250 gr vitelma bakken & braden 140 gr chocolade 4 eieren 300 gr suiker 120 gr bloem
Werkwijze:
klop de eieren met de suiker. smelt de chocolade met de vitelma bakkken & braden. met het eierenmengsel met het gesmolten chocolade. meng de bloem erdoor. en dan bakken zo'n 30 minuten op 160 graden
Snijd de vanillestok open en doe hem bij de room en de melk, verwarm ze samen tegen het kookpunt. Smelt de 380gr suiker op een laag vuur met een weinig water. Laat de suiker een beetje kleuren en giet de karamel daarna in ovenvormpjes (ramequins). (gebruik liefst kleine vormpjes) Meng de eieren samen met de 90gr suiker en de vanille-essence. Giet de warme melk en room al roerend op dit eimengsel. Giet dit geheel op de karamel in de potjes. Zet de potjes in een bakvorm en voeg er kokend water aan toe totdat de potjes half onder water staan. Zet de plaat nu 1 uur op 100°C in de oven. Als de flans hard geworden zijn haal je ze uit de oven en steek je ze voorzichtig los met het puntje van een mesje. Stort ze voorzichtig uit op een bordje.
Meng bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout en vanillepoeder samen. Maak er een kuiltje in. Smelt de boter en klop er de eieren in los. Giet dit in het kuiltje en roer het geheel krachtig tot een gladde massa. Laat het beslag enkele uren rusten. Verwarm het wafelijzer en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er een hoopje deeg in en bak de wafels goudbruin. Laat ze afkoelen op een taart rooster.
Meng de suiker met het ei en de zure room. Voeg al roerend de bloem en het bakpoeder toe. Klop er de honing en de pistachenoten onder en roer tot alles goed gemengd is. Stort het deeg uit in een silicone vorm of een ingevette bakvorm. Bak de cake 1 uur op 150°C. Laat hem afkoelen en serveer er wat zure room en eventueel wat zeste van citroen.
Bereiding: Start met het maken van een bananenpuree: Neem een potje en zet op het vuur Snij een banaan in stukjes en doe ze in de pot Voeg de witte wijn toe en de bananenlikeur Laat het geheel koken op een laag vuurtje tot de banaan puree is geworden als het klaar is, pureer het dan met een mixer
Start ondertussen met de cake: Klop de eieren met de suiker zeer goed op Smelt ondertussen de boter De gesmolten boter in een straal bij het eiermengsel gieten Ondertussen roeren met de garde Voeg de bloem toe en blijf roeren met de garde De bananenpuree toevoegen en blijven roeren Eventueel nog wat extra bananenlikeur toevoegen voor de smaak Vet de vorm in en bebloem de vorm een beetje Giet de deegmassa in de vorm Bak de cake op 200gr gedurende 30 à 35 minuten
Smelt boter op een zeer zacht vuurtje Verwarm de oven op 200 graden Meng eiren met suiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer Schil de appels Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven
Verwarm de oven op 220gr. Scheid de eieren. Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim. Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim. Smelt de chocolade met de melk. Smelt de boter en doe er de eigelen onder. Voeg de bloem toe en de eiwitten. Verdeel het deeg over 2 potten. Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade. Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje. Zet in de oven op 200 graden gedurende 10 minuten en op 180 graden gedurende 1 uur.
Smelt de boter Meng in een kom de boter, melk, suiker en eieren door elkaar. Voeg de gemalen amandelen, de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag. Stort het mengsel uit in een ingevette vorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de amandelschilfers erover. Bak de cake 30-35 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Strooi er net voor het opdienen de poedersuiker over. Klop de mascarpone los met de vanillesuiker en de kaneel en versier hiermee je cake. Heel erg lekker met een beetje rood fruit
Klop de suiker los met het eigeel. Meng er de bloem, olie en de melk onder. Kruid af met een snuifje zout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schil de appelen, boor het klokhuis uit en snijd het vruchtvlees in schijven van 1cm dik. Draai de appelschijfjes één voor één door het deeg. Laat fruiten in matig hete frituurolie. Laat uitlekken, bestrooi met poedersuiker ..
625gr zelfrijzende bloem 400gr bruine suiker 175gr boter 1 ei 125gr water een halve theelepel kaneel een halve theelepel speculaaskruiden
Werkwijze:
Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast. Bestrooi de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een boterpapiertje.
100 gr fondant chocolade 3 eigelen 3 eiwitten 50 g suiker 125 ml room
Werkwijze :
Smelt de chocolade au bain marie. Klop ondertussen de eigelen samen met de suiker tot een wit geheel. Roer er de gesmolten chocolade onder. Klop het eiwit stijf en spatel dat heel voorzichtig met een vloeiende beweging onder de chocolade. Klop de room half op en spatel die ook voorzichtig onder de chocolade. Giet de mousse in mooie schaaltjes of glazen en laat het opstijven in de koelkast.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.