Inhoud blog
  • Rouwen, hoe doe je dat?
  • Het rouwproces
  • Het afscheid
  • Een hartverscheurende, onmogelijke keuze
  • De volgende dag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Rouwen, hoe doe je dat?
    Enkele tips om met verlies om te gaan en je eigen gevoelens te verwerken.
    Ik ben Marianne, 44 jaar oud en woon in Nederland. Onlangs verloor ik mijn negentienjarige zoon. Na een sessie surfen met vrienden ramde hun busje tegen een verkeerspaal. Enkele uren na het ongeluk werd Simon, want zo heette hij, hersendood verklaard. Toen zijn artsen aan mijn man en ik de toestemming vroegen om zijn organen te doneren, stonden we voor een hartverscheurende keuze. Sinds de dag dat ik het vreselijke nieuws kreeg, hou ik een dagboek bij. Mijn man kon me hiertoe overtuigen. Doordat ik kon neerschrijven hoe ik me voelde en wat er in me omging, viel er een last van mijn schouders. Ik maakte deze blog zodat mensen kunnen lezen wat ik meegemaakt heb. Ook probeer ik kort enkele tips mee te geven om te leren omgaan met je verdriet. Ik hoop steun te bieden aan zoveel mogelijk mensen die een moeilijke periode meemaken in hun leven.
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende dag

    Ik had de kracht gevonden Sean te vertellen wat er aan de hand was. Na een slapeloze nacht vertrokken we richting het ziekenhuis van Le Havre. Tijdens de rit hadden ik en Sean geen woord tegen elkaar gezegd. Toen we daar aankwamen, snelden we naar de intensive care. Pierre Révol, één van de dokters van Simon, herkende me meteen. Hij wees ons de weg naar Simons kamer. Dit was de eerste keer dat ik mijn zoon zag na het ongeluk. Hij zag er vredevol uit. Het laken dat opgetrokken was tot over zijn borst ging bij elke ademhaling op en neer. Het leek alsof hij elk moment zijn ogen kon openen. Ik legde mijn wang op zijn borst en hoorde zijn hart kloppen. Ik praatte tegen hem, fluisterde dat alles goed zou komen, alsof hij me kon horen. Opeens kreeg ik opnieuw een sprankeltje hoop. Toen de arts na enige tijd de kamer binnenkwam, werd mijn man agressief. Sean begon te schreeuwen en ik dacht dat hij de arts zou bespringen. Gelukkig kon ik hem kalmeren. Dokter Révol verklaarde nogmaals: 'Simons coma is onomkeerbaar.' Nu pas, zeven maanden na de dood van mijn zoon, realiseer ik me dat hij de doodsverklaring meerdere keren herhaalde zodat de boodschap zou doordringen. Het is inderdaad zo dat de naasten van de overledenen eerst niet beseffen dat hun geliefde gestorven is. Vele mensen krijgen die klop pas later. 
    Ook herinner ik me dat ik toen veel opzoekingswerk verrichte om meer te weten te komen over Simons toestand. De meeste info die ik vond, wees er inderdaad op dat de situatie tevergeefs was. Toch las ik af en toe getuigenissen over mirakels. Het komt wel degelijk voor dat mensen jaren later uit hun coma ontwaken. Mirakels bestaan. Op die manier probeerde ik gewoon de werkelijkheid te ontlopen, dat besef ik nu. Toen de dood van onze Simon doordrong, stortte mijn wereld in. Ik sliep niet, at niet en praatte met niemand. Ik kon geen weg met mezelf. Ik ben er echt van overtuigd dat je kind verliezen één van de ergste dingen is die je kan overkomen. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 21/03-27/03 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs