Drealicious
Inhoud blog
  • koffiecupcakes met maple syrup frosting
  • Baccardi razz mojito
  • Maple syrup-cinnamon cake / ahorn siroop-kaneel cake
  • coconutcupcakes with cream cheese frosting
  • Proficiat!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    cupcakes en taarten
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffiecupcakes met maple syrup frosting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joehoe!

    Vanavond ga ik mijn vriendinnen verrassen met koffiecupcakes en maple syrup frosting!
    Het recept voor de cupcake zelf heb ik gevonden in het boek: '1 beslag, 100 muffins'. Je kan dit recept terugvinden hieronder in bijlage.




    Dit is het recept voor de maple syrup frosting die ik gebruikt heb:

    Ingrediënten:
    * 200 gram boter
    * 300 gram bloemsuiker
    * 1/3 cup maple syrup
    * 1 theelepel zout
    * een beetje kaneel

    Werkwijze:
    Meng alle ingrediënten met een mixer tot het een mooi, stevig geheel vormt. Als glazuur nog te lopend is, kan je er best nog wat meer bloemsuiker bijdoen.


    Veel bakplezier!!

    Bijlagen:
    koffiecupcake0001.jpg (287.9 KB)   

    25-08-2011, 15:24 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:koffie, cupcake, maple syrup, ahorn siroop, frosting
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baccardi razz mojito

    Hallo!

    Onlangs dronk ik op reis een overheerlijke cocktail namelijk de 'baccardi razz mojito'! Ik moest en zou deze kunnen namaken en ging op zoek naar een goed recept. Tijdens een cocktailfeestje probeerde ik volgend recept uit:

    Ingrediënten

    50 ml BACARDI Razz | Sodawater | 4 Limoenpartjes

    10-12 Muntblaadjes | 2 Barspoons fijne witte suiker

    Crushed ice | 2-3 Verse frambozen | Mojito glas / Highball | Munt en framboos voor garnering


    Bereiding

    1. Knijp de limoen uit boven het glas.

    2. Doe de uitgeknepen partjes in het glas met 2 volle barspoons extra fijne witte suiker, de muntblaadjes en de frambozen.

    3. Vermaal dit voorzichtig met een muddler tot een moes en voeg de munt toe, muddle dit nogmaals.

    4. Vul het glas voor driekwart met crushed ice en schenk daar de BACARDI Razz over en roer het geheel goed door met de barspoon. Vul het glas aan met crushed ice zodat er een bergje op het glas ontstaat. Top af met sodawater.

    5. Garneer de mojito met een munttopje, een framboos en een rietje. Serveer op een servetje.


    23-08-2011, 12:16 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maple syrup-cinnamon cake / ahorn siroop-kaneel cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo!

    Hieronder bevindt zich het recept voor een overheerlijke en vooral zeer makkelijke cake met kaneel en ahornsiroop voor ongeveer 10 personen.

    Veel bakplezier!



    Makes one 9-inch square cake

    • 185 grams (1 1/4 cup) all-purpose flour
    • 1/2 tsp baking powder
    • 1/2 tsp baking soda
    • 1/2 tsp cinnamon
    • 57 grams (1/4 cup) unsalted butter, room temperature
    • 100 grams (1/2 cup) dark brown sugar
    • 2 eggs, room temperature
    • 200 mL maple syrup, medium grade
    • 100 mL evaporated milk
    • 25 mL yogurt (I used 2.5% fat yogurt)
    1. Preheat oven to 350°F.
    2. Prepare a 9-inch square metal pan by greasing and flouring. Set aside.
    3. Whisk together the dry ingredients in a medium bowl. Set aside for later.
    4. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and the brown sugar.
    5. Add the eggs, one at a time, beating well between each addition, and scraping the sides as necessary. The batter may look a little curdled if the eggs were a little too cool. That's okay.
    6. Add the maple syrup and mix again. Scrape down the bowl as needed.
    7. In a separate measuring cup (or a small bowl), mix together the evaporated milk and yogurt. Set aside.
    8. To the bowl of the mixer, add one third the dry ingredients, mix until incorporated, then add half the dairy, mix again and scrape the bowl as needed. Continue with another third of dry and the other half of the dairy, and end with the last third of the dry ingredients, mixing well and scraping down the bowl as necessary.
    9. Pour the batter into the prepared pan and bake for 30 minutes or until a cake tester comes out clean. The cake will also pull away slightly from the sides of the pan.
    10. Remove the cake from the oven and cool completely in the pan before serving.


    Bron: http://kitchenhealssoul.blogspot.com/2011/03/maple-cinnamon-cake.html

    23-08-2011, 12:10 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cinnamon, maple syrup, kaneel, ahorn siroop, cake
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coconutcupcakes with cream cheese frosting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo!!

    Hier volgt het recept van deze overheerlijke kokoscupcakes met cream cheesefrosting dat ik uitgeprobeerd heb. Het recept komt van een Amerikaanse site maar ik heb er telkens de Nederlandstalige versie onder gezet. Je zal merken dat ik met 'cups' werk. Tegenwoordig staan op de meeste maatbekers cups aangegeven. Ik vind dat dat gemakkelijker werkt dan wegen.

    Yield: 30 cupcakes
    Voor ongeveer 30 cupcakes

    Ingredients for the Cupcakes:

    3 sticks unsalted butter, room temperature
    24 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur

    2 cups sugar
    2 cups suiker

    5 extra-large eggs at room temperature
    5 extra-large eieren op kamertemperatuur

    1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
    Anderhalve theelepel vanille extract

    1-1/2 teaspoons coconut extract
    Anderhalve theelepel kokos-extract. Ik heb dit niet gevonden in de winkel dus heb ik dit vervangen door Batida de coco.

    3 cups flour
    3 cups gewone bloem

    1 teaspoon baking powder
    1 theelepel bakpoeder

    1/2 teaspoon baking soda
    1/2 theelepel baking soda. Je kan ook in de plaats wat meer bakpoeder gebruiken.

    1/2 teaspoon kosher salt
    1/2 theelepel zout

    1 cup buttermilk
    1 cup botermelk, je kan ook gewone melk gebruiken.

    7 ounces sweetened, shredded coconut
    198,44g gezoeten, kokosrasp

    Ingredients for the Cream Cheese Frosting:

    8 oz cream cheese at room temperature
    226,8 g roomkaas op kamertemperatuur (bijvoorbeeld philadelphia)

    1 stick unsalted butter, room temperature
    8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur

    1/2 teaspoon pure vanilla extract
    1/2 theelepel vanille extract

    1/4 teaspoon coconut extract
    1/4 theelepel kokos extract. Ook hier kan je het extract vervangen door batida de coco.

    3 cups confectioners’ sugar, sifted
    3 cups gezeefd bloemsuiker

    7 ounces sweetened, shredded coconut
    198,44 g gezoeten kokosrasp

    For Cupcakes:

    Preheat the oven to 325 degrees F.
    Verwarm de oven voor op 175 g.

    In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream the butter and sugar on high speed until light and fluffy, about 5 minutes. With the mixer on low speed, add the eggs, 1 at a time, scraping down the bowl after each addition. Add the vanilla and coconut extracts and mix well.

    Eerst moet je de boter en de suiker mengen. Ik doe dit met een mixer. Als je ongeveer 5 minuten gemixt hebt zou het mengsel licht en 'fluffy' moeten worden. Daarna mag je één per één de eieren toevoegen terwijl je met een spatel het deeg dat aan de randen van de kom hangt naar beneden schraapt. Voeg daarna de vanille en kokosextract toe. Goed mixen.

    In a separate bowl, sift together the flour, baking powder, baking soda, and salt. In 3 parts, alternately add the dry ingredients and the buttermilk to the batter, beginning and ending with the dry. Mix until just combined. Fold in 7 ounces of shredded coconut.

    Neem een andere kom en zeef daar de bloem, het bakpoeden, de baking soda en het zout in. Meng dit goed door elkaar. Nu moet je in drie delen om en om de droge ingrediënten en de botermelk toevoegen. Je moet beginnen en eindigen met de droge ingrediënten. Daarna moet je goed mixen. Als alles goed gemengd is mag je de kokosrasp toevoegen.


    Line a muffin pan with paper liners. Fill each liner with batter, leaving some room for the batter to rise. Bake for 25 minutes, until a toothpick comes out clean. Allow to cool in the pan for 15 minutes. Remove to a baking rack and cool completely.

    Vul de cupcakebakplaat met papieren cupcakevormpjes. Vul elk vormpje met deeg maar zorg ervoor dat het deeg nog plaats heeft om te rijzen. Bak de cupcakes 25 minuten en controleer met een tandenstoker of deze er droog uitkomt. Als de tandenstoker er droog uitkomt, zijn de cupcakes klaar. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 15 minuten in de bakplaat afkoelen. Haal ze er daarna uit en laat ze volledig afkoelen.

    For Frosting:
    Voor het glazuur:

    In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, on low speed, cream together the cream cheese, butter, and vanilla and coconut extracts. Add the confectioners’ sugar and mix until smooth. Frost the cupcakes and sprinkle with the remaining coconut.

    meng de roomkaas, boter, vanille- en kokosextracten. Voeg daarna de bloemsuiker toe en mix tot het mengsel glad is, er mogen geen brokjes inzitten. Daarna mag je de glazuur op de cupcakes doen en besprenkelen met de overgebleven kokosrasp. Het is zeer belangrijk dat de cupcakes koud zijn, anders zal het glazuur smelten!

    Notes:
    Opmerkingen:

    1) Don’t have buttermilk? It’s easy to make your own! Combine 1 cup of milk (I used 1% milk) with 1 tablespoon of fresh lemon juice. Let the mixture sit until it clabbers, about 10 minutes.
    Als je geen botermelk hebt kan je het gemakkelijk zelf maken. Je moet 1 cup melk mengen met 1 eetlepel vers citroensap. Je moet dit mengsel ongeveer 10 minuten laten rusten en dan heb je botermelk.

    2) I only keep large eggs around, so I used 6 large eggs instead of 5 extra-large eggs.
    Als je enkel large eieren hebt, kan je 6 grote eieren gebruiken in plaats van 5 extra-large eieren.

    3) I didn’t have enough unsalted butter on hand. For the cupcakes, I substituted 1 stick of unsalted butter with 1 stick of salted butter and skipped adding the 1/2 teaspoon of salt.
    Als je niet genoeg ongezouten boter hebt kan je het toevoegen van het zout in het deeg weglaten.

    4) I used light cream cheese and the frosting still tasted yummy.
    Het is ook mogelijk om light roomkaas te gebruiken, dat is ook lekker.

    5) You can also toast the coconut before sprinkling it on the frosting, if desired
    Je kan eventueel ook de kokos toasten voordat je het op de cupcakes doet.

    Bron: http://www.polynesiaaddict.com/recipes/coconut-cupcakes-with-cream-cheese-frosting


    Smakelijk!!

    xoxo Andrea

    27-07-2011, 12:03 geschreven door Andrea  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cupcake, roomkaasglazuur, cream cheese frosting, coconut, kokos
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/drealicious

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    27-07-2011, 11:13 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs