Categorieën
 • Dimarco (0)
 • Verslag wedstrijden (2)
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Triathlon
  verslavend
  03-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwintriathlon Knokke 2september 2009

  De eerste Zwintriathlon zit erop!

  2:16:59

  Dinsdagavond registreren en woensdag om 11u30 paraat om alles in de wisselzone te dumpen. Om 12h met de hele groep 'op't gemakske' naar Sluis te rijden.

  Daar nog een goe uur rondgelopen, mentaal voorbereiden op wat een hevig parcours moest worden...

  13u40, wetsuit aan, de brug op, even kijken of ik mensen ken, duikbril op mijn kop. de brug af naar startgrid 7, derde rij van wafe 1.

  13u47 startschot! Nog maar 50m gezwommen en ik wist al dat het niet goed zou gaan, zware armen, slechte techniek. Ik had het gevoel dat ik niet vooruit ging...20min int water...op naar de wissel

  Wat sukkelen met mijn wetsuit, eindelijk was dat ding af en sprong ik op mijn velooke (zo mag ik het noemen, zeker tussen die tijdritfietskes!) de wind tegemoet...

  't Ging vrij goed, veel wind, waarvan een groot stuk pal op kop maar heb mij behoorlijk kunnen standhouden.

  De laatste bochten voor de wissel op de dijk, veel volk, mijn voeten al uit mijn schoenen, de wissel binnen. Vlot gestart met lopen, rustig opbouwen. Geen last van de darmen (bokes met confituur...) en mijn benen, in het begin deed ik het wat rustiger aan.

  Ik kon een tempo van rond de 16km per u aanhouden met een goede looptijd als gevolg.

  een goede afsluiter van het seizoen....

  Grts David

  03-09-2009 om 15:42 geschreven door David Dhooge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Verslag wedstrijden
  28-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd Brugge kwart tri
  Zwemmen (16min12sec):  
  1 woord: AFGEZIEN, en ik weet nie goe waarom. Ben wel op de 1ste rij gestart om niet midden in de hoop te zitten maar ben ook niet overdreven gestart.
  Aantal probleemkes:
  - ik zwem met neusknijper die constant weggleed, gevolg: uit mijn ritme, ademhaling te onregelmatig
  - vond mijn ritme dan ook maar terug bij de laatste 200m of zo
  - weinig kracht tijdens zwemmen
  Nu, ik heb waarschijnlijk een fout gemaakt vooraf: juist voor het zwemmen heb ik nog zo wat snelle suikers opgenomen, maar doordat we wat langer hebben moeten dobberen in het water heb ik vermoedelijk behoorlijk vlug mijn klop gekregen. Is een mogelijke reden. 
  Conclusie is dat ik op zwemmen nog veel moet oefenen om mijn ritme te vinden.

  Toen ik uit het water kwam voelde ik mij zo slecht, draaierig, zoals een appelflauwte; dat ik in de wisselzone wat staan sukkelen heb en mijn tijd moeten nemen hebben om er terug bovenop te komen. Heb daar dan ook een aantal min verloren. (ongeveer 5min in wisselzone)

  Fietsen (1u19min2sec - gemiddelde 34,8km/u):
  In het begin even rustig gefietst om het zwemmen wat te verwerken. Voor het overige ging mijn fietsen behoorlijk goed, veel wind en heb dan ook rond km 30 het wat moeilijker gehad want was pal tegen wind. Daar op hartslag gefietst en er dan terug goed tegenaan gegaan. Ik had het gevoel nog beter te kunnen maar heb mij wat ingehouden denkend aan het lopen dat nog moest komen.

  Lopen (40min40sec):
  Deze wissel verliep al wat vlotter. Probleem was wel dat ik, omwille van mijn standplaats van fiets, een ommeke moest doen vooraleer ik aan mijn plaats was. 
  In het begin was het wat wennen voor de spieren maar was al vrij vlug in een goed tempo, en ik bleef maar mensen voorbijsteken wat ook motiveert é. Ik had opeens wat steken in mijn rechterzijde (lever denk ik). Ik vermoed op voorhand te weinig water te hebben gedronken en te veel aquarius en zo; dat weten we dan ook voor volgende wedstrijd. Van zodra ik wat water kon drinken ging dat over, maar ondertussen had ik wel wat mijn tempo moeten aanpassen en een beetje tijd verloren. Aangezien het lopen mij daarna terug zo goed afging en ik niet het gevoel had van af te zien, had ik een tijd in gedachten van 2u20 maar ik ben mij daar niet op gaan fixeren en ben gewoon tempo blijven lopen. 
  Op km 6 of zo begon ik uit het niets wat te verzuren in mijn quadriceps van beide benen, miljaar é. Ik dacht van het lukt zo goe en nu dit. Terug tempo wat verminderen en van zodra ik wat water heb kunnen drinken, veel beter. Dus: opnieuw te kort aan water vermoed ik. Daarbij kreeg ik pijnlijke voeten, schoenen sneden in mijn hielen, wat nie echt aangenaam is. Mijn vel ligt goe open.
  Dus, los van al die pijntjes, ne goeie tijd maar als ik al die pijntjes wat kan wegwerken dan zet ik zeker nog ne sterkere tijd vast. Da belooft misschien voor de toekomst é . Het was ook niet dat ik mij in tijdens het lopen en erna en super moe voelde.

  Was wel wat onder de indruk van mijn slecht zwemprestatie, heb daar echt ne klop gekregen, en gans de zwemafstand zwaar afgezien zonder enig ritme.
  Maja, we kunnen er maar uit leren.

  David Dhooge

  28-08-2009 om 19:26 geschreven door David Dhooge  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Verslag wedstrijden


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  2 september 2009

  Eerstvolgende Wedstrijd: Triathlon Knokke = Zwintriathlon  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!