De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kabeljauw met tomaten-venkelsalade en ovenaardappeltjes (visgerecht)

    Voor 4 personen (350 kcal per persoon):

    400 g kabeljauw
    600 g tomaten
    500 g aardappelen
    2 venkelknollen
    2 citroenen
    2 eetlepels wittebalsamicoazijn
    4 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook
    1 takje verse rozemarijn
    zout en peper

    1) Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Pel de knoflook en kneus hem. Meng twee eetlepels olijfolie onder de aardappelen, samen met de rozemarijn, kruid met peper en zout. Doe alles in een braadslede en bak de aardappelen krokant en gaar gedurende 30 minuten in de oven. Schud regelmatig, zodat ze mooi kleuren.
    2) Pers de citroenen uit en meng het sap met de overige olijfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel hiermee de kabeljauwfilets, maar hou nog wat over. Gril de filets enkele minuten aan beide kanten. 
    3) Snij de tomaten in partjes, kruid met peper en zout en leg in een grote schaal. Maak de venkel schoon, snij in reepjes en bewaar het groen. Meng het resterende citroen-olie mengsel met de venkel en verdeel deze over de tomaten.
    4) Leg de gegrilde kabeljauw op de salade. Werk af met venkelgroen. Besprenkel met de azijn en kruid met peper en zout. 
    5) Serveer met de ovenaardappeltjes



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs