Voor 4 personen (250 kcal per persoon):
600 g zeeduivel 4 eetlepels olijfolie 1 aubergine 1 courgette 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 2 dL passata 1 kruidentuiltje met tijm, laurier en peterselie
1) Verwijder het vel en de graten van de zeeduivel. 2) Verhit een pan met een lepel olie en bak de filets kort aan. Kruid met peper. 3) Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Schil de paprika met een dunschiller en snij deze ook in blokjes. Hak de ui fijn en pers de knoflook. 4) Verhit de rest van de olie en bak op een hoog vuur de aubergine, courgette en paprika. Voeg daarna de ui en look toe en laat kort meestoven. 5) Leg de zeeduivel in een ovenschotel en lepel er de groenten langs. Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet het geheel met de passata. Kruid met peper en zout. 6) Zet gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 180°C.
Bron: Lekker van bij ons
|