Inhoud blog
 • de drie soorten drugs !
 • verschil tussen hard en soft-drugs
 • wat is drugs ?
 • welkom op mijn blog
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  dingen die je beter niet doet (drugs,alcohol)
  door kimberly_ke
  23-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de drie soorten drugs !

  *Verdovende middelen

  Een anestheticum is een stof die er voor zorgt dat pijnprikkels niet meer gevoeld worden. Een andere definitie is dat een anestheticum een stof is die de toestand van anesthesie (an-esthesie) veroorzaakt: gevoelloosheid. Er wordt doorgaans onderscheid gemaakt tussen lokale en globale anesthetica. Lokale anesthesie noemt men ook wel plaatselijke verdoving zoals bij de tandarts. Algehele anesthesie (globale anesthesie, algemene anesthesie, narcose) wordt algehele verdoving genoemd. De anesthesiologie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met de toepassing van anesthetica.  *Stimulerende middelen

  Ook wel 'uppers' genaamd. Tot deze groep behoren onder andere:

  • cocaïne
  • amfetamine's (Amfetamine wordt ook wel gebruikt als doping bij duursporten.)
  • MDMA (hoofdbestanddeel van XTC)
  • nicotine
  • Methylfenidaat (wordt voorgeschreven bij behandeling van personen met ADHD, die hier juist rustiger van worden, of hen helpen om beter te studeren (kan verslavend effect hebben)).
  • Plantaardige stoffen (of stoffen die voorkomen in bijvoorbeeld) quat, thee, koffie, energiedrank, efedrine, guarana of het meer inheemse munt hebben een stimulerend effect, meestal zowel geestelijk als lichamelijk. Op lange termijn kunnen sommige van deze stoffen het lichaam juist uitputten. Bijvoorbeeld het gebruik van grote hoeveelheden Energy drinks, met stoffen als cafeïne, guarana, suiker en taurine.
  • Steroïden (Stimulering van de spiergroei. Voornamelijk gebruikt door Bodybuilders.)
  Hallucinogenen zijn stoffen die hallucinaties opwekken. Het woord hallucineren is afgeleid van het Latijnse woord hallucinare, dat "ronddwalen in de geest" betekent. Ze worden ook wel psychedelische ("de psyche tonend"), entheogene ("het goddelijke genererend") of geestverruimende middelen genoemd. Tot deze groep behoren met name LSD, LSA, mescaline, psilocybine, dimethyltryptamine, ketamine, ibogaine, muscimol (het werkzame bestanddeel van de Vliegenzwam) en salvinorine-A (het werkzame bestanddeel van Salvia divinorum). Ook bij hoge doseringen cannabis en sommige kruiden zoals alsem kunnen hallucinaties optreden.


  *Hallucinogene middelen

  23-05-2011 om 18:29 geschreven door kimberly_ke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschil tussen hard en soft-drugs

  In de Nederlandse Opiumwet wordt onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs. In geval van softdrugs worden de risico's toelaatbaar geacht. Harddrugs zijn in de praktijk veel schadelijker. Alcohol wordt door sommigen tot de harddrugs gerekend, alleen is het een legaal product en algemeen geaccepteerd. Nederland telt ongeveer 350.000[1] alcoholisten en België 300.000 [2]; ter vergelijking: het aantal opiaatverslaafden in Nederland wordt geschat op ongeveer 25.000[3], nog geen tiende daarvan.

  In de volksmond is het verschil dat harddrugs (onder meer cocaïne en heroïne) zowel lichamelijk als geestelijk verslavend kunnen werken, terwijl softdrugs (zoals hennepproducten) niet of alleen geestelijk verslavend zijn.

  Cocaïne is vooral geestelijk verslavend. Zo kent cocaïne, behalve hevige agitatie, agressie, craving of moeheid, geen echte lichamelijke afkickverschijnselen. Hennepproducten daarentegen worden veelal gemengd gerookt met tabaksproducten die, door de aanwezige nicotine, zeer verslavend zijn.

  De afkickverschijnselen van harddrugs zijn vaak hevig, maar de ergste symptomen zijn meestal na vijf dagen voorbij, waarna er nog een periode volgt van 'psychisch afkicken'. Deze periode is cruciaal voor eventuele terugval. Gevaarlijk is het weer gaan gebruiken van dezelfde dosis die men gebruikte voor het afkicken. De opgebouwde tolerantie kan weer snel afnemen, waardoor de kans op een overdosis bestaat.

  Hoewel goed versneden harddrugs op zich niet zo schadelijk zijn als bijvoorbeeld grote hoeveelheden alcohol, zorgen ze vaak voor veel problemen. Financieel, lichamelijk (men heeft minder honger en kan zich gaan verwaarlozen), psychisch (men kan vreemde dingen doen onder invloed van drugs) en men kan op straat belanden met alle gevolgen van dien. Een gebruiker die verslaafd is, belandt vaak in de criminaliteit, vaak 'kruimelwerk', maar soms ook zwaardere delicten als inbraak, handel in drugs en overvallen. Alcoholisten belanden minder vaak op straat, maar er lopen er genoeg rond die dakloos zijn en/of een zwervend bestaan leiden.

  23-05-2011 om 18:26 geschreven door kimberly_ke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is drugs ?

  ja wat is dat nu eigenlijk ?

  Drugs (ook wel: verdovend middel, bedwelmingsmiddel, narcoticum, roesmiddel, geestverruimend middel, verboden middel of droog/droge) is een verzamelnaam voor geneesmiddelen en genotsmiddelen die een meer of minder drogerende (verdovende en/of opwekkende) werking hebben, en die tot verslaving kunnen leiden. Het woord narcoticum (meervoud: narcotica) wordt vaak gebruikt bij justitie en de politie. Het woord drug komt oorspronkelijk van het Middelnederlandse woord droge (waar het woord drogist vandaan komt), het Engels heeft dit woord van het Franse woord 'drogue' geleend die het op zijn beurt weer van het Middelnederlands heeft geleend, Nederland heeft dit woord weer uit het Engels gehaald, hoewel het daar zowel medicijn als verdovend middel betekent — die eerste betekenis heeft drug in het Nederlands niet. In het Frans gebruikt men voor het woord 'verdovend middel' ook wel 'stupéfiant', hetzelfde woord als het bijvoeglijk naamwoord 'verbluffend'

  23-05-2011 om 18:25 geschreven door kimberly_ke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom op mijn blog

  even voorstellen :

  hallo allemaal ,
  ik ben kimberly een meisje van 14 jaar en wil jullie laten weten wat drugs eigenlijk is en voor wat het goed  is !
  drugs is eigenlijk nergens goed voor ! !! !!! het brengt je alleen maar in de problemen !!!!
  let op mmn woorden !!!!begin er niet aan !!!!!

  in mijn blog vind je meer uitleg over wat het is en wie het gebruikt .

  23-05-2011 om 18:24 geschreven door kimberly_ke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 23/05-29/05 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!