400 g kabeljauw
600 g tomaten
500 g aardappelen
2 venkelknollen
2 citroenen
2 eetlepels wittebalsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 takje verse rozemarijn
zout en peper
1) Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Pel de knoflook en kneus hem. Meng twee eetlepels olijfolie onder de aardappelen, samen met de rozemarijn, kruid met peper en zout. Doe alles in een braadslede en bak de aardappelen krokant en gaar gedurende 30 minuten in de oven. Schud regelmatig, zodat ze mooi kleuren.
2) Pers de citroenen uit en meng het sap met de overige olijfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel hiermee de kabeljauwfilets, maar hou nog wat over. Gril de filets enkele minuten aan beide kanten.
3) Snij de tomaten in partjes, kruid met peper en zout en leg in een grote schaal. Maak de venkel schoon, snij in reepjes en bewaar het groen. Meng het resterende citroen-olie mengsel met de venkel en verdeel deze over de tomaten.
4) Leg de gegrilde kabeljauw op de salade. Werk af met venkelgroen. Besprenkel met de azijn en kruid met peper en zout.
5) Serveer met de ovenaardappeltjes