op rust
Foto
Zoeken in blog

02-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.transfer
Wegens problemen met het posten op deze blog, mogelijk heb ik de limiet bereikt, gaat hij verder op: https://dannyc2018.com

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
02-05-2019, 08:33 geschreven door Danny  
Reacties (0)
29-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeonsong - Jinbu 45 Km

Jeongsong was een best levendig marktstadje, tot de markt begon op te kramen vanaf 5 uur. Om te eten was het terug de klassieke toer op. Vandaag herkende ik het onderschrift bij de foto buiten op de menu zonder foto binnen, zo wist ik dus waarnaar te wijzen. Het was een "non spicy" soep die ik eerder al gegeten heb.

In Jeonsong zag ik ook de eerste sporen van de Olympische Spelen die in de regio georganiseerd werden, als ik me niet vergis waren met name de outdoor sporten nogal verspreid over de ruime regio. De buurt rond Jeonsong zou de alpijnse nummers gehuisvest hebben maar eerlijk gezegd, de omgeving is dan wel wat bergachtig maar een alpijnse regio herken ik er niet in. Ik heb ook nergens een skilift gezien, het zal waarschijnlijk toch allemaal wat dieper in de bergen plaats gehad hebben. Je zou ook verwachten dat ze voor de spelen voor wat extra en moderne hotels zouden gezorgd hebben maar ook daar was niets van te merken. Ik passeerde er onderweg, in het midden van nergens, schijnbaar wel eentje maar ik geloof niet dat het ooit afgewerkt is.

Aangezien het een eerder kort ritje was vandaag kwam ik wel erg vroeg aan op mijn bestemming. Ik stopte dan maar eerst bij de Paris Baguette voor koffie en een broodje, ik kan hier morgenvroeg ook terecht voor ontbijt met wat versere producten en echte koffie. Daarna ging ik dus verder naar mijn hotel waar ik mijn sleutel uit de automaat haalde, alweer een première. Gelukkig sprak de automaat op verzoek wel engels. Je kan je kamer kiezen uit de beschikbare nummers, met fotootje erbij. Ik wil hier eigenlijk 2 nachten blijven maar dat kent de automaat schijnbaar niet. Ik zal morgen dan maar alles opladen en bij terugkomst na de middag een nieuw beschikbaar nummer kiezen.

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2327219010   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-04-2019, 09:02 geschreven door Danny  
Reacties (0)
28-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taebaek - Jeongsong 61 Km

Taebaek was voor de verandering eens een comfortabele plaats om te eten. Er waren meerdere mogelijkheden maar ik koos voor Han's Deli, zeg maar een lokale versie van de "American Diner". De jongedames die bedienden spraken ook geen engels maar er was wel een engelstalig menu met duidelijke foto's er bovenop. Ik ging voor de burger, van echt rundsvlees, begeleidt met een lekker ietwat pittig sausje met wat groentjes, een paar frietjes, een klein slaatje, een spiegeleitje en een bolletje rijst. Niet echt Koreaans maar het heeft wel gesmaakt.

Het weer is hier op zijn minst wisselvallig te noemen. Na de stralende dag van gisteren was het vandaag zwaar bewolkt en koud. In het begin viel het nog mee, toen kon ik met nog opwarmen aan de beklimming. Boven heb ik echter mijn regenjasje bij aan gedaan voor wat comfort. In de loop van de dag kreeg ik zelfs enigszins koude voeten. De rit begon dus met een stevige klim. Daarna ging het overwegend dalend maar wel geregeld onderbroken voor nog een pittige klim.

Nadat ik eerder zei dat ik hier zoveel koers gezien had op TV heb ik geen Eurosport meer gehad. Ook vandaag staat de koers niet op de menu, Eurosport staat er wel op maar schijnbaar maakt het deel van een bijbetalend pakket en dat hebben ze dus niet bijgenomen. Het hotel valt voor zijn, iets boven gemiddelde, prijs ook een beetje tegen. Het is ook de eerste keer dat ik wat moeite heb moeten doen om op wifi te geraken.

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2324268094   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
28-04-2019, 07:29 geschreven door Danny  
Reacties (0)
27-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uljin - Taebaek 83 Km

Uljin is een grotere plaats met meer mogelijkheden maar dat maakt het daarom nog niet makkelijk. Ik ben uiteindelijk een restaurantje binnengegaan waar al enkele mensen zaten en heb maar gewezen naar de schotel van één van hen, niet de eerste keer dat ik deze techniek toepas. Eigenlijk had ik beter gewezen naar die van zijn maat. Die was een "fried rice" aan het eten, een degelijke en neutrale schotel terwijl de noedels die ik bestelde in een rode soep kwamen. Het restaurantje bleek trouwens wel populair want het liep aardig vol na mij en verscheidene mensen kwamen er hun telefonisch bestelde gerechten afhalen.

Toen ik omstreeks 1 uur even wakker werd hoorde ik het nog grote druppels regenen maar bij het opstaan stond er een stralend blauwe hemel. Zomers zou ik het nog niet noemen, daarvoor was het voor de middag nog wat frisjes, maar het was zalig om te fietsen. Mijn route ging nog een eind verder over de kustweg, hoewel deze regelmatig behoorlijk ver van de kust verwijderd ging. Bij Km 30 zei ik de kust even vaarwel voor een paar dagen in de bergen. Dat laatste stukje kust was schijnbaar ooit van groot tactisch belang want afgesloten met, oude, prikkeldraad en hekkens met regelmatig een uitkijkpost, die momenteel wel niet bezet waren. Aanvankelijk ging het daarna nog rustig omhoog door de brede vallei. Na mijn middagpauze werd het wat smaller en dus wat steiler. Het slot van de lange klim ging behoorlijk stevig over een brede open weg, tijdens het klimmen in de volle zon werd het daar toch behoorlijk warm. De rit van vandaag was de mooiste tot dusver, al werd dat laatste klimmetje net voor Taebaek echt wel lastig.

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2321717218   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
27-04-2019, 09:21 geschreven door Danny  
Reacties (0)
26-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Byeonggok - Uljin 55 Km

Ik heb me gisteren moeten beperken tot een pot instant noodles en wat zoete broodjes, een betere beschrijving dan koffiekoeken, als avondmaal. Ze verkopen langs alle kanten vis en krab, de vis was hier in de meerderheid, maar een geopende eetgelegenheid heb ik niet gevonden. Ik heb dus in een supermarktje een pot instantnoodles en een paar extra broodjes gekocht. Die noodles zijn hier trouwens zowat gelijk aan een broodje eten bij ons. In de meeste supermarkten staan ook een paar microgolfovens en een heet water machine en een paar tafels en stoelen, zodat je je aankoop direct ter plaatse kunt eten. Ikzelf heb mijn noodles genuttigd in mijn kamer met heet water van de waterkoker.

De wind was wat geminderd vandaag maar in de plaats daarvan regende het, een hele dag in volledige regenuitrusting gefietst. Meer valt er over vandaag eigenlijk niet te vertellen tenzij misschien dat de temperatuur niet tot de 10° reikte en dat er in het midden weer pittig mocht geklommen worden, kort maar pittig. Eigenlijk leek de kust in dit stuk mooier dan gisteren maar met dit weer kan ik er weinig van tonen. Het mag van mij gerust weer wat meer zomers worden. Vanaf de middag stopte het al wel eens met regenen maar herbegon het telkens al even snel.

Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2319637127   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
26-04-2019, 09:10 geschreven door Danny  
Reacties (0)
25-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolpo Beach - Byeonggok 56 Km

Het was vandaag geen aangename fietsdag, eerder een ploeterdag met veel wind vanuit het noorden. Thuis was ik met dergelijke wind nooit vertrokken. Dankzij die wind kon ik vandaag de zilte zeelucht wel letterlijk smaken. Die 56 Km van vandaag tellen wel echt. Vanaf Km 30 ging de weg ook best pittig op en af.

