500 g varkenslapjes
2 peren
1 broccoli
400 g courgettes
400 g zoete aardappelen
1 eetlepel olijfolie
80 mL kippenbouillon
80 mL witte wijn
1 theelepel geraspte citroenschil
2 eetlepel rozijnen
Scheutje melk
1) Kook de zoete aardappelen in lichtgezouten water tot ze gaar zijn. Maak er met een scheutje melk puree van.
2) Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenslapjes circa 2 minuten aan beide zijden tot ze bruin zijn. Leg de lapjes op een bakplaat en bak circa 8 minuten in de oven. Leg het vlees nu op een bord. Breng het op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden en dek het af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
3) Bak ondertussen de peren 3 à 4 minuten in de koekenpan. Voeg de bouillon, de witte wijn, de geraspte citroenschil en de rozijnen toe . Laat 2 à 3 minuten sudderen tot de peren zacht zijn en de helft van het vocht opgenomen is.
4) Stoom ondertussen de broccoli en courgette in circa 5 minuten gaar.
5) Snijd het vlees in repen van circa 1 cm dik. Serveer met de zoeteaardappelpuree, de broccoli en de courgette. Schep het perenmengsel met een beetje van het vocht over de varkenslapjes en serveer.