januari

15 De Bibbus komt.
18 Zwemmen


februari  
01 Zwemmen.
11 Joepie! Geen school!
12 De bibbus komt.
15  Zwemmen
21  Joepie! We vertrekken op sneeuwklas!
 


Hieronder vind je onze foto's vanuit Stanzach.
Klik op de link om het album te openen. 
Foto's Sneeuwklassen
 • Stanzach
 • dag 1
 • dag 2
 • dag 2 avond
 • dag 3
 • dag 3 avond
 • dag 4
 • dag 4 avond
 • dag 5
 • dag 5 avond
 • dag 6
 • dag 6 avond
 • dag 7
 • dag 7 avond
 • dag 8
 • Sneeuwklaslinks
 • Lechtal
 • Het weer in Stanzach
 • Webcam op de skipiste van Stanzach
 • Het weer in Tirol
 • Dorpjes in het Lechtal
 • Burcht Ehrenberg
 • GBS 'De Hei'

  Glitter Words
  29-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 29 januari 2012
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Holadiéé ... wel 7 keer ging het gisteren naar benéé! Wat een dolle pret op de rodelpiste.  Aan de pistenbully werden onze sleetjes vastgeketend en zo werden we per twee op een slee naar boven getrokken. Naast de skilift ging het dan hobbeldebobbel naar beneden. Terwijl het ene roddelpaar het wat rustiger aandeed, durfde een ander paar al met wat meer snelheid de berg af gaan. Hoe meer keer we mochten gaan, hoe meer iedereen wat minder op de rem ging staan. We vonden het "meer dan super geweldig leuk".

  Om 21.00 uur zaten we, zonder blauwe plekken, weer in ons huisje. Een potje yoghurt, een glas water en dan konden we in bed. Maar dat was buiten de kinderen gerekend. Uit volle borst zongen we nog tot we nu wel echt moe waren.

  En dan was op de kamers alles weer heel snel stil ....

  Vanmorgen was het nog steeds zeer stil.  Sommige kinderen werden zelfs niet wakker van onze vrolijke muziek.  Zelfs met het stuk chocolade bij de pistoleetjes gingen de ogen maar langzaam open.  Jonas en Yorne probeerden de sfeer erin te krijgen en de handen gingen al gauw op elkaar.  Gelukkig hadden we een rustig ochtendprogramma.  Met de bus reden we naar Reutte voor een bezoek aan de burcht van Ehrenberg.  De geest van ridder Rüdiger leidde ons door het museum.  We waanden ons echt in de Middeleeuwen.  Als echte ridders en jonkvrouwen verlieten we iets voor 12 het museum.

  Vanmiddag hadden Frans en Francine voor ons heerlijke noedelsoep klaargemaakt.  Daarna kregen we aardappelpuree met broccoli en varkensgebraad.  Als afsluiter van ons heerlijke middagmaal was er nog pudding.  Er werd lekker gegeten en gesmuld waardoor we weer veel kracht hadden voor de skiles van deze namiddag. 

  Ook vandaag ging iedereen vlotjes op de ankerlift en dapper van de piste naar beneden.  Morgen is het skiwedstrijd maar dat is geen probleem want iedereen kan al supergoed skiën.

  Na een heerlijke tas warme chocomelk en een lekkere koek was douchetijd voor de helft van de klas.  De andere helft werkte even in hun sneeuwschoolboek en speelde het wolvenspel.

  Als avondmaal krijgen we een heerlijke koude schotel, hmmmm!  We kijken er al naar uit.

  Vanavond is het glitter en glamour met onze casinoavond!

   

  Het weer in Stanzach

  Het was een frisse dag met een bewolkte lucht.


  >> Reageer (9)
  28-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 28-01-2012

  zaterdag 28  januari 2012
  Gisterenavond hielden we onze grote sneeuwklasshow.  Iedereen had iets in mekaar gestoken om er een spetterende avond van te maken.  De smurfen beten de spits af waardoor de ambiance er al onmiddellijk inzat.  Na de smurfen waren de 'Shakira's' aan de beurt die een schitterende opvoering brachten van het nummertje 'Waka waka'.  Na de grappige acts met de armen en de benen kregen we ook nog twee toneelstukjes.  Het was een superleuke avond met een superleuke afsluiter want ... onze kookouders hadden voor ons superlekkere wafels gebakken!!!  We spoelden ze door met een frisdrankje, ruimden alles op en toen was het de hoogste tijd om onze pyjama aan te doen en naar dromenland te vertrekken.

  Ook vandaag raakten we maar moeizaam uit bed. Aan 't ontbijt is het dan ook maar stilletjes.  Onze kookouders hadden voor onze lekkere wentelteefjes gebakken. Eens dat de eerste teefjes en pistolékes opwaren kwam er ook weer veel leven in de brouwerij! We trokken onze skibotten aan en beklommen de berg richting skipiste.  Spannend!  Vandaag mochten onze beginners naar de ankerlift.  En deden ze dat goed?  Neen, ze deden dat fantastisch!  Het was een plezier om iedereen vrolijk op de lift en dapper op de piste te zien.  Diegene die al eens viel, stond met een glimlach weer recht.  Toch echte skikampioenen die we bij hebben! 

  Na het middagmaal trokken we het 'Wald' in voor een heuse schattentocht.  Onderweg beleefden we dolle pret in de sneeuw.  De sneeuwballen vlogen rond onze oren.  De sleetjes zoefden lekker naar benee.  En wij, wij zakten tot aan onze poep in de sneeuw.  Tussendoor voerden we enkele opdrachtjes uit om zo tot bij de schat te geraken.  Het bleek een lekkere schat te zijn met nog een extra opdrachtenblad.  Ook dit obstakel werd snel overwonnen en als beloning kregen we in Jamdo een heerlijk vieruurtje.

  Langs de weg terug leek ons wat saai dus doken we de berg af en rolden we door de wei naar beneden.  Dolle pret!

  Vanavond zijn de sleetjes ook weer van de partij want dan gaan we RODELEN op de skipiste van Stanzach!  Joepie!

  We denken dat iedereen vanavond weer zal slapen als een sneeuwmarmot!

   

  Op het menu

  Vanmorgen kregen we wentelteefjes met suiker en weer heerlijke tirolerbroodjes met kaas, vlees en lekkere honing.

  Deze middag stond er minestronesoep op het programma.  Na de soep kregen we rijst met kip in zoetzure saus.  Als dessert was er ananas.

  Vanavond krijgen we lekkere 'Tiroolse bicky burger' met frietjes, hmmmm!!!

   

  Het weer in Stanzach

  Fijne poedersneeuw en alle bergen in de wolken.  En wij ook ...

   


  >> Reageer (6)
  27-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 27-01-2012
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Stil ... heel stil was het vanmorgen op de kamers. De juffen hebben de kinderen dan maar wat later gewekt dan anders.  We mochten slapen tot 8.15u.  Dat vonden we superleuk!

  Na een stevig ontbijt was het tijd om onze dagboek in te vullen en nog wat te werken in onze sneeuwschoolboek. We maken voor elkaar mooie complimentenstickers.

  Daarna trokken we onze sneeuwbotten aan om te gaan spelen in de sneeuw. Met de sleetjes trokken we er op uit. Sneeuwballen gooien, sleetje rijden, de juf plagen en in de sneeuw duwen, wat een pret was dat. Op het einde konden we langs een smal weggetje met onze slee naar beneden. Tot groot jolijt van velen.

  Pfff .... onze tong hing bijna op de grond van al die winterpret. Gelukkig stonden Frans en Francine al klaar met een dampende pot tomatensoep. De spinaziepuree werd door iedereen goed gesmaakt en we kregen plots weer veel kracht. Voor de nodige vitamientjes kregen we nog een lekkere portie fruitsla.

  Allemaal nodig want om 14.00 uur werden we op de skipiste verwacht voor weer een sportieve inspanning. Dat we er klaar voor waren hadden de skimonitoren ook direct door. Zij gingen er dan ook stevig tegen aan. Met als resultaat dat iedereen weer heel wat bijgeleerd had. Zelfs de gevorderden ontdekten dat ze nog heel wat konden leren. En onze beginners ... die zijn van nu af geen 'beginners' meer. Morgen staan ook zij met hun ski's klaar aan de Stomandellift en mogen zij ook van de grote piste skiën. Is dat niet knap van hen? Wij zijn hier in elk geval apetrots op hen.

  Vanavond houden we een heuse sneeuwschoolshow. De voorbereidingen daarvoor zijn volop aan de gang. Het huis is gevuld met vrolijke, zingende stemmetjes, dansende benen en ook vanonder de douche klinkt een vrolijk geluid.

  Tof om met zo'n klas  in Tirol te zijn!

  Straks eten we nog boterhammetjes met 2 soorten kaas en vlees. Voor wie nog extra kracht nodig heeft is er nog een portie puree met spinazie.

  Het weer in Stanzach

  Zon en wolken wisselden mekaar af. In de voormiddag was het 0.5 °C maar in de namiddag werd het warmer want dan hebben we flink gezweet. Of was dat van de inspanning?!?


  >> Reageer (8)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Complimentjesdag!
  Vandaag vlogen de complimentjes heen en weer.
  Complimentjes ...

  >> Reageer (0)
  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stanzach elfjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Stanzach

  Veel sneeuw

  Hier zijn veel bergen

  Het is tof

  Sneeuwklassen

  Aurélie, Jorn en Angie

   

  Stanzach

  Mooi, wit

  Het is supertof, cool

  Skiën, bergen, hoog

  Oostenrijk

  Kaat, Fenne en Jonas

   

   

  Stanzach

  Heel wit

  Een prachtig mooi landschap

  Een mooi dorpje

  Sneeuw

  Aïcha, Fie, Joyce en Brent

   

  Stanzach

  Kei leuk

  Skiën in de bergen

  Met de klas

  Super

  Yorne, Jens en Traudl


  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 26-01-2012
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  donderdag 26  januari 2012

  Gisterenavond werd er ijverig gespeurd en gezocht naar de moordenaar van onze skileraar. Er moesten heel wat moeilijke opdrachten tot een goed einde gebracht worden voor we het mysterie konden oplossen. Elke groep ging er volop voor en na een strijd van twee uur met veel gezwoeg en veel pret kwam dan de ontknoping: de juf had met een keukenmes de moord gepleegd voor de deur van ons huisje. De groep die de juf ontmaskerd had kreeg een mooie prijs en voor de anderen was er ook nog een lekkere frisdrank. Moe maar heel tevreden kroop iedereen in bed. Binnen de kortste keren was er alleen nog maar gesnurk te horen.

   

  We bleven vandaag 10 minuutjes langer in bed en voor sommigen kwam de muziek nog een beetje te vroeg.

  Na het ontbijt trokken we onze skikleren aan want de skimonitor die weer volop in leven was stond op ons te wachten voor de tweede les.

   

  Toen we buiten kwamen was het bitterkoud.  We vertrokken bij een temperatuur van wel - 9°C.  Maar, eens in beweging op de skipiste was dit snel vergeten.
  We hadden vandaag weer 17 dappere skiërtjes op de skipiste.  De gevorderen gingen direct naar de ankerlift waar ze konden genieten van 2 uur skipret.  Onze beginners begonnen de les op de babypiste maar konden omstreek 11u ook verder naar de bananenlift. Af en toe viel er nog wel eens eentje of raakte er één niet gestopt. Maar het lukte  iedereen om mooi en dapper van de berg te komen.

  Kortom, een geslaagde voormiddag!

  Deze namiddag trokken we met de stoeltjeslift naar de Jöchelspitze.  Toen we boven aankwamen was het nog eventjes wat fris want het zonnetje had zich verstopt achter enkele wolkjes.  Maar na een kwartiertje straalde ze prachtig en genoten we van het mooie uitzicht.  Na onze fotoshoot zochten we een geschikt plekje om te gaan zakglijden.  Iedereen kwam vrolijk naar beneden gegleden.  Om 15.45u gingen we terug met de stoeltjeslift naar beneden.  Hop de bus op en terug richting Stanzach.  Het was megatof!!!

  Toen we in ons huisje aankwamen was het voor sommige douchetijd en de anderen moesten de bonte avond al een beetje voorbereiden.

  Na het eten gingen we nog een wandeling maken.  Onderweg zaten er een aantal mensen verstopt maar echt geschrokken zijn we niet. Het was superleuk en we werden beloond met een heerlijk ijsje. 

  Om 22.15u kropen we in onze slaapzakjes want we waren uitgeteld.

  Het was een superleuke namiddag en avond vol toffe belevenissen!

   

  Op het menu

  Vanmorgen kregen we tirolerbroodjes met een gekookt eitje.

  Deze middag kregen we heerlijk champignonsoep en daarna ...... FRIETJES met stoofvlees.  Als dessertje een lekkere petit gervais.

  Vanavond stonden er hotdogs op het menu met als dessert kiwi's.

   

  Het weer in Stanzach

  We begonnen de dag zeer koud maar iets voor de middag kwam het zonnetje te voorschijn en was het heel aangenaam buiten.

  Na de middag had het zonnetje zich eventjes verstopt maar ze kwam al snel weer te voorschijn.

  Een mooi, zonnige (en soms frisse) dag in Tirol!

   


  >> Reageer (10)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 25-01-2012: enkele sprokkels van de kinderen ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn vandaag voor de eerste keer gaan skiën op onze reis. Brent vond het skiën niet zo tof omdat de skileraar een beetje streng was. Maar Yorne en Jonas vonden het skiën dan weer héél leuk!

  Het eten vinden we hier heel lekker!

  Groetjes van Brent, Yorne en Jonas

   

  Het skiën was super leuk, dat vond iedereen. De skimonitoren zijn Klaus en  Elmar.

  Bij de speurtocht in het dorp zijn de 'Smileys' gewonnen.

  Iedereen heeft hier al goed geslapen. Het eten is hier geweldig lekker.

  Groetjes van Fenne, Kaat en Aurélie.

   

  Hallo iedereen. Vandaag zijn wij gaan skiën. We vonden het super leuk. De gevorderden gingen direct naar de grote piste. De leraars gingen met de leraar stap voor stap naar boven. Ze leerden er vallen en opstaan, ploegen en stoppen.

  Na het skiën kregen we van onze kookouders een lekkere tas warme chocomelk.

  Deze morgen hebben we een super toffe zoektocht gedaan. We mochten vragen stellen aan de inwoners en de voorbijgangers. We vonden alles super leuk!!

  Groetjes van Traudl, Renée en Lore

  >> Reageer (11)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 25 januari 2012
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren beleefden we nog een kei-leuke avond met het Swingpaleis. In twee groepen namen we het op muzikaal gebied tegen elkaar op. We zongen, dansten en grapten er op los. De sfeer zat er dan ook weer goed in. Tussendoor genoten we van een frisdrank en een kom chips. Dat vonden we natuurlijk helemaal 'top'.
  Moe maar vrolijk kropen we om 21.00 uur in ons bed. Een half uurtje later was het al behoorlijk stil.

  Vanmorgen werd iedereen om 7.50u gewekt met "Jetz gehts los".  Iedereen stond goedgemutst op.  We konden weer genieten van een heerlijk ontbijt.  Na de les over de Lech trokken we onze sneeuwschoenen aan en trokken we door het dorpje Stanzach.  Met een heleboel vragen verkenden we ons sneeuwklasdorpje.  We bleken al echte Stanzach-kenners te zijn.  Om half 12 kenden we het dorpje op onze duimen en honger dat we daarvan kregen.

  Gelukkig hadden Frans en Francine weer een heerlijke maaltijd voor ons klaargemaakt.  En gegeten dat er werd!  Dan was het eindelijk zo ver ... onze eerste skiles!!!  Gewapend met skibotten, helm, zonnebril en latten betraden we de skipiste.  De beginners krijgen les van Klaus en de gevorderden van Elmar.  Onze beginners waren de dapperste van alle Belgen !  Zonder tranen en zonder knikkende knieën gleed iedereen mooi naar beneden.  En ... ze geraakten zelfs altijd op tijd gestopt!  We zijn dan ook heel fier op hen, net zoals Klaus.  Onze gevorderden hadden dolle skipret op de ankerlift.  Ook hierop zijn we zeer fier!

  En gelukkig was er dan ........ chocomelk met een heerlijke chocoprins.  Smullen maar!

  De groepen van gisteren wisselden het dartstornooi en het douchen.  Vanavond gaan we op zoek naar de moordenaar van onze skileraar.  Het belooft een spannend Cluedospel te worden.

   

  Op het menu deze middag

  Preisoep, gekookte aardappelen, erwtjes, worteltjes en boomstammetjes.  Als dessert kregen we chocoladepudding.

  Op het menu deze avond

  Brood met gerookt vlees en kaas. 

  En voor de liefhebbers : gebakken patatjes en boomstammetjes.

   

  Het weer in Stanzach

  In de voormiddag was het vrij koud.  De temperatuur daalde tot onder het vriespunt.  Maar de zon was wel van de partij. 

  In de namiddag steeg de temperatuur en kregen we wat meer wolkjes. 

  Een mooie dag dus!!!


  >> Reageer (3)
  24-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 24-01-2012: Enkele sprokkels van de kinderen ...

  Het is hier heel lekker eten.

  Buiten sneeuwt het hard en het ziet hier heel wit.

  Vanmorgen begonnen we na een stevig ontbijt met het schrijven van onze brieven.  Deze voormiddag hebben we onze ski's gepast en in de sneeuw gespeeld. 

  Na de middag hebben we onze ski's naar boven gedaan en "de slag om de Lech" gevoerd.

  Na het vieruurtje gaan er een paar kinderen douchen en de anderen gaan een dartstornooi doen.

  Vanavond hebben we het Swingpaleis gespeeld en dat vonden we supertof.

  We kijken al uit naar morgen want dan gaan we leren skiën.

  Het was een fijne eerste dag in Stanzach!!!

   

  Groetjes Jorn, Jens en Kobe

   

   

  Het is hier supertof en het eten is hier lekker!

  Deze voormiddag was het tijd om onze botten te gaan passen en onze ski's en stokken te gaan halen.  Het was een moeilijke tocht want de botten waren zwaar om te dragen.  Toen we stonden te wachten, mochten we even in de sneeuw spelen.  Het sneeuwt hier bijna elke dag, joepie!

  We hebben een mooi uitzicht vanuit onze kamer.  De bedden liggen heel goed!

  In de namiddag zijn we onze kaartjes gaan posten en zijn we bij de Lech gestopt.  Daar hebben we een sneeuwballengevecht gedaan en dat was keitof!

  Deze avond kregen we spek met eieren en broodjes, mmmmmmmm! 

  Swingen in het Swingpaleis was fijn!

   

  Groetjes van Fie en Joyce

   

  Het is hier heel leuk in Stanzach.  Er valt hier heel veel sneeuw.  We hebben een prachtig uitzicht vooral vanuit de meisjeskamers.  De meisjes slapen boven en de jongens slapen beneden. Toen we onze botten gingen passen hebben we een kat gezien en in de sneeuw gespeeld.  Alles is hier prachtig wit.

  Gisterenavond zijn we nog gaan wandelen.  We hebben vanuit ons huisje uitzicht op de kerk en de school van het dorp.  Die school heeft een speciale vossenkamer.  Daar houden ze tentoonstellingen over vossen.

  De eerste dag was de juf haar koffer al kwijt en moest ze terug richting België voor haar koffer.  Wat een belevenis!

  Vandaag hebben we onze brieven en kaarten al geschreven. 

  Na het vieruurtje was er een dartstornooi, dolle pret verzekerd!

  Het was fijn vandaag en we kijken al uit naar de eerste skiles van morgen!


  Groetjes Angie, Aïcha en Amber. 


  >> Reageer (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 24 januari 2012

  dinsdag 24  januari 2012
  Om 6 uur luidden de klokken 6 maal op 6 verschillende manieren. Maar in huis Verriest bleef het stil, muisstil. Om 7uur was het stil, muisstil.  Om half 8 was het stil, muisstil.  Om twintig voor 8 werd iedereen met muziek gewekt en kwamen de eerste slaapkopjes de kamer uit.  Iedereen heeft goed geslapen in hun sneeuwklasbed.  Van de pistoletjes werd met smaak gegeten.  Na het ontbijt schreven we onze brieven naar het thuisfront.  Om half 10 waren we in het skilokaal waar we voorzien werden van botten, latten en stokken.  Dapper en moedig stapten we met onze ski's op onze schouder naar ons huisje.  Daar hebben we onze ski's in de sneeuw geplant.  Onze botten verdwenen in de kelder en wij schreven onze brieven en kaartjes verder.  En toen was het tijd voor erwtensoep met "bakerbsen".  Daarna kregen we puree met sla, tomaatjes en een saté.          Als afsluiter volgde er nog een heerlijke pudding.  Iedereen at netjes zijn bord leeg en likte duimen en vingers af. 

  Daarna trokken we met onze skibotten en onze ski's naar de skipiste.  We dachten even voor de eerste keer op onze ski's te staan maar een dik pak sneeuw besliste daar anders over.  Dus oefenden we maar op het aan- en uitdoen van onze ski's.  We zetten onze ski's rap aan de kant en trokken naar de Lech.  Hier werden we nog harder verrast door een dik pak sneeuw!  We zakten er tot aan onze heupen in.  Kei-tof vonden we dat!  Sommige kinderen zaten eventjes vast en toen ze bevrijd werden was dit zonder laarsjes!  Die zaten nog steeds vast.  Na wat ploeteren hadden we de oever van de Lech bereikt (met laarzen ).  Daar hielden we "de slag om de Lech".  Na al dat stoei-plezier genoten we met volle teugen van een tas heerlijke chocomelk en een koek.

  Eén groep trok de douche in terwijl de andere groep deelnam aan het dartstornooi.  Geweldig vonden we dat!

  Vanavond staan er nog spek met eieren op het menu en gaan we swingen in het Swingpaleis. 

   

  Het weer in Stanzach

  Gisterenavond viel de sneeuw met bakken uit de hemel en vanmorgen was dat nog steeds het geval.  Er lag dan ook een dik pak sneeuw.  De hele dag door heeft het lichtjes gesneeuwd.  Koud hebben we het niet gehad. 

  P.S.  Onze foto's van vandaag komen er vanavond aan!!!


  >> Reageer (8)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 23 januari 2012

  maandag 23  januari 2012

  Joepie! Het moment waar we zo naar uitgekeken hebben is aangebroken: we vertrekken op sneeuwklassen.

  Om 10 voor 8 stonden we, gepakt en gezakt, klaar aan de school. Het wachten duurde  niet zo lang. Met een beetje vertraging was de bus in Pijpelheide. Om 8.40 uur vertrokken we dan eindelijk.

  Het vertrek verliep voor iedereen vlotjes. Kusje hier, kusje daar ... en weg dan maar. Misschien pinkte er hier en daar wel een mama of een papa een traantje weg maar onze sneeuwklassers niet hoor, die waren meteen in stemming.

  Nog maar net op de snelweg kregen we het leuke gezelschap van Garfield. In Aken stopten we al een eerste keer. Na een plasje en een beetje spelen in de speeltuin reden we verder richting Koblenz. Dachten we ....

  Tot we opeens aan de linkerkant de Dom van Keulen zagen opduiken!?! Had de chauffeur zich even vergist? Nee, die moet er in Frankfurt uit om in een hotel te gaan slapen. Wij dus naar Frankfurt! En dat hotel ... hebben we nooit gevonden. De bus stopte er wel want wij mochten er even uit om onze benen te strekken.  Weinig te beleven daar dus hielden we het bij een beetje Zweedse gymnastiek. En de eerste chauffeur... die ging in Frankfurt slapen ... op de bus. Ondertussen reed José met ons verder maar heeft de juf samen met hem toch maar eerst eens de kaart grondig bekeken.

  Tussendoor aten we onze bokes op en keken we nog naar 'Bruce Allmighty'. Dit vonden we niet echt een succes maar dat kon de pret voor ons niet bederven. Er werd volop gelachen, getekend, gebabbeld en briefjes geschreven en gepost. Iedereen had er veel zin in.

  Toen werd het tijd voor juf Katrien om de gitaar boven te halen. Met mooi gezang en gitaarspel verstreek de tijd snel. We maakten ook tijdens het zingen weer veel lol. Met snoepjes en koekjes verwenden we ons zelf. Wie echt honger had kon ook nog een boterhammetje eten.

  Rond half 5 zagen de juffen weer een bekende omgeving én de regen! Jammer want tot dan was het de hele weg droog gebleven.

  Toen hebben we maar Mrs Doubtfire maar binnengehaald.

  Om kwart voor 6 stopten we in Illertal voor een laatste plaspauze.  Een half uur later trokken we echt richting Oostenrijk. 

  Eens in Oostenrijk dwarrelden vlokjes vrolijk naar beneden.  Ooooohhhh het sneeuwt klonk het uit alle monden.

  In de sneeuw reden we om 19u het witte Stanzach binnen.

  Als we aankwamen aan ons huisje "Verriest", hebben de kinderen meteen de koffers naar binnen gedragen.  Dit verliep zeer vlot.

  Iedereen was vrolijk en goedgezind.  Terwijl we alles uitpakten ging juf Karin op het Jeka-bureau om ons aan te melden.

   

  Iedereen had zijn koffers uitgepakt, maar... waar was de koffer van juf Karin???

  Na vele telefoontjes en wat zoekwerk bleek de koffer terug onderweg te zijn naar België.  Juf Karin en Jan van Jeka zetten de achtervolging in.  In ware James-Bond-stijl reden ze richting Reutte.  Oef ... daar stond de koffer eenzaam en alleen te wachten aan een tankstation. 

  Ondertussen had de rest van de groep al genoten van een bord soep en boterhammetjes.

   

  Na het eten trokken we onze sneeuwbotten aan om nog een wandelingetje te maken in het dorp.  Met een goed gevoel zien we de volgende dagen tegemoet.  En net zoals de kinderen, zijn wij alvast van plan om er een geweldige tijd van te maken.  Stanzach, opgelet, here we come!


  >> Reageer (6)
  23-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Eindelijk .... het is zover! De dag waar we zolang naar uitgekeken hebben. Vandaag vertrekken we op sneeuwklas.
  En deze sneeuwklassers zijn er helemaal klaar voor.

  Klik op de foto en je krijgt ook onze andere sneeuwklassers te zien ...

  De sneeuwklassers van 2012!


  >> Reageer (7)


  Hier vind je fotoreportages van uitstappen en allerlei activiteiten van het vijfde leerjaar. 

  Met één klik op de link kom je in het foto-album terecht.


  Fotohoekje
 • Kermis in het dorp
 • Schoolreis Ardennen • Leuke links
 • website van de school
 • Meer over het verkeer
 • leuke, leerrijke opdrachten
 • yeti
 • Nicoland
 • karrewiet
 • Frans: En action
 • infoweb voor kinderen
 • verkeersborden
 • schooltv.: Leuke en leerrijke filmpjes.

  Leuke blogs
 • vierde leerjaar
 • zesde leerjaar
 • Wereldgodsdiensten

 • Startpagina !

  Blog als favoriet !

  Inhoud blog
 • hoera! Vince is jarig!
 • Hoera! Ilian is jarig!
 • Hoera! Bente is jarig!
 • Hoera! Flor is jarig!
 • Hoera! Louise is vandaag jarig!
 • Hoera! Brent is jarig!
 • Sneeuwklassen dag 7
 • Sneeuwklassen dag 6
 • Sneeuwklassen dag 5
 • Sneeuwklassen dag 4
 • Sneeuwklassen dag 3
 • Sneeuwklassen dag 2
 • Sneeuwklassen dag 1
 • Hoera! Bas is vandaag jarig.
 • Hoera! Tess is jarig!
 • Hoera! Lien is jarig!
 • Hoera! Reduan is jarig !!!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Shifra is jarig!
 • De sneeuwklassen zijn in aantocht!
 • Hoera! Owen is jarig!
 • Hoera! Dezi is vandaag jarig!
 • Hoera ! Allyssa is vandaag jarig !
 • Hoera! Lani is jarig!
 • Hoera! Lani is vandaag jarig
 • Hoera! Bjarne is jarig!
 • hoera! Tibo is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Mirthe is jarig!
 • Hoera! Emma is jarig!

  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 31/12-06/01 2013
 • 23/12-29/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 11/09-17/09 2006
 • 01/09-07/09 1997
 • 03/10-09/10 1977

  Laatste commentaren
 • De laatste dagen (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Feestbeesten (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 7
 • Hallo (Juf Katrien)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • Jodelahiti (Mama vince)
      op Sneeuwklassen dag 6
 • vrolijke vrienden (opa en oma putte)
      op Sneeuwklassen dag 5
 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!