De route liep vandaag dus verder over de kustweg. Naast verscheidene kleine vissersdorpjes, het ene al wat aantrekkelijker dan het andere, passeerde ik ook door het grotere Gangguri. Het leek wel alsof iedereen hier krab, en in mindere mate vis, verkocht. De hele weg door het stadje stond vol grote waterbakken met krab, en in mindere mate vis dus. Eigenlijk stond de hele rit wel wat in het teken van de krab eigenlijk. Ook in verscheidene kleinere plaatsjes stonden wel wat bakken met krab en overal kwam je wel een of andere kitscherige afbeelding van krabben tegen. Ook passeerde ik langs een gedenkplaats voor een landingszone uit de Koreaanse oorlog. Byeonggok is een grotere plaats dan Wolpo Beach maar erg levendig lijkt het op het eerste zicht toch ook niet.Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2317032541   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-04-2019, 07:34 geschreven door Danny  
Reacties (0)
24-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gyeongju - Wolpo Beach 58 Km

Vanmorgen toch nog even met gemiezer vertrokken maar het drukke verkeer en het onaangename fietspad stoorden mij die eerste 3 kilometers meer dan het gemiezer. Verder bleef het nog de hele rit grijs en bewolkt, pas tegen het einde begon het wat op te klaren. Het was echter ook een tamelijk eventloze dag dus de bewolking stoorde ook niet zo erg.

Gyeongju was het zuidelijkste punt van mijn rit. Vanaf nu gaat het dus terug noordwaarts, ik beloof dat ik op tijd zal stoppen Wink. Het grootste deel van de rit naar het noorden loopt langs de kust, die ik vandaag dus bereikt heb in Wolpo Beach. Het is hier echter duidelijk nog heel erg buiten het seizoen, Wolpo Beach ligt er erg troosteloos en doods bij. Er is hier vanalles maar buiten mijn hotel, 1 restaurantje en een paar supermarktjes lijkt alles hier gesloten. Mijn kamer is zeker OK maar toch wel de laagste standaard van de reis tot dusver. Er is, uiteraard zou ik bijna zeggen, wel weer een reuze TV maar ook hier heb ik vandaag een beetje pech mee, Eurosport staat er niet op dus de Waalse Pijl zal ik in herhaling moeten zien.Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2314483704   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
24-04-2019, 08:47 geschreven door Danny  
Reacties (0)
23-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gyeongju

Die extra dag Gyeongju is er dus inderdaad gekomen, het zou nogal moeten meevallen met die regen.

Vandaag dus een rustig dagje rondhangen in de parken, kijkend naar de bloemetjes en de bijtjes, de vogeltjes en de beestjes, en de mensen. Ik heb hier al veel leuke vogels gezien, gisteren o.a. nog een ijsvogeltje, maar een foto nemen lukt slechts zelden, al helemaal niet onderweg op de fiets. Vandaag had ik wat meer tijd en geduld en lukte het toch een paar keer. In de voormiddag heb ik me opgehouden in het eerste, kleinere park. Ik heb daar ook nog wat meegepakt dat ik zondag nog gemist had. In een hoek van het park kan je een uitgegraven grafheuvel ingaan en ze hebben daar een kleine exhibitie van stukken die ze opgegraven hebben uit een aantal van de heuvels. De heuvels zijn trouwens rond de graven opgebouwd met keien en daarboven afgedekt met zand. Dan ben ik een kleinigheid gaan eten en heb dan nog wat tijd gepasseerd in het grotere park, dat vooral in het teken staat van planten. Al bij al is het een leuke dag geweest. Ze speelden in beide parken ook rustige sferische muziek in de achtergrond.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
23-04-2019, 09:04 geschreven door Danny  
Reacties (0)
22-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gyeongju 48 Km

Het beloofde gisteravond een lange avond te worden. Zoals al gezegd hebben alle hotelkamers hier satelliet TV en meestal staat daar ook Eurosport op, en daar zenden ze dus wielrennen op uit. De Scheldeprijs heb ik gemist, Parijs - Roubaix heb ik live moeten volgen op de radio maar daar heb ik later de finale van gezien in herhaling, Brabantse Pijl en nogal wat van de Ronde van Turkije heb ik live gezien en vannacht zou dus de Amstel volgen. De uitzending begon hier pas om 22u30 en ik kon er niet echt bij blijven, dus heb ik het maar opgegeven. Toen ik wakker werd waren ze echter net bezig met de herhaling en dus ben ik opgestaan met de exploten van Mathieu Van der Poel. Ik ben geen superfan maar het grenst echt wel aan het ongelooflijke. Tussen het wielrennen door kijk ik ook wel eens naar de lokale sportnetwerken en dan met name naar het baseball, MLB zowel als lokaal, en ... het driebanden! Driebanden blijkt hier dus populair te zijn, ze hebben zelfs een Billards netwerk dat exclusief biljarten, driebanden voor zover ik gezien heb, uitzendt. Ik heb thuis nog nooit naar pakweg Coudron gekeken maar hier dus wel, ik zag hem onder andere in een mini tornooi tegen 5 Koreanen aan het werk. Hoewel ik het knap vind wat die mannen produceren kan ik het echter ook hier niet boeiend genoeg vinden om een hele match te volgen. De golf- en vis netwerken laat ik aan me voorbij gaan, vis zoals in vissen de bezigheid en niet vissen de beestjes.

Vandaag dan een fietsuitstapje naar de Bulguksa Temple gedaan. De Bulguksa tempel is een groot tempelcomplex dat echter ook enorm druk was. Hier had ik ook voor het eerst het gevoel van internationaal toerisme, maar ik vond het dan ook echt wel de moeite. Het "Folk Craft Village" heb ik aan me laten voorbij gaan, ervaring leert dat iets met zo'n naam betekent: klassieke producten maken om te verkopen aan toeristen. Het is ook het soort plaats dat steeds weer op het programma staat bij georganiseerde daguitstappen. Verder ging het langs het Bomonho meer, waar ik het duurdere Korea gezien heb. Zeker 10 á 20 grote luxe hotels staan hier op een hoopje, hoe ze die allemaal vullen weet ik niet. Daarna volgde nog een passage langs de kleine maar ook leuke Bunhwangsa Temple. Voorbij de tempel raakte ik nog eens de beschreven route kwijt. Ik was nu wel zo dicht bij dat ik dat ik dacht dat ik mijn richting wel zou vinden, dat viel echter lelijk tegen. Achteraf bleek op de registratie dat ik eerst een rondje gereden heb in het andere deel van de stad waarna ik terug op mijn originele terugkwam. Toen ik aan het National Museum passeerde, en dat staat natuurlijk aangegeven en ook in het engels hier, wist ik echter dat ik thuis was.

Mogelijk blijf ik hier morgen dus nog een dagje extra als rustdag. Gewoon wat rondhangen in de parken, koffietje drinken, ... niets belangrijks. De beslissing zal pas morgenvroeg genomen worden. Mijn weerbericht voorspelt regen voor morgennacht tot woensdagmorgen, daarna gevolgd door een bewolkte woensdag. Misschien is het dan beter om gewoon door te gaan.Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2308950322   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-04-2019, 09:17 geschreven door Danny  
Reacties (0)
21-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gyeongju 12 Km wandelen

Gisterennamiddag ook nog een kleine crisis opgelost, ik dreigde namelijk in een klein lokale cashflow probleem te komen. Tot dusver haalde ik mijn lokale munt door euro's om te wisselen. Toen ik de afgelopen 3 overnachtingen echter niet met kredietkaart kon betalen nam dat, met een kleine 100 €, toch een behoorlijke hap uit mijn cash. Ik besloot dus cash uit de geldautomaat te halen maar nog deze van de, ik denk, nationale bank noch deze van de postbank wou mij geld geven. De bedienden van het laatste NH bankkantoor dat ik bezocht wisten me, o.a. met de hulp van een vertaal app op de telefoon, te vertellen dat hun bank mijn kaart niet aanvaardde maar dat ik o.a. wel terecht kon bij een Daegu of een Khoomin bank. Ik ben dus, nadat ik gesettled en gewassen was in mijn hotel, eerst op zoek gegaan naar een Daegu Bank, met de hulp van Google maps. En het was toch wel een opluchting toen ik de cash uit de automaat zag komen. De situatie was nog niet kritiek maar ik was toch al een beetje beginnen besparen, bijvoorbeeld geen koffiestops of andere overbodige uitgaven meer, voor de zekerheid. Ik heb daarna wat "gevierd" met een wat duurdere maaltijd in een visrestaurant en een biertje voor zo'n 14 €. Het helpt ook dat ik hier weer behoorlijke foto's ter beschikking heb, de afgelopen dagen had ik dat niet meer. Ik koos vandaag voor een vissoep met een klare bouillon en groene en witte groenten, zo ver mogelijk verwijderd van alles wat rood is. Ook op de menu wijst rood op gevaar. Uiteindelijk kon ik mijn maaltijd wel met kredietkaart betalen, wat niet altijd het geval is. Ze accepteren gewoonlijk wel kaarten maar ook weer niet altijd de mijne. Vooral in kleinere zaken al eens niet, hotels en grotere ketens zoals Paris Baguette, 7 Eleven, ... wel steeds. In mijn crisis mode kon ik echter niet zomaar riskeren om te veel in cash te moeten betalen maar nu kan het dus wel weer gewoon.

En dan nu over vandaag. Eerst genoten van een "beperkt" ontbijt in het hotel, met fruitsap, bruin brood, confituur, kaas, banaan, gekookt ei en koffie. Meer moet dat niet zijn. Daarna dan een wandeling gemaakt langs enkele van de bezienswaardigheden van de stad. Het begon langs het Tumili park rond oude grafheuvels. Er zijn er trouwens wel meer van in de omgeving. Daarna ging het verder langs Gyochon Hanok Village, alweer een gerenoveerd oud clan gerelateerd dorpje dat extreem geëxploiteerd wordt. Ik vond het hier al beter meevallen dan de vorige keer, ze zijn er meer open in en claimen geen werelderfgoed te zijn. Ik verliet de site over een mooi gerenoveerde oude brug. Dan ging het via het National Museum en het Anapji meer naar een ander groot park. De boombloesems zijn ondertussen veelal verdwenen maar nu staan de (korenbloem?) velden in bloei en daar zijn ze ook verzot op.

Deze stad is zoals verwacht wat meer toeristisch en dat vertaald zicht vooral in comfort. Veel infoborden en toeristische wijzers hebben ook engelstalig onderschrift. Ook anders heb je al wat meer kans dat er een beetje engels gesproken wordt. Er zijn ook wel wat westerse toeristen maar als je de beperkte aantallen bekijkt dan zie je toch dat Zuid-Korea niet erg hoog scoort in het internationaal toerisme.

Er is vandaag wel wat misgelopen met de registratie en coördinatie van mijn wandeling en het bijhorende filmpje, er staan 2 foto's te weinig op en degene die er zijn staan op een verkeerde locatie. Mijn wandeling heet ook plots een run in plaats van een activity.Bijlagen:
https://www.relive.cc/view/2306257867   


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-04-2019, 08:03 geschreven door Danny  
Reacties (0)
Archief per week
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
  Blog als favoriet !
  Mijn favorieten
 • mijn fotosite

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!