Inhoud blog
  • Gelezen op www.clickx.be
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog

    Danny1975

    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen op www.clickx.be
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kaspersky Lab waarschuwt voor een nieuw chantagevirus. Virus.Win32.Gpcode.ak vergrendelt een heel aantal bestanden op je harde schijf. Om opnieuw toegang te krijgen tot die bestanden, raadt het virus aan om via een Yahoo-mailadres contact op te nemen met de maker en de softwaresleutel te kopen. 

    De exacte omvang van de infectie is nog niet bekend, maar onder de geïnfecteerden zouden ook al Belgische en Nederlandse computers zijn. Het virus richt zich onder meer op bestanden met de extensie .doc, .txt, .pdf, .xls, .jpg en .png.

    "Dit is de laatste in een serie zeer gevaarlijke afpersers van deze maker. Ik adviseer iedereen om behoedzaam te zijn en zo snel mogelijk te controleren of de virusscanner up-to-date is", zegt beveiligingspecialist Eddy Willems. Daarnaast is het uitermate belangrijk om een goede back-up bij de hand te hebben.

    Computer niet uitschakelen!
    Wie geïnfecteerd is, mag in geen geval zijn computer herstarten of uitschakelen, adviseert Kaspersky. De antivirussoftware van het bedrijf kan de infectie intussen wel tegenhouden, maar wie al geïnfecteerd is, zit voorlopig muurvast.

    Om meer inzicht te krijgen in het geval, vraagt het bedrijf aan slachtoffers om vanaf een onbesmette pc contact op te nemen via stopgpcode@kaspersky.com. Kaspersky wil het exacte moment van de infectie weten en alles wat de gebruiker in de vijf minuten vóór de infectie op het toestel heeft gedaan. Vooral de bezochte websites en openstaande programma's zijn hier belangrijk. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met de Federal Computer Crime Unit (FCCU) en in geen geval de virusmakers zelf te mailen.

    De versleuteling gebeurt met een 1024-bit RCA-algoritme. Dat zegt je waarschijnlijk niet veel, maar dat is een erg zware encryptiesleutel, die niet eenvoudig te kraken is. Twee jaar terug dook het virus al eens op met een 660-bit sleutel. Een gewone computer doet gemiddeld dertig jaar over decryptie van een dergelijke 'beveiliging', maar beveiligingsbedrijven kunnen het inmiddels sneller. Kaspersky zal echter nog even verder moeten zoeken naar een kraakmethode om de 1024-bits sleutel te ontmantelen en getroffen gebruikers te kunnen helpen.

    22-09-2008 om 20:08 geschreven door mesotten Danny  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)



    Welkom op mijn blog!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Rondvraag / Poll
    Gelooft u dat Armstrong de Tour voor een achtste keer kan winnen?
    JA
    NEEN
    Bekijk resultaat


    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2008

    Zoeken in blog


    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Een interessant adres?

    Archief per dag
  • 22-09-2008

    Danny Mesotten
    Welkom op mijn blog!
    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs