2 eetlepels olijfolie
500 g kipdijen (been verwijderd, in grove stukken)
2 uien (in ringen)
1 wiinterpeen (geschrapt en in stukjes)
4 stengels bleekselderij (schoongemaakt en in plakjes)
2 aardappels (geschild en in blokjes)
1 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels pesto
750 mL kippenbouillon
100 g rode linzen
400 g cannellinibonen (blik, uitgelekt en afgespoeld)
15 g verse peterselie (grof gehakt)
1) Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
2) Voeg de overige olie, de ui, de winterpeen, de bleekselderij en de aardappel toe en bak ca. 4 minuten mee zodat de smaken kunnen mengen. Roer regelmatig om.
3) Voeg de kruiden, de pesto, de bouillon en de linzen toe aan het kipmengsel en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
4) Voeg de bonen toe en laat nog ca. 5 minuten sudderen.
5) Bestrooi de stoofpot met de verse peterselie.
Bron: Gezond eten (magazine oktober 2014)