Onze gesteunde projecten

Bezoek onze gouden sponsors !!!

Bezoek onze sponsors!
IDEA reclame
Brakelsesteenweg 66
9400 Ninove

 

 


Bezoek onze sponsors!
Adviesbureau Walravens
Albertlaan 200
9400 Ninove

 

 Moto's Van Rossom nv
Edingsesteenweg 416
9400 Denderwindeke

 

 

Bezoek onze zilveren sponsors !!

Bezoek onze sponsors!
RICHA
Westerring, 27
9700 Oudenaarde

 

 


 

 

U kunt ons kosteloos steunen
door gebruik te maken van onze
Trooper pagina:

 

 

Desertlions 2016
A daring challenge to Tadzjikistan & Mongolië

01-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21: Armenië - Megri

SMS
22 : 10 Grens Armenië (Megri) - Iran.....


Reisverhaal

Richtig Perzie....

We hebben geslapen als een roos in een onbeschrijfelijk decor van de duizend jaar oude kerk, het zonlicht valt binnen door het kleine deurtje als we rond 07.30u onze ogen openen. Het ochtend licht geeft een betoverende schoonheid aan het gebouw terwijl we onze slaapzakken oprollen en vaarwel zeggen tegen de nachtwaker.


We botsen de ganse dag op en neer op ons zadel,en elke ruggewervel wordt op de proef gesteld. Het asfalt is op vele plaatsen beneden alle peil, maar de omgeving maakt het dan weer een beetje goed. Rond de middag merken we een oude begraaf plaats op in de verte, met een  groot Sovjet monument. We verlaten de hoofdweg en manoevreren via een ezels pad naar de heuvel naast het meer. Het is een idyllisch plaatsje en in alle ex-ussr staten is het de gewoonte dat mensen gaan pick-nicken op begraaf plaatsen om hun dierbaren te herdenken.  Ook wij zetten hier een kopje thee en halen ons rantsoen boven terwijl we genieten van de omgeving en onze lunch.


De rest van de rit verloopt moeizaam vanwege de weg kwaliteit en het duurt eindeloos alvorens we uiteindelijk de twee, 2500M hoge bergpassen overwonnen hebben. Veel verkeer is er gelukkig niet en de enkele overjaarse vrachtwagens met Iraanse nr platen zijn een indicatie dat we op het juiste pad zitten. De mensen die we onderweg kruisen wuiven ons bijna allemaal vriendelijk na; ook de truck chauffeurs toeteren als we ze voorbij steken.


Net voor zonsondergang rijden we uiteindelijk uitgeput het grens stadje Agarak binnen. Grens stadjes staan nu eenmaal niet bekend als de meest mondaine plaatsen en Agarak is daar het perfecte voorbeeld van, het lijkt we een scene uit een mad max film.

We zoeken een budget vriendelijk onderkomen en gaan samen voor de laatste maal iets eten, in een klein eethuisje. Na drie weken samen onderweg te zijn, zijn we volledig op elkaar ingespeeld en vormen een hecht 2mans team. Samen reizen is al vaak de ultieme test gebleken voor vriendschappen: Phill en ik zijn zeker met vlag en wimpel geslaagd en zullen morgen als nog betere vrienden uit elkaar gaan ...
Ik zal de grens met het Perzische Rijk oversteken en mijn reispartner zal terugkeren richting België om van daaruit terug naar Engeland te reizen. We kijken terug op een mooi drie weeks avontuur samen en zijn er eigenlijk een beetje stil van geworden. Dat het allemaal zo snel gegaan is ... en we aan de vooravond van ons afscheid staan.

Maar we treuren niet, dit was het plan en we staan beiden nog voor een groter avontuur, we drinken samen nog een laatste slaapmutsje.... Bedankt Phill het was de max !!


01-09-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


31-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 : Armenië
SMS
19:40 We hebben deze morgen afscheid genomen van onze Armeense vriend Ara en zijn na een hobbelige rit gestrand in de bergen, het uitzicht is ongelooflijk!!! We zijn verplicht om via deze bergen rond te rijden omdat de Azerbaijaanse enclave ons in de weg ligt richting Iraanse grens. Het is weliswaar geen straf om een dag langer in Armenië te blijven  want niet enkel het landschap, maar ook de mensen zijn ongelooflijk mooi en gastvrij.


Reisverhaal
A night at god's house,

We nemen snel een douche en ontbijten ,  want Ara staat er op dat we eerst samen nog een bezoek brengen aan de kerk uit de eerste eeuw
ze staat diep in een nabijgelegen vallei.

De rit ernaar toe verloopt nogal moeilijk via een ruige veldweg, maar de duizend jaar oude kerk is zeker de moete waard !
We verkennen de omgeving , en de restanten van de abdij en steken drie kaarsjes aan voor goed geluk tijdens onze reis.

Mijn fascinatie voor zijn " Russian Cadillac " is Ara blijkbaar niet ontgaan ,en hij bied me aan om er even een ritje met te maken
Het is een buitengewone belevenis om even  met zo'n oude Volga te rijden en met het feit dat de auto bijna geen remmen heeft,
valt alles heel goed mee , in acht genomen dat het gevaarte al veertig jaar ronddobbert op armeense wegen :).

Na ons afscheid zetten we koers naar het zuiden .
De Armeense enclave die tussen Turkije en Armenie geklemt ligt is wel een bron van ergernis, want hierdoor moeten we een grote omweg maken ,
om langs de smalle corridorr de Iraanse grens te bereiken.

Al vlug blijkt dat we de rit een beetje onderschat hebben, want de wegen zijn heel hobbelig en we vorderen heel traag.
We gooien ons met volle overtuiging in de verkeerschaos van Yerevan , en werken ons er in ongeveer een uurtje door heen om langs de zuidkant terug het platte land in te rijden .
(Als we het kadaver van een wolf langs de weg zien liggen houden we even halt, het indrukwekkend mooie dier moet vorige nacht omvergereden zijn) .

Het is vandaag waarschijnlijk één van de heetste dagen tot nu toe, en we smelten bijna in onze motorpakken .
Tegen de avond gaan we op zoek naar een kampeerplaats en spotten een wegwijzer die naar een kleine Armeense kerk verwijst bovenop een hoge berg .
We rijden de smalle "canyon" door en ploeteren de smalle bergweg op tot bij het kerkje .
Een groepje lokale bedevaarders verwelkomt ons, en we drinken nog iets in het aanpalende thee huisje .
We vragen de eigenaar of we hier kunnen overnachten , en dit blijkt geen probleem te zijn .
Tegen zonsondergang is iedereen naar huis en blijven we enkel met de nachtwakerr achter .
We gooien onze slaapzak open op het eerste verdiep van het eeuwen oude kerkje en slapen net iets dichter bij god deze avond ....

31-08-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


30-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19 : Armenië (Ermenistan)

SMS
22 :50  Na een moeizame grens overgang tussen Georgië en Armenië zijn we in Gyumri gestrand bij een Armeense familie. Na een rondleiding in zijn stad heeft Ara zijn moeder ons een lekker, nationaal gerecht voorgeschoteld en hebben we samen oude familie foto's bekeken, en getoost op een Belgisch- Engels-Armeense vriendschap.


Reisverhaal
Ermenistan,(Armenië)

Georgië is terug even wennen, de straten, de huizen, de mensen zijn zooo verschillend van het Turkije dat we gisteren verlieten maar het bevalt ons meteen.

Voor de eerste keer tijdens deze reis kruisen we een koppel westerse toeristen. Zij passeerden ons in tegenovergestelde richting op hun Honda-blackbird, zoiets kan ons niet ontgaan in een land waar westerse motoren zo goed als onbestaande zijn. We houden allen halt en "springen" van onze motoren om kennis te maken. Het blijkt een Tsjechisch-Slovaaks koppel te zijn en zij zijn op de terugweg van een trip door Iran .... We slaan een praatje en delen ons reisverhaal. Intussen polsen we naar de staat van het wegdek richting Armenië: zeer slecht is hun antwoord :/. Nadat we gegevens uitwisselden en allen terug onze geplande rijrichting verder zetten, kwamen we al vlug tot de constatering dat ze niet overdreven hadden. De asfaltweg zat vol diepe kuilen waar je makkelijk een baby olifant in kwijt kan en vele stukken weg zijn gewoon verpulverd tot stof en gravel. We passen onze rijstijl aan en slalommen tussen de putten en bulten door. We moeten ons tot het uiterste concentreren op de rijweg zodat we weinig tijd hebben om ondertussen te genieten van de mooie groene heuvels rondom ons.


Een bijzondere voetgangers brug is onze aandacht niet ontgaan en we stoppen even bij een oude trein wagon die dwars over de rivier ligt en dienst doet als brug. Een sterk staaltje recycleren noemen we dat.

Als we uiteindelijk de grens bereiken raken we vlot door de paspoort- en voertuig controle aan de Georgische zijde, maar de Armeense kant is een hardere noot om te kraken. Het zal uiteindelijk verschillende uren duren want we moeten onze voertuigen tijdelijk invoeren en daar komt aanzienlijk wat papier- en stempel werk aan te pas. Als we aan het laatste loket nog een dik uur verslijten om ook nog een verzekering te bemachtigen gaat de slagboom uiteindelijk open en rijden we Armenië binnen.

Het platte land is zeer arm en de kleine stenen huisje zien er vervallen uit, de tuinen staan veelal vol met geplunderde autowrakken en degene die nog rondrijden zien er al niet veel beter uit. We stoppen bij een benzine boer om bij te tanken, de oude man haalt een emmer benzine en trechter boven en verspilt al bijna even veel benzine op de grond als er in de tank gaat ... Hij is een beetje afgeleid omdat 2 van zijn varkens zijn uitgebroken en de straat zijn opgelopen, het leidt tot hilarische taferelen en we trachten niet in een schaterlach uit te barsten terwijl we het schouw spel gadeslaan. Eens de varkens terug binnen gedreven zijn kunnen we afrekenen, (benzine is hier buitengewoon goedkoop) en we rijden door tot de stad Gyumri.


Als we even stoppen langs de kant van de  weg duikt er plots een man op voor ons, die in gebroken Duits vraag of we hulp nodig hebben.
Een paar minuten later volgen we hem al naar een appartement aan de rand van de stad dat hij deelt met zijn moeder. Net als hijzelf verwelkomt zijn moeder ons vriendelijk en nodigt ons uit om bij hen te blijven eten en overnachten; een aanbod dat we moeilijk kunnen afslaan natuurlijk.
Haar zoon Ara woont tijdelijk bij haar in terwijl hij zijn eigen huis aan het bouwen is in het centrum. Het appartementsblok is in U- vorm gebouwd en op het binnenplein heerst er een uitbundige sfeer met tientallen kinderen die ons meteen vol bewondering komen aanstaren. We parkeren de motoren achter slot en grendel en trekken onze motor kledij uit. We drinken samen thee met Ara en hij stelt voor om ons eerst een kleine rondleiding te geven door zijn stad.


Hij blijkt al vlug de perfecte gids te zijn die vol passie verteld over de historie en de tragische aardbeving die heel de stad in puin legde in 1988. Als dienst plichtige onder het USSR regime was hij op dat moment is het Oostelijke deel van Berlijn gelegerd en moest in allerijl terug keren naar Armenië om  zijn familie bij te staan in deze ramp; een ramp waarbij hij ook enkele goede jeugdvrienden verloor.
Hij verteld met veel heimwee over de sovjet- periode  en hoe alles eigenlijk perfect georganiseerd was door de partij. Zijn moeder werkte in de lokale textiel fabriek en zijn vader was werkzaam als loodgieter. Het was een goed leven voor iedereen, zo vertelt hij. Hij zelf hielp mee om de stad terug herop te bouwen en leerde de knepen van het vak als metser. Onder het sovjet regime ging hij werken in Moskou als bouwvakker en bouwde mee aan de luxe hotels rondom het rode plein, mooie tijden volgens zijn verhaal. Maar toen de Sovjet Unie uit elkaar viel moest hij aan de slag bij een privé bedrijf en kwam in Duitsland terecht. Het leven was uiterst duur in West-Europa en het werk was niet constant waardoor hij soms maanden werkloos was en na vijf jaar zonder 1 cent terugkeerde naar Armenië.


Ara kocht een oude Volga en probeert nu daarmee de eindjes aan elkaar te knopen als taxi chauffeur. Een gemiddeld arbeidersloon bedraagt slechts 200 € in Armenië weet hij ons te vertellen. Het is een aangrijpend verhaal van tegenslagen, (twee jaar geleden overleed zijn vader én zijn  broer zowat gelijkertijd) en bleef hij met zijn moeder alleen achter. Trouwen en of een relatie is er door zijn vele verblijven in het buitenland ook nog niet van gekomen, maar de man straalt zo'n warmte en vriendelijkheid uit dat we hem al het beste in de wereld toewensen. Hij is nogmaals het levende bewijs dat reizen niet enkel bestaat uit het bezoeken van historische gebouwen en het  bewonderen van de mooie natuur maar uit ontmoetingen met simpele mensen en hun levensverhaal.Gyumri lijkt op het eerste gezicht een grauwe verzameling van woon kazernes maar Ara toont ons de mooie zijde van zijn stad, met het mooi verlichte plein waar iedereen gezellig samen zit. De kinderen spelen en we kijken onze ogen uit op de prachtige historische gebouwen. Ara blijft steeds met veel heimwee terugblikken naar zijn jeugd jaren in de USSR en zijn verhaal boeit ons mateloos. Het is echt een reus met een peperkoeken hartje. Later die avond gaan we lekker smullen bij zijn mama, die ons een smakelijk traditioneel Armeens gerecht klaar stoofde met verse groenten. Na het lekkere avond eten haalt hij zijn foto's uit de oude doos boven en drinken we nog een paar Russische wodka's terwijl hij meermaals toost op de vrede onder de verschillende volkeren en godsdiensten.

We gaan met een warm gevoel slapen, zijn moeder ligt al lang onder de "wol" want ze moet elke morgen vroeg op omdat ze wat tracht bij te verdienen door fruit te verkopen op de lokale markt.
Ze heeft gans haar leven hard gewerkt voor de partij maar valt nu terug op een schamel pensioentje waarmee ze niet kan rond komen.

Bedankt lieve mensen voor de gastvrijheid.... Ara en mama het ga jullie goed ...
 

30-08-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 18 Georgië

Juist met Alain ge-skypt, ze zijn in Georgië aanbeland, en overnachten in een hotelletje, alles nog steeds prima met hen...


Reisverhaal

Georgia on my mind....

Een geritsel wekt me deze morgen rond 07.00u als ik de tent open rits en ik staar in de ogen van een lieve pup .
Welke betere manier kan je je indenken om 's morgens gewekt te worden ?

We hebben nog drie sneden brood en een doosje sardientjes op voorraad en we beperken ons ontbijt tot 1 sneetje per man,
het derde sneetje offeren we op aan onze viervoetige vriend, want we kunnen onmogelijk weerstaan aan de lieve oogjes die ons bedelend aanstaren.

We koppelen het aangename aan het praktische en duiken het turquoise meer in om ons te wassen en ter zelfder tijd enkele baantjes te trekken om de spieren
wat op te warmen, voor de berg etappe van vandaag .

Veel opwarming zullen we echter niet nodig hebben want tegen dat we ons paradijselijk kampeer plekje verlaten is het al opnieuw super warm.
De weg die de rivier volgt,  richting Artvin is zo onbeschrijfelijk mooi dat geen duizend woorden of honderden foto's hem kunnen beschrijven .
Ik ga dan ook niet te veel moeite doen want je kan de rotswanden die langs beide zijden tientallen meters hoog oprijzen, of het kolkende water in de
snelstromende rivier geen eer aandoen met simpele woorden .

Net als we denken dat het mooiste voorbij is rijden we plots langs het kilometers lange stuwmeer, dat rondom afgezoomd word door hoge bergen met
uiteenlopende kleurschakeringen . We stoppen ontelbare keren en proberen de natuur pracht op foto vast te leggen maar dit schouw spel van kleuren , schaduwen

en geuren kan je enkel echt beleven als je er langzaam doorrijd met de  motorfiets .
het ene waauw moment volgt het andere in sneltempo op en achter elke bocht krijgen we een nieuw prachtig decor in ons aangezicht gegooid .

Naarmate de dag vordert komen we langzaam in een weidser landschap terecht en zowat op elke hoek van de straat staan zwaar bewapende militaire voertuigen opgesteld.

Grote aantallen soldaten bemannen versterkte vestigingen langs de weg, en wanneer we even een rust stop inlassen onderweg, komen een groepje soldaten in hun gepantserde voertuigen even polsen naar onze plannen.....
Enkele ogenblikken later zitten we allen gezellig samen aan de pick-nick tafel en krijgen we thee aangeboden.
Het wederzijds respect is groot, zij tegenover ons humanitair plan en wij van onzerwege  naar hun patriotisme .

We gaan nog even samen op de foto en wisselen sociale media gegevens uit alvorens afscheid te nemen en we terug elk onze eigen weg gaan.

De bedienden van het benzinestation trakteren Phil nog even op een afkoelings beurt met hun immense waterslang alvorens we ons in onze bezwete motorkledij hijsen.
Al snel klimmen we naar ongekende hoogtes en komen op de weidse groene hoog plateaus terecht die ons richting Georgische grens moeten voeren .

De hoog vlaktes zijn dunbevolkt en er zijn meer paarden en grote kuddes vee onderweg dan van mensen .
De rijweg is meestal voorzien van grote gaten en bulten , we komen geregeld op onverharde stukken terecht waardoor onze gemiddelde snelheid kaarsrecht naar
beneden duikt terwijl wijzelf recht  omhoog schieten tot op zo'n 2550 meter boven zee-niveau .

Het landschap, de huizen, en de mensen die er leven verschillen ongelooflijk veel met het lage land en we wanen ons al in een andere wereld .
De afdaling aan de andere zijde van het hoog gebergte lijkt wel oneindig te duren en opnieuw doet de achterrem van onze blauwe deauuvie het niet meer en moet ik enkel op de voor-en motorrem naar beneden manoevreren .

Uitgeput van deze titanen rit komen we uiteindelijk aan bij de  Turks-Georgische grens en na de obligate papierwinkel moeten we ook nog eventjes al onze
bagage uitladen ter inspectie alvorens we de streep over mogen...

We staan opnieuw met onze voeten in de ex USSR en dat merk je al vlug door de verloederde dorpjes, de welbekende gele gasleidingen langs de straten en de
overvloed aan aftandse russische wagens .

De levensstandaard zakt meteen zo'n 100 %, maar de wegen zijn blijkbaar wel onlangs vernieuwd en vallen voorlopig redelijk mee ,
de bruggen zijn eigenlijk  wel eens aan vernieuwing toe, want er zitten gaten in waar het ganse voorwiel van een motor in past
en het ijzeren wegdek vertoon overal grote scheuren .

Net voor zonsondergang vinden we een twee-persoons kamertje in een pension, voor zowat 14€ .
Een beveiligde parking is er echter niet en daarom besluiten we om al onze bagage, inclusief reserve banden en jerrykannen te demonteren
om in onze kamer op te bergen, want Georgië is nog steeds een zeer arm land waar deze spullen uiterst waardevol zijn en we willen mensen met lange vingers zeker niet gaan verleiden.

De uitbaters van het pensionnetje zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam en we halen ons beste Russisch boven. We drinken nog een slaap mutsje voordat we ons in ons bed laten ploffen.
Moe maar voldaan kijken we terug op de mooiste dag van deze reis tot nu , we  trachten de blaffende straat honden onder ons raam te negeren en wat slaap te vatten....

Maar eerst nog even skypen met het thuisfront :)29-08-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16 : Turkije

SMS
21:57 : We dachten dat we onze kampeerplaats van gisteren niet meer konden overtreffen maar we mogen zeggen dat ze ruim overtroffen is want we zitten te midden de betoverend mooie Oost-Turkse bergen naast een turquoise meer onder een heldere sterrenhemel.  [Alain]

Reisverhaal


Eastbound


We teren nog steeds op de tomaten die we cadeau kregen van Mohammed en een paar sneden brood van enkele dagen oud,
maar gecombineerd  met het uitzicht over het meer en zijn omgeving smaakt ons ontbijt als nooit tervoren.

We kiezen vandaag nogmaals voor een dag " on the fast lane " want we hebben nog enkele kilometers voor de boeg tot aan de Georgische grens.
Ons start punt voor vandaag ligt al op 1322M en we zetten meteen de klim in naar 20150M boven de zeespiegel, het is dus hard werken voor de kleine v twinnetjes,
ze kampen  duidelijk met gebrek aan zuurstof, want de prestaties gaan naar beneden naarmate de snelweg de hoogte ingaat.

Ook het verbruik lijdt eronder en zo staan we na slechts 180km al terug op reserve.... en voor een gesloten benzinestation .
Enkele stations verder worden we wel bediend en geven we beide motoren ook een vlugge check up .
Door de lage omgevingsdruk is de bandenspanning maar liefst 0.5 bar gestegen en passen we ze een beetje aan om wat meer grip te krijgen,
iets wat meer als welkom is op deze lange bochtige bergweg.

We wanen ons soms op de omloop van Spa - Francorchamps en draaien de gashendel helemaal open om een beetje schot in de zaak te brengen.
We houden  de tankbeurten en lunch breaks kort en teren vandaag enkel op een chocolade reep en een zakje droge bisquits.
Naarmate  de dag verstrijkt loopt de temperatuur snel op en overal zien we wagens en vrachtwagens langs de weg staan met koelingsproblemen,
we moeten ook ons tempo een beetje aanpassen want de naald van de koelvloeistoftemperatuur meter flirt constant met de rode zone

We rijden door een verbluffend decor van ruige bergen en wilde natuur en terwijl we genieten van het prachtige uitzicht vergeten we gelukkig een beetje de zadel pijn.
tegen de avond nemen we de afslag richting Artvin en volgen de rivier die de vallei open splitst en zich tussen de metershoge steile muren een weg baant naar het meer bij Balikli.

De zon zakt stilaan weg in onze achteruit kijk spiegels terwijl we pal oostwaarts rijden.
We dachten dat we onze kampeerplaats van deze morgen niet meer konden overtreffen maar dit idyllisch plekje naast het turquoise meer overtreft echt alles wat voorafging en tegen
dat we onze tenten opgezet hebben is de zon reeds verdwenen achter  de hoge bergen die het meer omringen en lichten duizenden sterren stilaan op aan de hemel.
De milky way is ons enige gezelschap deze avond en we staren ons nog een uurtje blind naar het firmament en praten nog wat bij alvorens we de dag afsluiten en opnieuw uitkijken naar de volgende.

28-08-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


27-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 : Turkije - The fast lane

SMS
21:09 : We hebben er vandaag de zweep eens opgelegd en hebben 400 km gereden. We kamperen deze avond bij een romantisch meer met een klein visrestaurantje gerund door een vriendelijke Turkse familie. Als de vis even goed is als de zonsondergang aan het meer kan de avond al niet meer stuk en zadelpijn hopelijk snel vergeten zijn. [Alain]

Reisverhaal
We zijn al twee weken onderweg en zitten een beetje achter op de planning maar vandaag sluiten we terug aan op de nieuwe snelweg die ons wat vlugger naar het oosten moet brengen. Eerst moeten we nog een uurtje langs nationale wegen en opnieuw hebben we problemen om aan benzine te geraken.


We vullen de tanks onderweg bij met onze jerrycan en polsen bij elk tankstation naar brandstof. Sommigen zijn verlaten en geplunderd en anderen hebben dan weer geen benzine voorradig. Bij één van de stops merken we een jonge pup op die roerloos op de hete parking in de zon ligt en nemen hem op de arm om te kijken wat er aan de hand is. Hij blijkt volledig verzwakt en ondervoed en we geven hem wat water en brood maar het arme stakkertje kan amper op zijn poten staan. De straathonden die we onderweg treffen ondergaan allen hetzelfde lot en enkel de sterksten overleven dit harde bestaan. Even later komt moeder hond tevoorschijn met een tweede pup die er wel dartel uitziet en we kunnen enkel hopen dat onze kleine vriend gauw recupereert en kan opgroeien tot een flinke viervoeter. We kunnen het net opbrengen om vriendelijk te zijn tegen de uitbater die deze dieren zomaar aan hun lot overlaat en zeggen enkel tegen de honden vaarwel alvorens we wegrijden.

Als we de berg overgestoken zijn zien we een stadje liggen in de uitgestrekte vallei voor ons. De tientallen hoge en smalle minaretten met hun puntige daken die boven de daken uittorenen vallen van mijlenver op. Van ver lijken het wel kruisraketten die op elk moment de hemel kunnen ingevuurd worden.We vinden uiteindelijk een tankstation waar we opnieuw kunnen bijtanken en worden door de eigenaars uitgenodigd op thee. Een breedgeschouderd kereltje van zo'n 14 jaar heeft blijkbaar ambitie om later manager te worden van deze familiezaak want hij is zeer welbespraakt en vooral luid. Hij neemt het woord en haalt een paar woordjes Engels boven terwijl hij ons directies geeft naar de volgende stad. Ze trachten ons ook te overhalen om met hun mee te lunchen maar we weigeren vriendelijk en gaan terug op pad.


De viervaksbaan met perfect asfalt leent zich goed tot onze plannen voor vandaag en we vorderen aan een aanvaardbaar tempo. Het landschap is nogal uitgestrekt en heuvelig en het tempo dat we aanhouden vraagt het uiterste van de kleine Deauvies maar ze presteren  uren achter elkaar zonder ook maar een krimp te geven. Het asfalt loopt vlot onder onze banden door en we komen stilaan in een ander Turkije terecht. Meer en meer zien we religieuze slogans op de minibusjes en vrouwen in zwarte gewaden met gekleurde hoofddoeken. Terwijl de tijd in de plattelandsdorpjes blijkt stilgestaan te hebben de laatste honderd jaar blijken alle grote steden aan het boomen geslagen te zijn. Immens grote overheids- en bedrijfsgebouwen rijzen naast ontelbare flatgebouwen uit de grond.

We slagen er in om onze schade qua km's tegen de avond wat goed te maken en zetten zo'n 400km op de teller voor vandaag maar moeten wel uiterst geconcentreerd zijn want de expresweg wordt ook door paard met kar en tractoren gebruikt die, al dan niet, in de juist rijrichting rijden.

Tegen de avond spotten we een klein restaurantje aan de rand van een zoutwatermeertje en navigeren er naar toe. De vriendelijke eigenaar ontvangt ons en biedt ons een gratis kampeerplaats aan in zijn achtertuin. Het is een idyllische plaatse en de zonsondergang aan de overkant van het meertje doet ons even wegdromen. We wensen dat onze vriendinnen hier konden bij zijn om dit romantisch moment met ons te delen.


Nadat we een vers gevangen vis met slaatje hebben verorberd komen de twee jonge kerels die er werken bij ons zitten en kijken mee naar de foto's op onze laptop  en verbazen zich van de schoonheid van hun land als we ze foto's laten zien van plaatsjes waar ze zelf nog nooit geweest zijn. Algauw beschouwen ze ons als helden en vrienden en wisselen we facebook gegevens uit alvorens we na een dagje in "the fastlane" slapen gaan.

27-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14 : Turkije - Salt Lake city

SMS
22:30 : Na een 360 km lange rit door het dorre binnenland en enkele ingeslapen dorpjes zijn we nog maar pas in de bewoonde wereld aangekomen in het stadje Kaman (
Kırşehir). Weeral geen internet. [Alain]

Reisverhaal
We gooien vlug een ontbijt samen en zetten een kopje thee, wassen ons met het verfrissende water van de bron naast ons huisje en laten een bedankbriefje en de sleutel achter onder de afgesproken steen.


Al vlug komen we terug op de open vlaktes terecht en trachten het tempo er een beetje in te houden want we zitten nog niet eens halverwege Turkije en we zijn al bijna twee weken onderweg. Het is zo'n uit gesterkt land en elke keer als we de landkaart openvouwen verschieten we van het traject dat nog voor ons ligt op Turkse bodem. De open vlaktes in het binnenland van Turkije zijn eindeloos en reiken in alle windrichtingen tot aan de horizon. Hier krijg je nog maar eens een idee van hoe groot dit land wel is.We rijden vandaag hoofdzakelijk over rechte asfaltwegen, te midden van dorre graslanden en hier en daar een vers gemaaid korenveld. Buiten een sporadisch ingeslapen dorpje krijgen we niet te veel afleiding en we zetten de blik op oneindig en navigeren richting horizon. Benzine blijkt een schaars goedje want we moeten opnieuw vier tankstations aandoen alvorens we er eentje treffen die nog benzine op voorraad heeft. Gelukkig zijn onze jerrycans gevuld en raken we tegen de late namiddag aan het einde van het "platte" land en komen in de groene vallei van een indrukwekkende canyon met aan beide zijden grillige rotsformaties. We hebben deze route opzettelijk ingepland om Ankara te omzeilen. En het blijkt achteraf niet zo'n slechte keuze geweest te zijn.


Tegen de late namiddag bereiken we het het half uitgedroogde zoutwatermeer Tuz Golu en kunnen aan de drang niet weerstaan om even met onze motoren op de immense zoutvlaktes te rijden. En natuurlijk raken we in de problemen als één van de motoren komt vast te zitten in de zachte ondergrond maar met wat verenigde krachten en een paar kracht kreten krijgen we de motor toch nog terug op begane grond en levert het kleine avontuur tenminste nog een paar mooie foto's op.
Na ons zoutvlakte incidentje rijden we nog even door om via de stuwdam van het Kizilmak Nehri meer tenslotte in Kaman een budget vriendelijk motelletje te vinden om even op rust te komen. We zitten nog even samen met de man die de boetiek runt en een paar vrienden van hem die allen hun zegje willen doen tegen ons over de huidige politieke situatie in hun land en de waanzin van de moslim-terroristen.

We horen vol begrip hun verhaal aan en concluderen op ‘t einde dat we allen in  het zelfde schuitje zitten; zowel hier ter plaatse als bij ons in West-Europa.


26-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


25-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13 : Turkije - The little house on the hill
SMS
22:17 : Na een lange dag zijn we Mohamed en zijn vrouw tegen gekomen. Zij boden ons aan om in hun berghut te overnachten in het gezelschap van een kudde schapen en een onbetaalbare ... sterrenhemel.
Verder alles OK met ons! [Alain]

Reisverhaal
Terwijl we om halfacht bezig zijn met het opbergen van onze tent rijdt er luid toeterend een Kawasaki Versus 650 het terrein op. Mehmet komt ons een goede reis wensen alvorens we verder gaan. We hebben samen nog ontbijt en de hotelmanager komt er gezellig bijzitten. We bestuderen nog even onze landkaart om een ideale route uit te stippelen maar de kaart heeft al een zwaar verleden achter de rug en dat is de manager blijkbaar niet ontgaan. Even later komt hij met een rol kleefband aandraven en begint spontaan onze kaart terug aan elkaar te kleven zodat ze terug voor een paar jaartjes mee kan.
Nadat we al gratis mochten kamperen en het sanitair gebruiken mogen we ook ons ontbijt niet betalen omdat we gasten zijn. We nodigen Mehmet uit om ooit eens naar België te komen zodat we ook eens iets terug kunnen doen en hij belooft plechtig om er de komende jaren werk van te maken.We trekken opnieuw de bergen in en rijden langs een diepe vallei waar er zich een groene oase bevind tussen de dorre bergflanken. We nemen even pauze en bestuderen de fauna en flora in dit kleine mini wereldje. Naast libellen, kikkers en watervogels ontdekken we ook enkele waterschildpadden en zoetwater-krabben.

Enkele uren later houden we opnieuw halt bij een klein bronnetje waar we onze watervoorraad voor vandaag opslaan. Een oudere man is er aan de slag in zijn moestuintje en vertrekt even later in een blauwe rookwolk met een karrenvracht fruit in het zijspan van zijn antieken Russische motorfiets.Het Turkse platteland blijft ons boeien en rond lunchtijd parkeren we de  Deauvies aan een fruit stalletje naast de weg waar een paar kranige dames allerhande producten uit eigen tuin aan de man trachten te brengen. We werken er een biet, een gebakken maiskolf, een watermeloen en een appel naar binnen als  middagmaal. Als we terug vertrekken lachen ze ons vriendelijk de drie tanden
 die ze samen nog bezitten bloot en wuiven ons uitbundig na.

De temperatuur is ondertussen opnieuw de hoogte ingeschoten en de motoren draaien op volle toeren in het bergachtige traject van vandaag. Nadat we de benzinekranen op reserve gedraaid hebben blijkt de eerste benzinepomp die we aandoen geen benzine meer op stock te hebben. Alsook de tweede en derde ... Net wanneer het spannend begint te worden vinden we bij de vierde pomp toch nog enkele liters vuurwater voor de motoren.

De witte vlek op de landkaart verraadt dat we weldra een soort woestijnachtig landschap zullen binnen rijden. Maar eerst doorkruisen we het mekka van de marmerindustrie nabij Afyonkarahisar. Beide zijden van de hoofdbaan zijn afgebakend met grote marmerbedrijven die allerlei afgeleide producten aanbieden in elk mogelijke vorm: van tegels tot tuinornamenten tot complete marmeren fonteinen en dit alles gelegen tegen een achtergrond van grillige rotsformaties.Even later rijden we de bewoonde wereld opnieuw uit en komen we in het voorspelde woestijnlandschap terecht. We scannen de omgeving op zoek naar een geschikte kampeerplaats tot we plots een auto zien staan bij een moestuintje te midden van het onherbergzaam gebied. We halen ons beste Turks boven maar worden door verbazing geslagen als blijkt dat de eigenaar reeds 40 jaar in Brussel woont en vloeiend Frans praat. Hij biedt ons zijn berghutje aan voor de nacht en vraagt enkel de sleutel morgenvroeg onder een steen leggen alvorens we verder gaan. Het stenen hutje staat op een bergflankje te midden van een uitgestrekt en kaal berglandschap. In de verste verte is er geen ziel te bespeuren. Vlak ernaast bevindt er zich een bronnetje met drinkwater en hij schenkt ons eerst nog een berg groenten uit zijn tuin alvorens we nog even samen op de foto gaan en onze telefoon-nrs uitwisselen. Even later is de berg van ons alleen en werken we een gezond avondmaal samen met de vers geoogste groeten naar binnen.Wanneer de zon uiteindelijk wegzakt achter de dorre bergflanken eist de  adembenemende sterrenhemel alle aandacht op tot er in de verte een herder komt
aangewandeld met zijn kudde. Hij maakt er geen probleem van dat er plots twee vreemdelingen rondhangen bij de bron waar hij zijn dieren laat drinken en maakt duidelijk dat hij bevriend is met Mohammed, de eigenaar. Later die avond komt er ook nog een collega schaapherder van hem langs met een al even kroostrijke kudde  en ook met hem slaan we een amusant gebarentaal-babbeltje alvorens we ons hutje induiken voor de nacht. Dit is overduidelijk Turkije op zijn best en we denken niet dat het nu nog beter kan worden.

25-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


24-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12 : Turkije - Darnelles en duizend bochten
Beste lezers,

Zoals u allicht kon merken hebben we vandaag een nieuwe reeks reisverhalen en foto's ontvangen én geplaatst. De nieuwe aanvullingen zijn vanaf Dag 7 - Servië (dus nu even eerst terug naar beneden bladeren).
Nadien kunt u HIER alle nieuw opgeladen foto's bekijken. Veel lees- en kijkplezier!


SMS
21:20 : We hebben het prachtige Calippoli deze morgen verlaten, de Darnelles overgestoken en voet gezet op Aziatische grond. Na een duizend bochtenrit zitten we nu in Bigadic een paar emmertjes zoete thee te slurpen ...


Reisverhaal
De straathonden hadden samen met een paar dozijn straatkatten een zangwedstrijd georganiseerd onder ons slaapkamer raam. Over hun zangtalenten gaan we ons niet uitspreken, maar luid was het wel. Toen ze rond een uur of vijf deze morgen er uiteindelijk de brui aan gaven nam de haan in de achtertuin de taak over zodat we deze morgen niet zo heel erg fris uit ons bed tuimelden.

Maar ... de zon stond aan een blauwe hemel, de Darnelles lagen voor onze voeten en we hadden er zin in. De landengte geniet een ongekende schoonheid en we konden het schiereiland niet verlaten zonder eerst een vlug bezoek te brengen aan de begraafplaats van de divisie uit Phil's geboortestreek Lancashire. Opnieuw worden we overweldigd van de serene stilte die er hangt en samen met een stevig zeebriesje dwalen we nog even langs het oorlogskerkhof alvorens "licht" aangegrepen via de bochtige kustweg richting ferry te rijden. De overzetboot brengt ons voor een paar euro's over de Darnelles en dropt ons op het Aziatische deel van Turkije.

We vullen onze tank en maken ons zo vlug mogelijk de stad uit om na enkele km het dorre binnenland binnen te rijden. De eerste etappe voor vandaag gaat over open vlaktes waar de oostenwind stevig op onze linkerzijde inbeukt. We leggen de motoren licht onder hoek en zeilen tegen aangepaste snelheid richting berglandschap. We verpozen onderweg even in een one horse town" en krijgen van de stamgasten enkele thee-tjes aangeboden en een snelcursusje Turks. Daarna trekken we de bergen in en vermaken ons enkele uurtjes op de  duizend-bochtige-bergweg die ons steeds verder en verder het binnenland inleid.

Wanneer een politiepatrouille ons even opzij fluit blijken ze echter alleen maar interesse te hebben in onze motoren en onze plannen en wensen ons breed glimlachend een goede reis toe  zonder ook maar iets van documenten te controleren.

Mijn reismakker Phill  krijgt onderweg even een dipje door de hitte en het slaapgebrek van vorige nacht maar na een litertje water en een kleine pauze rijden we nog even door tot in Bigadic.


24-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


23-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 : Turkse thee

SMS
21:20 : Na twee grensovergangen, drie landen en 330 km zijn we in Gallipoli aangekomen. We zijn even tot bezinning gekomen bij de graven van de slag om Gallipoli en genoten van een ongelofelijke zonsondergang over de Bosporus. We zitten in een klein pensionnetje en alles verloopt vlot. Er is hier evenwel geen wifi. [Alain]

Reisverhaal
Voor 12€ per man kregen we niet enkel een bed, een afgesloten parking voor de motoren, een vriendelijke glimlach van de receptioniste, een hoop gelukwensen van de nachtwachter maar ook nog eens een lekker ontbijt voorgeschoteld!

We reden dus deze morgen goedgeluimd de stad uit in zuidelijke richting. De Bulgaarse politie was ook al vroeg uit de veren maar had blijkbaar meer belangstelling in vrachtwagen ipv een paar enkelingen op motoren. Het valt ook vandaag weer op dat er klaarblijkelijk meer verkeer Turkije verlaat dan binnen rijdt. We hebben zowat de ganse rijweg voor onszelf en stevenen gezwind richting zuiden.

We besluiten om de drukken grensovergang tussen Bulgarije en Turkije te vermijden door via Griekenland het land van Attaturk binnen te rijden. Niet zo'n slecht idee zou blijken want we sjezen vlot door Griekenland om na slechts een uurtje grensformaliteiten, de Turkse boden te betreden. Dit is een mijlpaal op deze reis want vandaag verlaten we officieel Europa en duiken voor enkele weken de moslimwereld in. Het is opnieuw even wennen aan onze nieuwe habitat maar de Turkse mentaliteit bevalt on meteen. Van de recentelijke coup valt er behalve wat militaire aanwezigheid hier en daar weinig te bespeuren in het straatbeeld.Onze eerste stop is bij de begraafplaats van enkele honderden soldaten die in de eerste wereldoorlog het leven lieten op de stranden van Gallipoli. Ikzelf was er twee jaar geleden al eens langs geweest maar wou Phil ook eens voorstellen aan de memoriam site met zijn imposante marmeren toegangspoort en grafstenen. We houden het bezoek kort want we willen ook nog even de graven van de Commonwelth-soldaten bezoeken op de nabijgelegen stranden langs de prachtige kustlijn. De zon zakt langzaam dieper en giet een gele gloed over de Darnelles en de omgeving en zorgt voor wonderbare taferelen. Grote vrachtschepen varen langszij als we de kustweg afrijden en een mengsel van zilte zeelucht en Cyprus bomen bedwelmd ons als het ware terwijl we de oorlogsgraven bereiken.Er hangt een vreemde stilte over de kleine begraafplaats en het is moeilijk voor te stellen dat deze mooie vredevolle omgeving zo'n honderd jaar geleden het toneel was van een bloedig conflict. De graf inscripties leren ons dat veel van de soldaten slecht 22 jaar oud waren toen ze hier ver weg van thuis sneuvelden om slechts jaren later, na de oorlog, begraven te worden toen de Engelsen uiteindelijk toestemming kregen van de Turkse overheid om hun doden te komen opbaren. We zijn hier helemaal alleen en worden er even stil van terwijl we ons laten betoveren door de adembenemende zonsondergang.Na navraag naar een camping vernemen we van de politie dat deze allemaal gesloten zijn en dat we best naar het eerste dorpje rijden voor een goedkoop pension. We komen aan in een traditioneel plattelands dorpje maar de uitbaatster met de dollar tekens in haar ogen doet een poging om wat munt te slaan uit dit paar gestrande reizigers. We dingen de vraagprijs af naar de helft van de originele 30€ en betalen slechts 15 voor ons beiden.

Het dorp word even later opgeroepen door een luid kelende iman die oproept voor het avondgebed. Nadat de gelovigen het gebedshuis verlaten hebben keert het leven terug en rijden kinderen vrolijk door de straten op hun fietsjes, slenteren groepjes mannen langzaam voorbij terwijl ze vriendelijk knikken
naar de twee vreemde vogels die vanop het bankje het dorpsleven rustig gadeslaan.

Na onze eerste kopjes zoete thee keren we terug naar onze stek voor de nacht en maken plannen om morgenvroeg de Darnelles uiteindelijk over te steken.

23-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


22-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 : Bulgarije
SMS
15:25 : Bijna in Sofia!
22:07 : We zijn in Chaskovo in het zuiden van Bulgarije. We zijn hier moeten stoppen om te schuilen tegen het onweer. We hebben de ganse namiddag in hevige regen gereden en alles is doorweekt. Hopelijk is het morgen in Turkije wat droger
Evil or Very Mad22-08-2016 om 22:32 geschreven door Webbie


21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 : Roemenië
SMS
22:46 : We zijn in Roemenië bij familie van Razvan. We kunnen hier blijven slapen (en onze was doen Cool). We zijn nog niet echt goed opgeschoten dus we zullen morgen een tandje moeten bijsteken. [Alain]


Reisverhaal
Het motorfeest ging gisteren nog enkele uurtjes door zonder ons en als we deze morgen ons hoofd uit onze tent staken was er al iemand druk in de weer met het afbreken van de tenten en tafels. Het was een nogal indrukwekkende man van zo'n twee meter met een mohawk maar hij lacht ons vriendelijk toe en vraag in het Bulgaars of we nog vlug een douche willen.

We slaan het aanbod niet af want het zweet loopt alweer van onze wangen door de grote hitte. Ondanks zijn imposante verschijning blijk het een superlieve reus te zijn. Hij brengt ons shampoo en we wassen ons aan de bron alvorens we afscheid nemen. Hij omhelst ons en wenst ons een veilig reis en staat ons uitbundig uit te wuiven als we het terrein verlaten.We rijden licht aangedaan door zijn vriendelijkheid de stad door op zoek naar de juiste uitvalsweg richting Roemenië. Het blijkt echter niet zo een eenvoudige opdracht en we vragen het aan een agent die net in zijn dienstvoertuig stapt. Hij gebied ons om hem te volgen en escorteert ons tegen hoge snelheid de stad uit richting grens. Het is een beetje een raar gevoel om tegen grote snelheid de stad door te razen zonder ons enige zorgen te moeten maken. Hij wuift ons vriendelijk uit als de de brug oprijden die beide landen met elkaar verbind.

Er staat een vier kilometer lange file van vrachtwagens voor de imposante brug over de Donau maar wij mogen met de motor gewoon doorrijden. Net halverwege de brug staat het bord dat aangeeft dat je Roemenië binnenrijden. Doordat er in de verste verte geen ander voertuig te bespeuren is parkeren we motoren gewoon in het midden van de rijweg en nemen enkele fotos. Aan de overkant nemen de grensformaliteiten ongeveer een uurtje in beslag voordat we kunnen doorrijden. Bij navraag blijk dat motorrijders geen wegenvignet nodig hebben ; onze dag kan al niet meer stuk!We rijden door de grote vlaktes  met uitgestrekte zonnebloemvelden aan één kant en kale stoppelvelden aan de andere kant. Een van de Deauvies valt op reserve maar bij het eerste tankstation op onze weg accepteren ze geen creditcards en we hebben geen lokale valuta op zak waardoor we moeten doorrijden tot de tank helemaal droog is. Op de tripteller staan er net 320km. We hebben gelukkig voldoende reserve benzine en vullen vlug bij zodat we tegen de middag Craiove binnen rijden.De stad ziet en niet echt aantrekkelijk uit en we rijden tot bij het treinstation waar we afgesproken hebben met de neef van Razvan, onze Roemeens /Belgische vriend. Onze telefoon blijk alweer niet te werken maar een jonge man biedt zijn hulp aan belt met zijn gsm naar de familie van Razvan zodat zij ons kunnen komen oppikken. Terwijl we staan te wachten vertelt hij dat Craiova niet zo'n geweldige reputatie geniet in Roemenië en dat we nauw op onze spullen zullen moeten letten. Even later komen de nicht van Razvan en haar man ons ophalen en begeleiden ons de stad uit naar een nabijgelegen dorp waar we de motoren veilig kunnen parkeren in de achtertuin van hun grootmoeders huis.

Het is een typisch Roemeens huisje met een een paar afgedankte auto's in de achtertuin die net als het huis zelf ooit betere tijden gekend hebben, maar het straalt de onvervalste sfeer uit van het Roemeense platte land en we voelen ons er meteen thuis en doen ons net als de rest va de familie tegoed aan de afgeladen druiven die het terras overgroeien.Nadat we uit ons uit onze motorkledij gewurmd hebben brengen ze ons met de auto naar het appartement waar Baba (de grootmoe) die ons ondertussen een nationaal gerecht klaargemaakt had zodat we samen met de ganse familie konden mee-eten. We bedanken haar hartelijk voor de maaltijd alvorens we met Gabi en de rest van het gezin nog even op verkenningstocht door de stad trekken.Hij is een leraar geschiedenis en vertelt ons uitbundig over de geschiedenis van zijn stad en land terwijl hij ons rondleidt naar de mooiste hoekjes van old town Criova. We staan versteld oor de grootsheid van de historische gebouwen en de levendigheid die er heerst in de binnenstad. We hadden geen flauw vermoeden dat het oude center zo erg zou verschillen van de grauwe buitenwijken en vleien ons neer op één van de gezellige terrasjes voor verfrissing terwijl we de voorbijgangers gadeslaan die massaal door de stad flaneren.Terug aangekomen in de flat van oma duiken we even later in ons bed want we hebben de ambitie om morgen terug eens flink wat km's te gaan afmalen.

21-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


20-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 : Bulgarije

SMS
19:48 : Het is niet gemakkelijk om per motorfiets te reizen. We waren vandaag door toedoen van een straatverzakking alweer niet veel opgeschoten toen we door een groep Bulgaarse motorrijders ontvoerd werden naar een locaal motortreffen. Ze hebben zelfs gedreigd dat we deze avond bier MOETEN drinken. We kunnen maar beter luisteren want ze zijn met veel
Shocked Confused Laughing .

We zitten nu op een teras met wifi maar gaan straks terug naar de camping in Vidin zonder wifi. [Alain]

Reisverhaal

Het was eigenlijk voorzien om in één week Europa door te rijden en tegen vandaag dus aan de Turkse grens te staan, een iets te ambitieus plan dus. We vorderen eigenlijk iets trager als gepland maar
geen plan is nog steeds het beste plan.

Het hostel ziet er in daglicht eigenlijk net iets anders uit als we in onze gedachten hadden: de volledige voorgevel staat in de zelfgemaakte steigers. Eigenlijk zijn het gewoon een verzameling van takken en zelf in elkaar getimmerde planken. De werkmannen zijn super vriendelijk als we vragen of onze motoren niet in de weg stonden. Als ze polsen naar onze plannen vertelt Phil dat ik op weg ben naar Mongolië. Ze bevriezen als het ware en weten niet echt wat hierover te denken. Ze gaan met gefronste wenkbrauwen en hoofdschuddend terug aan het werk.

Het eerste stadje dat we vandaag kruisen bruist van het leven, de mensen flaneren in hun beste zomerplunje over de straten en er heerst een gezellige sfeer. Plots verandert de weg in een lappendeken en gaat onze gemiddelde snelheid opnieuw vlug de dieperik in. De douane beambte die ons Serbia moet buiten loodsen blijkt een grote grappenmaker te zijn: hij spreekt slechts gebrekkig Engels maar doet zijn uiterste best om ons aan het lachen te maken, iets wat trouwens perfect lukt door zijn uitgesproken mimiek en hilarische opmerking over baarden en terroristen. Na het stukje niemandsland te zijn overgestoken blijkt zijn Bulgaarse collega iets minder ambitie te hebben om ons aan het lachen te brengen en worden we bediend met een eerder norse blik. Het is eigenlijk ongelooflijk hoe een paar meter zoveel verandering kunnen teweegbrengen: we treden als het ware een andere wereld binnen. Al vlug worden de Zastava's vervangen door afgeleefde wagens van Russische makelij zoals Moskvitsch en UAZ. Ook de gebouwen stralen een onvervalste Sovjet stijl uit en de statige standbeelden, in pure USSR stijl, kruiden het geheel enkel nog wat bij. De groene bossen van Servië hebben plaats gemaakt voor verdorde mais en zonnebloemvelden en de asfalt kwaliteit zakt nog verder naar beneden. We zijn van plan ons zo spoedig mogelijk opnieuw Bulgarije buiten te rijden en de grens met Roemenië over te steken. Een immense wegverzakking gooit echter roet in het eten en doet ons even afdwalen alvorens opnieuw op het juiste spoor te belanden. Net voor we de stad Vidin binnen rijden stuiten we op een vriendelijke groep Bulgaarse motorrijders van de Northwest-club. Ze verplichten ons bijna om hen te volgens naar het jaarlijkse motortreffen dat ze organiseren in hun stad. Het blijkt een populair feest te zijn en we besluiten om niet onbeleefd te zijn en installeren onze tent op het festivalterrein.

Toen we de vervallen stad Vidin binnenreden sprong een bepaald gebouw ons meteen in het oog en we besluiten om eens op verkenning te trekken. Het blijkt een ruïne van een Joodse synagoge te zijn en we verwonderen ons over de architecturale kwaliteiten van het vervallen gebouw. We vinden het spijtig dat blijkbaar niemand hier de historische waarde ervan apprecieert. Buiten enkele vervallen statige huizen uit een vervlogen tijd bestaat de stad vooral uit grijze woonkazernes en verloederde steegjes. Enkel de promenade langs de brede imposante Donau rivier breng wat meerwaarde en we keren na onze wandeling terug naar het ondertussen op volle toeren draaiend motorgebeuren. De motorrally draait uit tot een groot feest met luide motoren en al even luide live bands maar wij houden bewust wat afstand want we willen morgen fris aan onze volgende rit beginnen.

Tegen 12:00 duiken we in ons tentje voor een vleugje nachtrust.

20-08-2016 om 00:00 geschreven door Sabine


19-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 : Servië

SMS
16:10 : We zitten in Topola, Servië. Het is hier snikheet en de straten zijn niet zo goed. We zullen vandaag dus niet meer in Romenië geraken. Verder alles prima. [Alain]

23:54 : Ik lig er juist in. We zitten in hostel in Boljevac aan de grens. Zeer moe ; lange dag geweest.


Reisverhaal
Gelukkig doen we ons deze morgen tegoed aan een stevig ontbijt want later zal blijken dat dit het enig zal zijn dat we achter de kiezen steken vandaag. We trachten in de juiste richting de draad van gisteren terug op te nemen maar doordat de meeste wegwijzers enkel in een cyrillisch geschreven zijn die nogal afwijkt van het ons bekende Russische schrift, raken we het spoor al vlug bijster en keren we terug om door een vriendelijk agent terug op het juiste spoor gezet te worden.Kilometers malen zit er niet meteen in voor vandaag want het wegdek varieert tussen "redelijk slecht" en "iets minder redelijk slecht". Doe daar nog even een reeks wegwerkzaamheden bovenop en het duurt een eeuwigheid om enkele honderd kilometers af te leggen. Hoe hard we ook trachten,  het is gewoon niet mogelijk snel te vorderen op deze wegen en behalve de tijd, gaat er hier niets snel voor ons vandaag.

We rijden vooral door dun bevolkte groene heuvels en spotten tegen de middag een immens grote  open mijn. We klimmen op de omringende heuvel om even het leven in de mijn gade te slaan en recupereren ondertussen wat van de gezeten uren op de motorfiets. Af en toe fronsen we de wenkbrauwen wanneer we  Servische motorrijders op Japanse hypersportmotoren kruisen, steeds in t-shirt, slippers en zonder helm. En liefst met de vriendin achterop in hetzelfde uniform.In de late namiddag merken we een paar motoren op aan een terrasje en maken rechtsomkeer om eens te gaan polsen. We vleien ons neer aan het tafeltje naast de lokale motorhelden en trachten een gesprek aan te knopen maar de taalbarrière is ietwat te groot en we komen niet echt veel verder dan een hallo en een tot ziens wanneer het gezelschap het terras terug verlaat. We zijn echter wel verwonderd als we willen afrekenen wanneer blijkt dat de Servische motards onze rekening buiten ons weten om al vereffend hebben.

Om vandaag toch nog wat Km's op de teller te zetten besluiten we om even een stukje autostrade in te lassen richting zuiden. De man in het tolhuisje wijst ons er op dat het ticket apparaat defect is en geeft ons gewoon twee tickets in de hand mee. Na een klein half uurtje snelweg en een stevig regenbuitje, staan we voor de slagboom van de afrit als blijkt dat onze tickets niet werken. Na een eeuwig durende 15 minuten laat de gefrustreerde dame achter het loket ons tenslotte toch doorrijden om de lange file die we veroorzaakten niet onnodig langer te maken. Van hier af aan komen we in een stroomversnelling terecht en blikken de geplande kilometers voor vandaag toch nog vlotjes in op de perfecte expresweg die ons richting Bulgaarse grens. We komen wel vlug tot de conclusie dat we nooit voor duisternis de grens meer over geraken en rijden Boljevac binnen.


Kwisvaag: welk is het verband tussen Alain en dit stankstation?

Bij het benzinestation blijkt de uitbater goed Engels te spreken en bevriend te zin met de lokale motorclub. Eén telefoontje en een kwartiertje later worden we opgepikt door enkele leden van de club en naar hun stamterasje geëscorteerd. Het zijn een groepje super vriendelijk jongeren waarmee we een gezellige avond beleven en facebook gegevens uitwisselen alvorens ze ons bij het lokale hostel droppen en beloven contact te onderhouden.

Servië wordt met de minuut leuker en we hebben al een beetje spijt dat we morgen al opnieuw de republiek moeten verlaten.


19-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


18-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 : Servië
Beste lezers,

Ik heb vandaag de reisverhalen vanaf dag 3 kunnen aanvullen. Veel leesplezier toegewenst!

De foto's zijn nu ook geladen en gesorteerd. U kan de gehele foto reeks van deze challenge openen door op de link 'Foto album 2016' in de linkermarge bovenaan te klikken of u kan HIER klikken om de foto-reeks te starten vanaf dag 3 (15 augustus 2016) maw, vanaf de aangevulde reisverslagen.

SMS
21:21 : We zijn net Servië binnengereden en zijn door een vriendelijke biker naar een guesthouse geëscorteerd waar we een kamer huren voor 11€ en supervriendelijk ontvangen werden. [Alain]

Reisverhaal
De enige afwezige deze morgen was de zon. Die zat net als gisteren verscholen achter een dikke laag wolken maar dat verhinderde ons niet om de koe bij de horens te vatten en onze Deauvies op te zadelen voor een nieuwe dag on the road.  Na een kleine studie va de wegenkaart besluiten we om toch maar niet helemaal naar het zuiden van Bosnië te rijden maar gewoon dwars door te rijden om geen onnodige Km' s te moeten kloppen.

We komen vlot Banja Luka buiten en navigeren via de gele lijn op de kaart naar het oosten. De uitbaters van de eetstandjes naast de weg hebben allemaal een speenvarken aan het spit gespietst en laten het rustig garen boven een houtvuurtje zodat ze tegen de middag hun hongerige klanten kunnen bedienen.Al vlug vervaagt de drukte van de stad en valt het verkeer terug naar een paar auto's, vrachtwagens en wat mannen met paard en kar. De aftandse Zastava's, Lada niva's en cyrillische wegwijzers geven samen met de hoofddoeken een exotische uitstraling aan het gebied. Naarmate we vorderen wisselen de twee-torige moskeeën de twee-torige kerken met de regelmaat van de klok elkaar af. Vele mensen wuiven ons vriendelijk na wanneer we langsrijden maar door de gravel op de rijbaan moeten we onze snelheid een beetje aanpassen om het veilig te houden. Verder genieten we van de wilde natuur om ons heen.
 
De zadelpijn teistert Phil zijn achterste al enkele honderden kilometers en als we een verkoper van schapen vellen treffen langs de weg gaat hij plots in de remmen om eens te gaan polsen naar de prijs. De verkoper tracht ons te overtuigen van de exceptionele kwaliteit van zijn goederen maar wanneer we wat van de prijs proberen te pingelen stelt hij ons de vraag hoeveel onze motorkledij wel niet kost in Europa en dat zijn schapenvachten slechts een kleine fractie hiervan kosten. Hij brengt ook het argument ter sprake dat dit zijn enige broodwinning is waar zijn gezin moet van leven. Uit eerlijke schaamte gaan we akkoord met de twintig euro vraagprijs en worden hartelijk bedankt door de man terwijl we, gezeten op een zacht schapenvachtje, de weg terug oprijden.De met kogelgaten doorzeefde huizen zijn stille getuigen van de drama's die zich hier jaren geleden afspeelden tijdens de Balkan oorlog en we bezinnen ons even als we ze voorbijrijden. We houden onderweg nog even halt bij de begraafplaats waar de slachtoffers begraven liggen van de vreselijke genocide in Juni 1992.Her en der staat de Bosnische politie opgesteld met hun speedcamera's maar door onze gematigde snelheid kunnen we elke keer gewoon doorrijden zonder enig probleem. We moeten nog even een regenbuitje ondergaan alvorens het wolkendek tegen de late namiddag uiteindelijk openbreekt en we terwijl de rivier oversteken die Bosnië scheidt van buurrepubliek Servië. De grensovergang verloopt vlot en even later rijden de eerste meters over de erbarmelijke wegen van Servië. We worden getrakteerd op vervormde wegen, putten en bulten en ook de straathonden duiken massaal op in het straatbeeld.Bij navraag achter goedkoop onderkomen voor de nacht springt een vriendelijke motorrijder op zijn kawasaki om ons meer dan twee uur lang op sleeptouw te nemen, op zoek achter een slaapplaats voor de nacht.


18-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


17-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 : Kroatië - Bosnië
SMS
21:35 : We hebben vandaag nu ook afscheid genomen van Math en Karen en hebben besloten om onze verloren tijd wat goed te maken door via autosnelweg Kroatië te doorkruisen. We zijn nu in Bosnië in Banje Luka. Morgen richting Sarajevo via binnenwegen. [Alain]

Reisverhaal
De zon is reeds voor ons uit de veren en Karen maakt van de gelegenheid gebruik om nog even te gaan zonnebanden terwijl de manschappen het kamp opbreken. We pikken haar even later op bij het kleine strandje en gaan na de obligate laatste selfie samen nog even souvenirjager zodat ik een klein geschenkje kan meegeven voor Sabine want het moment is aangebroken waarop we ook van Karen en Math afscheid moeten nemen. Nadat we Phil en zijn geliefde even de tijd gunden op de oevers van dit romantische meer zetten we de rit voor vandaag in.We wuiven onze arm bijna uit de kom bij de verkeerswisselaar waar we definitief opsplitsen en vanaf hier zet ik de trip enkel met Phil verder richting Turkye.
Het is een druk komen en gaan van toeristen aan het befaamde meer van Bled maar wij kiezen resoluut voor de snelweg om wat van de verloren tijd goed te maken
en kopen nog vlug een vignet voor 7€ alvorens we de snelweg oprijden. Via de glooiende asfaltstrook met lange zwiepende bochten rijden we door de groene valleien van Slovenië tot aan de grens met Kroatië om na een vlotte paspoortcontrole verder richting Zagreb te vorderen.

We betalen met plezier één euro wegentol en steken meteen een tandje bij want de hoogst toegelaten snelheid wordt van 120 opgetrokken naar 130km/h. Aan de linkerzijde zien we imposante terminal van de luchthaven opduiken maar verder is er niet veel afleiding en cruisen we rustig verder tussen het schaarse verkeer.Een dreigend wolkendek hangt ondertussen laag boven ons hoofd en in combinatie met een strakke westenwind drukt deze de temperatuur flink naar beneden. Maar beide Deauvies hebben het perfect naar hun zin en lopen als een treintje zodat de kilometers vlot onder onze wielen doorschuiven. Als we even stoppen op een parking voor een kleine versnapering en een kopje zelf gezette thee worden we aangeklampt door een groepje bedelende zigeunervrouwen met baby's op de arm.
Terwijl hun mannen zich verschuilen achter de afvalcontainers trachten de vrouwen ons met medelijden te bestoken en we geven toe aan hun smeekbede door hun een paar bananen te schenken die de baby's meteen met grote smakken naar binnen werken. Wanneer we de parkeerplaats verlaten wuiven ze ons allen vriendelijk na en we rijden met een goed gevoel verder richting Servië.

De temperatuur is ondertussen opnieuw opgeklommen tot een drukkende 22 graden  en alvorens we het goed beseffen staan we voor de slagbomen van de
Servische grensovergang. Nadat we de lange file bij de grens hebben voorbijgestoken en door de paspoortcontrole geraakt zijn valt het grote verschil in levensstandaard meteen op aan de staat van de huizen en dorpen die we doorkruisen.

Ook vooroorlogse vrachtwagens en Zastava's van Yougoeslavische makelij verraden het Oostblok verleden van Servië. Overal langs de weg vind je mensen die allerlei goederen trachten te slijten in kleine kiosken en iedereen zit gezellig samen te genieten van de zwoele avond. Ook de spitse torens van de minaretten duiken voor het eerst op in het straatbeeld.

We voelen ons meteen thuis en tuffen rustig verder richting Banja Luka. De gevreesde regenbui laat niet langer op zich wachten en doet ons besluiten om deze avond niet te kamperen maar ergens indoor overnachting te zoeken. Bij navraag naar low budget accommodatie biedt een vriendelijke man aan om ons voor te rijden tot bij het lokale Hostel waar we voor een habbekrats een bed voor
de nacht aangeboden krijgen.  We trekken nog even de stad in voor wat versterking en een slaapmutsje op één van de gezellige terrasjes.Een jonge man spreekt ons aan in perfect Engels en verteld ons dat het zijn grote droom is om later ook zelf een motorfiets te bezitten en reizen zoals de onze te ondernemen maar dat dit niet zo evident is in zijn land omdat het aanbod schaars is en de meeste aangeboden motoren in erbarmelijke staat verkeren.

We beseffen nogmaals dat het leven op slechts enkele dagen reizen er meteen compleet ander uitziet tegenover ons welvarend Belgenland en slenteren terug naar onze stek voor de nacht.

17-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


16-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 : Slovenië - And than there were only four

Beste lezers,

Alain heeft momenteel wat problemen met de communicatie naar ons Belgenlandje. Voorlopig zult u dus nog even op honger moeten blijven zitten om zijn prachtige reisverhalen te kunnen lezen. Intussen alvast een korte versie.

SMS
19:31 : Met spijt in het hart hebben we deze morgen afscheid genomen van onze reismakkers Tracy en The Gunthers. En om dat het ook de laatste dag is dat Math en Karen met ons meereizen hebben we besloten om het deze namiddag wat rustiger aan te doen en even de toerist uit te hangen in Bled (Slovenië) en wat af te koelen in het meer na deze warme dag. Vanaf morgen is het terug menens en gaan we er terug tegenaan. ‘t Was triest om Gunther te zien vertrekken met de rest en ik mis je nu heel erg want we zitten hier gezellig samen op ‘t terras. ‘k zal blij zijn als we weg zijn uit de vakantie sfeer. Verder alles prima! [Alain]

Reisverhaal
Het is een koele morgen maar we kruipen gelukkig goed uitgeslapen uit onze tentjes. De wolken blijven nog even rondhangen tussen de beboste bergflanken om even later op te lossen en de weg vrij te maken voor een stralende blauwe hemel.

Maar een hangt nog steeds een donkere wolk boven ons hoofd want straks moeten we vaarwel zeggen tegen Tracy en de Gunthers. Hiermee verliezen we in één klap onze navigator, privé fotograaf en sterke man. We trachten er niet te sentimenteel over te doen maar weten dat iedereen het binnenin het moeilijk heeft met het afscheid. Ik geef nog vlug drie kussen mee voor Sabine's verjaardag en we nemen nog even een groepsfoto alvorens onze vrienden terug richting België vertrekken.

Buiten een enkel bergpasje rijden we vandaag hoofdzakelijk aan een gezapig tempo over nationale wegen terwijl de de temperatuur stilaan de hoogte inklimt. We flirten constant met de Italiaanse grens om haar halverwege de middag even te overschrijden, voor enkele kilometers, en zo uiteindelijk Slovenië binnen te rijden.In de lokale Liddle slaan we proviand in voor de middag picknick en besluiten samen om voor de rest van de dag even de toerist gaan uit te hangen aan het meer van Bled. Het is tenslotte ook de laatste dag dat Math en Karen (de vriendin van Phil) ons zullen vergezellen. Karen zit al de ganse weg passief in Math's zijspan en als compensatie hiervoor trakteren we haar op een namiddagje zonnebaden en een zwempartijtje naar het eiland dat zich middenin het meer bevind. Het is een welkome verandering voor onze spieren en we komen als herboren uit het water om na het laatste gezamenlijk avondmaal tevreden slapen te gaan.We vorderden de laatste dagen slechts met mondjesmaat maar zijn vastberaden om de volgende dagen terug wat meer op te schieten want de dagen vliegen snel voorbij en we hebben nog wel een paar kilometers voor de boeg.

16-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


15-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 : In and out of Italy

SMS
19:31 : Na een volle dag motorplezier in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen -met twee grote plensbuien en twee kleine pannes- zijn we slechts 200km opgeschoven vandaag maar 't was wel heel leuk en de sfeer kon niet beter. Nu hebben we onze tent opgezet net voor Lienz en gaan op zoek naar ETEN !!! [Alain]

Reisverhaal
Met twee broodjes kaas als ontbijt achter de kiezen staan we terug klaar voor een nieuwe motordag. Het hoofdgerecht voor vandaag bestaat uit Timmelsjoch à volanté. Het nagerecht uit een minder bekende maar zeker niet minderwaardige bergpas, zou achteraf blijken.Nadat we 14€ neertelden aan het loketje ging de slagboom naar het motorparadijs voor ons open en konden we ons ten volle uitleven op het kronkelende asfaltlint in de Oostenrijkse Alpen om na enkele km's de Italiaanse grens over te steken. Het volledig Belgo/Britannia team gaat er stevig tegenaan en geniet niet enkel van de motorrollercoaster maar tegelijkertijd ook van de adembenemende vergezichten.

Na een duizendtal technische bochten waaronder vele van het haarspeld type, zetten we afdaling in aan de Italiaanse zijde wanneer we plots verrast worden door een hevige plensbui. En zowat ter gelijkertijd begeeft de achterrem van mijn Deauvi het door de warmte. Tijd dus om even te schuilen in een eettentje en de achterrem wat te laten afkoelen. Na een lichte lunch en het ontluchten van de achterrem is de hemel terug uitgeklaard en beginnen we aan ons nagerecht in de vorm van een tweede alpenpas.Er komt echt geen einde aan het bochtenwerk en we krijgen er maar niet genoeg van. Het is ook meteen een perfecte opportuniteit om de motoren tot het einde te testen en eventuele zwakke puntjes te ontdekken. We schieten echter wel voor geen meter op en in de namiddag hebben we amper 100km op de dagteller staan maar ik beschouw het als tegenprestatie voor mijn vrienden die zo vriendelijk geweest zijn om me te vergezellen tijdens de eerste dagen van mijn trip en geniet er van om te zien hoezeer zij het naar hun zin hebben.

We steken ondertussen ook opnieuw de grens met Oostenrijk over. Tegen de late namiddag krijgen we een tweede regenbui te verteren en moeten we genoodzaakt terug even opzij om te schuilen. Als we even later de reis hervatten komen we algauw op vlottere nationale wegen in de aanpalende vallei. We trachten het verlies van kilometers voor vandaag nog wat goed te maken maar het noodlot beslist hierover anders wanneer de koppelingskabel van de Deauvi plots breekt en ons terug meer dan een uur doet stranden. Het kleine euvel kan de sfeer echter niet bederven en tegen de avond zetten we onze tentjes op net voor Lienz om daarna nog even binnen te wippen in het lokale restaurant voor wat versterking en een pintje. Morgen is het alweer tijd om afscheid te nemen van The Gunthers en Tracy die van hieruit de terugreis naar België zullen inzetten.Ondertussen is het opnieuw aan het regenen geslagen en blijk gelukkig dat onze tentjes tot nu toe waterdicht zijn. Tegen middernacht sluiten we de dag af en wurmen we ons in onze slaapzak.

15-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 : Oostenrijk - Into the montains
Opgelet: vandaag werd nog een hele reeks foto's toegevoegd van de First One Hundred, met dank aan Elena Li.
U kan de gehele foto reeks van deze challenge openen door op de link 'Foto album 2016' in de linkermarge  bovenaan te klikken of u kan HIER klikken om de foto-reeks te starten vanaf 13 augustus 2016.

SMS
18:35 : Juist in Oostenrijk - efkes rusten. We zijn content dat we van de autostrades vanaf zijn. [Gunther]

22:21 : Na ellenlange files en 500km op de Deutshe autobahn zijn we dan via schilderachtige kronkelwegen eindelijk Oostenrijk binnen gereden. We genieten nu op 39 km van Solden van een lekker Weisbier om de liters zweet dat we vandaag verloren op de motoren te compenseren. Hopelijk zullen we na een 2de Weisbier ook de zadelpijn vergeten
Laughing! [Alain]


Reisverhaal

We starten bij het krieken van de dag en het plan is om eens flink wat kilometers te fretsen vandaag zodat we tegen de namiddag rustig kunnen overschakelen op kleinere wegen. Maar dat plan wordt al meteen in de kiem gesmoord bij de eerste stau (=file) die de alom vertegenwoordigde wegenwerken voortbrengen.

Het wordt dus een dag van filefilteren onder een hete zomerzon. Geen eenvoudige opdracht met een Deauville die zowat een spanwijdte van een klein passagiersvliegtuig heeft en al zeker niet voor Math met zijn zijspan combinatie. Het duurt dan ook niet lang voordat we onze Engelse vrienden kwijtspelen onderweg en al vlug een extra uur verliezen op een parkplaz alvorens we telefonisch contact hebben met elkaar en afspreken op een centraal punt om terug te hergroeperen.

De rest van de rit is het afwisselen tussen filerijden en knallen op the open road. We rijden zowat van tankstation naar tankstation en de autobahn begint tegen de namiddag al vlug tegen te steken. Maar het geeft ons wel rustig de tijd om de gegevens op het dashboard te bestuderen. De kleine V-twin genereert zoveel hitte wanneer de toerenteller naald zich constant in de hogere regionen bevind dat de koelventilator overuren draait maar verder doen de bikes het prima.

De eentonige autobahn kilometers geven me ook de tijd om alles in mijn hoofd even op een rijtje te zetten want de bezorgdheid van mijn geliefden omtrent mijn veiligheid spookt nog steeds door mijn geest. Het werkt op mij als een magneet die me lijkt af te remmen maar ik moet hiervan trachten los te komen want ik kan het me nu niet veroorloven om me uit mijn concentratie te laten slaan.

Gelukkig treffen we onze Britse delegatie in de namiddag terug aan  terwijl ze op een
parkplaz even van de gelegenheid gebruik maken om wat te zonnebaden en zetten we de rit voor vandaag terug samen voort richting Alpen.

Pas om vijf uur kunnen we de snelweg verlaten en komen we meteen in de grote motorrijders speeltuin terecht. Perfect asfalt, prachtige uitzichten op de bergen en bochten om je vingers bij af te likken brengen ons tot over de Oostenrijkse grens. Iedereen geniet van de welkome verandering en de schaamrandjes op de banden worden al vlug vakkundig weggereden. Tegen acht uur begint iedereen acrobatische manoeuvres uit te voeren op zijn motor om de verkrampte spieren en de zadelpijn wat te verlichten: dringend tijd dus om een stek voor de nacht te zoeken en die vinden we net voor het stadje Sölden.

Bij een paar grose Weißbier bespreken we nog even onze avonturen van deze dag en kruipen voldaan onder de wol. Morgen staat er nog een spectaculaire bergpas op de planning die ons tot in Italië moet voeren; genoeg om van te dromen!


14-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie


13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag één in een lange rij.
SMS
23:59 : Oef, de eerste zit erop! We zitten op hotel in Alzey. Alles goed maar wel een beetje moe. 't Was een lange dag.[Alain]


Reisverhaal
De opkomst van "the First One Hundred" was zoals verwacht een GROOT succes; bedankt aan IEDEREEN!!

De parking van Café 't withuis stond tegen 10 uur afgeladen vol met een bont allegaartje van motoren die ons zouden begeleiden tijdens de eerste 100km van deze monstertocht. Tegen 11 uur was het moment dan uiteindelijk aangebroken om de motoren te starten en de colonne in beweging te zetten.

Het afscheid was op z'n minst gezegd emotioneel, vooral het afscheid van Sabine en mijn moeder vielen me zwaar en gaven me een krop in de keel maar ik verbijt de pijn, houd me sterk en sla me'n been over de motor want nu is er geen weg terug meer en we zetten  de eerste 100km in richting Hoegaarden...

De emoties razen nog door m'n lichaam tijdens de eerste km van onze rit ,maar ik ben omringd door al mijn vrienden, waarvan de meeste, op de meest uiteenlopende manieren flink hebben meegeholpen aan de verwezenlijking van dit project. Ik voel me langzaamaan innerlijk tot rust komen en tracht net als de rest van de groep me te vermaken tijdens de mooi uitgestippelde rit. In Hoegaarden maken we het afscheid kort want we zijn van plan om nog enkele km's op de teller te zetten vandaag.

Iedereen overspoelt ons nog met gelukwensen en wil nog even mee op de foto voor we ons met zeven man afscheuren van de rest en de rit verder zetten richting Duitsland. Phil, Karen, Mat, Tracy en de twee Gunthers zullen ons nog een paar dagen vergezellen alvorens ze terug naar huis toe rijden. Phil zal nog meerijden tot aan de Iraanse grens en  vandaar keert ook hij terug huiswaarts.

De rest van de grote Mongolië trip zal ik van daaraf alleen verder zetten maar ik voel me gesterkt door het gezegde "who travels alone, will never BE alone".

De efficiëntie van de Duitse autobahn kan moeilijk de "fun factor van de Belgische stuurwegjes overtreffen maar zo slagen we er toch nog in om tegen de avond er een totaal van 400km bij te tikken. Het laatste deel van de dag leggen we opnieuw af via kleine wegen en tegen 21 uur houden we het voor bekeken en parkeren de motoren op hun zijstandaard voor de nacht. We zijn gestopt voor de nacht in Alzey.

Het was een voor iedereen een lange dag en we duiken allen moe ons bedje in.

13-08-2016 om 00:00 geschreven door Webbie
Oorspronkelijke tekst


Mogelijk gemaakt door Translate
Mogelijk gemaakt door Translate

Oorspronkelijke tekstInhoud blog
 • Desertlion on Australian TV
 • Uitnodiging lezing
 • Bookhouse
 • Priscilla!
 • Dag 72 : Mongolië - The last one hundred
 • Nieuwe verhalen!
 • Dag 71 : Mongolië - Arvaikheer
 • Dag 70 : Mongolië - Bayangonhor
 • Dag 69 : Mongolië - Bombogor
 • Dag 68 : Mongolië - Buutsagaan
 • Dag 67 : Mongolië - From Altay to Altay in one day
 • Dag 66 : Mongolië - Altay?
 • Dag 65 : Mongools geluk
 • Dag 64 : Mongolië (1)
 • Dag 63 : Siberië - Altay gebergte
 • Dag 62 : Siberië (2)
 • Dag 61 : Siberië - Barnaoul
 • Dag 60 : Kazachstan - Siberië
 • Dag 59: Kazachstan (2)
 • Dag 58: Kazachstan (1)
 • Dag 57 : Kirgizië (2)
 • Dag 56 : Kirgizië (1)
 • Dag 55 : Tadzjikistan - Kirgizië
 • Dag 54 : Tadzjikistan - Mughab (2)
 • Dag 53 : Tadzjikistan - Murghab (1)
 • Dag 52 : Tadzjikistan - Wachan vallei (2)
 • Dag 51 : Tadzjikistan - Wachan vallei (1)
 • Dag 50 : Tadzjikistan - Khorog
 • Dag 49 : Tadzjikistan - Afghanistan
 • Dag 48 : Tadjikistan - Duchanbe - afscheid  Weersverwachtingen

  België

  Tajikistan (Dushanbe)


  Mongolië


  Lokale tijd Mongolië


  Geplande evenmenten


  Hoofdpunten blog desertlions4
 • Uitnodiging lezing
 • Desert Lions terug in het land na expeditie - Nieuwsblad
 • Bedankt voor de hartverwarmende reacties!
 • Een nieuw begin
 • Tranen van geluk
 • Dag 31 : Finish line in zicht!
 • Dag 30 : Fuck Murphy!!!
 • Dag 29 : Oezbekistan
 • Dag 28 : Desert Moon
 • Dag 27 : The blue door

  Hoofdpunten blog desertlions3
 • Uitnodiging lezing
 • Update Priscilla
 • Priscilla at work!
 • Powerpoint Presentatie inhuldiging Priscilla
 • Mobile Desertlions-Bookhouse

  Hoofdpunten blog desertlions2
 • Uitnodiging lezing
 • Einde missie = start nieuwe missie
 • Dr Robert Shenk.
 • Filmavond 30/4/2011
 • Film, spectaculaire foto's en een sterk verhaal!

  Hoofdpunten blog desertlions
 • Uitnodiging lezing
 • Afsluiting van het project Gambia
 • In memorium
 • Een avonturier met het hart op de juiste plaats.
 • Film & diapresentatie 28 maart 2009


  Forum / Gastenboek
  Wilt u een bericht nalaten of in contact treden met onze Leeuwen, klik dan HIER.
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!