De grillberen
Inhoud blog
  • BBQ goeroes onder elkaar!
  • Smokey Mountain Experience
  • Smokey Jo’s Garage – Redneck session
  • Beren met een missie ! Alleen het beste is goed genoeg!
  • BK BBQ low en slow

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mijn favorieten
  • Fire and Food
  • BBQ helden
  • World Barbecue Association

  • een barbecueclub met ambitie!
    20-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ goeroes onder elkaar!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor de leken: Jord Althuizen (rechts hé…)

    20-10-2016, 22:34 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    10-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokey Mountain Experience
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BP is impulsief, aandrijvend, opwekkend en onmiddellijk geprikkeld als hij op 2de hands.be een nieuwe smokey mountain ziet staan. Nadat hij al zijn onderhandelingskunsten in de strijd heeft gegooid staat de smokey mountain in Dilbeek.

    De grillberen werden dan ook onmiddellijk uitgenodigd voor een BBQ tasting avond om deze nieuwe aanwinst te testen.

    Zeven uur voor het event begon BP aan de voorbereiding. Low and slow, the way we like it. Kolen in de kolen pan.

    Water in de opvangbak.

     

    Briketten aansteken 



    Hout ertussen voor extra rokerige whisky smaak met appels



    Duvel kip voorbereiden

    Tafel maken

     

    Beginnen smoken

     

    Eerst de ribbekes erin en dan de kip

    Zes uur smoken tussen 95 graden en 125 graden  en klaar om te proeven.

    Het oordeel laat ik over aan de andere beren !

     

    BewarenBewarenBewarenBewaren

    10-08-2016, 00:00 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokey Jo’s Garage – Redneck session
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het thema is dirty & raw. Trash & Garage. The way we love it. Dankzij Dennis en Lieve van Lazy Monday gingen de grill beren op avontuur in Smokey Jo’s Garage in Antwerpen. Pit Masters van dienst zijn Mattias Jacobs en Vadim Vesters. De nachos waren super. De pulled pork gegaard tot in de perfectie. Het was weer een mooi leermomentje voor de beren. En we hopen voor hetzelfde niveau te kunnen gaan in onze eigen kookkunsten!

    10-07-2016, 00:00 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beren met een missie ! Alleen het beste is goed genoeg!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gaat snel voor de beren. Burgers zijn hot. Grillberen-burgers zijn ‘hotter then hell’! Klaar voor een nieuwe ervaring? Geef je dan over aan de beren. Dat is wat onze vrienden Christophe & Loes er van dachten. Tijdens een van onze grill beren events kregen zij de smaak te pakken. En de beren werden gevraagd om hun kunstjes te tonen op het grote verjaardagsfeest van Christophe. Een catering-opdracht voor 45 personen.

    Hier moesten de beren over nadenken...

    Na de bewogen groepssessie kwamen er besluiten. Als voorgerecht gaan we voor een Taco met coleslaw en pulled pork die we zelf uitgegaard hebben gedurende 14 uur.


    Voor het hoofdgerecht bedachten we drie burgers die we nadien tot in de puntjes uitgewerkt hebben van prototype tot consumeerbare burger :

    -        Nummer 1 is de Grizzly Special. De bereburger bij uitstek! Deze burger bestaat uit het allerbeste kwaliteitsvlees (Agnus, Limousin of Iberico Varken) afgewerkt met toppings die doen watertanden en een tot in de perfectie zelfbereide berensaus

    -        Nummer 2 is de Noordzeeschrik. Een burger vaarvoor de vis is gevangen met een kleine boot op een duurzame manier. Hiermee profiteren we van alle heerlijkheid die de zee te bieden heeft, zonder een zware impact op het milieu te hebben. Amper 1 dag later, ligt onze vis tussen onze burger afgewerkt met dauwverse waterkers, rode biet en een zelfgemaakt remouladesaus waar alle andere beesten jaloers op zijn .

    -        Nummer 3 is de Veggie Shizzle. Deze burger van halloumi kaas is een verrassing. Dit veelzijdig kaasje komt uit Cyprus en kenmerkt zich door een hoog eiwitgehalte. Dit zorgt ervoor dat de beren het perfect kunnen grillen met een knapperig krokant korstje. Ideaal voor de veggie lovers!

    BP wil met nadruk voorzitterbeer en Beerin Katia van harte bedankten voor de samenwerking.

    De reacties waren fantastisch goed! De grillberen zijn gevraagd voor 7 andere feestjes. Maar exclusief als we zijn, gaan we hier voorlopig niet op in. Of heeft tijdsgebrek er ook iets mee te maken?

    Zaterdag 21 november kwamen de grillberen samen bij voorzitterbeer. Hiermee zijn de vier beren eens aan de beurt gekomen.

     

    Het thema draaide deze keer rond ‘Thanksgiving BBQ style.’ 

     

    Uiteraard werd vooraf duchtig vergaderd in den Bazaar om te komen tot een strakke planning.

    Om de dag wat te ontlasten is de homebeer vooraf al gaan boodschappen gaan doen.   Een groot deel van de inkopen werd in de Amerikaanse supermarkt in Wilrijk gekocht.

    Een kalkoen van bijna 5kg werd besteld bij slagerij Joosens in Ekeren.

     

    Om 10.00 uur kwamen de grillberen samen om alles goed voor te bereiden.  Pompoen schillen, groenten voorgaren, champignons vullen,  maisbroodjes bakken, soep maken, dipsausjes maken,… 

    Onze dag was meteen goed gevuld. Gelukkig konden we na de mise en place nog snel tijd maken voor een pre aperitiefke in den Bazaar.

     

    Om 17.00 uur werd het eigenlijke startschot gegeven en mochten de vrouwen afkomen.  De extra guests waren deze keer twee buurvrouwen van de homebeer: Mieke en Marijke. Van ver moesten ze al niet komen!

     

    Voor de aperitief:

    -       vers gemaakte Margarita

    -       budweiser

    -       nachos met huisgemaakte dipjes op basis van spinazie en pompoen

    -       kippevleugeltjes

    -       gevulde champignons Ottolenghi stijl

     

    Dit werd alvast een vliegende start!!!

     

    Vervolgens gingen we aan tafel!

    Na het pompoensoepjes was het tijd voor het koninginnestuk van de avond.  Onze kalkoen had al urenlang staan garen op de barbecue en werd dan ook vakkundig versneden door de homebeer.  Enkele sidedishes werden ook op de barbecue klaargemaakt: sate van spruitjes/spek , gegrilde pompoenparten en boontjes gewikkeld in spek.

    Hiernaast werd er nog veenbessensaus, puree van zoete aardappel (gekookt in kokosmelk, met koreander en gember) en maisbroodjes geserveerd.

     

    Guest Mieke verblijde ons nog allemaal met de een fantastisch dessert: cheese cake en pecanotpie.  Zodoende konden ook de grillberen hun beentjes onder tafel steken.

     

    Het was weer een waanzinnig leuke dag!! Geniet mee van de fotootjes…

















    09-12-2015, 21:02 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag dat het gezond intuïtief boerenberenverstand won!

    Jaja Gore beer, Stinkbeer, Wasbeer en Beer Putman breien verder aan hun berenepos in Dilbeek.

     

    Maar voor we verder gaan…deze saga verloopt niet zonder slag of stoot. De geest van de grillberen was bijna gaan vliegen. De voorbereiding verliep over een hobbelig parcours. Door vele externe onvoorziene omstandigheden moesten de beren uitermate flexibel toewerken  naar dit evenement en werd hun onderlinge band zwaar op de proef gesteld. Psychologen in de ‘groepsdynamiek’ zouden hier waarschijnlijk hele hoofdstukken aan kunnen wijden.

     

    Wat gebeurde er allemaal ? Wat waren de evenementen die geleid hadden naar deze test? Wat dreef de beren om toch de extra poot te zetten die nodig is wanneer je op deze knooppunten van het leven staat? Wel laat het mij jullie vertellen. 

     

    Op een mooie zomerdag in Nederland had Beer Putman een bijna doodervaring gehad. Bij deze  besefte hij plots het belang van goede vrienden en besloot hij om naast de vaste berenklik ook nog wat extra gasten aan de tafel uit te nodigen. 

     

    Impulsief als hij is, had hij niet stil gestaan bij de gevolgen. Maar geen nood, daar helpt zijn berin bij. Voeten terug op de grond en de opties bekijken :

    1.      Een soort van Jezus laten komen die water en brood kan vermenigvuldigen.

    2.      Een spit huren en een varken erop steken

    3.      Een eerbetoon aan het sappige, rode kwaliteitsvlees van gerijpte Cote à l’os

     

    Optie 1 was veruit de coolste maar dan hadden we geen vlees en dat zou toch te belachelijk zijn voor een grillbeer.

     

    Optie 2: na dagen hard labeur had BP bijna een varkensspit gestrikt maar jammer genoeg ging de niet-beer die dit spit in bewaring zou geven naar Werchter, voor het optreden van de foo fighters. Hij vreesde een pijnlijke kater nadien en hield het spit liever in de stal.

     

    Beer Putman belde naar zijn vriend Dave en zoals gewoonlijk was het weer grollen en rollebollen want een geniaal plan was ontstaan aan de telefoon. Dave zou doen alsof hij zijn been brak. Met zijn gebroken poot wilde hij zo de grillberen club een hart onder de riem steken zodat de  niet-beer alsnog zijn spit zou verkiezen boven Werchter, Helaas pindakaas! Naast de foo fighters wou de spitkikker ook nog andere bands zien. Hierbij willen wij Dave Grohl toch bedanken voor de steun aan onze club.

     

    Stop! Gedane zaken nemen geen keer en we sluiten het hoofdstuk varkens aan het spit tijdelijk af.  Over  naar optie 3.

     

    Optie 3 : YESSS! Dit plan was zo goed dat beer Putman besloot om nog meer volk uit te nodigen.

     

    Jammer genoeg staan tussen dromen en realiteit praktische bezwaren in de weg. Daar was de ‘schuer’ immers terug. Ook de gore beer had zich laten verleiden om naar Werchter te gaan. Na een moeilijke ochtend kwam gore beer er ondanks deze zware en slopende voorbereiding toch als eerste door bij Beer Putman in Dilbeek met extra materiaal en een klein dipje. Stinkbeer was ook onderweg. De nervositeit liep op. De chumichurri was nog niet klaar!

     

    Bij wasbeer geen spoor van nervositeit, zelfs geen spoor van leven. En ondertussen kwamen de eerste gasten binnen. Wasbeer was waarschijnlijk en warempel gewist van de weide wereld.  

     

    Tuut – tuut – tuut een verlossende ringtone gonsde als muziek over de jachtvelden in Dilbeek. Wasbeer was onderweg. Hij zat in een bos in Gooik! Het zou nog even duren en hij zou aankomen na het hoofdgerecht.  Oei alarmfase 4.

     

    De aanwezige beren staken de hoofden bij elkaar en beerstormden over het plan van aanpak. De beren spraken hun innerlijke intuïtie aan. Wat is dat eigenlijk intuïtie? Als je het mij vraagt, het vermogen om op zeer korte termijn oplossingen te zien voor zeer complexe vraagstukken waarvoor een grondige analyse dagen / maanden in beslag zouden nemen.

     

    We voelden intuïtief dat deze opdracht niet goed afgebakend was, dat de timing van alle acties die naar deze mijlpaal hadden geleid beter kon en dat ze met vier moesten zijn om alles voor elkaar te bakken. 

     

    De beren wisten uit ervaring dat de meeste projecten falen omwille van een van de volgende drie redenen :

    1.slecht afgebakende opdracht

    2.een verkeerde timing

    3.resources die foutief zijn ingeschat.

     

    Howwwwlaaaa. We falen op alle drie. Alleen gezond  intuïtief boerenberenverstand kan ons redden! Er was leiderschap, vastberadenheid, moed en doorzettingsvermogen nodig.

     

    En zo geschiedde : de cote à l’os, de kippenboutjes en de ballekes werden mooi sappig gebakken. De monden werden gelaafd met de beste gin tonic, en oh my bear : er was jupiler blue en kidibul!  De uiteenlopende keuze van salades met de meest exotische ingredienten leken wel een ander werelddeel te komen. En het dessert zocht een sappige weg richting spijsvertering ! Dit alles onder een stralende hemel met leuk gezelschap en de beste muziek.

     

    Eind goed al goed dus : de voorbereiding blijft een goed bewaard berengeheim. De gasten hebben er niest van gemerkt. In tegendeel!

     

    Dit alles kan slecht leiden tot 1 conclusie : Ik kan met enige fierheid zeggen dat ik lid ben van de mooiste club van de wereld want dames en heren, dit zijn niet zomaar beren, die de BBQ eren en ageren met hun speren als ze een jong rund zien flaneren, dit zijn ‘agile’ intuïtieve boerengrillberen die hun maag niet laten keren als ze samen wat tegenspoed moeten verteren!

     

    Bedankt lieve beren! Bedankt mooie berinnen! En jammer genoeg ‘neen’ beste lezers er is geen plaats meer voor u in de club.










    10-09-2015, 22:27 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grillberen zijn vrije beren!

    Grillberen zijn geen gewone beren. Na jaren van intensief en doorgedreven onderzoek, dat begon na het zien van een aflevering van the Swedish Chef in the Muppets, was het zover: Ons Scandinavisch berenei moest gelegd worden. The beast, Vinnie, Tim en animal geven er een grill op!

    De zware brainstormingsessies in den Bazaar waren slechts het begin van wat komen zou.

