Foto
De Pimpernel is een mobiele keuken.
contact

gastenboek

De Pimpernel
culinair genot op wielen
13-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pimpernel brengt smaak!

 

(letterlijk en figuurlijk)

 Ze is het kruid van het leven en prikkelt 
mensen om duurzamer te leven.
De Kleine Pimpernel is een kruid,
zoals onze organisatie smaak toevoegt aan mensen hun leven,
iets extra wil meegeven.
Het kruid Pimpernel staat symbool voor een positief leven.

13-01-2008 om 14:10 geschreven door De Pimpernel  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine pimpernel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

13-01-2008 om 14:11 geschreven door De Pimpernel  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.contacteer ons

Vzw De Pimpernel

De Kruidlaan 47

3000 Leuven

 

de_pimpernel@hotmail.com


De Pimperfoon: 0476/51 57 55

Kookaanvragen en (kook)workshops liefst 2 maand op voorhand of anders ...

Wat moeten we weten?

- omschrijving van de activiteit

- hoeveel mensen

- waar en wanneer eten

- financiële draagkracht

 

Financiële steun is ook steeds meer dan welkom op het rekeningnummer:

001-3669395-58

 

 

13-01-2008 om 14:50 geschreven door De Pimpernel  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pimpernel in een notendop : de toverformule...

((S+P+G+L+M² + V) – S ) x V   = De Pimpernel

                           V


 

((Sensibiliseren + Participatie + Gezondheid + Laagdrempelig + Mobiel + Milieuvriendelijk + Voeding) - Stress) x Vrijwilligers)  / Verzuring = De Pimpernel

Sensibiliseren: We willen mensen aanzetten tot bewuster en duurzamer leven. We willen dat mensen zich er bewust van worden hoe en wat er op hun bord komt. We proberen via de pimpernel hen erop te wijzen en een alternatief te bieden voor fastfood. Via onze workshops schenken we hier ook aandacht aan. We laten zien dat ook een andere levensstijl mogelijk is; die van gezonde voeding, onthaasting,… We trachten op deze manier solidariteit te tonen en te stimuleren en ons te verzetten tegen verzuring, individualisering en milieuvervuiling.

Participatie: We werken altijd in dialoog met de mensen zelf. Het is een wisselwerking. We houden ervan bij het initiatief waar we gaan koken betrokken te worden en vragen waar mogelijk ook hulp van de deelnemers om te helpen met groenten snijden en afwassen. We proberen zoveel mogelijk de mensen erbij te betrekken en iets leuks van de maken, op maat van de doelgroep.

Gezondheid: In de maatschappij van vandaag worden de mensen overspoeld met fastfood en de multinationale voedselindustrie, wij willen hiervoor een alternatief bieden en laten zien dat gezond voedsel ook lekker en kleurrijk kan zijn. Duurzaamheid is ook van toepassing op de mens. Het is belangrijk dat we op een zo goed mogelijke manier met ons lichaam omgaan, door zoveel mogelijk variëteit in groenten en onmisbare voedingsstoffen.

 

Laagdrempelig: We willen voor iedereen toegankelijk zijn. De prijzen proberen we laag te houden en steeds te laten afhangen van het budget van de eters door te werken met een vrije bijdrage.

Mobiel: De Pimpernel is in het bezit van al het materiaal om voor een grote groep te koken en heeft ook een bestelwagen ‘de pimperbus’ om dit alles te transporteren naar het evenement of festijn.

 

Milieuvriendelijk: Dit aspect verwezenlijken we op verschillende terreinen, zowel in onze werking, het transport en vegetarische voeding. We hechten een groot belang aan recyclage en stimuleren het gebruik van duurzame verpakkingen. In onze werking streven we naar duurzaamheid. Onze ‘pimperbus’ belast het milieu zo min mogelijk.

 

Voeding: We koken altijd vegetarisch, lekker gezond en ethisch verantwoord. We willen zoveel mogelijk gebruik maken van producten uit de streek zodat overbodig transport vermeden wordt. Met biologische producten werken we het liefst. We vermijden overbodig verpakte grondstoffen of voedsel van grote multinationale ondernemingen die het weinig nauw nemen met arbeidsomstandigheden. We hebben contacten gelegd met organisaties en bedrijven die hun overschotten aan ons schenken. We doen op deze manier ook aan recyclage van voedsel. Er wordt zoveel weggesmeten in onze maatschappij waar mensen mee gevoed kunnen worden. We proberen eveneens multicultureel te koken. En op deze manier kunnen mensen gerechten van andere werelddelen en streken proeven.   We zijn ons ervan bewust dat dit in strijd is met onze milieudoelstelling. We maken dan ook de keuze om producten die hier in België niet geproduceerd kunnen worden, via fairtrade aan te kopen zoals bv. koffie.

Vrijwilligers: We bestaan uit een bonte verzameling vrijwilligers. Iedereen die wil kan zich aansluiten bij ons team. Er wordt van hen verwacht dat ze meedraaien in de werking en achter onze visie staan.

 

13-01-2008 om 15:04 geschreven door De Pimpernel  


14-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word nu nog vrijwilliger!
Wil jij ook je steentje bijdragen en mee anderen aanzetten tot bewuster en duurzamer leven? Wil je graag mee een handje komen koken of een workshop geven? Ben je gemotiveerd en gedreven?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!
Want we hebben je nodig!

14-01-2008 om 14:58 geschreven door De Pimpernel  




T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs