Deens Design
Inhoud blog
 • Contactlenzen
 • UGGs bepalen het straatbeeld in Nederland
 • Waarom is content king?
 • Dames laarzen - multifunctionaliteit en comfort
 • modelbouw
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Scandinavian Design
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlenzen

  Contactlenzen zijn kleine lenzen gemaakt van plastic polymeren. Deze hebben een bolling aan de buitenkant om op de cornea (buitenkant van het oog) te passen en hebben een iets lichtere buiging aan de voorkant om te corrigeren voor verziendheid en dichtbijziendheid. Ook zijn er specifieke aanpassingen om presbyopia en astigmatisme te corrigeren.


  Harde lenzen

  De term harde lenzen verwijst naar de oorspronkelijke contactlenzen die enkele jaren geleden werden gemaakt van een materiaal genaamd PMMA, poly (methylmethacrylaat). Lange tijd waren dit de enige type lens beschikbaar. Tegenwoordig worden ze nog maar zelden gebruikt ivm een aantal nadelen van dit type lens. Harde lenzen vervingen grotendeels de zogenaamde rigid lenses (ook aangeduid als RGP). In de praktijk wanneer mensen praten over harde lenzen verwijzen ze waarschjinlijk naar de zuurstofdoorlatende lenzen. In ontwerp en uitstraling zijn gasdoorlaatbare lenzen zeer vergelijkbaar met harde lenzen maar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn is lucht doorlatend (van het grootste belang hier zijn zuurstof en koolstofdioxide) terwijl PMMA lenzen volledig ondoorlaatbaar zijn voor deze vluchtige stoffen.

  Zachte lenzen

  De zachte multifocale contactlenzen zijn verschillend door hun grotere diameter, ze zijn flexibel en zijn gemaakt van waterabsorberende materialen. Het is de opname van water waarmee deze soorten contactlenzen zuurstof naar het hoornvlies doorlaten, het plastic zelf is ondoordringbaar voor gassen. Water geeft ook zachte contactlenzen hun flexibiliteit. Laat een zachte lens uitdrogen en hij wordt broos. Zachte lenzen zijn zeer populair geworden en alle grote fabrikanten, zoals Bausch & Lomb, Ciba Vision en anderen produceren dit type lens en masse.

  Waarom heeft het hoornvlies zuurstof nodig?


  Het hoornvlies is een interessant weefsel
  omdat het transparant is, anders zou licht niet het oog binnen kunnen komen. De belangrijkste reden waarom de cornea transparant is is te wijten aan het feit dat er geen bloedvaten doorheen lopen. Alle weefsels hebben zuurstof nodig en het hoornvlies ontvangt deze direct uit de lucht. De zuurstof lost op in de tranen. Ook moet het afvalproduct (koolstofdioxide) worden verwijderd door diffusie uit het hoornvlies. Alle contactlenzen zullen in zekere mate dit proces verstoren. Zuurstofgebrek kan schade toebrengen aan het hoornvlies. Bovendien kunnen de bloedvaten van het aangrenzende weefsel uitgroeien tot het in hoornvlies waardoor verdere schade het resultaat is.


  Hoog watergehalte lenzen

  Zachte lenzen nemen water
  op, het is dit water waardoor het oog de zuurstof kan openem door de contactlens heen. Hoe meer water dat wordt opgenomen door de lens hoe makkelijker het is om zuurstof op te nemen. De oorspronkelijke zachte contacten worden vaak aangeduid als 'laag watergehalte "lenzen die ongeveer 38% water bevatten. Producenten van contactlenzen hebben het materiaal verbeterd met als resultaat dat het watergehalte is gestegen. Tegenwoordig bevatten veel contactlenzen ergens tussen de 50% en 60% water met sommige zelfs met meer dan 70%


  11-07-2013, 17:11 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:contactlenzen
  27-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UGGs bepalen het straatbeeld in Nederland

  Je ziet vaak jonge meisjes er mee lopen, UGGs laarzen. En dragen deze meisjes ze dan voor de naam UGG of omdat ze comfortabel lopen? De waarheid is dat de UGG boots comfortabel lopen. Dat wisten de vriendinnen van de surfers van Byron Bay in Australië in de jaren zestig ook al. Toen bestonden er echter nog geen webshops waar je enkellaarsjes kon kopen.

  De boots of laarzen zijn bekleed met schapenvacht en schapenvacht is een natuurlijk materiaal. Natuurlijk materialen zijn lekker warm wanneer het koud is en houden voeten koel wanneer het warm is. Daarnaast houden schapenvacht geen vocht vast maar drijft het af. De schapen zijn zo gek nog niet. De uitvinders van de UGG boots dus ook niet want met het overschot aan schapenvacht vonden ze dat de surfers die dagenlang bij prachtige baaien van Australië bezig waren dat ze bij een goede schoen wel baat zouden hebben. De UGG boot was geboren.

  Al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken: UGG-laarzen.
  Wie kent niet de comfortabele, met schaapswol gevoerde laarzen die als geen enkel ander merk herkenbaar zijn?

  UGG Australia, zoals het merk volledig heet, komt oorspronkelijk van de oostkust van Australië. Surfparadijs Byron Bay om precies te zijn. Naast surfspots heeft Australie nog iets waar het een overvloed aan heeft. Namelijk; schapen. Voeg deze twee samen en je krijgt de warmste pantoffels die de surfers tussen de sessies door droegen om warme voeten te houden.

  Eind jaren zeventig kwam Brian Smith met een voorraad van deze handgemaakte sloffen aan in de Verenigde Staten. Onder het motto; 'wat populair is bij surfers in Byron Bay, moet het ook goed doen in California', richtte hij het inmiddels bekende merk op. UGG was geboren.
  UGG-laarzen werden al snel een hit. Eerst langs de kust, maar al vrij snel in de gehele staat en later ook daarbuiten. De laarzen werden gedragen door jongens en meiden en stonden voor de relaxte levensstijl van de Californische kustlijn. UGG-laarzen werden niet alleen in de zomer gedragen, maar hielden ook in de winters veel voeten warm. De hype verplaatste zich langzaam maar zeker van west naar oost en veroverde zo heel Amerika.
  Toen vanaf het jaar tweeduizend ook nog eens verschillende beroemdheden op de UGG-laarzen gespot werden was de rage compleet.

  UGG evolueerde van een nonchalant, vrijzinnig merk tot een echt modemerk. Gesteund door de grote populariteit veroverde UGG al snel New York. Een heuse lijn werd er gelanceerd. Naast laarzen verschenen er onder andere pantoffels en sandalen. Later werd dit aangevuld met handschoenen, mutsen en meer accessoires. Allen natuurlijk uitgevoerd met de befaamde 'sheepskin'.

  UGG stak de Atlantische Oceaan over richting Europa en Azië. In de grote steden werd de trend opgepikt en razendsnel verspreid. Niet lang daarna verschijnen ook de eerste officiële UGG flagshipstores. Het merk wordt gedragen door Hollywoodacteurs en -actrices, popsterren, en televisiepersoonlijkheden wereldwijd. Maar nog belangrijker is het feit dat de laarzen worden geroemd om hun comfort. Het merk straalt luxe uit zonder de oorsprong van nonchalance te vergeten. En dat maakt de UGG-laarzen al jaren onverminderd populair.

   

  27-05-2013, 15:00 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is content king?

  Een veelgehoorde kreet in de SEO scene is "content is king". Met goede content kom je vanzelf bovendrijven in Google, is het idee. Om te beginnen moet de content van je eigen site goed zijn, origineel en kwalitatief hoogstaand. Daarnaast moeten de pagina's van de site worden geoptimaliseerd voor Google, door het kiezen van de meest relevante zoektermen, de juiste pagina titels, metabeschrijvingen, alt tags van plaatjes en het strategisch verwerken van je zoekwoorden in de teksten op de site.

              Ook is het ook belangrijk om goed geschreven SEO artikelen te plaatsen op andere sites. In deze artikelen verwerk je dan een link naar je eigen site, een zogenaamde backlink. Het schrijven van artikelen is tijdrovend en vaak kiest men er dan ook voor om met een artikel spinner meerdere versies van hetzelfde artikel te genereren. Met mate kan het gebruik van een artikel spinner doeltreffend zijn maar het is toch echt velen malen beter om unieke artikelen te schrijven.

  De Panda en Pinguin update van 2012

              Lang niet iedere internetmarketeer volgde het 'content is king' advies want ook met slechte content kon je hoog scoren in Google. Door het lukraak plaatsen van backlinks op kwalitatief slechte sites kon je toch heel ver komen in de Google rankings. Veel webmasters die zich keurig aan de Webmaster guidelines van Google hielden bij het bouwen van hun sites zullen met verbijstering hebben kunnen constateren dat houtje-touwtje websites met waardeloze content, schrijffouten, lelijke opmaak etc het toch beter deden in de rankings. En de grote vraag is natuurlijk, hoe kan een slechte site hoger scoren dan een goede site?

              Serieuze internetmarketing bedrijven zullen zich er niet mee inlaten maar er zijn in de SEO scene heel wat cowboys die illegale methoden niet schuwen. Denk daarbij aan het inkopen van blog comment links via sites zoals http://www.yooker.com/ waar je voor $5 duizenden links naar je site in kunt kopen. Een andere plek, notoir voor het inkopen van illegale linkbuild technieken, is www.odesk.com waar je voor een habbekrats een linkbuilder kunt inhuren voor slechts een paar dollar per uur. Wat je ervoor krijgt zijn vaak linkwheel en linkpyramide structuren waarbij er meerdere lagen links worden geplaatst naar jouw site. Links direct naar je site, links naar links naar jouw site, links naar links naar links etc....

              Met de introductie van de Panda en Pinguin updates in 2012 kwam er definitief een einde aan de effectiviteit van deze technieken. Door deze updates werden in één klap een groot aantal sites gedevalueerd, met name de spam-achtige sites waarop je voor een paar dollar enige duizenden links kon plaatsen. Dat wil niet zeggen dat je gestraft wordt voor het hebben van backlinks die op slechte sites staan. Als dat zo zou zijn dan kun je heel makkelijk de concurrentie om zeep helpen door voor een paar dollar een paar duizend spam links te laten plaatsen naar de sites die boven je staan in de Google rankings. Die grap werkt gelukkig niet. Als je daarentegen afhankelijk bent van spam links voor je rankings in Google dan zul je dankzij de Panda en Pinguin updates hard zijn gezakt in de rankings omdat je backlinks minder waard zijn geworden. Op die manier worden sites dus toch afgestraft.

              Los van het devalueren van slechte sites is er ook een ander effect van de Google updates die de rankings beinvloeden, namelijk de penalty voor gebrek aan linkvariatie. Begin 2012 was het prima om 100 keer exact dezelfde anchortext te hebben in je backlinks, na de Google updates is ook dat afgestraft. Wat je kunt verwachten op sites als oDesk en Yooker zijn geautomatiseerde linkbuild systemen waar honderden of zelfs duizenden keren dezelfde anchortekst wordt gebruikt voor bij het plaatsen van backlinks en dat werkt niet meer. In 2013 is het belangrijk dat linkbuilders een strakke linkbuildadminstratie erop nahouden waarin zij precies bijhouden hoeveel links, op wat voor sites, met welke anchorteksten zijn geplaatst en de context waarin de links geplaatst worden moet relevant zijn.

  Internetmarketing in 2013 is een stuk moeilijker dan in 2012. Het is dan ook verstandig om je te laten adviseren door een zoekmachine specialist of door de diensten in te huren van een SEO consultant of linkbuilder.

  schrijft voor http://www.soecken.nl   

  26-03-2013, 00:47 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames laarzen - multifunctionaliteit en comfort

  Dames laarzen zijn niet langer alleen maar geschikt voor de winter, want ze zijn ook erg populair in andere jaargetijden. Dit komt mede door het feit dat designers elke keer weer hun beste beentje voorzetten om verschillende stijlvolle dames laarzen te creëren. Hierdoor zijn ze perfect om te dragen tijdens meerdere seizoenen. Neem nou bijvoorbeeld de ugg schoenen en laarzen, die bekend staan om hun comfort, stijl en hippe uitstraling.  Ze zijn gemakkelijk te dragen en voelen aan alsof je op wolken loopt. Bovendien matchen ze vrij eenvoudig met vrijwel ieder kledingstuk uit de garderobe.

  UGG laarzen

  Natuurlijk zijn er sommige modellen die beter gedragen kunnen worden tijdens de warme zomertijden of juist in de koude wintermaanden. Het Australische merk heeft eigenlijk in korte tijd de hele wereld veroverd. Er worden steeds meer UGG conceptwinkels opgezet en het aantal erkende wederverkopers stijgt drastisch. Via de officiële website kun je natuurlijk ook op je gemak met een paar muisklikken uggs online bestellen. Op de site tref je een mooie wintercollectie aan met zowel ugg schoenen voor dames als de heren. Verder zijn er zelfs leuke kinder laarzen, die er niet alleen trendy uitzien, maar ook nog comfortabel zijn voor de speelse kinderen.

  Trendy en veelzijdig

  Het bestellen van dames laarzen online is echter niet altijd een gemakkelijke opgave. Er zijn namelijk een hoop schoenenwebsites die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van de meest stijlvolle dames laarzen. Of je nou op zoek bent naar sexy laarzen of meer gaat voor een casual look, het aanbod is bijzonder groot en er is voor ieder wat wils. Een goede optie voor zowel stijl als comfort zijn bijvoorbeeld regenlaarzen. Deze laarzen bestaan letterlijk in honderden vormen en kleuren. Bovendien zijn ze waterbestending, wat op elk moment goed van toepassing kan komen in het regenachtige Nederland. Zo zijn er enkele aansprekende modellen opgenomen in de wintercollectie van UGG.

  Meestal is het even zoeken naar de juiste winkels in het land, maar je kunt ze uiteraard ook gewoon bij uggs online bestellen. Het doel op zich blijft om te shoppen voor de laagste prijzen in combinatie met een hoge kwaliteit voor meer bestedingsruimte. De term dames laarzen is tegenwoordig een heel breed begrip. Ze zijn er namelijk in alle soorten en sommige modellen zijn toch wat veelzijdiger dan de anderen. Leren laarzen zijn vandaag de dag erg 'hot', aangezien ze gecombineerd kunnen worden met een kort rokje of jeans. De traditionele look is bij vele designers omgezet naar kleurig en attractief. Kortom, er is keuze genoeg en dankzij de getalenteerde designers zijn laarzen steeds vaker multifunctioneel.

   

   

   

   

  16-12-2012, 11:18 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modelbouw
  Plakkers-inc is de beste online modelbouw winkel

  16-08-2012, 01:02 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houten speelgoed
  Specht en Bever, de bekende leverancier van KidKraft houten speelgoed, levert nu ook in heel Europa.

  02-08-2012, 09:18 Geschreven door DeensD  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Archief per week
 • 08/07-14/07 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 10/12-16/12 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!