    De setting moest een frisse voorjaarsdag zijn in de ongerepte natuur aan een beek waar sollitaire beren zich thuis voelen en samenkomen voor een feestje.

    Tijdens de voorbereiding dwarrelden flitsende ideeën door de kroeg. We zouden een vis vangen en een gezouten rendier van de Kerstman braden met veenbessen.

    Köttbullar op de BBQ leek ons ook wel iets… en we gingen op weekend in Berlijn om onze innerlijke berenchakra’s al wat dichter te brengen bij de Scandinavische ziel.

    Verder dierven we onszelf open in vraag stellen : was een vis wel voedsel voor een beer? We vormen toch een familie binnen de orde van de roofdieren? We zijn toch geen pandaberen die alleen maar bamboe eten en slapen? Onze berinnen moeten toch fier kunnen zijn op hun jagers.

    Control + Alt + Delete … de berenfantasieën gingen te ver, aldus de voorzitterbeer. Hij  bracht de berenneuzen terug in de richting van de strakke no-nonsense ‘flawless execution’, immers ons handelsmerk. Vis kon geen kwaad, zalm is ok, de roze kleur ervan ook!

    In februari zou het gebeuren bij de home grilbrilbeer. En zo gingen de beren terug naar hun hol met in hun hoofd slechts twee mijmerende gedachten : honing en twijfels over roze zalm.

    Op de grote dag gingen we eerst jagen op voedsel ... en wees eerlijk, waar kan dat beter dan bij Delhaize. De leeuw houdt wel van beren en de winkel in Sint Pieters Leeuw is een berewinkel.

    Beer Beast en beer Tim veroorzaakten wat tumult toen ze zochten naar wat zoutemulsie uit de Oostzee. De security keek maar wat zuur maar voor de rest hebben we alles gevonden wat we nodig hadden, al was het vinden van de winkel zelf de grootste prestatie. Een beer moet wat kilometers afleggen op zijn zolen voor hij vindt wat hij zoekt.

    De beren zetten hun tocht verder richting Beer Animal. Beer Animal kreeg direct onder zijn poten want hij was bijna zijn berenschort vergeten en het deksel voor de BBQ.  Twee zware hoofdverantwoordelijkheden die hij geminimaliseerd had. Wat een speelse kapoen toch die Animal.  De andere beren konden er gelukkig luchtig mee grommen. Ze kennen Animal ondertussen.

    De beren kregen zware honger van zoveel voorbereiding. Tijd voor een fwitje bij halfbeer Alain. De filosofische gesprekken gingen over Jejoen Bontynck en de finance beer had het over meer respect voor de Michael Jackson imitator toen de brilbeer plots de gemoederen opjoeg met een traktaat over het ajuingehalte in de zelfgemaakte tartaar. Of dat nog niet erg genoeg was bestelde hij stoofvlees. Die brilbeer kan een beer doen verschieten! Gelukkig kon een poster van de ongelikte beer Yves Segers de gemoederen bedwingen.

    We dronken ons eerste levenssap want honing was er niet.  Alles was klaar voor een geanimaleerde dag. Bekoord door de landelijke  eenvoud en liefdelijkheid van  Dikkelvenne hielden de beren stand bij de place to be waar Melanie ons opwachtte.

    Even lekker likken aan de vijver, de kelen smeren en starten met de mise en place tot de berinnen toekomen.

    Eerst de amuses. Wat kan ik schrijven? Er was haring op zweedse wijze, haring op Noorse wijze en haring op Finse wijze. Er was te veeeeel haring. Eerlijk duurt het langst.

    Een beetje doorspoelen met akvavit en dan op naar de volgende gang en dat was een voltreffer: Köttbullar op de wijze van t groen kwartier.  De Zweden kunnen lekkere ballekes maken maar wij kodiakberen doen het nog beter.

    De bbq was ondertussen volop aan het roken. Deze keer gebruikten we een Duits model dat je lager en hoger kan draaien. We hadden er nog nooit mee gewerkt maar het lukte aardig. De bolletjes smeulden rustig gaar en een knapperige korstje vormde zich rond het vlees. Hier worden beren wild van. Dit is waarom beren leven en laten we eerlijk zijn grillen.

    Na de balletjes zijn we verhuisd naar binnen waar het iets warmer was. De carlsberg stroomde vrolijk binnen en naargelang het later werd, konden de beren zich minder en minder herinneren.

    We waren het er allemaal over eens dat het leuk toeven was bij Melanie en Alain. Normaal gezien is er weinig contact tussen beren en mensen maar hier scheen dit toch aardig te lukken. De beren hadden samen nog een zalm gevangen en een ander visje, Skrei (Noorse kabeltouw. Dit hebben we vrolijk opgesmukt, samen met aardappeltjes Hasselback style.

    En dan was het tijd voor het gerecht na de ‘plat de resistance’ : Kladdkaka. Het smaakte … nadien konden de beren genoegdoend rond de grote tafel tateren,brullen, grommen en hun klauwen aanscherpen.

    Het was weer een leuke dag. En ja vertel het maar rond … we hebben roze zalm gegeten. Wij zijn vrije beren. Wij hebben onze schroom afgegooid. Dat belooft voor de volgende berenmeeting. Zal het een Jamaïcaans feestje worden? Gaan de beren zich wagen aan een varken ? Gaan de beren bamboe eten? Niemand kan het nu met zekerheid zeggen maar dat ze zich zullen amuseren is alvast zeker.
























    03-05-2015, 17:53 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons allereerste Homegrillevent

    En toen was het tijd voor  onze eerste echte homegrillevent.

    Tim had zich kandidaat gesteld als homegrillbeer. We hadden reeds beslist dat we gingen werken rond het thema bieren. Vooraf hadden we -uiteraard in den Bazaar- alles goed voorbereid.

    Ik bracht 's ochtends de kindjes weg naar Overijse om om de terugweg Filip op te pikken. We maakten een korte stop in Mechelen aan brouwerij Het Anker. We hadden nog geen digestief en de 'whiskey' van Gouden Carolus leek ons wel wat. Nadien pikten we Vincent op en repten we ons naar Mariaburg naar homegrillbeer Tim.

    We hadden afgesproken dat we gezamenlijk boodschappen gingen doen. Gezellige boel om met vier te voet naar de lokale Delhaize te gaan. Homebeer had zijn boodschappenlijstje goed voorbereid zodat we op een wip én met 4 volle zakken huiswaarts keerden.

    We hadden er dorst van gekregen dus  tijd voor een blauwe Chimay. We hadden nog tijd zat (sorry voor de woordspeling) voor de mise en place, dus een tweede Chimay volgde snel.  Dan toch maar tijd maken om alles voor te bereiden want de gasten waren in aantocht.

    De gasten waren onze partners.  In principe kan de homebeer ook extra guests uitnodigen, maar voor deze eerste keer leek het beter om onder ons te beginnen.

    Toen we voltallig waren schoten we in actie.  De aperitief bestond uit champagnebier (Malheur) en als hapje voorzagen we kokkels en venusschelpen die klaargemaakt werden op een Creusetpot op de barbecue. De schelpen en kokkels werden gegaard met ajuin, wortelen, look en Affligem.

    Als voorgerecht hadden we gekozen voor zalm die we 24 uur hebben laten marineren in frambozenbier. We serveerden dit samen met een mengsel van ricotta, room en groene tuinkruiden.  Hierbij dronken Liefmans on the rocks! Eigenlijk een aperitief XL.

    Het hoofdgerecht werd de legendarische 'bier can chicken'.  We namen een blikje bier Gordon Ale's en we duwden die in het poepje van de kip. Nadien zetten we de kip rechtop in de barbecue.  Dekseltje dicht en ruim een uur laten garen.  

    Het vlees was fantastisch. Zelden zo'n malse kip gegeten.  We serveerden bij dit toppertje een Provencaalse groentenspies.  Het smaakte fantastisch, zeker met het bijhorend biertje: blauwe Chimay.

    Ten slotte nog een nagerechtje (helaas geen foto, na zoveel biertjes kan dit vergeten worden...). We maakten een sabayon met kriekbier (vakkundig geklopt door Vincent), samen met gegrilde ananas.  De ananas werd in zijn geheel (ongeschild) in de kolen gelegd. Na pakweg 40 minuten was heel de ananas zwartgeblakerd. Dan was het nog een kwestie van de schil weg te schillen en de heerlijk sappige ananas te versnijden.  We dronken hierbij nog een kriekbiertje (Lindemans),  maar het kon ook iets anders zijn (wederom, de biertjes werkten!)

    Afsluiten deden we met onze onze Whiskey van Gouden Carolus en gastheer Tim nam nog een extra flesje Whiskey uit zijn collectie.


    Dat hadden we nog nodig! ;-))















    29-09-2014, 22:40 geschreven door Grillbeer  

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 17/10-23/10 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 29/09-05/10 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 20/01-26/01 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Laatste commentaren
  • Loes en krikke (Francesca)
        op De cirkel is een eerste keer rond !
  • Lid worden? (Jos Verstraete)
        op Ons allereerste Homegrillevent



  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs