Benodigdheden : 4 eieren
1 pakje vanillesuiker
10 lepels suiker
10 lepels olie
10 lepels ananassap
10 lepels zelfrijzende bloem
1 doos ananas van ½ l
Om dit gerecht te bereiden volg je volgende stappen !
1. Ananas in stukjes snijden.
2. Eieren + suiker + vanillesuiker mengen met een houten lepel.
3. De bloem erbij voegen.
4. Voeg er de 10 lepels olie bij.
5. Het eiwit in sneeuw kloppen en dit er ook bijvoegen.
6. De ananasstukjes erbij voegen.
7. Het ananassap erbij voegen.
8. 30 minuten bakken in een oven van 175°
Eventueel : voor de bovenkant : ananassap laten koken met 1 soeplepel vanillepudding en dit over de taart gieten.
Via mail kregen jullie heel wat leuk materiaal om de vakantie 'in je KOT' te kunnen doorbrengen. Bekijk het aandachtig en haal er uit wat jou interesseert ... Veel plezier!
Ik heb goed nieuws... wanneer we na deze periode van Corona-maatregelen terug naar de klas kunnen zal Buddy, de trouwe viervoeter van mijn buren, ons af en toe in de klas vergezellen. Leuk hé!
Kamiel testte als eerste onze nieuwe muzische activiteit uit. Hij kleurde zijn tekening mooi in en bracht ze via de app tot leven. Mooi hé! Nu zijn jullie aan de beurt!
Beste leerlingen van het derde leerjaar,
Dit jaar verloopt een beetje anders dan andere jaren. Toch mogen wij niet vergeten op tijd en stond wat te bewegen. Via de link langs de rechterkant kunnen jullie alvast oefenen op een leuk dansje. En hopelijk kunnen jullie mij dat nog dit schooljaar tonen tijdens de L.O. les.
#staysafe#funathome
Juf. Kristien
Benodigdheden (voor 3 chocoladesalamis):
100 gr chocolade
75 gr. suiker
75 gr. boter (Planta)
¾ pakje Petit Beurre
1 ei
Om dit gerecht te bereiden volg je correct de werkwijze hieronder !
1. Laat in een grote kookpan de boter smelten.
2. Koekjes breken
3. Chocolade smelten au-bain-marie (kommetje in kom met water laten warmen)
4. Boter toevoegen
5. Suiker toevoegen
6. Ei toevoegen
7. Alles goed dooréén roeren
8. Gebroken koekjes toevoegen
9. Mengsel op aluminiumfolie (3 blaadjes) gooien en worstenvorm geven .
10. Laten koelen (12 uur), ontdoen van de folie en wentelen in bloemsuiker.
Smakelijk !
Was al het gerief netjes af en plaats het terug waar je het gevonden hebt !