aido en Kommil Foo Mijn lievelingsliedjes zijn Gemekker en Ik vrees dat je man het weet
Mijn favoriete spelletje op de pc is WildLife Tycoon, Narnia en Rome Total Ware Mijn favoriete wesite is www.spele.nl en www.bloggen.be Mijn tofste vak op school is turnen en zwemmen Mijn beste vrienden en en vriendinnen op school zijn Michiel, Jordy, Julie, Ilke, Delphine, Jolien en van oop mijn andere school zijn dat Imke, Rens, Auke, Nicolas, en Stijn Mijn liefste bezigheid op de speelplaats is spelen Mijn allergrootste wens is om later een goeie folkmuziekant te worden
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.