De Filippijnse gerechten worden beinvloed door de Chinese, Maleisische, Spaanse en in mindere mate door de Amerikaanse en Indische cultuur.
wat geresulteerd heeft in een unieke, multiculturele combinatie van ingrediënten en gerechten. De schotels variëren van een eenvoudige maaltijd van vis en rijst tot rijk gevulde paella's en cocidos.
En natuurlijk zoals bij de meeste Aziatische gerechten, zijn deze gerechten op z'n best met rijst.
Het grote probleem in België en Nederland is, dat er zeer weinig of geen Filippijnse restaurants zijn en dus is het moeilijk om van deze fantastische keuken te kunnen genieten.
Het grote voordeel met de Filippijnse keuken is, dat men zelf variatie kan aanbrengen in smaak en bereiding.
Ik ben 25 jaar gelukkig getrouwd met mij Filippijnse vrouw, die een echte keukenprinses is. Zij maakt ook heerlijke Europese gerechten, maar de Filippijnse keuken heeft voor mij toch dat ietsje meer.
Door feestjes waar zij soms gerechten voor maakte en etentjes met vrienden en kennissen, werd er geregeld gevraagd naar recepten en hoe ze die moesten bereiden.
Daarom is het idee gekomen om deze gerechten in een e-kookboek te bundelen.
We hebben een boek gemaakt met meer dan 80 gerechten die in de loop der jaren bereid zijn en waar Belgen en Nederlanders het meest verlekkerd op zijn.
Deze is momenteel nier meer voorradig.