Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  29-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil tussen een superdag en een slechte dag.
  Foto 1: Superdag!!! Na 9km nog steeds mee met Istace José (rijmt nog ook).
  Foto 2: Slechte dag!!! Niet mee kunnen, mentale opdoffer, hopen dat we er vlug vanaf zijn.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-09-2008, 20:51 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  28-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traversée de la ville (12,050km) Ath

  Na mijn zwakke prestatie op de halve van Hérinnes zat ik erdoor, maar daags nadien kon ik me weer oppeppen om deze morgen toch aan de start te staan in Ath. Nochthans ben ik reeds een 10-tal dagen verkouden maar ik heb al nog goeie wedstrijden gelopen met een snotneus. Dus deze morgen in de vroege uurtjes met vaderlief en grootvader richting Ath vertrokken alwaar ik mijn prestatie van laatstlede uit mijn geheugen kon wissen. Maar dan moest er wel gepresteerd worden natuurlijk.

  Dus heeft Delombaerde bij aankomst zich zo maar eventjes 30min. gaan opwarmen om toch zeker niets aan het toeval over te laten. Om 10 u werd het startschot gegeven waarbij we 2 rondes moesten afleggen van 6km. Alle concurrenten waren zoals verwacht op het appel dus wist ik wat er me te doen stond. Vanbij de start werd er reeds een groepje gevormd door mezelf, Daye, Vanlede en Duvivier. Ik moet er waarschijnlijk niet bij vertellen dat snelle mannen zoals Istace, Domina en Loquet voor ons uitliepen.

  Tijdens de eerste ronde voelde ik me maar zus en zo. Ik kon het groepje waar ik in zat wel volgen maar dit ging allemaal zo moeizaam. De beentjes draaiden niet echt rond, problemen met de ademhaling enfin om kort te zijn: het goeie gevoel was er niet. Ik had wel in mijn koppeke geprent dat ik vandaag toch zeker 1 volle ronde bij Vanlede en co moest aanpikken om niet weer hetzelfde scenario van vorige week tegen te komen. Wel, ik kan jullie meedelen dat ik in mijn missie geslaagd ben want bij passage van de 1ste ronde hing ik er nog steeds aan. Aanhangen was wel het juiste woord want 500 meter later moest ik onherroeppelijk lossen.

  Tussen km7 en km8 heb ik sterretjes gezien waardoor Emere Benjamin me dan ook inhaalde. Gelukkig kon ik me min of meer herpakken zodat ik mijn 8ste positie waarin ik me in dat moment bevond kon vasthouden. Moegestreden haalde ik na 42min.12sec. de eindmeet op een 8ste stek. Al bij al viel het nog mee en kon ik een blammage van vorige week vermijden.

  Na de wedstrijd van vandaag heb ik nu wel de zekerheid gekregen dat ik terug in een mindere periode zit. Uit ervaring heb ik reeds vrede genomen dat dit me jaarlijks 2x overkomt. Normaalgezien ben ik toppie zowat het hele voorjaar (zie voorbije jaren). Dan heb ik een mindere periode in juni om vervolgens tijdens de zomermaanden weer te knallen. Oktober is dan ook terug een mindere periode (zie voorbije jaren behalve Tiegem).

  Volgende week is er nog de 20km van Beloeil en daarna ben ik vastbesloten er een 10-tal dagen er de brui aan te geven. Voor de mannen die dachten dat ik ging deelnemen in Tiegem moet ik dus ook ontgoochelen wan ik zal er niet bij zijn tenzij om te supporteren. Ik wil echt in december voor de corrida's nog eens scherp staan. Dus lijkt dit me de beste periode om "gedwongen" rustpauze in te lassen.

  Ik moet mezelf ertoe verplichten, want als ik deelneem in Tiegem ga ik de week erna terug een wedstrijd lopen mezelf kennende en op den duur razen we richting december en heeft den dezen non-stop van begin februari tot het einde van het jaar wekelijks een koerske gelopen. Ik zal het er hier maar bij houden vandaag en aan allen nog een prettige werkweek toewensen.

