WELKOM OP MIJN BLOG !
Inhoud blog
 • GESPREKSAVOND
 • FOTOTENTOONSTELLING
 • inhoud dankwoord Danny - zoals beloofd (speech avond blij weerzien)
 • NOG MEER GOED NIEUWS
 • tekst akabe liedje
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Voetreis naar Rome voor AKABE (13 april 09 - 11 juli 09)
  Danny Collewaert uit Lokeren stapte naar Rome ten voordele van AKABE
  Aan alle pelgrims in spé,blader gerust eens in het archief. Gans onderaan vind je informatie over reisweg, mee te nemen materiaal, gewenste kledij enz.. Veel kijkgenot !
  11-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESPREKSAVOND
  Op vrijdagavond 26 maart 2010 om 20 uur in de Feestzaal Trefpunt te Lokeren - Heiende / Heiendestraat : VERTELAVOND TE VOET NAAR ROME. Na maandenlang selectie van foto's en sleutelen aan een onderbouwende powerpointpresentatie, kan ik eindelijk voluit mijn ervaringen meedelen en laten zien. De toegang tot deze avond is gratis, en de organisatie is in handen van KW.B. H. Hart Heiende.
  Hopelijk kan ik vele van mijn blogvrienden op die avond terugzien. Ik heb de reacties en berichtjes die jullie me tijdens mijn trip doorstuurden , netjes in boekje geprint en geregeld lees ik nog eens die lieve  gemeende woorden door. Ik koester niet alleen de mooie herinneringen die ik op mijn tocht mocht beleven, maar ook jullie gemeende reacties. Merçi daarvoor ! Ze zullen mij altijd bijblijven !
  Danny

  11-02-2010 om 16:36 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTOTENTOONSTELLING
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanaf 11 tot en met 28 februari 2010  exposeer ik met een twintigtal uitgeselecteerde foto's van mijn Rometocht in de foyer van het Cultureel Centrum in Lokeren. Uiteraard is de toegang gratis. Als jij er eens binnenwipt, ben ik er misschien ook ... of ben ik misschien net om een koffie in het Cultuurcafé.. In ieder geval heb ik ook een beetje met mijn ziel gefotografeerd en ik ben ervan overtuigd dat jullie zelf ook een stukje van wat ik toen voelde in de foto's zullen ervaren.
  Veel kijkgenot.
  Danny

  11-02-2010 om 00:00 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  03-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG MEER GOED NIEUWS


  beste vrienden, de winst van de afgelopen vrijdagavond (dranken) is ook bekend : 202 euro.
  Dat brengt het eindtotaal op 5.202 euro !!!

  groetjes
  Danny

  03-08-2009 om 07:50 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inhoud dankwoord Danny - zoals beloofd (speech avond blij weerzien)  Hierbij de tekst
  vergeet ook de samenvatting avond blij weerzien niet te lezen héeen dankbare Danny

  Beste vrienden,

   

  Het is met groot hart dat ik nog even een dankwoordje mag zeggen.

   

  Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken :

   

  -       De milde sponsors te bedanken : voor de giften via storting of cash, en ook voor materiële steun,

  -       Mijn dankbaarheid te betuigen aan mijn  gastvrouwen en gastheren in Belgie, Frankrijk, Zwitserland en Italie. Het doet mij bijzonder genoegen dat mijn eerste gastvrouw hier vanavond ook aanwezig is. Bedankt Griet !

  -       Vrienden , familieleden , buren en sympathisanten moet ik zeker nog bedanken :

  o   Voor de hulp bij de voorbereiding van mijn tocht

  o    Voor de vele blijken van steun op mijn blog, of telefonisch, zekerlijk wanneer ik het moeilijk had

  o   Voor de daadwerkelijke steun op het terrein door ettelijke vrienden die kwamen meewandelen ongeacht de plaatsen of land waar ik me toen bevond en die mij bovendien nog verwenden met een lekker etentje en / of logies in een chique hotel.

  o   De hulp bij de voorbereiding van deze avond, en zeker niet te vergeten, de mensen die nu achter de toog en in de keuken bezig zijn

  -       Extra dank ook aan de leden van de werkgroep voor de organisatie van het ganse AKABE project, en ook aan de pers, die het mogelijk maakte de actie naar een groot publiek te brengen.  Ik mag zeker mijn eigen vrouwke niet vergeten, want tenslotte kreeg ik haar zegen om te vertrekken en was het voor haar ook niet gemakkelijk !

  -       Helemaal niet gemakkelijk was het ook voor o.a. mijn moeder, die alle dagen drie kaarsjes brandde om mijn tocht voorspoedig te laten verlopen, merci maken.

  -       Speciale dank ook aan de vrienden van AKABE zelf. Hun jeugdig enthousiasme heeft me gesterkt op mijn wandeltocht

  -       Ook Diaken Jan Reyniers blijf ik zeer dankbaar voor zijn zegeningsgebed bij mijn vertrek. Jan, jouw woorden zijn gans mijn reis blijven nazinderen, zeker toen je zei dat je ervan overtuigd was dat elke pelgrim van zijn tocht terug komt als een ander mens. Jouw tekst : “Als God meegaat, dan gebeuren er wonderen… - Doorheen de plaatsen die je zult bezoeken, de mensen die je zult ontmoeten zal trouwens God aan het werk zijn…. mocht ik in de realiteit ècht ervaren – Jawel ik heb het licht van God gezien op mijn pad , Hij heeft mij zovele malen geholpen – ik heb ervaren dat er zovele goede mensen zijn …Ik heb  mijn ogen echt geopend, en de liefde en kracht gevoeld in de bereidheid elkaar te helpen,ongeacht de huidskleur of plaats in de maatschappij. Vooringenomenheid heb ik niet meer. Kortom  voor mij was het een openbaring, een geweldige levenservaring !  Ik zou uren kunnen vertellen over de menselijke contacten die ik gehad heb. Dit zou ons echter te ver leiden, en wie weet, krijg ik later nog eens de kans om deze levenservaringen uitgebreid te vertellen. Feit is dat ik er op mijn reis een aantal vrienden voor het leven, aan overgehouden heb ! Het is inderdaad zo dat ik “mezelf ook een paar keren ben tegengekomen” onderweg, en dat ik geconfronteerd werd met mijn eigen zwaktes. Je mag immers niet vergeten dat Heiende - Rome te voet, ook in dit hoogtechnologisch tijdperk , voor tal van avonturen blijft zorgen. Ik herinner me nog levendig de moeilijkheden die ik ondervond bij het beklimmen van de Grote Sint Bernard, en de helpende – en wellicht ook – reddende hand van vriend Ludo toen we in een benarde situatie terecht gekomen waren, we tegen de flank van die berg hingen en we het pad niet meer vonden. Ik herinner me ook nog levendig de pijn die ik heb afgebeten, toen ik met een ontstoken voet, bijna  niet meer in mijn bergschoen kon. Erger was het, toen ik noodgedwongen een paar dagen moest rusten en ik bevreesd was of ik in mijn doelstelling nog wel zou halen of niet .

   

  Zoals jullie weten, beste vrienden  ben ik vertrokken met een dubbel doel voor ogen :

   

  -       Enerzijds het feit dat ik zonder kleerscheuren Rome wou bereiken, en op mijn tocht wou bezinnen, de mentale klik wou maken ter afsluiting van mijn passie voor het werk, en vooral – rustiger wou worden.

  -       Anderzijds wou ik het aantal km’s dat ik liep ook laten sponsoren ten voordele van AKABE : tweeduizend km lopen : tweeduizend euro voor AKABE.  AKABE was niet lukraak gekozen. Het nobele initiatief dat AKABE toont, en het enthousiasme dat hierbij onbaatzuchtig aan de dag gelegd wordt, was ons niet ontgaan. AKABE steunen was dan ook een meer dan goede keuze en ik heb met eigen ogen gezien dat AKABE het geld ook echt nodig heeft.

  Ik ben er fier op dat ik Rome gehaald heb, en daar hebben jullie vrienden , door jullie morele steun en steun ter plekke daadwerkelijk toe bijgedragen. Ik ben bijzonder  blij voor AKABE dat zij een dikke financiële steun krijgen. Tot hiertoe  is het AKABE kasken gespijsd met niet minder dan 3….. (?) euro, en het is nog niet alles beste vrienden : We hebben ook nog een 30-tal collectebusjes die bij handelaars stonden, en die direct hierna zullen worden geteld … nog even geduld dus.

   

  Ik heb op mijn reis een groot aantal foto’s gemaakt, waarvan ik een kleine selectie wil tonen. Vergeef me, alles is ongeordend, het is maar enkel om u een impressie te geven van al het mooie dat ik zag. In afwachting van het preciese bedrag dat zal kunnen overhandigd worden, durf ik u vragen, gerust nog een pintje te drinken. Het is aan een democratische prijs, en de winst gaat ook weer naar AKABE. Dus, drinkt er gerust eentje meer, het is voor een goed doel hé. Zeker nog niet gaan lopen vrienden, want zodra het geld geteld is, is er nog een verrassing onder de vorm van een kleine, u aangeboden  receptie.

   

  Geniet ervan. Dank u

  03-08-2009 om 07:51 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tekst akabe liedje

  Beste vrienden, ik wil jullie dat toch niet onthouden :

  Refrein :
  De vrienden van Danny, ja dat zijn wij. Akabe en jij jochei !
  De vrienden van Danny, ja dat zijn wij. Akabe en jij jochei !
  Strofe 1 :
  Danny ging op stap (klap klap)
  Dat vinden wij erg knap (klap klap)
  Hij sponsort onze Akabe
  Komaan zing maar met ons mee !

  Refrein
  Strofe 2 :
  Danny is onze man (pan pan)
  De man die alles kan (pan pan)
  Hij stapt zelfs tot in Rome
  daarvan kunnen wij enkel dromen !
  Refrein

  03-08-2009 om 07:46 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nog wat extra fotookes


  een paar van mijn toffe cadeautjes
  groetjes

  Danny  03-08-2009 om 07:41 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien laatste deel


  03-08-2009 om 07:34 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien deel 5


  03-08-2009 om 07:32 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien deel 4


  03-08-2009 om 07:31 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien deel 3


  02-08-2009 om 15:20 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien deel 2


  02-08-2009 om 15:18 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotookes blij weerzien deel 1


  02-08-2009 om 15:15 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN PRACHT VAN EEN EINDRESULTAAT !!

  Beste vrienden,

  Op het "blij weerzien" van vrijdagavond 31 juli kon het eindresultaat bekend gemaakt worden van de AKABE-actie. 5000 euro rond !!! Dikke merci nogmaals. AKABE, de werkgroep en ikzelf zitten in de wolken. Nooit gedacht ! Ik ben echt fier ze !

  Bovendien ben ik als een held in de bloemetjes gezet. AKABE leiding en jongeren hadden echt hun beste beentje voorgezet en hebben mij, een onvergetelijke avond bezorgd !

  Ik mocht in het Trefpunt binnenstappen langsheen mijn route, en een daverend applaus bij het binnenkomen. Amaai zulle. Na het welkomstwoord, toespraak vanwege Joris van de werkgroep, kreeg Diaken Jan nog even het woord, en de rode draad van zijn speech : "wandelen in het licht van God" heeft voor mij, een diepere betekenis dan voor wie ook. Ik weet ondertussen immers hoe betekenisvol dit is. Daarna heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om eenieder te bedanken, en kreeg ik een mooi optreden van AKABE die voor mij een dankliedje hadden ingestudeerd. Ik werd overladen met cadeautjes, en wat mij het diepste trof, was het dankwoord gegeven door Sarah, een AKABE meisje dewelke mij tijdens mijn tocht ook heel lieve berichtjes had gestuurd. Hartverwarmend ! Buiten een mooi t shirtje, een prachtig zwitsers mes mét inscriptie, en een handgemaakt kunstwerkje, mag ik me voortaan ook erelid akabe noemen, en kreeg ik een toffe scoutssjaal, waarop zelfs het logo van het Vaticaan opgestikt was.

