Het dagboek van een loper
Foto
Mijn favorieten
 • Joost Dewaele
 • Ludovic Vanlede
 • Hans Detavernier
 • Loopcriterium wallonië (Acrho)
 • Dieter Van Lierde
 • Johan Descheemacker
 • Steven Hocedez
 • Lieven Demeestere
 • Bart Verkaemer
 • Natalie Tijtgat
 • Bjorn Desmet
 • Fabrice Laga
 • Carlos Timperman
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  29-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door de Bilkhaeghe (4,5 km) Waregem
  Vandaag rond 11u opgestaan en een half uur later stond ik reeds in den Delhaize in Vichte. Ik ben met dochterlief en echtgenote gezamelijk boodschappen gaan doen om nadien rond het middaguur nog eens een bezoekje te brengen aan mijn schoonouders. 't Was best aangenaam vertoeven zodat we rond 14u thuis waren en we moesten nog eten. Dan maar vlug ne spaghetti in den micro-wave geduwd en vlug gegeten. Daar ik gisteren gelopen had ging ik vandaag eens gaan kijken naar mijn loopmakkers die in Waregem liepen. Ik moest eigenlijk vandaag nog een uurtje loslopen maar ik had eigenlijk geen zin om een uur alleen te lopen. Toen overviel me plotseling een lumineus idee.

  Als ik toch naar de Bilkhaeghe ging om te kijken waarom zou ik dan niet meelopen??? Ik had het gevoel dat de beentjes tamelijk gerecupereerd waren van daags ervoor en algauw nam ik de beslissing om deel te nemen aan de 4,5km. Aangezien er op de computer stond dat de start maar om 16u30 was had ik een zee van tijd. Daar aangekomen kwam ik tot de constatie dat de start om 16u was. Mijn hartslag werd algauw de hoogte ingejaagd want nu moest het plotseling snel gaan. Gelukkig had ik mijnen tenue al aan en kon ik gauw nog wat loslopen en wat versnellingskes uit mijn benen slaan.

  Groot was mijn verwondering dat de tegenstand op de 4,5km niet van de poes was. Met een Laga, Cnudde, De Vuyst, Dujardin e.a. aan de start dacht ik bij mezelf of mijn impulsieve beslissing om deel te nemen geen misstap was. Ik had me ingeschreven dus ik kon op mijn stappen niet terugkeren.

  Om 16u werd het startschot gegeven en weg waren we. Die eerste km was moordend!!! Ik heb me proberen nog in het groepje te nestelen met Laga, Cnudde, Dujardin en De Vuyst maar dit duurde niet lang. Na 2km kreeg ik het serieus moeilijk en moest meteen zonder pardon lossen. Ik zag dat Pedro het ook moeilijk kreeg want hij moest erook af. Ondertussen hoorde ik de hete adem van Johan Santens en Patrick Soetaert in mijn nek maar ik wou me nog niet zo snel gewonnen geven.

  Na half koers vlamde Patrick Soetaert mij voorbij en ik had op dat moment geen reactie in huis. Echter toen we rond km 3 waren voelde ik dat de beentjes toch nog wat jus overhadden. En mijn gevoel had gelijk want kort erna haalde ik Soetaert weer in om hem vervolgens in de laatste km los te lopen. Ik had Pedro Dujardin toen nog in het vizier maar dat was vandaag iets te hoog gegrepen. Toch tevreden eindigde ik als 5de de eindstreep. Na de wedstrijd ben ik met den Pedro nog 2 rondjes gaan loslopen en was mijn zogezegde training van vandaag meer dan geslaagd.

  Ik moet zeggen dat ik vandaag meer afgezien heb over 4,5 km dan gisteren in Kuurne waar het 15km was. Hieronder nog eens de top 10.

  1ste: Fabrice Laga: 13min.13sec.
  2de: Cnudde Kevin: 13min.29sec.
  3de: De Vuyst Frederik: 13min.49sec.
  4de: Pedro Dujardin: 14min.03sec.
  5de: Delombaerde Dimitri: 14min.13sec.
  6de: Soetaert Patrick: 14min.29sec.
  7de: Santens Johan: 14min.33sec.
  8ste: De Keukelaere Henk: 14min.56sec.
  9de: Catteeuw Kevin: 15min.07sec.
  10de: Van Wonterghem Yvan: 15min.09sec.
  11de: Bekaert Ignace: 15min.14sec.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-06-2008, 00:01 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  28-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25e Dwars door St.-Pieter (15 km) Kuurne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond ben ik met goeie vriend Van Haute Chris richting Kuurne getrokken om eens een vlakke wedstrijd te lopen over 15km. Na de zware wedstrijden de voorbije weken kon ik geen heuvels meer zien laat staan erover lopen.  Nochthans had ik niet zoveel zin om 15km te lopen maar eerder de 5km. Natuurlijk heb ik me weeral laten overhalen door Bekaert Ignace om voor de volle 15km te gaan.

  De voorbije weken waren minder en ik voelde ook wel dat mijn beste vormpeil voorlopig mij verlaten heeft. Maar niet getreurd, om 20u stond ik bij de voorste gelederen aan de startlijn om trachten het volle pond te geven. Ik besloot onmiddellijk om niet te snel te starten want ik had geen goesting om halverwege de wedstrijd mezelf tegen te komen en dan te moeten ploeteren en beulen tot de finish.

  Zo gezegd zo gedaan liet ik de koplopers begaan en vormde ikzelf een achtervolgend groepje met Steven Hocedez, Debersaques Pascal, Creupeland Frederick en Vangheluwe Clive. Na een 2-tal km ondervond ik dat ik vrij goeie benen en algauw begon ik reeds aan kop te sleuren.
  De koplopers met daarin kleppers als Dieter Van De Walle, Woldu Ghirma liepen niet echt door zodat ze eigenlijk in de beginfase van de wedstrijd niet verder uitliepen op ons. Moest ik echt in mijn goeie periode gezeten hebben dat had ik zeker niet getwijfeld en was bij aanvang van de start onmiddellijk meegegaan. Maar vandaag was het vertrouwen, althans voor de wedstrijd, niet in die mate om ne keer de puntjes op de i te zetten.

  Enfin genoeg gezeverd. Aangezien de beentjes vandaag tamelijk rond draaiden liep ik na een 4-tal km reeds helemaal alleen. De condradictie (moeilijk woord) van het verhaal was, dat als Delombaerde alleen loopt ze het hierboven toch weer moeten klaarspelen om een kinkje in het kabeltje de laten lopen. Er stond verdomme een serieuze tegenwind om u tegen te zeggen. Echter, als men zich lekker voelt tijdens een wedstrijd kan men toch altijd een ietsje meer, en dit was bij mij ook het geval.

  Ik kon zonder verzwakken mijn eigen tempo aanhouden. Dit volstond om achtervolgers een eind van me weg te houden. Van km 4 tot aankomst liep ik dus moederziel alleen en veel valt daar eigenlijk niet over te vertellen. Na 50min.52sec. liep ik als 6de over de aankomst. Winnaar van de dag was Woldu Ghirma en verdienstelijk 2de werd de immer sympathieke Dieter Van De Walle. Aangezien ik 3de was in mijn categorie mocht ik ook nog eens het podium beklimmen. Ik kreeg een trofee overhandigd alsook een enveloppe met money, money, money...

  Er werden namelijk geldprijzen uitgedeeld en met een 3de plaats in mijn categorie werd dit voor mij een zeer geslaagde avond.
  Op het moment van schrijven is het geld reeds grotendeels uitbesteed. Hoe dit komt moet zich maar informeren bij vrouwlief en dochter.
  Wie de volledige uitslag wil zien moet maar eens een kijkje gaan nemen op de site van Kuurne. Ik wil jullie wel nog de top 6 meegeven:

  1ste: Woldu Ghirma: 48min.31sec.
  2de: Van De Walle Dieter: 48min.38sec.
  3de: Verstraete Didier: 49min.07sec.
  4de: Goddeeris Geert: 49min.12sec.
  5de: Hoet Elie: 50min.04sec.
  6de: Delombaerde Dimitri: 50min.52sec.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-06-2008, 00:00 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  21-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Hotond Classic" 10,780 km Zulzeke

  Bij het lezen van de titel denkt men nu van: hee, ging Delombaerde niet naar Ogy gaan lopen? Aanvankelijk was het antwoord ja, tot ik vanmiddag Bekaert opbelde en hij mij doodleuk vertelde dat hij in plaats van Ogy ging deelnemen aan de "Hotond Classic", om Annie Vermeulen een pleziertje te doen. Ik die met vaderlief reeds afgesproken had om richting Ogy te trekken hebben dan op het laatste nippertje onze plannen gewijzigd en richting Zulzeke getrokken. Daar aangekomen zagen we de bui reeds hangen. Het ging hier vandaag serieus afzien zijn.

  De eerste mannen die ik aan de inschrijvingstafel tegenkwam waren ook al niet van de minste. Niemand minder dan Filip Vanwijnsberghe en wat later Nico Gruloos zeiden me vriendelijk goeiendag en vroegen hoe de form was. Ik antwoorde hen vriendelijk, "tip-top in orde" maar in mijn binnenste wist ik wel beter. Momenteel ben ik een beetje aan't slabakken. Niet dat ik dit persoonlijk erg vindt want 't was wel eens nodig om de gazzekraan wat minder open te zetten.

  Enfin, genoeg gezeverd. Om 16u stonden we met 40 man aan de start om de bijna 11km lange afstand van den "Hotond Classic" te overbruggen. De eerste anderhalve km ging vlotjes naar beneden. Nico Gruloos had meteen een gaatje op Vanwijnsberghe en mezelf. Ik besliste om niets te overhaasten want aan de tijden te zien van vorige editie moest het hier wel enorm zwaar zijn. Na 2km stond dan reeds een pittige beklimming door het bosrijke Zulzeke. We liepen toen eigenlijk in een soort bedding die ervoor zorgde als het regende het water vlotjes langs deze bedding kon wegstromen. Gelukkig was het droog maar het was gevaarlijk lopen door oneffenheden, boomwortels, zware stenen,...

  Na 3 km waren we boven en toen was het eventjes uitbollen naar de volgende beklimming. Ik liep toen nog steeds in 3de positie samen met de Filip. Nico Gruloos bleef echter zijn voorsprong behouden op ons. Rond km 4 liepen we weer door het bos langs slecht begaanbare paadjes en was het echt uitkijken waar men zijn voeten zette.

  Filip kennende begon stillaan rond km 5 zijnen turbo aan te steken en weg was hij. Het had echt geen zin om te volgen want ondertussen waren we al aan de volgende beklimming gekomen en kon ik enkel op mijn tempo naar boven "klauteren". Ondertussen werd ik bijgehaald door 2 achtervolgers die mij eveneens ter plaatse achterlieten. Ik die dacht dat na km 7 het ergste gepasseerd was, kwam serieus bedrogen uit.

  Van km 7,5 tot aankomst moest er geklommen worden. Het was moordend! Ik had echter het geluk dat er niet direct iemand achter mij zat zodat ik niet moest forceren. Maar forceren of niet, het was echt harken en sleuren tot de aankomst. Na 43min.20sec. eindigde ik 5de met een snelheid van 14,93 km/u. Niet dat ik zo'n off-day had of zo, maar dit is echt de zwaarste wedstrijd die ik in mijn leven heb gelopen.

  Vanwijnsberghe Filip haalde in de laatste zware beklimming Nico Gruloos nog in en werd verdiend winnaar. Achteraf vertelde hij me ook dat dit de eerste keer en de laatste keer zou zijn dat hij aan deze wedstrijd zou deelnemen. Ikzelf vond het wel eens tof om mee te maken, maar de kans op blessures op zo'n parcours neemt toch aanzienlijk toe. Maar goed, iedereen is zonder kleerscheuren aangekomen en achteraf werd de zware wedstrijd tussen pot en pint (in mijn geval cola) vlug vergeten.