  Top 10 van de dag (12,050km):

  1ste: Istace José: 39min06sec (3.15/km)  (was vandaag wel rapper dan hem op de autosnelweg).
  2de: Loquet Thomas: 39min46sec. (3.18/km)
  3de: Domina Antonino: 40min28sec. (3.21/km) (vorig jaar liep ik bijna dezelfde tijd in 40min31sec. nadien was't bobijntje ook af)
  4de: Daye Stéphane: 41min14sec. (3.25/km)
  5de: Duvivier Dany: 41min.15sec. (3.25/km)
  6de: Vanlede Ludovic: 41min.19sec. (3.26/km) (man in bloedform. Proficiat Ludo, you're the best)
  7de: Emere Benjamin: 41min51sec. (3.28/km)
  8ste: Delombaerde Dimi: 42min12sec. (3.30/km) (zeer sympathiek man , altijd in voor een grapje)
  9de: Bauw Bruno: 42min26sec. (3.31/km)
  10de: Depraetere Didier: 42min34sec. (3.32/km)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  28-09-2008, 20:06 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  21-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wispelturig en verslaafd

  Gisterenavond na het schrijven van mijn verslag in Hérinnes was ik zwaar ontgoocheld en toch wel wat teneergeslagen over mijn cutprestatie in Hérinnes maar na een nachtje slapen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn rustperiode zal inbouwen na de 20km van Beloeil of volgende week na de wedstrijd zondagvoormiddag in Ath. Het zit namelijk zo dat dit (voorlopig) mijn laatste jaar is dat ik het Acrho-criterium meedoe en ben ik dus niet van plan mij zomaar te laten doen.

  Aangezien volgende week in Ath en de week daarop in Beloeil belangrijke wedstrijden zijn mag ik die toch niet zomaar laten schieten. Als het volgende week goed gaat, dan train ik nog een week verder naar Beloeil toe zoniet dan rust ik volgende week. Ik ben ten stelligste ervan overtuigd dat een weekje rust mij goed zal dan maar vandaag heeft de teneergeslagenheid van gisteren plaats gemaakt voor strijdlust.

  Bedankt voor de reakties op mijn vorig bericht maar aangezien den dezen een eigen willetje heeft zal ik morgenavond in Waregem aanwezig zijn al is het maar om Fredje te feliciteren. Dus aan al mijn Waalse concurrenten die dezen blog lezen (ik schat circa. 0,0 personen) den dezen heeft gisteren nen serieuzen veldslag verloren maar bijlange niet de oorlog.

  Aan iedereen nog een fijne zondag gewenst en excuses voor mijn wispelturigheid (wel lopen, rust, niet lopen, wel lopen....). Vandaag heb ik mezelf een dagje rust verplicht want ik was vanzinnens om vanmorgen toch naar Grijsloke te gaan om te gaan trainen. Gelukkig ben ik in het bedje gebleven en heb ik op een andere manier getraind.

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  21-09-2008, 12:34 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (6)
  20-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve marathon Hérinnes (21,1 km)

  Hallo. Kwestie om onmiddellijk de spanning van een verslag de verkloten kan ik jullie reeds meegeven dat ik vandaag ferm op mijn muil ben gegaan. . Nochthans begon de middag in perfecte omstandigheden. Geen stress, een hemel vol zonneschijn, en een toch wel matig briesje uit het Oosten waarbij de temperaturen deze namiddag rond +18°c stagneerden. Ook had ik al een reeks fijne herrinneringen opgebouwd in Hérinnes omdat ik daar al 2x gewonnen heb (zij het dan op de korte afstand), en ik op de halve marathon mijn besttijd heb neergepoot in 2005 met een tijd van 1u13min.10sec.

  Alle concurrenten voor het eindklassement waren natuurlijk aanwezig want vandaag kon men serieus wat punten sprokkelen. Tijdens de opwarming kwam ik ook Dieter Vandewalle tegen die speciaal afgekomen was om vandaag tijdens de wedstrijd een duurloopje af te werken van rond de 1u30min. Blijkbaar heeft hij toch ook de smaak gepakken gekregen om af en toe een wedstrijdje mee te pikken bij onze Waalse vrienden.

  Om 15u werd er gestart om deze belangrijke wedstrijd aan te vatten. Niemand anders dan Istace José zette er van bij het begin stevig de beuk in en wij lieten maar begaan wetende dat meegaan met hem toch pure zelfmoord is. Na den Istace was er een kopgroep met alle concurrenten aanwezig zoals Vanlede, Rasschaert, Domino, ikzelf, Duvivier en Elmère. Deze groep zou uitmaken wie 2de mocht worden want met een Istace José aan de start weet je op voorhand dat er om een 2de plaats zal gestreden worden. De eerste 5 km bleef alles tesamen en gangmaker van ons groepje was een behoorlijk indrukwekkende Vanlede die steevast op kop liep. Ikzelf had me verscholen in het midden omdat ik toen al voelde dat het niet echt lekker draaide. Ik ben namelijk steeds van principe dat ik tijdens het lopen van een halve marathon de eerste 10 km lekker gezwind moet meelopen met die mannen wil ik een goeie prestatie neerzetten.

  Vandaag ondervond ik dat ik moeite had met het tempo en dat het plotseling met mij gedaan zou zijn. Zo geschiedde het ook dat ik vandaag na een goeie 10km moest lossen van de concurrentie. Achteraf gezien was het wel grappig omdat Ludovic Vanlede, juist voor ik moest lossen, vroeg hoe het met me ging. Ik antwoorde hem met een schuchterig neen-knikje en luttele seconden erna kreeg ik een enorme mokerslag van de man met de hamer. Wedstrijd gedaan voor mij, maar dan moest ik wel nog 11km lopen. Lopen is misschien een groot woord alhoewel ik nog steeds rond een 10de of 11de positie liep rond km 15. Die laatste 6km waren echter een ware helletocht. Ik zag de ene na de andere voorbijflitsen en mijn mentale weerbaarheid was vanaf dan volledig zoek. Het werd zelfs zo erg dat ik mijn laatste 2km zelfs met moeite een snelheid van 12km/u haalde.

  Uiteindelijk haalde ik na 1u23min. en ??? sec. de eindmeet met een ontgoochelende 28ste plaats. Moegestreden en kappot wandelde ik ontgoocheld naar de kleedkamers om mij te verfrissen. Vanlede eindigde knap 3de in een tijd van 1u15min.??? sec. Ik moet jullie voorlopig de correcte tijden nog schuldig blijven aangezien op dit moment van schrijven de uitslag nog niet vermeld staat op de Acrho-site).

  Vandaag is dus overduidelijk gebleken dat ik aan rust toe ben. En die rustperiode is ingegaan vanaf het moment dat ik vandaag over de aankomstlijn gestrompeld ben. Ik heb me dus voorgenomen om een volledige week geen 100meter te lopen. Volgende week zondag trek ik waarschijnlijk naar Ath maar dat zal dan zeer op het gemakjes zijn met vaderlief aan mijn zij. Nochthans zijn het belangrijke weken van het Acrho-criterium met over 2 weken nog de 20km van Beloeil, maar op dit eigenste moment kan me dit geen fuck meer schelen. Rusten is de boodschap, en rusten zal ik.

  We zien wel waar het schip strand in de algemene rangschikking van het criterium. Als ik terug de goede form te pakken heb in november kan ik daar nog eventueel wat punten sprokkelen. Het feit is dat het nu geen zin heeft om nog geforceerd en tegen mijn goesting te trainen want ik weet als ik geen goesting meer heb om te trainen dat den dezen moet rusten of anders gaat het van kwaad naar erger. Tevens heb ik ook mijn zinnen gezet op de kerstcorrida in Deerlijk waar ik in december in topform wil zijn, want ik heb daar nog wat recht te zetten ten opzichte van vorig jaar. Groetjes en ik houd jullie wel op de hoogte hoe het rusten verloopt.

  Uitslag van vandaag kan ik jullie nog niet meegeven aangezien de resultaten op dit eigenste moment nog niet op de site vermeld stonden. Saluutjes aan allen want ik ga nu rusten 't is immers bijna middernacht.

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  20-09-2008, 23:58 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  19-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing halve marathon Hérinnes
  Goeienavond mannekes. Morgen staat de halve marathon op het programma van Hérinnes. Morgen wordt dit mijn 4de deelname aan deze wedstrijd. Tevens hou ik er goeie herrinneringen aan over want 3 jaar geleden liep ik daar mijn besttijd op 21,1 km in een tijd van 1u13min.10sec. Ik moet jullie er waarschijnlijk niet bij vertellen dat den dezen hier toen een superdag had. Nochthans had ik de avond ervoor nog een wedstrijd gelopen van 6 km in Melsene waar ik toen 2de werd na Frederick De Backer.

  Deze week heb ik het kalmpjes aan gedaan. Vorige zondag nog een lange duurloop gedaan van 1u45min. en maandag een rustdag genomen. Dinsdag dan nog een pittige training met Bekaert en Johan Santens om vervolgens woensdag nog een 50-tal minuten los te lopen langs Anzegemse wegen. Donderdag heb ik er ook mijn kloten aan gevaagd en vandaag ben ik nog een 35-tal minuutjes gaan loslopen met enkele versnellingen in verwerkt. Hopelijk volstaat dit om er morgen een goeie wedstrijd van te maken.

  Vervolgens wil ik langs deze weg "Fredje Raketje" feliciteren met zijn prachtprestatie op de marathon in Peking. Een marathon afleggen in zware klimatologische omstandigheden en 7de eindigen plus dan nog een supertijd van 2u37min. daar bestaat maar 1 woord voor: RESPECT!!!

  Hopelijk kan ik na de wedstrijd van morgen ook enigszins respect afdwingen van mijn concurrenten. Maar ja, met den dezen hier kan het alle kanten op, zowel de hemel als de hel. We zien wel hoe het afloopt. Groetjes Delombaerde.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  19-09-2008, 21:39 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  14-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daags na de wedstrijd in Péronnes
  Hallo. Deze morgen opgestaan met "zware" benen maar ik was toch van plan om deze morgen een lange duurloop te doen met het oog op komende halve marathon aanstaande zaterdag. Ben dan maar rond 9u naar het Beukenhof geweest omdat ik wist dat de bekende beukenhofjoggers er ook aanwezig zouden zijn. Kwestie om niet alleen te moeten lopen. Het is me dan ook gelukt om vandaag 1u45min. af te bollen zonder problemen. Deze namiddag ben ik dan richting Doornik getrokken alwaar de jaarlijkse barbeque doorging van loopclub JCSA. De barbeque was om te smullen en het weer was schitterend. Wat moet een mens nog meer hebben nietwaar.

  Om af te sluiten heb ik nog een paar foto's doorgestuurd gekregen van Eddy De Ketele (waarvoor dank) van de schaliënhofloop die vorige week zaterdag doorging in Vichte. Zie hieronder het resultaat. Groetjes en een fijne werkweek gewenst aan iedereen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  14-09-2008, 18:35 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  13-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.l'Automnale (Péronnes-lez-Antoing) 13,4 km

  Vandaag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma van het Acrho-criterium in Péronnes. Deze middag met de staart tussen mijn benen er naar toe getrokken aangezien mijn 2 vorige deelnames een catastrofe waren. Vorig jaar eindigde ik daar op een 81ste plaats in een tijd van 55min.25sec. en in 2006 (toen was Joost Dewaele er ook bij) eindigde ik op een 46ste plaats in een tijd van 54min.59sec. Ik hoopte vandaag vooral beter te doen dan de vorige edities om mijn "zwart beest" te overwinnen.

  Daar aangekomen ben ik onmiddellijk een 20-tal minuten gaan opwarmen kwestie om mijn benen te verwittigen dat ze mij vandaag niet in de steek mochten laten. Ondertussen had ik al heel wat concurrenten zien passeren dus ik wist wat er mij vandaag te doen stond en dat was heel simpel, namelijk het mietje niet uithangen en er volledig voor gaan.

  Om 15u werd de start gegeven en weg waren we. Ik besloot onmiddellijk mee te gaan met Duvivier en Rasschaert Eddy omdat ik wist als ik bij hen zou kunnen blijven ik een goeie wedstrijd zou lopen. Ondertussen waren Loquet Thomas en Istace José al gaan vliegen. Domina liep ook nog voor ons uit en dan was het Delombaerde, Duvivier, Rasschaert en Ludovic Vanlede die een tof groepje vormden.

  In het begin van de wedstrijd werd er reeds serieus doorgevlamd want de eerste km passeerden we in 3min.07sec., de tweed km in 3min.12sec. en de derde km klokten we af in 3min.22sec. Maar desondanks voelde ik me tamelijk goed vandaag zodat het vertrouwen stillaan terug in het koppie kwam. Rasschaert Eddy was de ideale gangmaker van ons groepje want hij liep steeds op kop. Nochthans wilden we wel de kop overnemen maar toen we dit deden versnelde hij steeds. Ik heb het 1x geprobeerd om de kop over te nemen alsook Duvvier maar telkens versnelde hij. Aangezien ik op dat gebied genen onozelaar ben heb ik mij dan maar steevast in zijn zog gezet.

  Na een 5-tal km begon Ludovic het moeilijk te krijgen en moest een gaatje laten. We waren nu nog met z'n drieën die gingen strijden voor een 4de of een eventuele 3de plaats want we naderden op Domina Antonino. Alles ging zeer vlotjes bij mij tot aan km 7. Vanaf die zevende km stond er een potje ouderwetse cross op het programma. Door de overvloedige regen van de voorbije dagen was die aardeweg bezaaid met modder en serieuze plassen. Kwam er ook nog eens bij dat ge serieus moest uitkijken om uw poten niet om te slaan want met die puntige stenen en kiezel maakte alles nog gevaarlijker. Tussen km 7 en km10 heb ik serieus op mijn tanden moeten bijten om niet te lossen want lopen in modder, plassen, oneffenheden, stenen dat is nu iets waar ik geen kaas van gegeten heb.

  Enfin, gelukkig heb ik moedig stand gehouden en was ik na 10 km nog steeds mee met het paterke en Duvivier. Ondertussen waren we van dat vervelende aardewegje verlost zodat ik terug effkes op mijn adem kon komen. Lang heeft dit echter niet geduurd aangezien Eddy Rasschaert nu stelselmatig begon te versnellen. Toen was het weer alle hens aan dek maar ik plooide niet zodoende we met drie richting aankomstlijn trokken voor weereens een sprintje.   Voor de aankomst was er nog een brug die we overmoesten en ik wist dat het daar ging moeten gebeuren aangezien de aankomst slechts 200m verderop lag.

  Ik plaatste mij in 2de stelling om mijn allelaatste cartouche te verschieten tot Duvivier plotseling langs mij als een pijl weg schoot. Eddy Rasschaert trachtte nog enigszins terug te komen op Duvivier maar hij blokkeerde. Dat was mijn uitgelezen kans om te versnellen. Mijn tactiek loonde want hij reageerde zelfs niet meer. Toen heb ik nog alles uit de kast gehaald om Dany Duvivier nog bij te benen maar kwam net iets tekort alhoewel hij de beste van ons 3 was. Ik eindigde vandaag dus als 5de in een tijd van 45min.46sec. waar ik uiteraard superblij mee was.

  Er staan nu nog enkele zware weken voor mij op het programma met 2 halve marathons en nog een 12km wedstrijd in Ath. Na deze 3 wedstrijden zullen de meeste kaarten geschud zijn van het Achro-criterium wat het algemeen klassement betreft. Na vandaag sta ik nu op de 4de plaats in het algemene klassement. Mijn doel is 2de worden aangezien den Istace José onaantastbaar is. Daarna volgt in oktober ergens een dag of 10 complete rust zodat ik op het einde van het jaar met de kerstcorrida's wat meer tegenstand kan geven dan vorig jaar.

  Hieronder nog de top 10 van vandaag en salut.

  L'AUTOMNALE (13,4 km):
  1ste: Thomas Loquet: 42min.31sec. (18,91 km/u)
  2de: Istace José: 43min.20sec. (18,55 km/u)
  3de: Domina Antonino: 45min.25sec. (17,7 km/u)
  4de: Duvivier Dany: 45min.41sec. (17,59 km/u)
  5de: Dimitri Delombaerde: 45min.46sec. (17,56 km/u)
  6de: Eddy Rasschaert: 45min.51sec. (17,53 km/u)
  7de: Vanlede Ludovic: 46min.30sec. (17,29 km/u)
  8ste: Daye Stéphane César: 46min.48sec. (17,17 km/u)
  9de: Van Malleghem Bernard: 46min.58sec. (17,11 km/u)
  10de: Bougenies Eddy: 47min.07 sec. (17,06 km/u)

  26ste: Bjorn Desmet: 49min.11sec. (16,34 km/u)

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-09-2008, 22:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  07-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fète à la vie (Templeuve) 9,350 km

  Hier zijn we terug met reeds een nieuwe update aangezien ik deze morgen richting Templeuve getrokken ben om er een wedstrijdje te lopen over 9,350km. Deze morgen opgestaan met een zwaar gevoel in de benen van daags ervoor in Vichte. Toch was ik niet van plan om er vandaag een trainingske van te maken. Ik had vandaag toch niets te verliezen dus was het mijn bedoeling van bij de start vol gas te geven. Zo kon ik mezelf niets verwijten dat ik het tenminste niet geprobeerd had.

  Omstreeks 9u aangekomen in Templeuve waarbij de plaatselijke fanfare reeds van zich liet horen. Hun ritmisch gebonk en gekletter zorgde ervoor dat den dezen hier nu daadwerkelijk "echt" wakker werd. Ik was van zinnens om vandaag zeker een 20-tal minuten los te lopen zodat de beentjes zeker en vast opgewarmd waren. Opwarming was er inderdaad wel nodig want de regen viel met bakken naar beneden. Ook de wind eiste vandaag weer een hoofdrol op zodat er vandaag in herfstige omstandigheden zou gelopen worden.

  Ikzelf had reeds 4x deelgenomen in Templeuve maar vandaag stond er een volledig nieuw parcours op het programma die in vergelijking met vorige edities 3 km verkort werd. Enkele minuten voor 10 begaf ik mij naar de startlijn. Die enkele minuten waren reeds voldoende om als een echt waterkieken van start te gaan.

  Eens vertrokken nam Ludovic Vanlede het peleton op sleeptouw en ik volgde in zijn voetsporen. Na de 1ste km was er reeds een kopgroepje ontstaan van een 5-tal man. De benen voelden goed aan en na een 2-tal km begon ik aan kop te lopen. Nochthans was er bij momenten een vervelende tegenwind maar dat kon me op dat eigenste moment niet deren. Tot mijn verbazing zag ik dat bij doorkomst van km 4 den dezen er alleen vandoor was met Pierre Denays in zijn zog.

  Pierre Denays is een stuk sterker dan ik maar ik wist dat als ik zolang mogelijk bij hem kon blijven ik de kloof op menig concurrent kon vergroten, om zo mijn 2de plaats veilig te stellen. Zo gezegd zo gedaan, alhoewel ik erbij moet vermelden dat ik steevast op kop liep tot rond km6. Na 6 km stond er een stevig potje kasseiwerk op het programma en daar had ik het toch wel moeilijk mee. Dit was een uitgelezen kans voor Pierre om zijn versnellingske te plaatsen. Ikzelf keek toe en liet begaan. Ondertussen had ik wel al door dat Delombaerde door zijn beste krachten heen zat. Gelukkig was er achter mij een ruime kloof zodat ik na 32min.06sec. als tweede over de finish holde.

  Ik was dik tevreden over mijn prestatie vandaag aangezien de benen na gisteren toch goed waren. Ik heb het al eens anders meegemaakt. Aangezien den Pierre nog steeds junior is was ik wel 1ste uit mijn categorie. Helaas ben ik niet gebleven tot de prijsuitreiking aangezien ik een gratis dineetje met mijn ouders niet links mocht laten liggen. Groetjes, see you.

  Klassement Templeuve (9,350km)

  1ste: Denays Pierre: 31min.12sec. (17,980km/u)
  2de: Delombaerde Dimitri: 32min.06sec. (17,470km/u)
  3de: Ludovic Vanlede: 33min.18sec. (16,840km/u)
  4de: Bauw Bruno: 33min.51sec. (16,570km/u)
  5de: Denil Bernard: 33min.57sec. (16,520km/u)
  10de: Bjorn Desmet: 34min.32sec. (16,240km/u)

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  07-09-2008, 22:01 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  06-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Schaliënhofloop (10 km) Vichte 06/09/08

  Reeds enkele weken werd in onze streken reclame gemaakt over een loopwedstrijd die zou doorgaan in Vichte. Aangezien de wedstrijd een steenworp van mijn nederig stulpje doorging was de keuze eigenlijk vlug gemaakt. Waarom ergens anders lopen terwijl er aan je voordeur een loopwedstrijd plaats vindt. De Schaliënhofloop was een wedstrijd waarbij men kon kiezen tussen de 5 oftewel 10 km hard labeur.

  Er moesten 4 rondes afgelegd worden van 2430 meter om precies te zijn (9,720 km). Daar aangekomen waren reeds trouwe gezichten op het appel. Menig Vichtenaar die enigszins sportief aangelegd was, waren allen aanwezig. Hopelijk kon ik vandaag meedoen voor de overwinning want in eigen gemeente winnen is toch altijd meegnomen. De concurrentie die mij het leven zuur konden maken bleef enigszins beperkt. Johan Santens liep de 5km dus met hem moest ik gelukkig geen rekening houden. Wel waren er nog mannen als een Carlo Verleyen en een Bjorn Desmet waar je nooit klaar mee bent. Bij een mindere dag van mezelf wordt ik zonder pardon geklopt door die 2.

  Eigenlijk had ik gehoopt dat ik tegen goede vriend Joost Dewaele "de slag om Vichte" zou bekampen maar door een lichte blessure heeft hij wijselijk beslist om vandaag kalm aan te doen en vrouwlief te steunen als perfecte "haas-oppepper". Om 17u werd gezamelijk de start gegeven van beide wedstrijden, en met een 80-tal deelnemers waren we vertrokken.

  Van bij het begin legde Johan Santens er al de pees op. Ik besloot om hem te volgen waardoor we algauw er met 2 vandoor waren. Carlo Verleyen en Bjorn Desmet volgden op enkele seconden. Tijdens de wedstrijd ondervond ik al gauw dat mijn grootste concurrent van de dag de wind zou zijn. Eigenlijk kon me dat niet echt schelen. Na die helletocht van vorige zaterdag in Grijsloke was dit slechts een akkefietje.

  Tijdens de tweede ronde besloten Johan en ik het gaspedaal wat minder in te duwen om zo Carlo Verleyen en/of Bjorn Desmet terug te laten komen. Aangezien het Johan zijn laatste ronde was (5km) en ik nadien nog 2 rondes moest afleggen leek het me geen slecht idee om samen eventueel een groepje te vormen. Bij aanvang van de 2de ronde zagen we Carlo nog naderen, maar op het einde zag ik dat de kloof terug groter werd. Dit was voor mij het moment om tijdens de 3de ronde de gaskraan eens deftig open te draaien.

  Bij het ingaan van de laatste ronde had ik reeds een ruime voorsprong op menig concurrent zodat ik de laatste kilometers niet meer hoefde te forceren. Na 33min.20sec. (denk ik) mocht ik mijn zesde seizoenszege op zak steken. Carlo Verleyen werd 2de en Bjorn Desmet verdienstelijk 3de. Johan Santens werd oververdiend winnaar van de 5km.

  Bij de vrouwen ging de zege naar Mia Frère en "streekpoesjes" Ulrike Debie en Nancy Hoste bezetten het podium met een respectievelijke 2de en 3de plaats. Proficiat aan beiden trouwens. Normaalgezien is mij beloofd geweest dat ik de uitslag via mail zou binnenkrijgen. Zodra ik deze in mijn bezit heb zal ik die hier onmiddellijk plaatsen.

  Morgenvoormiddag ga ik naar Templeuve een koerske gaan lopen. Of ik zal doorgaan op die wedstrijd of gewoon meepikken als training, daar zullen mijn benen over beslissen. Je leest het wel op mijn blog hoe het gelopen is.

  Groetjes en dank aan familie Dewaele voor de foto's (weeral)

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  06-09-2008, 22:49 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  01-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's van min muile tijdens Grijsloke (dank aan fam. Dewaele)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  01-09-2008, 18:07 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!