De winter is al even in het land, toch kunnen we het aan de temperaturen nog niet merken. Wij knutselden alvast pinguins. Misschien brengen zij wat sneeuw van de Zuidpool mee...
Heb je zin om een eurootje bij te verdienen? Verkleed je dan vandaag en ga bij je buren een liedje zingen, wie weet krijg je een centje in ruil... Veel succes!
Bij de laatste schooldag voor de kerstvakantie hoort uiteraard een kerstfeestje. Iedereen bracht een pakje mee en aan de hand van een spelletje kreeg iedereen een ander pakje. Pas wanneer iedereen er eentje had mochten de pakjes worden geopend. Spannend! We aten ook wat chips en dronken sap. In de namiddag gingen we samen met het 4de, 5de en 6de leerjaar naar de ijspiste. Wat was dat een fijne afsluiter!
Nadat we tijdens de werolessen leerden met welke materialen en gereedschappen meubels kunnen worden in elkaar gezet, bedachten we zelf een sleutelrekje. We brachten schroeven, spijkers, schroevendraaiers, zagen, hamers,... mee naar school en gingen aan de slag. Kijk maar naar onze mooie resultaten.
Samen met juf Steffi leerden we over gezonde voeding. Na het theoretisch gedeelte was het tijd om onze kennis om te zetten in de praktijk. we maakten samen groentenwraps. MMMMM....
Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs, hielden we met de ganse school één minuut stilte. In de klas konden we ook nog even praten over de aanslagen en knutselden we een medaille.
Vandaag kwam er een mevrouw langs. Zij nam ons mee in de wereld van de verhalen van 'De Kippetjes'. Eerst deden we kippen na, daarna bekeken we een filmpje over een grappige professor en daarna werkten we in groepjes zelf een verhaaltje uit.
Deze namiddag werden we samen met
het eerste en het tweede, in drie groepen verdeeld. Bij juf Els deden we
dramaspelletjes in het teken van Halloween. Bij juf Silke bewogen we en
bij onze juf mochten we een griezelige mandarijn en een spookje
knutselen. Wat een fijne namiddag!
Vandaag maakten we een heus
herfst-receptje klaar. We schilden appels en sneden ze in schijfjes.
Daarna legden we ze op de pan en bestrooiden ze rijkelijk met bruine
suiker. Even laten afkoelen en opsmullen met wat poedersuiker. Heerlijk!