  Terwijl ook een selectie foto's werden getoond, werd onder het toeziend oog van onze - voor de gelegenheid - "gerechtsdeurwaarder Staf Van Vlerken de centjes in de collectebusjes geteld. Onze vriend Joris De Keukelaere wist er de spanning in te houden toen hij, samen met Marieke  tussenstanden opgaf . Na een extra rondhaling in de zaal was er nog een supporter die de score met een niet onbelangrijke bijdrage naar 5000 euro afrondde. Terwijl 2000 euro de doelstelling was, konden we onverhoopt dergelijk resultaat neerzetten. Prachtig toch hé. Dus ik kan jullie niet genoeg bedanken. Bovendien krijgt akabe ook nog eens de winst van de drankverkoop  van de avond zelf erbij !

  800 warme hapjes van 60 flessen cava werden dan ook nog eens gesponsord , door Leo en Paul zodat met een receptie dit prachtig resultaat kon gevierd worden.
  Het resultaat was zo mooi dat ik er ' s anderdaags wel enige hoofdpijn aan overhield (maar dat kwam wellicht van de naar binnen gekapte Duvelkes)
  Bijna was ik nog vergeten onze buur Rudy te bedanken die ambiance maakte met zijn discobar. Joris heeft op voortreffelijke wijze de avond geleid, en de helpers de avond zelf nog eens hartelijk bedankt zulle
  Jullie krijgen in een volgend berichtje nog de inhoud van de speech en de tekst van het akabe liedje erbij. Uiteraard doe ik er ook nog een paar fotookes bij.
  Groetjes
  Een zeer dankbare Danny

  02-08-2009 om 14:19 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  24-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPONSORS BEDANKT !


  Beste vrienden, ik kan het niet genoeg zeggen, HARTELIJK DANK AAN ALLE SPONSORS ! Toen ik gisteren ging bloed geven, en het collectebusje voor AKABE ging ophalen, kreeg ik ook nog een extra donatie vanwege het Rode Kruis , Afdeling Lokeren, ter ondersteuning van AKABE. Merci daarvoor !

  Ondertussen ben ik de gemaakte foto's aan het sorteren, en volgende vrijdag zal ik er wellicht al enkele uitgeselecteerde kunnen tonen
  groetjes

  Danny

  24-07-2009 om 23:47 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huisversiering
  bij onze thuiskomst hadden de buren onze woning deftig versierd..

  23-07-2009 om 08:48 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIJ WEERZIEN IN FEESTZAAL TREFPUNT HEIENDESTR OP VRIJDAG 31 JULI - 1900 UUR

  Beste vrienden
  Niet vergeten : VRIJDAG 31 JULI - 1900 UUR ORGANISEERT AKABE in FEESTZAAL TREFPUNT , Heiendestraat 16 te LOKEREN t.g.v. mijn terugkomst een "BLIJ WEERZIEN". IEDEREEN WELKOM !

  Het resultaat van de spaarpotactie wordt ter plekke meegedeeld. Je mag gerust met een droge keel komen. INHOUDELIJK WOU AKABE OOK NIETS MEER KWIJT, maar alle trouwe bloggers, vrienden kom maar af hé. ps : je kan AKABE nog altijd sponsoren, ook op de avond zelf.

  Danny

  23-07-2009 om 00:00 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotos deel 7


  16-07-2009 om 14:49 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotos deel 6


  16-07-2009 om 14:46 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotos deel 5


  16-07-2009 om 14:43 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotos deel 4


  16-07-2009 om 14:39 geschreven door dannycollewaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)


  Foto

  Gastenboek
 • Gewoon schitterend
 • bedankt
 • fototentoonstelling
 • Ontmoeting met Danny in Rome
 • Proficiat & bedankt!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 08/02-14/02 2010
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 26/01-01/02 2009

  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  voetbaljournaal
  www.bloggen.be/voetbal


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!