Voor 4 personen (317 kcal per persoon):
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
200 g basmatirijst
2 tomaten, in kleine blokjes
200 g kipfilet, in kleine blokjes
1/4 theelepel kaneel
300 mL kippenbouillon
8 paprika's
300 g verse bladspinazie
1) Verwarm de oven voor op 190°C.
2) Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op een hoog vuur. Fruit de ui 1 à 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de tomaten, de kipfilet, de kaneel en 150 mL kippenbouillon toe. Breng op smaak met zout en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat circa 5 minuten sudderen tot de bouillon door de rijst is opgenomen.
3) Haal de pan van het vuur en laat eventjes afkoelen. Snijd ondertussen de bovenkant van de paprika's. Verwijderd met een theelepel de zaadlijsten en zaadjes. Vul de paprika's voor 3/4 met het rijstmengsel. Zet de bovenkant terug op de paprika's en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
4) Schenk de overige kippenbouillon met de overige olijfolie over de paprika's. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats circa 45 minuten in de oven tot de rijst gaar is.
5) Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de paprika's erop. Schenk er een beetje van het kookvocht overheen.