Inhoud blog
  • taart
  • marsepein
  • kokosrotsjes
  • wentelteefjes
  • kattentongen
  • muffins
  • mueslikoekjes
  • soezen
  • pudding met koekjes
  • rijstpap met bruine suiker
  • brownies
  • flan caramel
  • wafels
  • cake
  • appelbeignets
  • speculaas
  • chocomousse
  • tiramisu
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    We zijn de 42de week van 2025
    Piet In De Pot
    en het eten word nooit meer rot
    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brownies
    Brownies

    Benodigheden:

    250 gr vitelma  bakken & braden
    140 gr chocolade
    4 eieren
    300 gr suiker
    120 gr bloem

    Werkwijze:

    klop de eieren met de suiker.
    smelt de chocolade met de vitelma bakkken & braden.
    met het eierenmengsel met het gesmolten chocolade.
    meng de bloem erdoor.
    en dan bakken zo'n 30 minuten op 160 graden 


    27-05-2006 om 16:48 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.flan caramel
    Flan caramel

    Benodigheden:

     2,5 dl melk
    2,5 dl room
    380gr suiker
    1 theelepel vanille-essence
    4 eieren losgeklopt
    90gr extra suiker
    vanillestok


    Werkwijze:

    Snijd de vanillestok open en doe hem bij de room en de melk, verwarm ze samen tegen het kookpunt.
    Smelt de 380gr suiker op een laag vuur met een weinig water.
    Laat de suiker een beetje kleuren en giet de karamel daarna in ovenvormpjes (ramequins). (gebruik liefst kleine vormpjes)
    Meng de eieren samen met de 90gr suiker en de vanille-essence.
    Giet de warme melk en room al roerend op dit eimengsel.
    Giet dit geheel op de karamel in de potjes.
    Zet de potjes in een bakvorm en voeg er kokend water aan toe totdat de potjes half onder water staan.
    Zet de plaat nu 1 uur op 100°C in de oven.
    Als de flans hard geworden zijn haal je ze uit de oven en steek je ze voorzichtig los met het puntje van een mesje.
    Stort ze voorzichtig uit op een bordje.

    27-05-2006 om 16:41 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafels
    Wafels


    Benodigdheden :

    500gr bloem
    Snuifje zout
    1/2 koffielepel bakpoeder
    300gr suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    1 eetlepel vanillepoeder
    400gr boter
    6 eieren


    Werkwijze:

    Meng bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout en vanillepoeder samen.
    Maak er een kuiltje in.
    Smelt de boter en klop er de eieren in los.
    Giet dit in het kuiltje en roer het geheel krachtig tot een gladde massa.
    Laat het beslag enkele uren rusten.
    Verwarm het wafelijzer en bestrijk het met gesmolten boter.
    Leg er een hoopje deeg in en bak de wafels goudbruin.
    Laat ze afkoelen op een taart rooster.

    27-05-2006 om 13:14 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cake

    Honingcake met pistachenoten


    Benodigdheden:

    180gr donkerbruine suiker
    300gr bloem
    1 theelepel bakpoeder
    300gr zure room
    50gr pistachenoten fijngehakt
    1 ei
    3 eetlepels vloeibare honing


    Werkwijze:

    Meng de suiker met het ei en de zure room.
    Voeg al roerend de bloem en het bakpoeder toe.
    Klop er de honing en de pistachenoten onder en roer tot alles goed gemengd is.
    Stort het deeg uit in een silicone vorm of een ingevette bakvorm.
    Bak de cake 1 uur op 150°C.
    Laat hem afkoelen en serveer er wat zure room en eventueel wat zeste van citroen.



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Bananencake

    Benodigheden:

    200gr boter
    200gr kristalsuiker
    200gr bloem
    4 eieren
    2 bananen
    1dl bananenlikeur
    1,5dl witte wijn

    Bereiding:
    Start met het maken van een bananenpuree:

    Neem een potje en zet op het vuur
    Snij een banaan in stukjes en doe ze in de pot
    Voeg de witte wijn toe en de bananenlikeur
    Laat het geheel koken op een laag vuurtje tot de   banaan puree is geworden
    als het klaar is, pureer het dan met een mixer

    Start ondertussen met de cake:
    Klop de eieren met de suiker zeer goed op
    Smelt ondertussen de boter
    De gesmolten boter in een straal bij het eiermengsel   gieten
    Ondertussen roeren met de garde
    Voeg de bloem toe en blijf roeren met de garde
    De bananenpuree toevoegen en blijven roeren
    Eventueel nog wat extra bananenlikeur toevoegen   voor de smaak
    Vet de vorm in en bebloem de vorm een beetje
    Giet de deegmassa in de vorm
    Bak de cake op 200gr gedurende 30 à 35 minuten




    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Applecake

    Benodigheden:


    2 appels
    250gr bloem
    250gr boter
    250 gr suiker
    4 eieren

    Werkwijze:

    Smelt boter op een zeer zacht vuurtje
    Verwarm de oven op 200 graden
    Meng eiren met suiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer
    Schil de appels
    Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim
    Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel,
    voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm 
    Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten
    Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake   
    nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Chocoladecake

    Benodigheden:
     
    7 eieren
    350gr suiker
    250gr bloem
    250gr boter
    1 zakje vanillesuiker
    1 dl melk
    250gr dessertchocolade
     


    Werkwijze:

    Verwarm de oven op 220gr.
    Scheid de eieren.
    Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim.
    Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot   schuim.
    Smelt de chocolade met de melk.
    Smelt de boter en doe er de eigelen onder.
    Voeg de bloem toe en de eiwitten.
    Verdeel het deeg over 2 potten.
    Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade.
    Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg   en roer een heel klein beetje.
    Zet in de oven op 200 graden gedurende 10 minuten   en op 180 graden gedurende 1 uur.



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Amandelcake


    Benodigdheden:
     

    110gr boter
    150gr suiker
    3 eieren geklutst
    90gr gemalen amandelen
    40gr zelfrijzende bloem
    1 eetlepel melk
    1 eetlepel amandelschilfers
    Poedersuiker
    Rood fruit
    200gr Mascarpone
    10gr Vanille suiker
    Mespunt kaneel


    Werkwijze:

    Smelt de boter
    Meng in een kom de boter, melk, suiker en eieren door elkaar.
    Voeg de gemalen amandelen, de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag.
    Stort het mengsel uit in een ingevette vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
    Strooi de amandelschilfers erover.
    Bak de cake 30-35 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
    Strooi er net voor het opdienen de poedersuiker over.
    Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de kaneel en versier hiermee je cake.
    Heel erg lekker met een beetje rood fruit






    27-05-2006 om 00:00 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appelbeignets

    appelbeignets

    Benodigdheden :
     

    320g bloem
    3dl melk
    100gr suiker
    2 eigelen
    2 eiwitten
    2 eetlepels olie
    Appelen
    Poedersuiker


    Werkwijze:

    Klop de suiker los met het eigeel.
    Meng er de bloem, olie en de melk onder.
    Kruid af met een snuifje zout.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
    Schil de appelen, boor het klokhuis uit en snijd het vruchtvlees in schijven van 1cm dik.
    Draai de appelschijfjes één voor één door het deeg.
    Laat fruiten in matig hete frituurolie.
    Laat uitlekken, bestrooi met poedersuiker ..

    26-05-2006 om 19:10 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas
     
    speculaas


    Benodigdheden:

    625gr zelfrijzende bloem
    400gr bruine suiker
    175gr boter
    1 ei
    125gr water
    een halve theelepel kaneel
    een halve theelepel speculaaskruiden


    Werkwijze:

    Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak.
    Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie.
    Laat het een nacht rusten in de koelkast.
    Bestrooi de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
    Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een boterpapiertje.

    Bak de koekjes 10-12 minuten op 180°C.

    26-05-2006 om 19:07 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocomousse
     chocomousse

    Benodigdheden:

    100 gr fondant chocolade
    3 eigelen
    3 eiwitten
    50 g suiker
    125 ml room

    Werkwijze :

    Smelt de chocolade au bain marie.
    Klop ondertussen de eigelen samen met de suiker tot een wit geheel.
    Roer er de gesmolten chocolade onder.
    Klop het eiwit stijf en spatel dat heel voorzichtig met een vloeiende beweging onder de chocolade.
    Klop de room half op en spatel die ook voorzichtig onder de chocolade.
    Giet de mousse in mooie schaaltjes of glazen en laat het opstijven in de koelkast.

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs