januari

15 De Bibbus komt.
18 Zwemmen


februari  
01 Zwemmen.
11 Joepie! Geen school!
12 De bibbus komt.
15  Zwemmen
21  Joepie! We vertrekken op sneeuwklas!
 


Hieronder vind je onze foto's vanuit Stanzach.
Klik op de link om het album te openen. 
Foto's Sneeuwklassen
 • Stanzach
 • dag 1
 • dag 2
 • dag 2 avond
 • dag 3
 • dag 3 avond
 • dag 4
 • dag 4 avond
 • dag 5
 • dag 5 avond
 • dag 6
 • dag 6 avond
 • dag 7
 • dag 7 avond
 • dag 8
 • Sneeuwklaslinks
 • Lechtal
 • Het weer in Stanzach
 • Webcam op de skipiste van Stanzach
 • Het weer in Tirol
 • Dorpjes in het Lechtal
 • Burcht Ehrenberg
 • GBS 'De Hei'

  Glitter Words
  06-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zijn vertrokken...
  Donderdag 6 februari 20:00h

  En we zijn vertrokken...
  We hebben spijt dat het voorbij is, maar we hebben stiekem een stukje Stanzach in ons hartje gesloten alvorens we de bus opstapten.
  En we zijn ook heel blij dat we morgenvroeg terug in onze thuis zullen zijn en al die fantaaastische ervaringen met jullie kunnen delen.

  Vanavond hebben we supertof afgesloten met een leuke quiz en zijn we nog een heerlijke pizza gaan eten in een restaurantje. Njammie!

  Viele Tirolse Knüffels und tot morgenvroeg!

  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8 : Onze laatste dag ...

  donderdag 6 februari

  Jodelahitie ....hier zijn we voor de laatste keer met een bericht uit Stanzach.

  Piepkleine oogjes vanmorgen! We lagen dan ook maar om 22.40 uur in ons bed. Op de fuif was het dan ook zo plezant dat we geen zin hadden om te gaan slapen. We zijn nogal uit de bol gegaan hoor. De Tiroler muziek was supertof.  We konden vele liedjes meezingen.  Ook de juffen en de skimonitoren dansten lustig mee.

   

  Voor de middag gingen we voor de laatste keer skiën.  Iedereen ging vlotjes mee op de ankerlift.  We hebben 20 echte skikampioenen bij waar we supertrots op zijn!  Om 12 uur was het spijtig genoeg tijd om onze skilatten terug binnen te brengen. 

  Daarna konden we genieten van ons laatste middagmaal in Stanzach.  De soep, aardappelen met erwtjes, worteltjes en cordon bleu hebben ons goed gesmaakt.  Als dessert konden we kiezen uit allerlei dingetjes.  Yoghurt, fruit, pudding, ... voor ieders wat lekkers.

  Helaas ... mooie liedjes duren niet lang en ons liedje is bijna uitgezongen. Met tegenzin zijn onze koffers gepakt.

  We hebben net nog een mooie wandeling gemaakt in ons sneeuwklasdorpje. 

  Met een lekkere pizza sluiten we deze sneeuwklassen af. Wij beleefden een super tijd hier. We hopen dat we met onze berichtjes en foto's jullie een beetje mee hebben kunnen laten genieten. Wij vonden jullie berichtjes wel heel fijn!

   

  Heel veel groetjes van onze kampioenen ... en we komen er bijna aan ....(al hadden we nog graag een klein beetje langer gebleven.)

  Tot morgenvroeg!

   

  P.S. De foto's van de laatste dag volgen dit weekend nog.

   

   

   


  >> Reageer (1)
  05-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 : Skiwedstrijd

  woensdag 5 februari

   

  Gisterenavond beleefden we dolle pret in het Swingpaleis.  We moesten ons in twee groepen verdelen: de swingers en de disco-kids.  Er waren verschillende ronden en tussendoortjes waar je punten mee kon verdienen.  Na de tussendoortjes konden we ook telkens genieten van een supermooi optreden van onze kids.  Het was een muzikale, swingende avond.

   

  Vanmorgen heerste er in elke kamer al de nodige stress voor de wedstrijd van deze namiddag. Sommigen kregen nog amper hun broodje naar binnen.

  Gelukkig hadden we een leuke, ontspannende voormiddag.  Spelen in de sneeuw, glijden met de slee en dan weer terug naar benee.  Dolle pret!!!  Jammer dat het zo warm is hier... Wij zweten ons te pletter en de sneeuw smelt supersnel.

  Na de kippensoep smulden we van de lasagne en kregen we nog een ijsje met heerlijke fruitsla.

   

  Om half 2 trokken we naar de skipiste zodat we rustig onze ski's konden aantrekken. Eindelijk was het dan zover: de wedstrijd kon beginnen.

  Na een oefenbeurt begonnen we aan de beslissende slalom. De spanning steeg, onze knieën knikten. Als de besten gleden we tussen de vlaggetjes naar beneden. Geen idee wie de snelste was, het ging bij iedereen super goed. We zijn dan ook echt benieuwd naar de uitslag. Na de wedstrijd trokken onze gevorderden weer naar de ankerlift voor een nieuwe les.  Onze beginners oefenden nog wat op de banenlift.  Nu de spanning eraf was genoten we volop van het skiën. 

  Om 16 uur gingen we naar Jamdo.  Daar stonden Elmar en Babsi met de uitslag van de wedstrijd.  Iedereen heeft een supergoede wedstrijd geskied, jammer genoeg kan er maar één de winnaar zijn.  Bij de beginners werd Maarten de winnaar, bij de gevorderden Thomas Mariën.  Voor ons was iedereen een terechte winnaar.

  Vanavond op de sneeuwklasparty krijgen we twee Tiroler muzikanten op bezoek.  Billen kletsen en jodelen, dass macht Spass.  Daarna gaan we er een echte 'lap' op geven en kruipen nog een laatste keer in ons sneeuwklasbed.

   

  Het weer in Stanzach

  Warm, warmer, warmst .  Wolken en veel wind.  Is het nu herfst of winter?!?

   

   

   


  >> Reageer (12)
  04-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6: Jens is jarig!

  Vanmorgen werden we om 7.45uur gewekt met de flits van de juf haar fototoestel.  De oogjes waren nog klein maar we slopen stilletjes naar de kamer van Jens.  Die is jarig vandaag en werd meteen verrast met een 'Happy-Birthday to you' en dikke hoera's! We waren meteen  klaar voor een stevig ontbijt.

  Na onze lekkere pistoletjes gingen we ons klaarmaken voor alweer een leuke skiles.  De zon straalde aan de hemel en we hadden er echt zin in!  Voor de gevorderden was het een spannende dag... de eerste keer op de ankerlift en de grote piste.  Ze hebben dit supergoed gedaan en hebben een voormiddag vol plezier beleefd.  Ook onze beginners hadden een superleuke skiles.  Zij oefenden vlijtig op de bananenlift en worden stilaan volleerde skiërs. Mooi om te zien hoe iedereen zo'n mooie vorderingen maakte.Terug in ons huisje aangekomen stond er weer een heerlijk middagmaal klaar.

  Deze namiddag trokken we met de stoeltjeslift naar de Jöchelspitze.  Toen we boven aankwamen was het lekker warm.  De zon straalde aan de hemel.  We hadden geen betere dag kunnen uitkiezen! We hebben genoten van het uitzicht. Dat mooie decor gebruikten we dankbaar voor onze fotoshoot.  Na de fotoshoot gingen we wat spelen in de sneeuw en glijden op onze 'poepplankjes'. Iedereen kwam vrolijk naar beneden of was ijverig bezig een sneeuwgrot te maken.  Om 15.30u gingen we terug met de stoeltjeslift naar beneden. Daar gleden we met de plankjes van de babypiste. Man, wat ging dat super snel. Geweldig vonden we dat.  Om 16.40 sprongen we de bus op en ging het terug richting Stanzach.  Het was megatof!!! En de pret was nog niet voorbij want in ons huisje bouwden we voor Jens nog een verjaardagsfeestje. Met slingers, ballonnen en een super grote verjaardagstaart. Smullen was dat. Hoog tijd om daarna in de douche te springen. Terwijl de anderen wachtten op een vrije douche, speelden de anderen ons casinospel. Er werd hevig gestreden voor het toegangsticket voor de fuif van morgen.

  Ondertussen waren de kookouders druk in de weer in de keuken. De Mac Krone met frietjes smaakte ons heerlijk. Om het verjaardagsfeeste helemaal af te maken kregen we nog een ijsje. Vanavond gaan we swingen in het swingpaleis. Het belooft weer een dol enthousiaste avond te worden.

   Het weer in Stanzach

  Heute war so ein schöner tag! De zon was volop van de partij en de wolken zagen er vrolijk uit! Vannacht had het goed gevroren maar met het zonnetje werd het heerlijk warm. De sneeuw smelt langzaam weg ...... 


  >> Reageer (13)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jens is jarig!Hoera!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hij is jarig op 4 februari en wordt 11 jaar!
  Jens zijn hobby is voetbal.
  Hij is heel tof en wordt niet snel boos.
  Jens heeft een broer en hij heet Axel.
  Als zijn mama friet met curryworst maakt wordt hij blij.
  Zijn lievelingsdier is een gekke kalkoen.
  Jens zijn lievelingslied is PSY Gentelman.
  Het beste boek vindt Jens Het leven van een lozer.
  De lievelingsfilm van Jens is Bainicol 5.
  Hij is heel goed in W.O.
  Hij wil graag natuur wetenschapper leren.
  Hij heeft een hekel aan zijn broer Axel en hij is bang voor slangen.
  Zijn droom is nooit doodgaan.Hij wil graag bioloog worden.

  >> Reageer (9)
  03-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 : Speurneuzendag :-)

  maandag 3 februari

  Jodelhaitéé .... wel 6 keer gingen we gisterenavond met de slees naar benéé! Wat een dolle pret op de skipiste van Stanzach. Met de pistenbully werden we op onze sleetjes naar boven getrokken. Halverwege de skipiste werden we losgelaten en kon de pret beginnen en ging het holderdebolder naar beneden. Terwijl het ene rodelpaar het wat rustiger aandeed, durfde een ander paar al met wat meer snelheid de berg af gaan. Hoe meer we naar boven gingen, hoe sneller we naar beneden zoefden. We vonden het meer dan "super, geweldig leuk"! Om 21.00 uur zaten we, zonder al te veel blauwe plekken, weer in ons huisje. Met een heerlijk kommetje fruitsla en wat drinken kwamen we weer wat op kracht. Voor we gingen slapen haalde juf Katrien haar gitaar boven en zongen we uit volle borst mee. En dat we daarna vlug in slaap vielen .....

   

  Vanmorgen kregen we weer heerlijke tirolerbroodjes met beleg.  Na het eten trokken we onze sneeuwbotten aan voor een speurtocht in het dorp.  Met een heleboel vragen verkenden we ons sneeuwklasdorpje.  We bleken al echte Stanzach kenners te zijn.  Om 11.30u kenden we het dorpje op onze duimen.  Gelukkig was er toen nog eventjes tijd voor een beetje sneeuwfun!  We gooiden sneeuwballen, maakten sneeuwmannetjes en maakten mooie tekeningen in de sneeuw.

  Daarna stond er weeral een heerlijk middagmaal klaar.  Noedelsoep, aardappelpuree en varkensgebraad stonden op het menu.  Als dessert kregen we een heerlijk mandarijntje.  Na het dessert was het even spannend voor de prijsuitreiking van de zoektocht.  Onze speurkampioenen waren Bente, Aymane, Jason en Lore.

  Om 13.20u maakten we ons klaar voor een namiddag ski-plezier.  De groep van Babsi ging direct door naar de bananenlift om daar supersnel weer naar beneden te skiën.  Dit ging bij iedereen zeer vlotjes.  De groep van Elmar oefende nog heel eventjes op de beginnerspiste om zich dan voor de eerste keer te wagen op de bananenlift.  Dit verliep bij de ene al wat vlotter dan bij de andere maar iedereen is dapper boven geraakt.  Als prima skiërs kwamen ze mooi naar beneden.  We zijn er supertrots op!

  Als beloning kregen we koeken en heerlijke chocomelk.

  Terwijl onze ene groep ging douchen speelden we met de andere groep het weerwolvenspel en vulden we onze dagboek in.  De tijd ging veel te snel voorbij want om 18.30u kwam Mieke ons roepen om aan tafel te gaan.  De heerlijke hot-dogs met nog wat gebakken aardappeltjes en groentjes hebben ons goed gesmaakt.

  Na het eten had juf Karin zeer droevig nieuws... Elmar was vermoord op de skipiste... . Maar... geen nood, wij zijn door de politie gevraagd om deze moord mee op te lossen.  Nu zijn de kids zeer druk in de weer met hun zoektocht naar de moordenaar.  Dolle pret!

   

  Het weer in Stanzach

  We hebben genoten van een supermooie, zonnige dag!  We hopen wel dat het niet TE warm wordt, want dan zal onze sneeuw hier snel gesmolten zijn... .


  >> Reageer (2)


  Hier vind je fotoreportages van uitstappen en allerlei activiteiten van het vijfde leerjaar. 

  Met één klik op de link kom je in het foto-album terecht.


  Fotohoekje
 • Kermis in het dorp
 • Schoolreis Ardennen • Leuke links
 • website van de school
 • Meer over het verkeer
 • leuke, leerrijke opdrachten
 • yeti
 • Nicoland
 • karrewiet
 • Frans: En action
 • infoweb voor kinderen
 • verkeersborden
 • schooltv.: Leuke en leerrijke filmpjes.

  Leuke blogs
 • vierde leerjaar
 • zesde leerjaar
 • Wereldgodsdiensten

 • Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • hoera! Vince is jarig!
 • Hoera! Ilian is jarig!
 • Hoera! Bente is jarig!
 • Hoera! Flor is jarig!
 • Hoera! Louise is vandaag jarig!
 • Hoera! Brent is jarig!
 • Sneeuwklassen dag 7
 • Sneeuwklassen dag 6
 • Sneeuwklassen dag 5
 • Sneeuwklassen dag 4
 • Sneeuwklassen dag 3
 • Sneeuwklassen dag 2
 • Sneeuwklassen dag 1
 • Hoera! Bas is vandaag jarig.
 • Hoera! Tess is jarig!
 • Hoera! Lien is jarig!
 • Hoera! Reduan is jarig !!!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Shifra is jarig!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Owen is jarig!
 • Hoera! Dezi is vandaag jarig!
 • Hoera ! Allyssa is vandaag jarig !
 • Hoera! Lani is jarig!
 • Hoera! Lani is vandaag jarig
 • Hoera! Bjarne is jarig!
 • hoera! Tibo is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Emma is jarig!

  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 31/12-06/01 2013
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 11/09-17/09 2006
 • 01/09-07/09 1997
 • 03/10-09/10 1977

  Laatste commentaren
 • De laatste dagen (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Feestbeesten (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Hallo (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • Jodelahiti (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • vrolijke vrienden (opa en oma putte)
      op Sneeuwklassen dag 5
 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!