Vandaag (25 september) heb ik eigenlijk nog niet veel gedaan Alleen al naar school geweest & nu ben ik vlug eventjes bezig met typen zodat deze blogs af zijn. Dit weekend heb ik mijn bed afgebroken en mijn kast Omdat deze week dus mijn nieuw bed komt. Mijn kast heb ik ondertussen al.. Nu alleen nog beetje zagen voor terug een nieuw kleurtje in mijn kamer & Dan ben ik weer content he Misschien ook eens mijn kamer opkuisen, dat zou handig zijn. Maar ik ga eerst mijn taak maken van Economie en hier verder doen. Alé, tot sebiet
Hallo, Ik ga hier nu een klein 'verslagje' neer typen van de 2 films die ik bekeken heb. We hebben eerst naar Final Destination 3 gekeken. Ik denk dat de meeste dat wel kennen, dat een meisje dingen ziet die gaan gebeuren. Het was kermis voor de laatste jaren. & Dat meisje en haar vrienden wouden in de overkop gaan. Ze zat in de overkop en ze zag allemaal dingen gebeuren, en ze wou er dan onmiddelijk uit. De meeste geloofde haar niet, en dachtten dat ze gek was.. Maar toen de overkop vertrok bleek dat niet zo te zijn. Iedereen die in de overkop zat moest dood, en als die niet dood waren zouden die op een andere manier doodgaan. Tenzij dat ze het konden tegen houden. Twas eigelijk zoals alle andere films van Final Destination.
&Dan de volgende dag hebben we naar Pauline & Paulette gekeken. Een vlaamse film.. Maar eigelijk, viel de film heel goed mee. Kvond het nog een mooie film. Er waren 4 zussen, Pauline, Paulette, Martha & nog iemand (die woont in Brussel) Pauline was gehandicapt, dus kon niet op haar eigen passen. Pauline kon haar boterhammen niet smeren, haar schoenveters toe knopen,.. Dus woonde zij bij Martha, haar zus. Pauline mocht af en toe eens naar de beenhouwer gaan. Terwijl ging ze ook eens vlug bij haar zus Paulette. Maar dat wou Paulette niet, ze had een eigen winkel die goed draaide en ze vond dat allemaal niet goed dat Pauline kwam. Ze valde haar alleen maar lastig. Maar op een dag valde Martha op de grond, en zij was dus dood. Dat wou zeggen dat ze tewel bij Paulette moest in wonen of bij de zus die in Brussel woonde. Martha haar wens was dat 1 van de zussen toch op Pauline zou letten. Maar dat wouden ze allebei niet. Toch probeerden ze dat. Eerst bij Paulette. Ze mochst niet in de winkel komen. Na een tijdje ging dat niet en probeerde ze eens bij de zus in Brussel. Zij woonde daar samen met haar vriend, die spreekte Frans.
&De rest ben ik eigelijk vergete dus ga ik ophouden met deze blog
Donderdagavond: Dan ben ik vlug met mijn vriend naar de videotheek T'hoekske gegaan. We hadden 2films mee: Final Distanation 3 & Thirtheen. Alé, we dachten toch dat we Thirtheen mee hadden maar dat was niet zo. Toen we bij hem thuis waren keken we in de DVD-doosjes welke film we eerst wouden bekijken. Daaruit bleek dat we Thirtheen niet mee hadden maar Pauline & Paulette. Maar ik denk dat Pauline & Paulette nie echt goed ga zijn, maarja dat zie ik morgen wel. Morgen zal ik jullie dus ook vertellen hoe de films waren
Hallooooooo Dit is dus mijn eerste berichtje dat ik hier ga zette.. Straks als ik tijd heb ga ik hier een beetje mijn dag zegge :D Maar ik heb daarstraks Belgische Wafels gebakken & Ze zijn goe gelukt hé
Dit is het recept:
Ingredienten
Voor 12 wafels:
- 250 gr zelfrijzende bloem - 50 cl melk - 25 cl water - 100 gr boter (gesmolten) - 2 eiwitten (stijfgeklopt) - 2 eigelen - 3 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
Meng de bloem met de suiker, voeg er een beetje melk aan toe en roer goed. Verwerk de eigelen en de rest van de melk en het water eronder tot een glad deeg. Voeg er de gesmolten boter bij en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Het deeg moet vloeibaar zijn zoals voor pannenkoeken.
Beboter het wafelijzer en bak de wafels als het ijzer goed heet is.
Serveren met wat poedersuiker, een bolletje ijs, slagroom, warme chocoladesaus,...
Maar nu ben ik terug naar buiten. Tis veel te goed weer om binnen te blijven
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.