januari

15 De Bibbus komt.
18 Zwemmen


februari  
01 Zwemmen.
11 Joepie! Geen school!
12 De bibbus komt.
15  Zwemmen
21  Joepie! We vertrekken op sneeuwklas!
 


Hieronder vind je onze foto's vanuit Stanzach.
Klik op de link om het album te openen. 
Foto's Sneeuwklassen
 • Stanzach
 • dag 1
 • dag 2
 • dag 2 avond
 • dag 3
 • dag 3 avond
 • dag 4
 • dag 4 avond
 • dag 5
 • dag 5 avond
 • dag 6
 • dag 6 avond
 • dag 7
 • dag 7 avond
 • dag 8
 • Sneeuwklaslinks
 • Lechtal
 • Het weer in Stanzach
 • Webcam op de skipiste van Stanzach
 • Het weer in Tirol
 • Dorpjes in het Lechtal
 • Burcht Ehrenberg
 • GBS 'De Hei'

  Glitter Words
  24-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwklassen dag 4

  zondag 24 februari

  Jodelhahitéé … wel 3 keer gingen we gisterenavond met de sleetjes naar beneden! Wat een dolle pret op de skipiste van Stanzach. Met de pistenbully werden onze sleetjes naar boven getrokken. Halverwege de skipiste werden we losgelaten en kon de pret beginnen en ging het holderdebolder naar beneden. Terwijl het ene rodelpaar het rustig aandeed, durfde een ander paar met wat meer snelheid de berg af. We vonden het geweldig leuk en vonden het jammer dat ook deze activiteit al weer voorbij was. In het huisje deden we vlug onze pyjama aan en daarna zongen we samen nog enkele liedjes. Om 21.30 uur kropen we moe maar voldaan ons bed in.

  Nadat we voldoende energie hadden opgedaan met een stevig ontbijt, trokken we onder een stralende zon richting skipiste. We leerden allen met succes een lift nemen en krijgen stilaan wat feeling met de sneeuw. De groep van Elmar mocht zich zelfs aan een klein sprongetje over een heuveltje wagen.  Na twee uur skiën was het weer tijd om naar ons huisje te trekken en opnieuw onze voeten onder tafel te schuiven. Deze keer hadden onze kookouders lekkere spinaziepuree en vissticks voor ons klaargemaakt.. hmmm!

  Na het middagmaal gingen we met de bus naar Elbigenalp. Daar zal de arrenslee ons oppikken. Na enkele minuutjes wachten  hoorden we de belletjes van de paarden naar ons toe komen. De paarden mochten nog even op krachten komen en kregen nog wat te eten. Hierna werd de arrenslee aangepikt. Klaar voor de tocht! Omdat we niet met z’n allen tegelijkertijd met de slee meekonden verdeelden we ons in drie groepen.  De ene groep vertrok met de slee terwijl de anderen de kerk en het knekelhuisje bezochten. Spijtig genoeg konden we niet binnen in het knekelhuisje maar enkele foto’s maakten ons duidelijk wat er binnenin allemaal verborgen ligt.  Het was leuk om door zo'n mooi berglandschap met de slee te glijden.  Wat zijn die bergen hier toch mooi!

  We werden vandaag ook verwend met een heerlijk stuk taart of apfelstrudel en een drankje.  Hhhhhmmmmm, wat kunnen wij hier toch smullen... .  Onze broeken beginnen te spannen!

  Na een verfrissende douche trekken we vanavond onze knapste kleren aan en gaan we een gokje wagen in Casino Krone! Hopelijk zullen er niet te veel sneeuwklassers bankroet eindigen vanavond ;-)

   


  >> Reageer (5)
  23-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwklassen dag 3

  zaterdag 23 februari

  Gisterenavond beleefden we dolle pret met het swingpaleis. We speelden de muziekquiz vol overgave en konden eens goed uit de bol gaan. Amai, er werd nogal gedanst en gezongen. We zijn hier echt met een stel artiesten in het Lechtal.

  Moe van al dat dansen en zingen kropen we om 21.30 uur in ons bed. Een half uurtje later keerde de rust weer in ons huisje. 

  Vanmorgen werd iedereen om 7.30 uur met het ‘Fliegerlied’ gewekt. Iedereen stond blij en goedgemutst op. Wat later zaten we gezellig samen aan tafel te genieten van onze heerlijke Tirolerbroodjes. En na de grijze dag van gisteren werden we vandaag verwend met een stralend zonnetje.

  Na het ontbijt reden we naar Reutte voor een bezoek aan Burcht Ehrenberg. De geest van Ridder Rüdiger leidde ons ook dit jaar weer door het museum. We waanden ons echt in de Middeleeuwen. Onze dappere ridders en knappe jonkvrouwen brachten de zoektocht tot een goed einde. Op het einde van het bezoek werden we dan ook echt tot ridder of jonkvrouw geslagen. 

  Terug in ons huisje stond er een lekker middagmaal klaar. Champignonsoep, nuggets en frietjes met sla, tomaat en komkommer. We hebben ons buikje goed rond gegeten. 

  Dan was het hoog tijd om ons skipak aan te trekken. We hadden wel zin in onze tweede skiles. Vandaag was het best druk op de piste met die twee andere scholen die er vandaag bijkwamen. Het was een beetje langer wachten aan de skilift maar dan konden we er echt aan beginnen. Het ging met de minuut vlotter en vlotter. De groep van Elmar trok al naar de bananenlift. Wat vonden ze dat leuk. Op bij de groep van Dominik lukte alles goed en genoten ze van de leuke oefeningen. De zon die straalde de hele tijd, maar onze skiërs straalden zowaar nog meer!

   Gelukkig was er vandaag een fris vieruurtje: ijsjes! Ooh, wat smaakte dat! 

  Klaar om aan ons vooravond programma te beginnen: douchen, dagboek aanvullen en spelletjes spelen. We blijven hier steeds goed bezig en dan staat er nog iets leuks op het programma. Na ons avondmaal trekken we weer naar de skipiste maar nu om te gaan rodelen. Daar kijken we echt naar uit.


  >> Reageer (5)
  22-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwklassen dag 2

  vrijdag 22 februari

  Na een heerlijke eerste nacht in ons sneeuwklasbed bleef het deze morgen behoorlijk rustig in Gasthof Krone. Om 07.10 uur klonk er leuke Tirolermuziek uit de boxen en kwamen de eerste slaapkopjes uit hun bed. Iedereen had goed geslapen dit zag je meteen aan de uitbundigheid waarmee we dansten door de gang.  Een heerlijk ontbijt met tirolerbroodjes, choco, confituur, kaas en cornflakes stond op ons te wachten. Er werd nogal gesmuld.

  Na dat stevig ontbijt waren we klaar voor de strijd. Dapper stapten we door enkele miezerige regendruppels naar het skilokaal om onze botten, latten en stokken te gaan halen. We mochten onze ski’s in het Jeka busje laden zodat we met onze latten niet de berg op moesten. Gelukkig!

  Nu waren we helemaal klaar voor onze eerste skiles. De sfeer zat meteen goed toen we te horen kregen dat onze skileraren voor deze week Elmar en Dominik, twee supertoffe kerels, zullen zijn.  De eerste skiles was voor iedereen dan ook een succes. Zo lukte het bijvoorbeeld voor iedereen om de skilift te nemen.

  Na de skiles keerden we terug naar ons huisje voor een heerlijke maaltijd die Mieke, Frans en Francine voor ons hadden klaargemaakt. Wanneer onze buikjes gevuld waren werd het tijd om de kaartjes naar het thuisfront te sturen.  Een karweitje dat we snel in alle stilte afwerkten zodat we nog tijd over hadden om naar buiten te trekken en deze meteen te posten in het dorp.

  Hoogtijd voor nog meer sneeuwpret. We trokken naar de monding van de Namloserbach in de Lech. Daar kregen we van de juf een woordje uitleg over het verval van de rivieren en leerden we over de stille oever en de stootoever.

  Na deze korte les mochten we al snel op de oever van de Lech. Kei-tof vonden we dat!  Daar hielden we "de slag om de Lech".  Na al dat stoei-plezier genoten we met volle teugen van een tas heerlijke chocomelk en aten we een koek. Na het vieruurtje begonnen we aan ons vast avondritueel: elke groep ging afwisselend douchen, met de biggen spelen of in hun sneeuwschoolboek werken.

  We zijn nu bijna klaar om de pannen van het dak swingen in het swingpaleis ! Het belooft een leuke avond vol dans en muziek te worden.


  >> Reageer (7)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwklassen dag 1

  Donderdag 21 februari

  Joepie! Het moment waar we zo naar uitgekeken hebben is aangebroken: we vertrekken op sneeuwklassen.

  Om 7 uur  stonden we, gepakt en gezakt, klaar aan de school. Rond half 8 konden we onze mama’s en papa’s uitwuiven, reden we het dorp uit en begon onze tocht naar Stanzach.

  Het vertrek verliep voor iedereen vlotjes. Kusje hier, kusje daar ... en weg dan maar. Misschien pinkte er hier en daar wel een mama of een papa een traantje weg maar dat hebben wij gelukkig niet meer gezien. Aan de lichten van de Liersesteenweg klonk het heel luid YES!!!

  In Luik stopten we een eerste keer. Na een plasje en het strekken van onze benen reden we meteen verder.

  Onderweg aten we onze bokes op en keken we nog naar 'De GVR'. Deze film viel duidelijk in de smaak want we keken allen aandachtig de film uit. De juffen, de meester en Annick genoten van de stilte ;-)

  Toen werd het tijd voor onze middagstop in Wonnegau, hier scheen volop de zon en konden we ravotten in de speeltuin. Met nieuwe energie zetten we onze reis verder.

  Terug op de bus konden we de kunsten van Smos, Dirk Porré, Luc Tuurlinckx en Ingrid Porré aanschouwen in de film “Safety First”. We konden wel wat humor gebruiken want we stonden al snel een uurtje in de file door wegenwerken.

  Nadat we de file gepasseerd waren en onze film was afgelopen was het tijd voor een kleine quiz. Hierna stopten we al voor de derde keer. Ditmaal  in Lonetal.  Daar vertrokken we om 18:25 uur en hadden we nog een rit van 2 uur voor de boeg.

  Als we aankwamen aan ons huisje "Krone", hebben de kinderen meteen de koffers naar binnen gedragen.  Gelukkig zijn we dit jaar met een sterke bende op reis. Zelfs de zwaarste koffer vormde geen probleem.


  Van al dat reizen en uitpakken hadden we allemaal wel wat honger gekregen. Gelukkig zorgde onze kookouders voor een heerlijke spaghetti.

  Nadat we onze buikjes gevuld hadden settelde we ons in onze kamers. We sorteerde onze kleren netjes in de kast. Het is te zeggen… we probeerden dit. Bij sommigen leek het of ze al een weekje sneeuwklassen achter de rug hadden. 

   

   


  Met een goed gevoel zien we de volgende dagen tegemoet.  En net zoals de kinderen, zijn wij alvast van plan om er een geweldige tijd van te maken.  Stanzach, opgelet, here we come!


  >> Reageer (7)


  Hier vind je fotoreportages van uitstappen en allerlei activiteiten van het vijfde leerjaar. 

  Met één klik op de link kom je in het foto-album terecht.


  Fotohoekje
 • Kermis in het dorp
 • Schoolreis Ardennen • Leuke links
 • website van de school
 • Meer over het verkeer
 • leuke, leerrijke opdrachten
 • yeti
 • Nicoland
 • karrewiet
 • Frans: En action
 • infoweb voor kinderen
 • verkeersborden
 • schooltv.: Leuke en leerrijke filmpjes.

  Leuke blogs
 • vierde leerjaar
 • zesde leerjaar
 • Wereldgodsdiensten

 • Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • hoera! Vince is jarig!
 • Hoera! Ilian is jarig!
 • Hoera! Bente is jarig!
 • Hoera! Flor is jarig!
 • Hoera! Louise is vandaag jarig!
 • Hoera! Brent is jarig!
 • Sneeuwklassen dag 7
 • Sneeuwklassen dag 6
 • Sneeuwklassen dag 5
 • Sneeuwklassen dag 4
 • Sneeuwklassen dag 3
 • Sneeuwklassen dag 2
 • Sneeuwklassen dag 1
 • Hoera! Bas is vandaag jarig.
 • Hoera! Tess is jarig!
 • Hoera! Lien is jarig!
 • Hoera! Reduan is jarig !!!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Shifra is jarig!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Owen is jarig!
 • Hoera! Dezi is vandaag jarig!
 • Hoera ! Allyssa is vandaag jarig !
 • Hoera! Lani is jarig!
 • Hoera! Lani is vandaag jarig
 • Hoera! Bjarne is jarig!
 • hoera! Tibo is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Emma is jarig!

  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 31/12-06/01 2013
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 11/09-17/09 2006
 • 01/09-07/09 1997
 • 03/10-09/10 1977

  Laatste commentaren
 • De laatste dagen (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Feestbeesten (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Hallo (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • Jodelahiti (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • vrolijke vrienden (opa en oma putte)
      op Sneeuwklassen dag 5
 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!