Inhoud blog
  • DAGTOCHT NAAR DE LEIESTREEK
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    K.B.G.-Sint-Mariaburg

    28-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAGTOCHT NAAR DE LEIESTREEK

    Donderdag 17 juni 2010, de 44-jarige Nederlandse trucker L.V.D. knalt in volle vaart en zonder te remmen op twee voorliggers. Ravage tot en met. Gezien de moeilijke reddings- en opruimingswerken wordt de E19 ter hoogte van Sint-Job voor twee uren volledig afgesloten.

     

    Tussen al die wachtende staat een autobus van Lauwers die te zeven uur de garage heeft verlaten, om zeker rond half negen de drieënvijftig Okra-leden van Sint-Mariaburg op te pikken. Zij willen er een dagje op uit naar de Leiëstreek.

    Half negen wordt dus half elf.

    Lange uren voor allen. Voor zij die een beetje minder goed te been zijn en zeker voor Marleen, onze secretatis en reisverantwoordelijke die al vele uurtjes in de organisatie heeft gestopt en nu begint te twijfelen of alles nog wel goed komt. Vooreerst de eerste stop, die was voorzien om tien uur in Miegem bij pottenbakker Paul van Gompel. Afmelden en trachten een minnelijke schikking te bekomen over de reeds betaalde toegangsprijs. Dan het restaurant Sint-Christophe in Olsene verwittigen dat we misschien wat later aankomen, want het gerucht gaat, dat zowat alle autowegen in Vlaanderen dicht zitten.

    Spanning is vandaag gewaarborgd.

    Uiteindelijk komt alles goed. De reis naar Olsene verloopt vlot, niet één vertraging meer. In Olsene zelf, verstopt in de velden en een beetje moeilijk bereikbaar voor de grote bus, duikt plots restaurant Sint-Christophe op. Een kraaknet ‘doeninkje’ dat vriendelijkheid en rust uitstraalt.

    Het middagmaal maakt al het geleden leed ruimschoots goed. Ter compensatie van het gemiste bezoek aan de pottenbakker, trakteert Marleen ons op een gratis aperitief. Het openings- en degustatiebordje werd uiterst fijn geserveerd. Gaspatio, garnaaltjes op risotto en een rolletje pannenkoek met hesp sierden deze schotel. Dat de tomatensoep dagvers was liet zich niet raden, velen genoten dan ook van de tweede service. Het gelakte speenvarken in een jus van perziken, sinaas en specerijen was nog malser dan de boontjes en de kroketten die deze schotel completeerden. Met een chocolademousse werd de maaltijd afgesloten. Dit was geen middagmaal, dit was een feest.

    De kwaliteit van deze menu en de voorbeeldige en sympthieke bediening maakten dat de dag niet meer stuk kon, al was hij ook zo twijfelachtig begonnen.

    Het bezoek aan Harelbeke toonde ons een gezellige stad. Het modern Peter Benoit museum, aanleunend aan Peter’s geboortehuisje, dat vanzelfsprekend in zijn oorspronkelijke staat het grote verschil liet zien tussen 1834 en 2010. Peter, die op zeventienjarige leeftijd, als eenvoudige Vlaamse jongen toegang kreeg tot het Koninklijk Conservatorium te Brussel bracht het tot medeoprichter en direkteur van het Kon. Vlaams Muziekconser- vatorium en de Kon. Vlaamse Opera te Antwerpen. Het was Benoit die, met Vlaamse vasthoudendheid de Nederlandse taal ingang deed vinden in de muziekwereld.

    Wat ons ook bijgebleven is, zijn de drie ‘muziekdouches’ in het museum. Men werd van zo’n douche nat noch proper, maar wel figuurlijk overgoten met zalige rustige Benoit-muziek.

     

    Een uurtje wandelen door Harelbeke met een plaatselijke gidse, brachten ons vele wetenswaardigheden bij over de stad en haar Sint-Salvatorskerk. In het Parochiaal Centrum ‘De Bron’ in het voormalig klooster van de Augustinessen, liet een ‘Bavik’ of een ‘Pilaarbijter’ zich op de rustige binnenkoer heerlijk smaken in het zomers weertje dat ons al de hele dag vergezelde.









    28-09-2010 om 17:46 geschreven door Jan Dockx  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:DAGTRIPS
    29-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/derdejeugd

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    29-12-2005 om 15:19 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 26/12-01/01 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs