Inhoud blog
  • Mispels
  • Appelgelei en pruimengelei
  • Lasagne
  • Kattentongen
  • pralines
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Tibe
    Ik ben een man en woon in Heusden (Destelbergen) (Belgie) en mijn beroep is 6e lj.
    Ik ben geboren op 28/06/1998 en ben nu dus 26 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Cakes maken samen met mijn mama.
    Hier kan u uw eigen recepten of suggesties naar verzenden claudinedecloedt@yahoo.com
    Rondvraag / Poll
    Vind je deze blog goed en heb je nog ideen?
    Ja goede blog niks op aan te merken
    Best goed maar kan nog beter
    Kan nog veel aangewerkt worden
    Nog een hoop werk !HOOR!
    Bekijk resultaat

    De koekjesfabriek
    Forum over maken en proeven van lekkere cupcakes, suikerpastataartjes en koekjes
    Party Club De Koekjesfabriek deelt receptjes en geeft kooklesjes aan kinderen
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mispels
    hallo,
    een tijdje geleden niet?
    Na de gelei van appelen en pruimen..die trouwens héél lekker én geslaagd waren- de gelei van pruimen dient voornamelijk om limonade te maken en bij thee te voegen-  heb ik de mispels uit de tuin eerst enkele weken laten 'rotten' (= rijp worden) en daarna gestoomd in de stoomketel of ontsapper
    Nu wordt het tijd om die ook te dikken met suiker..van mispels kan je gelei of likeur maken...
    Het is een bijzonder zoete smaak, het doet aan vroeger denken..moeilijk te omschrijven ...de jongeren kennen dit bijna niet meer...
    Het onbezorgde langsdewegplukkenvanappelenenperenenmispels...het lopenineendikbladerdekvanprachtigekleuren...de dikkopjesmassaalzienzwemmenindebeek...ooooooooooohhh...wat jammer is dat..de natuur is zo veel veranderd in zo een korte tijd!






    04-02-2011 om 16:57 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:mispels, onbezorgde tijd, de natuur
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgelei en pruimengelei
    Deze zomer heb ik de ontsapper (sapketel van Natursaft) enkele malen uitgeprobeerd.
    Na een tip heb ik die gevonden via Brouwland en opgehaald in de Hopduvel te Gent.
    Tot hiertoe ben ik erg tevreden!
    Dus na 6 weken mag je het sap omzetten tot gelei...ik vermoed dat meerdere weken ook geen probleem zou zijn en ben deze middag begonnen met wat opzoekingen op internet en in mijn boekjes, om gelei te maken.
    Gelei blijkt eenvoudig te bestaan uit aandikken van het sap met suiker.
    De hoeveelheid suiker per 1000 ml sap is niet gering...men spreekt van 800 gram...ik ben uit nature voorzichtig hiermee en heb 600 gram gebruikt...zo op het oog geschat ;)
    Tijdens het opkoken (best zonder deksel) heb ik de suiker toegevoegd en regelmatig geroerd.Om te testen of het sap aandikt heb ik een soeplepel op een koud bordje laten druppelen en de consistentie na een minuutje gezien...echt stroperig.Proeven deed ik constant...ik dacht aanvankelijk enkel suiker te proeven maar ondertussen kwam de smaak van appelen helemaal naar boven.
    Ik heb enkele blaadjes verse munt in het kokend sap laten vallen (en er weer uitgehaald) , ook sap van één bio-citroen toegevoegd, en eventjes geroerd met een stengeltje rozemarijn...de smaak is héérlijk!!
    Een liter geeft 2 grote bokalen. (zie foto)
    Met het sap van de pruimen (allemaal uit onze eigen boomgaard en dus ook biologisch geteeld) heb ik minder suiker toegevoegd, ongeveer 500 gram op 1 liter. Het sap was al een beetje dikker vooraf.
    Hier heb ik een eetlepel kaneel, 2 kruidnagels , sap van een halve citroen en een snuif gemberpoeder bijgevoegd.
    Wederom een heerlijke smaak!
    Nu heb ik gelei...je kan dit op een boterham eten, bij je yoghurt of platte kaas voegen...maar ook een lepeltje bij de thee doen...in de plaats van honing.
    Smakelijk!!!




    10-12-2010 om 17:14 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:gelei,appelen,pruimen,ontsappen,ontsapper,thee
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne
    recept: maak een bolognaisesaus:600 gr licht gekruid gehakt, ajuin, paprika, look, ..Stoof je groente in een beetje olie.Voeg het gehakt er aan toe en stoof die volledig.Doe er een goede scheut witte wijn bij en stoof.Voeg 1 blikje tomatenpuree erbij en een beetje water.Laat 40 minuutjes sudderen.Maak ondertussen de bechamelsaus:bloem en boter en melk (0,5l) (wil je het lichter maken half om half melk en water).
    Laat de oven ondertussen voorverwarmen op 200c°
    Een soeplepel boter en evenveel bloem stoven, mengen.Voeg geleidelijk melk er aan toe, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.Als het romig is (beetje laten koken, steeds roeren) zet je het vuur op laagste stand en voeg je er gemalen kaas aan toe (150 gr), het mag nu NIET meer koken.
    Neem een vuurvaste schaal en wrijf die in met boter, ook aan zijkanten.
    Doe onderaan een laag bechamelsaus, daarboven de Barilla lasagne (hoef je niet voor te koken) daarboven een laag bolognaisesaus, daarboven bechamelsaus, dan weer lasagne en weer bolognaise en dan bechamelsaus...je kan tot 5 lagen gaan, laatste laag bolognaisesaus en daarop nog 50 gram gemalen kaas.
    Laat nu 20 minuten in de oven sudderen.

    Klaar, smakelijk!!








    27-07-2010 om 20:49 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:recept lasagne bolognaise
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattentongen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen héél gemakkelijk om te maken en vraagt amper een halfuurtje tijd...smakelijk!

    02-03-2010 om 17:39 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:koekjes,kattentongen
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pralines
    Deze keer hebben we pralines gemaakt!Moeilijk, maar leuk én lekker.Wie wenst kan komen mee-oefenen..laat gerust iets weten.



    28-02-2010 om 16:48 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pralines
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillecupcakes
    Ziezo, we hebben onze cupcakes gemaakt met kokossuiker en kokosvet en onze zelfbereide vanilleglazuur!Het zijn geen bergjes maar dat komt door de 'bruine zware' suiker, toch vind ik deze het lekkerst!
    Smakelijk!




    12-02-2010 om 20:59 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vanillecupcake , vanilleglazuur
    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcakes met chocolade topping
    Klik op de afbeelding om de link te volgen eh voilà, onze 2e reeks cupcakes met chocolade.Deze keer gebruikten we cocos-suiker!Véél gezonder dan kristalsuiker en maakt ook de cakejes lekker bruin en korrelig vanbinnen.Verkrijgbaar bij gespecialiseerde bio winkels.De glazuur is van chocolade uit een zakje...dit is een probeersel tot we zelf onze samenstelling gevonden hebben!Smakelijk!

    Bijlagen:
    100_3213.JPG (1.2 MB)   

    05-02-2010 om 14:03 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cupcakes met chocolade
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dit is een filmpje van ons 

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=VivkI3ef62I   

    05-02-2010 om 00:00 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept cupcake Tibe (zie foto)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor 12 cakejes:
    120gram bloem, 120 gram kristalsuiker,1 1/2 afgestreken lepeltjes bakpoeder, klein snuifje zout,40 gram gesmolten kokosvet (au bain marie) of niet gezouten boter op kamertemperatuur,1,2 dl melk,1/4 theelepel vanille-extract of theelepel honing met schepje vanillepoeder,1 ei , versiering (eetbaar strooisel, parels,vloeibare chocolade ...), 1 cakesjes bakplaat met 12 holtes en daarin papieren vormpjes.
    Het glazuur kan je klaargemaakt kopen of zelf maken

    Vanilleglazuur:

    250 gr poedersuiker gezeefd, 80 gr kokosvet of boter op kamertemperatuur, 1/4 dl volle melk, druppels vanille extract.(smaken kan je aanpassen:vb framboos, chocolade,..) met eetbare kleurstof, of smaken zoals kokosmelk ipv melk.

    04-02-2010 om 00:00 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:recept, cupcake


    Archief per week
  • 31/01-06/02 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs