Paardrijden "Dressuur Nieuws".Inhoud blog
 • Anky Van Grunsven wint GP Dressuur in Mechelen, Devroe vijfde.

 • Mijn favorieten
 • Bloggen.be
 • Dressuurstal Heus
 • VLP
 • Hippos
 • De beukenvallei

 • Rondvraag / Poll
  Hoeveel keer hebben jullie naar jumping mechelen geweest?
  1 keer
  2 maal
  3 maal
  alle dagen
  enkel met de dressuur
  Bekijk resultaat


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  heiligerita
  www.bloggen.be/heilige

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  cat4u
  www.bloggen.be/cat4u

  Zoeken in blog


  Blog met nieuws over de dressuur wereld.
  23-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Op zaterdag 8 april 2006 plaatste de BEO vzw (Belgian Equestrian Organisation) een “Dressuurgala” op de kalender. Dit gebeuren zal doorgaan in het royale hippische complex “Zilveren Spoor” te Moorsele, een locatie die volgens de vakpers steeds garant staat voor stijl en klasse....

  De organisatie laat weten dat de zitplaatsen op een 50-tal na reeds uitverkocht zijn en dat er nog een 500-tal staanplaatsen ter beschikking zijn. Deze staanplaatsen zijn vanaf woensdag te bestellen aan 10€ per plaats. Dus snel wezen is de boodschap.

  Het programma van deze avond: om 19h is er een signeersessie van Anky en Tineke. Om 19h30 zal het publiek getrakteerd worden op een clinic van de wereldvermaarde Tineke Bartels, daarna zal de koningin van de dressuur Anky van Grunsven een clinic te berde brengen gevolgd door een presentatie van haar Kür op muziek. Om het leerrijke te doorspekken met het fantasierijke werd een adembenemende specialact ingelast. We zullen in première ook kunnen genieten van een voorstelling van het vernieuwd MSP-ponypromoteam. Tussendoor zal men kennis kunnen maken met enkele gekeurde dressuurdekhengsten.

  Bron: galop.

  23-01-2006, 17:29 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
  31-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anky Van Grunsven wint GP Dressuur in Mechelen, Devroe vijfde.
  29-12-2005 Anky Van Grunsven wint GP Dressuur in Mechelen, Devroe vijfde

  Een sterk deelnemersveld startte deze middag in de GP Dressuur in Mechelen. De nummers een en twee van de wereldranglijst waren immers beiden afgezakt naar de Nekkerhal: de Nederlandse amazone Anky Van Grunsven en haar landgenoot Edward Gal...

  Niet om een gezondheidswandelingetje te maken. Zoveel was duidelijk! Anky zadelde immers haar beste paard Keltec Salinero en het was dan ook geen toeval dat de Nederlandse topamazone met de overwinning ging lopen. Met een eindresultaat 76,125 % procent won ze ruim voor haar 35 – jarige poulain Edward Gal die voor zijn rit met Group 4 Sucuricor Lingh 72,833 % van de jury kreeg.

  De topvier was trouwens helemaal Nederlands getint: Imke Schellekens – Bartels behaalde met Sunrise de derde plaats (72 %) en Laurens Van Lieren werd met Hexagon’s Ollright vierde (69,958%).

  Jeroen Devroe, onze VLP’er werd eerste Belg op een mooie vijfde plaats. Met Paganini behaalde hij een score van 69,5 %. Mieke Lunskens en Jade (63,75%) werden tiende. Morgen zien we beide ruiters terug in de Wereldbeker. Stefanie Blevi – Vantieghem, vandaag zestiende met Nachim vd Gravenhoeve (55,125%) komt morgen niet in actie.

  Deze morgen werd ook de Prix St. Georges verreden. Imke Schellekens – Bartels was met OO Seven de beste met een score van 70,6% voor de Nederlandse amazone Jeanette Haazen met Nartan (69,95%) en onze landgenote Sophie Van Lent – Baetens met Dark Diamant (68,3%) die verdienstelijk derde werd. Ook Larissa Pauluis – Chantril met Dreamboy (66,9%) en Hannelore Volders met Jakko (66,4%) reden zich nog in de prijzen door respectievelijk zesde en zevende te eindigen.

  Bron:
  www.vlp.be

  31-12-2005, 13:50 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  20-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dressuurteam Heus wenst iedereen prettige feestdagen en een mooi 2006 toe.

  20-12-2005, 19:31 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  16-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  01-12-2005 MSP-laureaten op audiëntie bij Tinneke, Joep en Imke Bartels.

  Op zondag 20 november werden de 5 winnaressen van de MSP Ponydressuur Trophy, door de familie De Deken, geïnviteerd voor een stagedag bij Tineke Bartels op de Horse Academy te Hooge Mierde. Een leerrijke en geanimeerde dag waarbij ook de meegereisde ouders, trainers, werkgroepleden en officials betrokken werden..

  MSP-afgevaardigde Paul Debie opende de stagedag met een kort jaaroverzicht en liet dan het woord aan Tineke Bartels die het dagprogramma meedeelde.

  Na een korte introfilm over de Horse Academy konden de liefhebbers Tineke volgen voor een uitgebreide rondleiding doorheen alle gebouwen die stal Bartels rijk is.

  Na de rondleiding werden de jonge amazones afgescheiden van hun gezelschap voor mentale training van sportpsycholoog Rico Schuijers. Hierbij kwam voornamelijk het omgaan met spanning aan de orde. Door middel van ademhalingsoefeningen leerden de deelnemers hoe ze hun zenuwen in bedwang kunnen houden, wat goed van pas komt in wedstrijdsituaties.

  De ouderlingen kregen wijl een inleiding over sportfilosofie van, de man van Tineke, Joep Bartels die overigens zelf psycholoog van opleiding is en tevens in vele hippische organisaties kaderfuncties bekleed. Joep liet hen kennismaken met uitspraken zoals: "talent verwent", "tegenslagen zijn leerervaringen", enz… Graag maakte hij snel een vergelijk tussen de MSP-werking en het Rabotalentenplan die menige kenmerken met elkaar gemeen hebben.

  Daarna vergezelde Rico Schuijers het gezelschap en verhuisde Tineke naar de jeugdvergaderzaal, Rico doceerde op een sappige, ontspannen manier, mental coaching. Vanaf de beginnende recreatie van het kind, al over de ontwikkeling in sport en ontspanning tot de topsport werden de aandachtspunten van de juiste begeleiding belicht.

  Na een gezamenlijke lunch werden de pony’s opgezadeld en was de tijd aangebroken voor een les van Tineke Bartels. Tineke gaf de vijf winnende ponycombinaties corrigerende en vervolmakende instructies. Deze lessen werden dan ook door de overige aanwezigen nauwlettend gevolgd zodat niet alleen de amazones, maar ook de begeleiders er veel van opstaken.

  Na de les werd er door Tineke en Imke een clinic gegeven. De 28-jarige dochter van Joep en Tineke, Imke liet haar GP-talenten los op de 11-jarige KWPN’er Melvin V (v. Flemmingh, vm. Amor). Deze getalenteerde ruin is overigens deels eigendom van de familie De Deken en stal Bartels. De winnaars van de MSP-Trophy, hun ouders en begeleiders hebben zeer zekerlijk genoten van hun bezoek aan de Academy.


  Bron: vlp.

  16-12-2005, 21:29 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  03-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Royale zege voor Van Grunsven

  NHP, 27-11-2005

      Fred Lubbers

  Maastricht

  Anky van Grunsven was zaterdagmiddag onverslaanbaar in de kür op muziek in het kader van de wereldbeker. In Maastricht scoorde de Brabantse amazone 82.37% en dat was anderhalf procent meer dan haar leerling Edward Gal.

  Op Keltec Salinero, haar toppaard, volbracht Van Grunsven een fraaie proef, waarbij nauwelijks foutjes opgemerkt werden. Zelf telde ze er een, maar ze merkte ook een behoorlijke vooruitgang bij Keltec Salinero. ,,Ik merkte nu dat hij in deze kür tweemaal echt stilstond en dat deed Salinero eerder niet. Dat is echt een vooruitgang. Daarnaast was hij nog wel schrikkerig door de vele flitslichtjes van het publiek op de tribune. Maar ik heb liever dat hij er hier van schrikt en aan went, zodat hij over enige tijd bij heel grote wedstrijden er helemaal niet meer van schrikt”, aldus een tevreden Van Grunsven.

  Tijdens de kür maakte Edward Gal met de hengst Geldnet Lingh een bijna volmaakte uitvoering, maar hij moest toch het onderspit delven tegen Van Grunsven. ,,Maar ik ben zeker tevreden. Het was een erg goede kür. Het gaat steeds beter. En hier in de hal in Maastricht, was de muziek uitstekend en daardoor kwam de uitvoering heel goed tot z’n recht”, liet de 35-jarige ruiter weten.

  Aan het eind van de wedstrijd kwamen Isabell Werth (Dui) en Silvia Iklé (Zwi) ook tot uitstekende beoordelingen door de jury, maar ze beleven steken op respectievelijk de vierde (79.02%) en de vijfde plaats (80.87%).

  Bron Stegen & ©NHP

  03-12-2005, 22:52 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  24-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabell Werth zet nieuw wereldrecord !!!

  Isabell Werth in actie met Satchmo. ©Markus Bechert


  Isabell Werth zet nieuw wereldrecord !!!

  NHP, 20-11-2005

  Stuttgart

  De Duitse dressuuramazone Isabell Werth heeft in Stuttgart een nieuw wereldrecord gevestigd in de Grand Prix. De 36-jarige amazone behaalde met de hengst Satchmo een score van 1919 punten, oftewel 81.25%.

  Werth was dolgelukkig met het resultaat. ,,Satchmo was vandaag zeer goed bij de les. Hij liet zich nergens door afleiden." Dat was in het verleden wel eens anders. ,,We weten allemaal dat Satchmo een sensibel paard is. Dat is vaak lastig, maar het kan ook een voordeel zijn", aldus Werth, die het record van Martin Schaudt van 1876 punten verbeterde. De tweede plaats in de Grand Prix ging naar Nadine Capellmann met Elvis (78.13%). Beste Nederlandse was Kirsten Beckers, die de hengst Broere Montecristo (v. El Corona) naar de 13e plaats reed met64.58%.

  De kür op muziek werd gewonnen door de Duitser Hubertus Schmidt met Forest Gump, voor de Deen Andreas Helgstrand met Blue Horse Cavan.

  ©NHP/DressageDirect/DPA | Zondag 20 november | 19.35

  24-11-2005, 12:45 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  21-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  18-11-2005 ticketverkoop Jumping Mechelen van Start

  Sinds maandag 7 november is de ticketverkoop voor Jumping van Mechelen van start gegaan.

  U bestelt uw tickets bij KBC Ticket Shop:

  • telefonisch op het nummer 078/15.51.51
  • via internet Website KBC-Ticket Shop


  Afhalen kan op twee manieren:

  • U gaat deze afhalen én betalen in het KBC-bankkantoor welke u bij uw bestelling heeft opgegeven. De reservatiekost bedraagt dan 1,50€ per ticket.
   De VVK via het kantorennet van KBC stopt op dinsdag 20 december om 15u00.
  • De tickets worden betaald via kredietkaart en per aangetekende postzending naar u toegestuurd. Bij deze formule bedraagt de reservatiekost 1,50 € per ticket en 6€ per aangetekende zending. De VVK via de post stopt op dinsdag 13 december - 15u00. (KBC Ticket Shop kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verloren zendingen.)

  voor meer info: http://www.jumping-mechelen.com

  Wees er vlug bij!

  Auteur: Jumping Mechelen

  Mail naar een vriend

  21-11-2005, 12:23 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  15-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter staat voor de deur.

  Beste,

  Op dit ogenblik staat de winter voor de deur en dat voelen we ook als het over wedstrijden gaat, maar geen nood we proberen het nieuws toch bij jullie te brengen via deze blog.

  Als jullie nieuws hebben over wedstrijden laat het me weten en stuur een mailtje naar mij.

  Groetjes Serge.

  15-11-2005, 17:44 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  09-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
   Winterwedstrijden 2005 - 2006

  HIPPOS

   Datum  Locatie  Sluitingsdatum  Inschr/Startlijst  Uitslaglijst

   27 november 2005

   Mustang – Duffel  20 november 2004  Inschrijving  

   11 december 2005

   Mustang – Duffel  03 december 2005  Inschrijving  

   19 februari 2006

   Mustang - Duffel  12 februari 2005  Inschrijving  

   26 maart 2006
   Finale winterwerking

   Mustang -  Duffel  21 maart 2005  Inschrijving  

  op deze wedstrijden zullen volgende proeven gereden worden

  E5 Paarden en Pony
  A4 paarden en Pony
  L2 paarden
  M2 paarden
   

  Bij teveel inschrijvingen zullen de leden van Hippos voorrang krijgen

  09-11-2005, 19:37 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen.
  Op deze blog ga je in de toekomst nieuws terug vinden over alles wat met dressuur heeft te maken, zoals info van wedstrijden en zoveel meer.

  09-11-2005, 19:33 geschreven door Serge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)  Archief per week
 • 23/01-29/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!