Airfryer
Nieuw jaar, nieuwe goede voornemens.
Ik heb eigenlijk geen goede voornemens. Ik ben tevreden met hoe alles loopt en hoe wij alles aanpakken.
Maar ik heb van mijn schoonmoeder een airfryer gehad.
Koken met hete lucht. wat kan je er allemaal in klaarmaken?
Kip aant spit, frietjes,pizza, loempia's etc.
Ik heb gisteren eens geprobeerd met frietjes.
Hier eten we 1 x in de week eens een frietje.
Ik probeer het te beperken omdat het toch echt ongezond is al dat gefrituurd eten.
Hoe was het, hier deel ik mijn ervaring.
Je kan dus gewoon diepgevroren frietjes nemen. Je steekt ze in het bijpassende mandje en hangt het mandje (een soort trommel) in de airfryer. Je moet niets van olie gebruiken.
Je plaatst de temperatuur op 230 graden en laat ze er 20 tot 25 minuten in.
Je ruikt wel iets van geur want ik rook het deze ochtend nog in mijn keuken. Maar dit is eerder een gebakken aardappelgeur ipv frituurolie.
Dus dat vind ik wel ideaal want frituurolie is gewoon vies. Het plakt, het,plakt aan je kasten, je smost af en toe, en het stinkt. Eender hoe vaak je het vervangt.
Maar de tijd is om, de oven mag geopend worden. Best wat achteruit gaan want er komt hete lucht uit (dat heb je dus voor met een hete lucht oven
De frietjes zien er niet goud,geel uit. En ook niet krokant.
Je hebt dus eerder gewoon een aardappel vast.
Je hebt dus puur aardappelsmaak. Ik mag het wel maar je hebt er snel genoeg van.
Maar de kindjes mochten het enorm graag wat ik het belangrijkste vind. Ze kunnen dus frietjes eten zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over hun eten.
Ander voedsel moet ik nog uittesten dus daar kan ik nog niets over kwijt. Maar zal ik hem nog gebruiken. Zeker en vast. Misschien niet voor een lekker dinertje met vrienden hier thuis maar toch al zeker voor alle kindjes die op bezoek komen en die van mezelf.
Tot zover.....
|