100 gram amandelpoeder 50 gram tagatesse2 eieren + 1 dooier opgelost in wat melk gesmolten boter 1 rol bladerdeeg 1 klein potje suikervrije abrikozenconfituur
Meng de amandelpoeder met de tagatesse, de 2 eieren en de boter Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit. Prik het deeg in met een vork en snij er een groot vierkant uit. Bewaar de restjes Spreid het amandel mengsel uit over het deeg maar laat 1 cm vrij aan de randen. (je kan wat vulsel teveel hebben). Plooi de randen om en zet ze verticaal omhoog. Snij de restjes in reepjes . Bedek de taart met de confituur en werk af met de restjes deeg. Neem een borsteltje en bestrijk de randen met het verdunde eigeel. Bak 20 minuten op 180 graden.
Scheid de eieren en klop de dooiers op met water en tagatesse tot een witte massa zeef de bloem en maizena erdoor voeg snuifje zout toe voeg de boter toe klop de eiwitten stijf en meng onder het deeg samen met de ananas
Breng de melk aan de kook meng de tagatesse en de vanillepoeder samen Giet de tagatesse in de melk en roer krachtig met een garde. Laat afkoelen
Vulling:
Klop de dooiers op met de tagatesse Meng de pudding eronder roer de bloem erdoor voeg de melk toe en roer de massa glad klop de eiwitten met de vanillesuiker en roer onder het beslag. Het eiwit moet volledig opgenomen zijn.
nootjes: Bak de schilfers met tagatesse in wat boter; Laat ze afkoelen en hak ze fijn tot nootjes
Afwerking:
Vet een taartvorm. Bekleed met de kruimeldeeg Vul de vorm tot de helft met de vulling Bak 35 min op 200 graden Controleer of de flan gaar is met een tandenstoker. Laat de flan afkoelen Klop de slagroom op en strijk hem vlak op de flan Bestrooi met de nootjes.
Klop de eigelen en 1 lepel tagatesse schuimig en laat even intrekken. Maal de speculoos Doe de mascarpone bij het eigeel en meng. Voeg de speculoos toe (spaar een beetje voor de garnituur) Eiwitten opkloppen met0,5 lepel tagatesse. Eiwitten eronder mengen . Enkele uren laten opstijven in de koelkast.
Smelt de chocolade in een klein beetje water in de microgolf op halve kracht. Klop de eierdooiers en tagatesse romig en voeg er de afgekoelde chocolade bij. Klop de room stijf en spatel die voorzichtig onder het mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ook die voorzichtig onder het mengsel. Doe in kleine schaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 210 graden Splits de eieren. Klop het eigeel, suikeren bloem met de hand. Maal de speculoos en voeg bij het eimengsel. Voeg de amaretto toe. Voeg de platte kaas toe. Klop de eiwitten stijf en spatel eronder. Doe de kruimeldeeg in de springvorm en druk de zijkanten goed aan. Alles in de vorm en plat strijken. 30 min bakken op 210 graden. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Laat even afkoelen. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Plaats de taart in de koelkast zodat hij lekker fris is.
Brownies ( een vorm nodig van 20 cm lang en 15 cm breed ongeveer)
170 gram TAGACAO ( gekocht in de carrefour) 70 gram tagatesse 250 gram gesmolten boter (ik heb solo light gebruikt, de vloeibare vorm en dan niet gesmolten) 160 gram bloem 4 eieren 1/2 koffielepel bakpoeder
Alles mengen. In een bakvorm gieten (goed insmeren met boter of bakpapier). 35 tot 40 min bakken op 160 graden.
150 gram boter (ik gebruik solo light) 75 gram suikervrije melkchocolade 75 gram pure chocolade 3 eieren 50 gram tagatesse 100 gram zelfrijzende bloem 1,5 koffielepel bakpoeder
Roer de eieren maar niet MIXEN (anders wordt de cake hard)!!!! Laat op 350 watt de chocolade en boter smelten. Doe de chocolade bij de suiker en roer om. Voeg de eieren toe en terug roeren. Tot slot de bloem en het bakpoeder toevoegen.
Dit zijn wafels waarvan het deeg heel vlug klaar is.
500 gram zelfrijzende bloem 1/2 liter melk 6 eieren 100 gram tagatesse 150 gram boter ( hier gebruik ik solo light)
Roer de bloem en de melk en eierdooiers door elkaar. Voeg de boter toe ( eventueel smelten). Voeg de suiker toe. Klop de eiwitten op en voeg ze toe. Bak de wafels