Bezoek aan de windmolens naar aanleiding van open bedrijvendag.
We kregen een mailtje van Limburg win(d)t om hen een bezoekje te brengen. We gingen dadelijk op dit verzoek in. Vandaag was het dan zover.
Imposant - indrukwekkend - prachtig.
Funderingen, de verankering , de mast, de gondel, de hup, de wieken, de ashoogte en de rotordiameter zijn voor ons geen vreemde begrippen meer.
We kregen een drie-dimentionele bril op en we vertrokken door de mast de hoogte in naar de gondel en konden zelfs bovenop van een prachtig panorama genieten.
De lengten en de gewichten van de onderdelen van zo'n windmolen zijn enorm.
Echt een aanrader om op zondag 1 oktober een kijkje te gaan nemen. Wij waren er in elk geval van onder de indruk.
Hier enkele dappere en sportieve veldlopers en één veldloopster. Proficiat aan elk. Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar de gouden en de zilveren medaille was toch voor ons.
Meneer Richard, de opa van Lara, heeft ons verwend. Hij maakte speciale rijstpap klaar, legde ons het recept uit en wij mochten naar eigen creatie de rijstpap versieren met lekker fruit. Daarna ging er zelfgemaakte glazuur over en dan ... lekker smullen... We genoten ..
Historische monumenten met de vleet in de oudste stad van België. Bij ieder monument stond een gids: een monnik, een kapelaan, een begijn, een grootjuffrouw, een architect, de vrouw van keizer Julianus, een pelgrim... Ze gaven allen interessante uitleg en we mochten ook vragen stellen.
Hier een korte samenvatting van wat we beleefden...
Alle sporten met de bal. Ronde - ovale - dikke - kleine - hele dikke ... je kon je niet indenken welke vorm maar we speelden en we vonden het een leuke voormiddag. Dank aan sportieve mama's die even een handje toestaken.
Maandag 28 september kwam meneer George, papa van Alexander en chef uit het restaurant "Au coin de bons enfants" uit Maastricht ons lekkere crème brulée laten proeven. Alle ingrediënten kwamen vanuit de landbouw kortbij of veraf.
Melk, room, ei, vanille uit Madagascar, rietsuiker. We mochten zelf met de brander de rietsuiker die we strooiden op de crème verbranden.
Leuk en achteraf lekker smullen ... Een ware delicatesse ...