Inhoud blog
 • Hier zijn we weer!
 • Hiep hiep hoera's, beweging bij de buren, en nog iets meer.....
 • Ahoi scheepsluitjes, Piraten in zicht!
 • Met de laarzen in de regen
 • Welkom!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto's van de vosjes- en sterretjesklas

  04-02-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiep hiep hoera's, beweging bij de buren, en nog iets meer.....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

  Het werd hoog tijd om de fotodoos opnieuw boven te halen en jullie op deze manier een inkijk te geven in wat er zoal te beleven viel in de sterretjes-en vosjesklas de voorbije twee maanden

  In een periode van cadeautjes geven deden de kinderen hun uiterste best om voor hun ouders een origineel eindejaargeschenkje in elkaar te boksen.  De kleuters trakteerden hun buren van Huize Ter Walle op hun aanwezigheid tijdens het wekelijks bewegingsuurtje en sporten lustig mee met de fitte senioren. Op vrijdag 2 december mochten ze zelf een geschenkje ontvangen want die dag kreeg de school hoog bezoek van een alom bekende goede man.  Wat voorzichtig en bedeesd verrasten de kinderen Sinterklaas met een warme 'Happy Birthday'.

  In volle voorbereiding van Kerst werden de beide klassen geplaagd door vele afwezigheden.  Een gemeen griepbeestje zorgde voor dun bevolkte klasjes.  Toch kon dit de pret niet bederven voor het uitpakken van enkele kleine cadeautjes en het vieren van een bescheiden kerstfeestje.

  Ondertussen is de maand januari ook al voorbij en zijn we weeral heel wat ervaringen rijker met het spelen en werken rond de thema's vissen en dozen.  Een kiekje van de 2 schubbige watervriendjes hebben jullie nog te goed, maar geniet alvast van de foto's die jullie kunnen terugvinden door het aanklikken van de link onder de illustratie van Nellie en Cezar.

  Illustratie van Nellie en Cezar: Ingrid Godon

  Bijlagen:
  https://photos.app.goo.gl/WKE56N5RDcSGforz5   

  04-02-2023 om 00:00 geschreven door de Juffen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahoi scheepsluitjes, Piraten in zicht!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi iedereen,

  De boze kabouter had nog maar net de klasdeur achter zich dichtgetrokken of daar kwam een bende woeste piraten op de kleuters afgestormd.  Met plezier lieten de beide klasgroepen zich onderdompelen in de wereld van deze wilde zeemannen.  Elke kleuter kreeg een gepersonaliseerd schattendoosje waaraan er elke klas- dag  een waardevolle 'schat' werd toegevoegd door Juf Els, juf Annelies of meester Wout.  Op voorwaarde dat de piraten het niet te bont maakten....En het moet gezegd; de kersverse piraten hebben zich uitstekend gedragen!

  Dankzij klusjesman Gregory werden de kleuterspeelplaats verrijkt met een echte Kleine Prins-schuit, inclusief reddingsboei en gepersonaliseerde vlag.  Om dit te vieren zette juf Veronique samen met het hele kleuterteam een gezellig piratenfeest op poten, inclusief speciaal piratenbier en koekjes met vlaggetjes, njam njam njam!  Zowel de leerkrachten als de kinderen hadden hun mooiste piratenplunje aangetrokken.  De kleuters vonden het spelen met de parachute het prettigst, het meebewegen op de tonen van het lied 'de Marie-louise' vonden ze het moeilijkst.  Maar iedereen zette zijn beste beentje voor om er een geslaagd feest van te maken.

  En het was niet alleen feest op de kleuterspeelplaats.  Rosalie uit de vosjesklas mocht samen met haar papa en mama broertje Lewis verwelkomen in hun gezin.  Alsook Elim uit de sterretjesklas die nu een broertje rijker is.  En de de bewoners van Huize ter Walle in Menen werden op een feestelijke namiddag getrakteerd met zang en ontzettende veel warme knuffels van de jongste kinderen uit De Kleine Prins.

  Illustratie Nellie en Cezar: Ingrid Godon

  Bijlagen:
  https://photos.app.goo.gl/HzrRqJ3xiHk1DRgHA   

  06-11-2022 om 09:33 geschreven door de Juffen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de laarzen in de regen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai, wat was me dat?  In de eerste weken van oktober overspoelden een hele hoop paraplu's en meerdere laarsjes de gangen van de kleuterafdeling.  De kinderen uit de sterretjes- en vosjesklas wisten van geen ophouden om deze uit te proberen en lieten de kleurige paraplu's meermaals doorheen de dag open en dicht gaan. De zon had helemaal geen zin om plaats te maken voor enkele grijze regenwolken en ze liet zich in de maand oktober van haar beste kant zien.  Dus zochten de juffen en meester naar alternatieven om het geluid van regendruppels op een paraplu na te bootsen.  Met de paraplu boven hun hoofd en een paar droge laarsjes aan hun voeten probeerden de kinderen in de kring en op de speelplaats enkele gesmaakte alsof-spelletjes uit.  

  In Menen woont Tante Cecil.  Zij heeft een enorme grote tuin met daarin een speciaal plekje exclusief voor de allerkleinsten uit de sprookjeswereld.  De kinderen waren van harte welkom om haar mooie tuin te ontdekken in ruil voor wat hulp bij het zoeken naar kastanjes.  Dus op een zonnige donderdagnamiddag werd er samen met Melanie en A├»sha naar hartenlust gezocht naar grote kastanjes, kleurige bladeren en als kers op de taart naar een gezellig kabouterhuisje....

  ...En het zoeken was nog niet ten einde. Want in het kabouterhuisje maakten de kleuters kennis met een wel heel boze kabouter waarvan zijn laarsjes zoek waren.  Juf Els en meester Wout namen de kleine knorrepot onder hun hoede en de kinderen beloofden in ruil voor wat lekkers de kabouter te helpen.  Met de hulp van zwarte pijltjes op de grond vonden de kleine speurneuzen uiteindelijk de laarsjes terug bij de verloren voorwerpen op school.

  Eind goed, al goed dankzij het enthousiasme van de kinderen uit de sterretjes- en vosjesklas.

  Illustratie Nellie en Cezar: Ingrid Godon


  Bijlagen:
  https://photos.app.goo.gl/m2eKc6A4W9Nfxamk9    

  06-11-2022 om 09:32 geschreven door de Juffen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Hallo iedereen,
  Jullie hebben even moeten wachten maar nu is het zover;
  de blog van de sterretjes- en vosjesklas is opnieuw 'into the groove'.
  De eerste maand van het schooljaar '22-23 is een feit dus trakteren we jullie graag op enkele plezante kiekjes van jullie bengels uit beide klassen van de voorbije 4 weken.

  De verjaardagfoto's uit de klas van juf Els en juf Annelies zijn reeds de wijde wereld ingestuurd.
  De jarigen van de maand september uit de klas van meester Wout vinden jullie terug op via een eenvoudige klik op de link dat onder het bericht vermeldt staat.
  Daarnaast krijgen jullie foto's te zien van enkele losse momenten doorheen de klas- dag en onze sportdag in het indoor-speelplein Huppel-de-pup.

  Geniet ervan en tot het volgende kijkmoment,
  Juf Els, juf Annelies, meester Wout en Nellie en Cezar

  Illustratie Nellie en Cezar: Ingrid Godon

  Bijlagen:
  https://photos.app.goo.gl/eomPNiaNsdd8Wjht9   

  03-10-2022 om 00:00 geschreven door de Juffen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 29/05-04/06 2023
 • 30/01-05/02 2023
 • 31/10-06/11 2022
 • 03/10-09/10 2022

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!