  Wie geïntresseerd is om zichzelf meermaals tegen te komen in een loopwedstrijd moet volgend jaar maar eens deelnemen. Succes verzekerd, en de man met de hamer staat langs alle hoeken en kanten van het parcours.

  Hieronder nog eens de volledige top 10:

  1ste: Filip Vanwijnsberghe: 40min.23 sec. aan 16,02 km/u
  2de: Nico Gruloos: 40min.40sec. aan 15,90 km/u
  3de: Naert Fank: 41min.53sec. aan 15,44 km/u
  4de: Cornu Benny: 42min.42sec. aan 15,15 km/u
  5de: Delombaerde Dimitri: 43min.20sec. aan 14,930 km/u
  6de: Roos Hans: 44min50sec. aan 14,430 km/u
  7de: De Coninck Johan: 45min.07sec. aan 14,33 km/u
  8ste: Bekaert Ignace: 46min.48sec. aan 13,82 km/u
  9de: Desmet Björn: 48min.13sec. aan 13,41 km/u
  10de: Beert Rik: 49min.02sec. aan 13,19 km/u

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  21-06-2008, 22:22 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  20-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kogel is door de kerk
  Het komt weinig voor maar tot op heden wist ik nog niet welke wedstrijd ik morgen ging lopen. Ik twijfelde tussen "De Hotond-Classic" in Zulzeke of de 11 km in Ogy. Door middel van enige beraadslaging met vaderlief hebben we samen besloten dat we morgen deelnemen aan de 11 km van Ogy. We hadden de keuze tussen een zeer lastige wedstrijd en een gewone lastige wedstrijd. We hebben dus voor de laatste optie gekozen omdat we zoiets hadden van.....pfff, we kunnen eigenlijk geen heuvels meer zien.

  Wat de trainingen betreft van deze week kan ik eigenlijk kort zijn. Dinsdag en woensdag wat gelopen and that's it. De boog kan niet altijd gespannen staan en na de halve van Kain was de goesting er een beetje af.

  Vorig jaar heb ik ook deelgenomen in Ogy en toen eindigde ik 3de. Had toen een goeie dag maar moest in een sprint de overwinning aan Daye laten en Domina werd toen 2de. Wat morgen betreft starten we zonder al te hoge ambities. Wat niet wil zeggen dat ik er mijn kloten aan ga vegen. Ik zal alles uit de kast halen voor wat ik waard ben.

  Groetjes, Delombaerde
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  20-06-2008, 21:16 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  16-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunzolen in de maak

  Vandaag had ik om 17u een afspraak bij dr. Termote om mij een nieuw paar steunzolen te laten aanmeten. Mijn vorige waren blijkbaar versleten. Vandaar de reden dat ik een stijf gevoel kreeg onderaan mijn kuiten. Normaalgezien zou het een 10-tal dagen duren eer ik ze in mijn bezit heb. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik 10 dagen op mijn lauweren ga rusten. Vandaag ben ik dus niet gaan lopen maar we maken dat morgen goed om gezellig een uurtje met Bekaert te gaan lopen.

  By the way: ik ben gisteren peter geworden. De vriendin van mijn broer is gisteren goed en wel bevallen van een flinke dochter. Je kan je wel voorstellen dat mijn petekind haar oogjes uitkeek toen ze uiteindelijk haar dooppeter zag. Ik zal proberen zo goed mogelijk mijn taak als peter te vervullen. Mijn eerstvolgende trofee die ik naar huis neem is voor haar. Maar dan zal ik wel beter moeten presteren dan vorige zaterdag. Desnoods vraag ik aan Joost Dewaele of Ignace Bekaert een beker van hun trofeënkast.

  Greets, Delombaerde

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  16-06-2008, 21:25 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (1)
  14-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Crètes du Tournaisis (13,6km) Thimougies

  Vandaag was het weer feest ergens te lande in Wallonië. Het dorpje Thimougies maakte zich vandaag klaar voor meer dan 500 lopers die deelnamen aan hun wedstrijd over een afstand van 13,6km. Voor mij was dit vandaag de 4de deelname. Over mijn vorige 3 edities die ik meegelopen heb kan ik kort zijn. Ze trokken alle 3 op geen kloten.

  Het parcours is enorm zwaar en men dient echt deze wedstrijd te dosseren of anders verandert de mooie streek rond Thimougies in een echte hel. Na mijn mooie prestatie van vorige week was ik relaxed want vandaag mocht alles en niets moest. De voorbije week voelde ik immers dat ik moeilijk gerecupereerd geraakte van de halve in Kain. Enfin, om 16u stond ik daar toch mooi aan de start om trachten toch maar het beste van mezelf te geven.

  De eerste km ging bergaf en wijselijk ben ik niet te vlug gestart. De eerste beklimming diende zich reeds aan rond km 2 ,raar maar waar, er vormde zich weer een kopgroepje van een 10-tal man. Den Istace José had dan allang het hazepad verkozen op weg naar de overwinning. Zo'n parcours als vandaag is voor hem echt smullen geblazen.

  Ik daarentegen heb me wijselijk wat op de achtergrond gehouden in de groep waar ik in zat. Zowat iedereen van mijn concurrenten zaten zoals vorige week trouwens in diezelfde bende. Dit bleef zo tot rond km 4. Vorige week was het Eddy Rasschaert en ik die het tempo bepaalden en de boel naar onze hand zetten maar vandaag had ik echter niet veel in de pap te brokken.

  Het was echter Domina Antonino die samen met Nico Gruloos de lakens uitdeelden en rond km 5 een versnelling plaatsten. De omvangrijke groep werd onmiddellijk uiteen gerukt en heb me nog proberen aan te klampen aan Duvivier Danny. Rond km 6 liep ik dan nog voor een 4de of 5de plaats en dat zou voor mij op dit parcours een goed resultaat geweest zijn. Jammergenoeg kreeg ik het tijdens een zoveelste beklimming rond km 7 moeilijk. Ik voelde me nochthans helemaal niet op mijn adem getrapt maar ik kreeg een stijf gevoel in beide kuiten.

  Niet dat je bij mij direct kan zien waar mijn kuiten hangen maar ik voelde ze wel. Ondertussen rond km 9 liep ik dus helemaal alleen rond de 10de positie. Het positieve was wel dat ik mijn tempo dat ik liep goed kon onderhouden en niet meer verzwakte tegenover mannen die enkele tientallen meters voor me uit liepen. Na 50min.55sec. kwam ik dus als 10de terug in het dorpje Thimougies aan waar vrouw en dochter me opwachtten aan de aankomstlijn.

  Wat ik reeds vermoedde werd vandaag weereens bevestigd. Die koers ligt me totaal niet. Niet dat ik bang ben van menig klimwerk maar trôp is teveel en teveel is trôp! Komt er ook nog eens bij dat het stilletjesaan tijd wordt om het de komende weken wat rustiger aan te doen want de vermoeidheid begint toch stillaan parten te spelen. Ik ben van plan eens een dag of 5 de riem eraf te leggen en dan stilletjes weer beginnen trainen. Wanneer ik die 5 dagen rust neem weet ik nog niet. t' Zal wel zeker voor het groot verlof zijn want ik ben van plan om tijdens het verlof ne keer serieus door te trainen voor Dwars door Grijsloke.

  Enfin, genoeg gezeverd. Ik zit hier ne helen artikel te typen over de wedstrijd van vandaag maar eigenlijk valt er over mijn prestatie van vandaag geen fluit te vertellen. Groetjes, slaapwel en hieronder nog eens de top 10 van vandaag. (PS: als ik ooit 140ste wordt ofzo is het wel niet de bedoeling dat ik gans het lijstje ga aftypen tot de 140ste plaats. 't Is maar dat het weet. )

  1ste: José Istace, 46min.37sec.
  2de: Antonino Domina, 48min.24sec.
  3de: Gruloos Nico, 49min.3sec.
  4de: Demaret Grégory, 49min.31sec.
  5de: Duvivier Dany, 49min.59sec.
  6de: Emere Benjamin, 50min.05sec.
  7de: Gilmet Julien, 50min.14sec.
  8ste: Van Malleghem Bernard, 50min.33sec.
  9de: Daye Stéphane César, 50min.39sec.
  10de: Delombaerde Dimitri, 50min.55sec.

  17de: Desmet Björn, 51min.55sec.
  18de: Bekaert Ignace, 52min.04sec.
  19de: Vanlede Ludovic, 52min.10sec.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  14-06-2008, 22:39 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  10-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagen na "La Kainoise"

  Na de "euforie" van voorbije zaterdag in Kain zijn we nu reeds enkele dagen verder. De dag nadien ben ik zondagvoormiddag nog een uurtje los gaan lopen in Grijsloke. De benen waren goed en had niet echt het gevoel dat ik daags ervoor 21 km gelopen had. Gisterenavond daarentegen ben ik gaan trainen in Waregem met Dewaele Joost en Pedro Dujardin alsook Lieven Demeestere. Wel, ik kan jullie garranderen: het draaide voor gene meter!!! Ik vond het te warm, het ging te snel, ik had geen goesting.... ik heb echt moeten beulen om een uur rond te maken.

  Vandaag ben ik dan met Bekaert Ignace ons wekelijks parcourke gaan doen langs Heestert (ca.16 km). Het ging al iets beter dan daags ervoor maar het bleef zwoegen en hard labeur om Ignace zijn spoor te kunnen volgen. Normaalgezien ben ik het die Bekaert doet afzien als de beesten maar vandaag was dit wel even anders.

  Blijkbaar heeft die wedstrijd van zaterdag laatstlede toch zijn sporen nagelaten bij den dezen. Bij aanvang van de training vandaag heb ik nog naar de dokter gebeld voor mijn bloedresultaten en alles was picco-bello. Ik heb zelfs een ijzerreserve om u tegen te zeggen. Stond mijn ijzergehalte begin dit jaar slechts aan "30" dan staat het nu aan "160" (zelfs iets teveel dus).

  Morgen ga ik een dagje overslaan en ga dus niet naar de piste in Zwevegem (weeral niet). We zien dan wel donderdag of de beentjes terug bij hun positieven zijn of niet. 't Moet nu juist wel lukken dat zaterdag de 13,6km van Thimougies op het programma staat. Zoals sommigen reeds weten is dit één van de zwaarste zoniet de zwaarste wedstrijd van het Achro-criterium. We zullen wel zien wat dit geeft voor zaterdag maar als ik ondervind dat het niet gaat dan loop ik gewoon de wedstrijd uit en ga ik een weekje rust inlassen.

  Thimougies is wel een wedstrijd waar men punten kan verdienen maar te weinig om opgenomen te worden in je 10 beste wedstrijden. Daarvoor is deze wedstrijd te zwaar. En aangezien ik daar nog nooit hoge ogen gegooid heb maak ik mij geen illussies. t' Is misschien ook eens verstandig om eens wat vroeger in mijnen nest te kruipen 's avonds. Maar ja, met het EK-voetbal is dit voor mij geen makkie. Ik denk dat ik genoeg stoom afgelaten heb voor vandaag dus ik laat het hier maar bij. Saluutjes.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  10-06-2008, 20:03 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (4)
  07-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Kainoise (21,1 km) in Kain
  Vandaag stond de zwaarste halve marathon op het programma van het Achro-criterium. Dit wil zeggen dat hier serieus wat punten kunnen verdiend worden voor het algemeen klassement. Als men hier goed presteert kan men eveneens een flinke tik uitdelen aan je concurrenten die een goed eindklassement ambiëren. Wat me vandaag enigszins gunstig stemde waren de optimale weersomstandigheden. Zwaar bewolkt, 14 graden en af en toe wat motregen. Wat wil men nog meer als loper.

  Maar het moet gezegd, met mijn mindere prestatie in het achterhoofd vorig weekeinde in Anvaing was ik er toch niet erg gerust in. Ik was van plan zeker niet te snel te starten omdat deze wedstrijd pas echt zwaar wordt in het 2de deel van de koers. Om 16u werd het startschot gegeven en weg waren we...

  Istace José en Thomas Loquet (buiten categorie) waren er al in de beginfase vlug vandoor en daarna was er een vrij grote kopgroep met zo'n 15 man schat ik. Al mijn concurrenten zaten erin (Domina, Demaret, Rasschaert, Daye, Duvivier, Vanlede,...). We liepen constant rond de 3min30 à 3min.33sec. de km. Ikzelf voelde me zeer goed en heb bewust mij laten meedrijven met de meute. Ik liep wel constant vooraan in deze groep kwestie om een eventuele aanval te kunnen counteren indien dit nodig zou zijn. Voortdurend heb ik Eddy Rasschaert (de pater) in de gaten gehouden want ik wist dat hij de sterkste man in deze groep zou zijn. Als je 2 weken geleden 1u10min. loopt in Brussel wist ik dat hij de man in bloedvorm was.

  Rond km 8 liepen we weliswaar nog steeds langs de Schelde waar het lekker vlak was, maar lang zou de pret niet duren. Ondertussen zaten er al een paar mannen reeds op hun tandvlees in onze kopgroep alsook was er al af en toe eentje die moest lossen.
  Mannen die nu al reeds in het rood zaten wisten op voorhand zodra we de Schelde zouden verlaten, dat ze onmiddellijk zouden moeten passen.
  En jawel hoor, na het verlaten van het lange vlakke stuk langs de Schelde werd onze kopgroep rond km 10 reeds gehalveerd.

  Rond km 11 stond de eerste pittige beklimming op het programma en dat was een teken voor Domina Antonino om eens aan kop serieus door te sleuren. Dit was niet zonder gevolgen, want enkel ik en Rasschaert konden hem volgen. Bovenaan de top bleven we dus maar met z'n drieën meer over. Nadien bleef het parcours op en af gaan en rond km 14 besloot onzen Eddy Rasschaert zijn gaskraan eens open te zetten. Ik zette me in zijn wiel een beet op mijn tanden om hem te kunnen volgen en dat lukte nog vrij aardig ook. Antonino was blijkbaar van zijn vorige aanval niet gerecupereerd en die moest onmiddellijk lossen. Aan de voet van de Mont St.-Aubert (km 16) keek ik eens achter mij en zag ik dat ik mijn rechtstreekse concurrenten een serieuze tik uitgedeeld had.

  Maar ondertussen kreeg ik het bij aanvang van de zwaarste beklimming van de dag zelf even moeilijk en moest ik lossen van den Eddy die gewoon op zijn elan doorging. Toen ik bijna aan de top was rond km 18 zag ik dat ik maar een 50-tal meter moest prijsgeven. Zoals jullie allemaal wel weten is er na een beklimming een afdaling en dat was voor mij het teken om als een bezetene het gaatje op den Eddy dicht te lopen. En jawel hoor, rond km 19 had ik hem weer te pakken en beet me weereens vast aan zijn wiel. Wat ik wel niet ingecalculeerd had was dat we bij aanvang van de laatste km nog een lange brug over moesten.

  En jawel hoor, ik had het aan mijn kloten. Door mijn serieuze inspanning van dat kloofje dicht te lopen op den Eddy moest ik terug lossen. De laatste km van de wedstrijd liep hij van me weg en moest mijn meerdere in hem erkennen. Na 1u14min.17 sec. haalde ik als 4de de eindstreep.
  Zeer tevreden natuurlijk.

  Vandaag was het weer koekenbak voor mij. Ik heb een heel goeie wedstrijd gelopen en had nooit gedacht om op zo'n parcours een tijd te halen van onder de 1u15min. De zak frieten zijn reeds verorberd en het vertrouwen is back. Wat kan een mens nog meer wensen. Saluukes.

  Hieronder nog eens de top 5 alsook enkele andere bekende namen

  1ste: Istace José                  1u11min.17 sec.         17,76 km/u
  2de: Loquet Thomas              1u11min.33 sec.         17,69 km/u
  3de: Eddy Rasschaert            1u13min.51 sec.         17,14 km/u
  4de: Delombaerde Dimitri        1u14min.17 sec.         17,04 km/u
  5de: Vangrootenbruel Ludovic 1u15min. 31 sec.        16,76 km/u

  11de: Domina Antonino           1u16min.38sec.         16,52 km/u
  22ste: Ignace Bekaert            1u20min.31sec.         15,71 km/u
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  07-06-2008, 22:50 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (5)
  04-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Off-day
  De titel zegt het: off-day. Na het werk zou ik vandaag normaalgezien naar de piste in Zwevegem trekken maar ik had geen goesting. Ben toch gaan lopen in het Beukenhof. Daar kwam ik Wouter tegen die bezig was wat versnellingskes aan't doen. Ik heb dan maar wat meegedaan, een mens moet toch iets doen. Na 45min. lopen ben ik ermee gestopt. De goesting was er niet. Ik denk nu van 2 dagen niet te lopen en gewoon te rusten tot zaterdag aanstaande. Kwestie van de benen een beetje rust te geven. Hopelijk krijg ik een mooi cadeau terug van de beentjes zaterdagnamiddag. . Ik zal het hier maar bij laten want ik moet nog eten en mijn dochter wil dat ik nog wat tekeningen maak voor haar. In haar ogen ben ik immers een echte kunstenaar , in mijn vrouw haar ogen een sukkelaar (op gebied van tekenen). Groetjes.

  Ps: Joost Dewaele: ik zoek nog iemand om mee te rijden met de vélo!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  04-06-2008, 19:50 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (3)
  03-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing "La Kainoise"
  "La Kainoise" is een halve marathon die jaarlijks doorgaat in Kain (deelgemeente Doornik). Kain is een rustig dorpje die aan de voet van de bekende Mont St. Haubert ligt. Deze halve marathon is opgenomen in het criterium van ACHRO en is dus een scherprechter voor de mannen die een mooi klassement willen lopen. Het bedrieglijke aan deze halve marathon is dattie gemakkelijk oogt, zeker in de beginfase van de wedstrijd. Men loopt immers een heel eind langs de Schelde tot rond km9. Maar nadien begint de miserie. Hoe verder men wegloopt van de Schelde hoe zwaarder en heuvelachtiger de omloop wordt. Als je na 9km al op je tandvlees zit dan mag je zeker en vast de boeken toedoen.

  Rond de 17de km moet men dan de Mont St. Haubert helemaal naar boven. Na 18 km is de hel gepasseerd en is het vlammen geblazen richting aankomst. De zwaarte van de wedstrijd wordt mede bepaald door de weersomstandigheden. Als het zoals 2 jaar geleden tropisch warm is, is deze wedstrijd moordend. .

  Nu komende zaterdag is het dus koekenbak geblazen in Kain. Ik ben van plan zeker niet snel te starten en een beetje de kat uit de boom te kijken tot we de 10 km gepasseerd zijn. Zit ik dan nog goed dan ga ik er volledig voor. Zit ik niet goed, dan probeer ik zonder al te veel kleerscheuren de aankomst te bereiken. Je moet weten als je een goed klassement wil lopen dat je best op deze wedstrijd niet op je bekje gaat.

  Zondag en maandag heb ik nog 2 duurloopjes gedaan van 1u30min. Vandaag ben ik een uurtje gaan lopen met Bekaert. Morgen ga ik waarschijnlijk naar de piste in Zwevegem en donderdag alsook vrijdag denk ik van niet te lopen. Hopelijk zijn we dan goed geprepareerd om er zaterdag ne keer een goei cartouche te verschieten. We zullen zien.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-06-2008, 21:15 geschreven door Delombaerde Dimitri  
  Reacties (2)
  PERSOONLIJKE BESTTIJDEN:

  21 km: 1u13min.12 sec.
  15 km: 51 min. 34 sec.
  10 km: 32 min 42 sec.

  Archief per maand
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 06-2007
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!