In België is een praktijk examen (160) verplicht,wat een goede zaak is, maar met het uiteindelijke vaarbewijs kan je geen ICC brevet aanvragen omdat ze Resolutie 40 niet ondertekend hebben . Het Belgisch vaarbrevet wordt wel met open vingers aanvaard in Nederland en Frankrijk, In alle andere landen moet je een ICC brevet hebben, zeker als je op verlof bent en een boot of jetski wilt gaan huren.
Via mij kun je dus kiezen je Belgisch of je Nederlands Vaarbrevet. De leerstof dat ik behandel is de Nederlandse, maar de keuze waar je je examen gaat afleggen ligt bij jou en jou alleen.
In gemiddeld 8 lessen ?aan huis? kan ik je op een aangename manier begeleiden naar een positief examen (dat doorgaat in NL of B). (0,20/km)
Mijn ervaring in de materie (theoretisch en praktisch) bedraagt ongeveer meer dan 10 jaar, dus ik kan je bijna garanderen dat de slaagkans 95% is. Uiteraard mits de nodige inzet van uzelf! Momenteel reeds 40 kandidaten die tevreden ?geslaagd zijn? en het bezit van hun ICC zijn!
Marktonderzoek wijst uit dat ik prijs/kwalitatief de goedkoopste ben!
Je betaalt 150 voor het lessenpakket inclusief vragenbundel met 600 vragen, cd-rom, knopenbundeltje en cvia mail nog eens 53 examenreeksen? Aangezien dat er crisis is mag je betalen in 2x : 1ste les 100 + 20 voor de boek 4de les 50 +18 voor de plotter zo kan U met een gerust geweten naar het examen vertrekken. Nota: Indien we er in slagen om de lessen in te korten tot 7 keer dan voorzie ik een extra les belangrijkste hoe de zeemansknopen maken. Dus je krijgt veel voor die 150
Waarom privé-les? Op deze manier zijn de groepen kleiner en kunnen we zelf de tempo bepalen van de lessen En bij eventuele onduidelijkheden neem ik mij de tijd om het uit te leggen zodat je de stof begrepen hebt. En kun je op een bepaalde dag niet komen, dan is dit geen probleem, dan verschuiven we gewoon de les naar een andere datum.
Via een school bestaat de groep uit meer dan 15 man waardoor er veel meer kans is tot het afwijken van de stof, ze zijn ook tijdsgebonden en hebben niet altijd de kans om iets deftig uit te leggen. Kun je op een bepaalde dag niet komen, dan heb je pech want de stof is gegeven en ben je afhankelijk van de uitleg van een medestudent.
Via een school moet je je ook gaan verplaatsen waardoor je thuis minder tijd hebt, Via privé les kom ik bij jou,dus geen verplaatsing, geen tijdverlies, geen slijtage van de auto,alles gebeurt in huiselijke sfeer. Agenda ?s in te plannen in overleg. Nog vragen? Bellen op 0496 99 21 71
Een vaarbewijs halen, waarom? Het Vaarbewijs is verplicht voor een zeil- of motorschip vanaf 15 meter dat niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. Voor een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan 15 meter
die harder kan varen dan 20 km/ uur. Dit kan o.a. gemeten worden met een GPS.
Er wordt niet naar het aantal pk gekeken, maar wel of de combinatie boot- motor eventueel harder kan dan 20 km/ uur. Een opblaasbare boot met meer dan 6 pk kan dat al gauw.
Daarom geef ik een privecursus om op eigen tempo en op jou ritme, je voor te bereiden voor het examen.
In de meeste landen van Europa is een ICC verplicht voor bijna elk schip .
Vakantielanden die resolutie 40 reeds toepassen en waar het ICC dus verplicht is, zijn Kroatië, Italië en Spanje.
Andere landen zullen volgen. Het is daarom raadzaam ook in die landen over een ICC te beschikken. Om in het bezit te komen van het ICCbrevet, moet u het klein of groot vaarbewijs 1of 2 in het bezit hebben.
De geldigheidsduur van het vaarbewijs is tot 70 jaar en daarna moet het document
elke 5 jaar verlengdworden Het ICC is verplicht voor ieder schip dat in het buitenland vaart ongeacht de grootte of de snelheid.
Op alle Duitse binnenwateren is een Vaarbewijs/ICC verplicht voor elke boot vanaf 4 pk. In Spanje vanaf 9 pk. Frankrijk vanaf 6 pk. Zwitserland vanaf 8 pk. Kroatië vanaf 6 pk. Internationale verzekeringsverklaring vereist. Hongarije vanaf 5 pk. Italië vanaf 40 pk. Verzekeringsbewijs met Italië - verklaring. Noorwegen vanaf 10 m. lengte. Zweden vanaf 12 m. lengte.
Eerst en vooral gaan we verschillende scholen vergelijken hier in België Scholen Cursusgeld boek plotter examengeld praktijk totaal
Als je bij mij de cursus volgd, dan kun je zelf kiezen of je je examen wil afleggen in België of in Nederland, Weet dat je in België praktijk verplicht bent, in Nederland niet. In Belgie kun je geen ICC brevet verkrijgen, alleen de Waterski geeft er 1 uit dat enkel 1 jaar geldig is. In Nederland kun je wel een ICC brevet aanvragen dat geldig is tot u 70jaar, daarna iedere keer verlengbaar met 5jaar.
Hier zie je nu mijn prijs met examen af te leggen in Nederland.
Daarbij krijg je 2 kopie waterkaarten en kan je tegen 7 meer dan 1000 vragen en oefeningen krijgen zodat je goed voorbereid bent voor het examen.
De Cursus kan gegeven worden bij mij thuis of bij jou thuis of bij jou op het werk, maar dan vraag ik wel een vergoeding van 0,20/km per keer dat ik bij jou moet komen.
Niet alleen dat prijsverschil spreekt voor zich, Ook nog het feit , als je les gaat volgen in zo'n school, betaal je niet alleen veel, maar de lessen worden gegeven op welbepaalde dagen, kun je ze niet volgen op die dag, dan heb je pech, ze zijn gegeven.
Hoe gaat de betaling in zijn werk? Je betaalt mij op de 1ste les 100 +25 (boek) op de 4de les 50 + 20 (plotter)
Bij mij is het anders, we spreken af op op welke datum de volgende les wordt gegeven, kan je dan toch niet omdat er iets is tussen gekomen,geen probleem, de lessen zullen doorgaan wanneer het jou past.
Zo heb je tijd genoeg om je voor te bereiden op het examen en kun je je inschrijven wanneer je bijna klaar bent met de cursus.
In België worden de examens 4 maal afgenomen , schriftelijk In Nederland worden de examens 4 maal afgenomen, schriftelijk OF 1maal per maand op de computer en 15 minuten later ken je je uitslag.
Heb ik je overtuigd om bij mij de cursus te volgen? NOG NIET??? Neem dan contact op
didier.jongenelen@telenet.be of bel mij op het nummer 0496 99 21 71
Wist u dat u een vaarbewijs nodig hebt voor het besturen van een boot langer dan 15m of kleiner maar sneller dan 20km/u? NEEN!! Nu dan weet je het nu, en OPGELET er zijn veranderingen opkomst. Men denkt eraan om het vaarbewijs te verplichten voor iedereen die op het water wilt gaan varen. Daarom bied ik u mijn diensten en mijn ervaring aan om jou te helpen in het aanleren van de regels en wetten en de algemene beginselen in het varen, zodat je kunt slagen in jou examen voor het vaarbewijs. Is het moeilijk? Niet als je ervoor leert. Mijn cursus die ik geef is voor het Nederlandse vaarbewijs, je kunt daarmee ook je examen afleggen in België. Maar weet wel dat je in België PRAKTIJK verplicht bent, in Nederland is dit niet zo. En het voordeel van een Nederlandse is dat je ze kunt omwisselen voor een ICC Brevet, Het Belgische niet.Slaagkansen verzekerd, indien je niet zou slagen,krijg je opnieuw gratis les.
Ik geef u de cursus in alle rust en kalmte zonder ons te moeten binden aan tijd, de lessen gaan door wanneer het u past, dit wil zeggen dat , moest je verhinderd zijn, de les op een andere datum doorgaat.
als de lessen bijna gedaan zijn, dan kun je je inschrijven voor het examen, je neemt de tijd om de lessen te herhalen, indien problemen, kun je mij altijd bereiken, ik blijf u helpen tot na de examen.
Wel vraag ik voor dit alles een kleine vergoeding van 115, zonder de cursusmateriaal 45
Vaarbewijs I is voor kanalen, rivieren en kleine meren.
Op het examen worden 30 multiple choice vragen gesteld over alles wat met varen te maken heeft:
vaarregels
vaarreglementen
betonning
borden
dag- en nachttekens van schepen
geluidsseinen
veiligheidsmiddelen
manoeuvreren .
Vaarbewijs A
Vaarbewijs A gaat voornamelijk over navigatie en is een aanvulling op Vaarbewijs I.
Bij Vaarbewijs A krijgt u andere reglementen, betonning en weerkunde dan bij Vaarbewijs I.
Daarbij moet u voor Vaarbewijs A zeer nauwkeurig getijden - en navigatieberekeningen kunnen maken en alles weten over GPS.
Heeft u uiteindelijk Vaarbewijs I + Vaarbewijs A dan krijgt u Vaarbewijs 2 en mag u met een vaarbewijsplichtig schip ook op de grote wateren varen zoals het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, Waddenzee, Westerschelde, Oosterschelde, Eems en Dollard.
Examen Vaarbewijs A
Het examen kan op werkdagen en soms ook op een zaterdag.
U kunt zich elk moment inschrijven voor een examen in Hoofddorp, Dordrecht, Zwolle of Nieuwegein via www.vamex.nl
U kunt zich alleen inschrijven voor Vaarbewijs A indien u eerder met goed gevolg geslaagd bent voor Vaarbewijs 1.
Mocht u Vaarbewijs 1 + Vaarbewijs A tegelijkertijd doen dan kiest u VB2.
Het Vaarbewijs is verplicht voor een zeil- of motorschip vanaf 15 meter dat niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. Voor een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan 15 meter die harder kan varen dan 20 km/ uur. Dit kan o.a. gemeten worden met een GPS. Er wordt niet naar het aantal pk gekeken, maar wel of de combinatie boot- motor eventueel harder kan dan 20 km/ uur. Een opblaasbare boot met meer dan 6 pk kan dat al gauw.
Welke soorten vaarbewijzen zijn er?
Vaarbewijs 1 is voor de binnenwateren met uitzondering van de Westerschelde, Oosterschelde, Waddenzee, Eems, Dollard, IJsselmeer, IJmeer en het Markermeer. Met Vaarbewijs 1 mag wel gevaren worden op de Gouwzee en de Randmeren (Gooimeer t/m Ketelmeer / Zwarte Meer). Op de Noordzee is geen Vaarbewijs verplicht, maar wel voor de zeehavens. Na Vaarbewijs 1 komt Vaarbewijs a, waarvan navigatie een belangrijk onderdeel is. Vaarbewijs 1 + Vaarbewijs a = Vaarbewijs 2 voor alle binnenwateren
Op welke leeftijd mag ik het examen doen?
Het is mogelijk om beneden de 18 jaar examen te doen. Na geslaagd te zijn krijgt u een getuigschrift. Met dit getuigschrift mag u nog niet met een vaarbewijsplichtig schip varen, totdat u na uw 18e dit getuigschrift ingeruild heeft voor het echte Vaarbewijs. Dan pas mag u met een snelle motorboot, waterscooter of schip dat langer is dan 15 meter varen.
Wanneer moet ik het vaarbewijs verlengen?
Het Vaarbewijs is geldig tot uw 65e. Daarna kan het steeds voor 3 jaar worden verlengd. Een verlenging moet u zelf aanvragen via
Indien u het Vaarbewijs kwijt bent dan kunt u tijdens werkdagen rechtstreeks contact opnemen met de ANWB in Den Haag
088 269 74 74
Hoe zit het met het vaarbewijs in het buitenland?
ICC
In de meeste landen van Europa is een ICC verplicht voor bijna elk schip.
Een ICC is een Internationaal Certificaat van Competentie betreffende de bevoegdheid van gebruikers van pleziervaartuigen. ICC is een vertaling van het Vaarbewijs in het Engels.
Met Vaarbewijs I kunt u het International Certificate of Competence for inland waters aanvragen.
Op alle Duitse binnenwateren is een Vaarbewijs/ICC verplicht voor elke boot vanaf 4 pk.
In Spanje vanaf 9 pk.
Frankrijk vanaf 6 pk.
Zwitserland vanaf 8 pk.
Kroatië vanaf 6 pk. Internationale verzekeringsverklaring vereist.
Hongarije vanaf 5 pk.
Italië vanaf 40 pk. Verzekeringsbewijs met Italië - verklaring.
Noorwegen vanaf 10 m. lengte.
Zweden vanaf 12 m. lengte.
Met Vaarbewijs II (Vaarbewijs I + Vaarbewijs A) kunt u het International Certificate of Competence for inland and coastal waters aanvragen.
Met TKN (Theoretische Kustnavigatie) kunt u het ICC for coastal waters aanvragen
Het ICC kost 15,- en is tot uw 65e geldig. Daarna kunt u het om de 3 jaar verlengen. Informatie ICC:
Let op , er zijn veranderingen opkomst, Nu heb je alleen een vaarbewijs nodig indien je boot groter is dan 15m of indien kleiner , sneller zijn dan 20km/u Hiervoor heb je een vaarbewijs nodig. Nu zijn er gespreken bezig dat dit zal vervallen, en dat je een vaarbewijs nodig hebt op het moment dat je zal varen op het water, Dus met andere woorden iedereen is verplicht een vaarbewijs te hebben en dan vevalt die regel groter dan 15m of sneller dan 20km/u;
Moest je geïnteresseerd zijn voor het behalen van u vaarbewijs, neem met mij contact op, Ik zal jou dan de cursus geven tegen 115 Daarmee kan je je examen afleggen in Nederland of in Belgiê weet wel dat je in België praktijk verplicht bent, Indien je gaat voor het Nederlandse, dan kun je deze omruilen voor een ICC brevet, Hier in België is dit niet mogelijk
Moest je dan toch niet slagen, dat betwijfel ik ten sterkste, dan krijg je gratis opnieuw les van mij.
Ik ben Jongenelen Didier
Ik ben een man en woon in Hechtel, Limburg (Belgïe) en mijn beroep is Militair.
Ik ben geboren op 23/12/1965 en ben nu dus 59 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zeilen.
indien je u wilt voorbereiden voor u vaarbrevet,neem contact met mij en tegen een vergoeding zal ik u door de moeilijke