Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
enkele filmpjes !!

street dance/hip hop


http://video.google.com/videoplay?docid=-475632735157314620&q=street+dance&pl=true
http://video.google.com/videoplay?docid=-475632735157314620&q=street+dance&pl=true&auto=true

break dance

http://video.google.com/videoplay?docid=1766319080053392057&q=break+dance&pl=true

ballet

http://video.google.com/videoplay?docid=-6883035956399255293&q=ballet&pl=true







 parfum d'orient - een oriëntaals dans-gedicht



luister naar de wind en de woestijn...
voel de hitte van de zon en de koelte van de Nijl...
zie het trillen van de lucht en het dansen van de buiken...
proef het feest in de oase...


Affichefoto parfum d'orient, © Marleen Peeters

Inhoud blog
  • Dansen in het oude Egypte
  • Verschillende soorten dans in dansschool el sanscha...
  • Fitness groeplessen
  • stijldansen
  • Dansen...


    Dance With Me

    Dance With Me is een dansfilm met veel romantiek en humor. De Cubaanse Rafael (Chayanne) gaat na de dood van zijn moeder naar Amerika om zijn vader op te zoeken. Zijn vader, John Burnett, weet echter niet dat Rafael zijn zoon is en Rafael heeft hem dit ook nog niet verteld, maar hem alleen om werk gevraagd. De John Burnett is dansleraar en heeft een dansschool in Houston, Texas, waar Rafael gaat werken als klusjesman. Op deze dansschool werkt ook een danslerares, Ruby (Vanessa L. Williams). Zij wil na 6 jaar weer terug aan de top komen door de World Latin Championships in Las Vegas te winnen, maar haar huidige partner heeft nog niet helemaal ( of helemaal niet) het benodigde niveau. De relatie tussen Ruby en Rafael groeit langzaam, maar net als het romantisch wordt gaat Ruby plotseling weg om weer met haar ex-partner in Chigaco, de vader van haar zoontje, te gaan dansen. Ondertussen denkt de John Burnett er over de dansschool te sluiten en ziet niemand de grote wedstrijd in Las Vegas nog zitten. Een leuke film, met spectaculaire dansscene's.

    Dirty Dancing (1987)

    Baby is met haar ouders op vakantie. Ze ontmoet de verveelde dansleraar Johnny Castle van het hotel, maakt kennis met 'dirty dancing' en zet haar eerste passen in de liefde.

    Shall We Dance ?

    Een overwerkte accountant in Chicago is doodmoe van de dagelijkse routine in zijn leven. Op een dag ziet hij een beeldschone danslerares door het raam en besluit lessen bij haar te gaan nemen. Hij raakt steeds meer betrokken bij het dansen, wordt steeds beter en besluit zich in te schrijven voor de Chicago Crystal Ball Dance Competition.
    De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling.


    De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

    Ivaldo Bertazzo over dansen met jongeren

    De Braziliaanse choreograaf Ivaldo Bertazzo selecteert jonge mensen voor dansprojecten. Enkele jaren geleden richtte hij in São Paulo een eigen opleidingscentrum op, dat door lokale overheden en sponsors wordt gefinancierd. “Mijn doelen gaan verder dan puur artistieke,” zegt de gerenommeerde choreograaf, die in 2004 de Prins Claus Prijs ontving.


    Massascène uit ‘Samwaad - Street of Encounters’

    “Waar ik bij het kiezen van de deelnemers op let, is motivatie – de motivatie om te dansen, maar vooral om te leren. Ook de bereidheid zich compleet over te geven aan een artistiek proces, is van groot belang. We kijken naar de motorische eigenschappen en de intellectuele en emotionele ontwikkelingsmogelijkheden, met name hoe beweging helpt om identiteit uit te drukken. Daarbij spelen gebaren een grote rol.”

    “We vragen zes uur per dag toegewijde training en de bereidheid tot, wat ik noem, een heropvoeding van lichaamsbeweging en motoriek. Die trainingen wordt aangevuld met lessen in taal, zang, percussie, fysiotherapie, dansgeschiedenis en origami, dit laatste om het ruimtelijk inzicht te stimuleren. Door die trainingen en lessen krijgen de jongeren zelfrespect en kunnen ze in korte tijd leren zich heel zelfbewust uit te drukken. Ze vinden de juiste emotionele balans om een boodschap aan een publiek over te brengen.”

    “Het keihard werken aan motorische eigenschappen resulteert in een grotere mentale controle. Daardoor komen de verschillende kwaliteiten, die nodig zijn een artistieke inspanning, binnen handbereik. Je ziet ook bij veel deelnemers een ongelooflijke zelfverzekerdheid, die hen tot veel in staat stelt. Voor heel wat mensen met wie ik heb gewerkt, betekende het dansen een keerpunt in hun leven.” 

    DE FIJI EILANDEN

    ________________________________________________________________________________

    Ongeveer 320 eilanden, behorend tot Melanesie, onafhankelijk sinds 1970. Smeltkroes van verschillende kulturele invloeden. Muzikaal gezien vnl. kombinatie van Polynesische en Melanesische elementen, met zeer grote varianten van streek tot streek.

    (didakt. mat.: LP Hibiscus HLS42 of CS 788-a)

    1. MEKE WESI: een speerdans (mannen van Koro)

    2. MEKE I WAU: een knotsdans (mannen van Waya)

    3. MOMOTILAU: een stokkendans (mannen van Ono)

    4. SEASEA: een waaierdans (vrouwen van Mataso)

    Al deze dansen zijn groepsdansen. De Meke Wesi en de Meke I Wau behoren tot de oorlogsdansen. De mannendansen zijn stoer, terwijl de vrouwendansen eerder elegant, doch strikt zijn. Het muzikaal rollenpatroon is enigszins te vergelijken met dat bij de Maori's (Nieuw-Zeeland, Polynesie). De muziek en de dansen zelf zijn evenwel zeer streng gestruktureerd en moeten ook strikt worden uitgevoerd.

    De oudste Meke's waren (voor 1920) gebaseerd op 5 toonhoogten binnen het bereik van een kwint. De laagste en middelste toonhoogte hadden het grootste belang. De inspiratie voor speerdansen komt van een soort elfachtige wezens, de veli, die de komponist aan het werk hebben gezet. De dansen worden gekenmerkt door plotse abrupte bewegingen, zoals deze van de veli.

    De seasea is ingegeven door de geest van doodgeboren kinderen, die nooit de kans hebben gehad om zelfs maar een kreet te slaken. Inspiratie vindt men bijgevolg bij hun graven. Meestal kan een volwassene zich deze muzikale strukturen, gedikteerd door dode kinderen, niet volledig herinneren. Daarom zitten er ook "gaten" in de struktuur, evenals in de tekst. Deze mogen niet door levenden ingevuld worden.

    Gebruikte instrumenten bij deze dansen:
    -------------------------------------------------------------

    1. LALI of spleettrommels van verschillende grootte: Kleine lali of lali ni meke worden gebruikt bij begeleiding van diverse liederen en dansen. Deze instrumenten zijn gehouwen uit een relatief smal uitgehold stuk hout van ca.75 cm tot 1 m lengte, aan de twee uiteinden verjongend. ( Oorspronkelijk werden de grootste lali's gebruikt als kommunikatiemiddel, zoals bij de Papoea's van Nieuw Guinea, doch slechts hoorbaar over een afstand van 8 km.)

    2. DERUA of bamboe stampbuizen van verschillende lengtes Deze instrumenten worden minder frekwent gebruikt

    3. COBO: klappen met gebogen handen

    Let's dance
    opdracht T.O. Joke Brynckman en Laura Van Becelaere klas 2e1
    Er zijn geen (recente) berichten meer...

    Klik op de pijl naar links voor het archief...


    Archief per week
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 26/09-02/10 2005

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Dansschool El Sanscha
    Kleine dijk 51a
    8600 Diksmuide
    051.511190--0496282794



    naam animatiestop voor dat je verder gaat bekijk hier nog even de volledige site van de dansschool El sanscha
    www.elsanscha.be











         


    Inhoud blog
  • Dansen in het oude Egypte
  • Verschillende soorten dans in dansschool el sanscha...
  • Fitness groeplessen

    Rondvraag / Poll
    Welke dans interesseert jullie het meest?
    Street dance
    Hip hop
    Jazz Dance
    Break dance
    Clip dance
    Actuele dans
    Andere
    Bekijk resultaat




    Gastenboek
  • HEY
  • HEY
  • hallo
  • hallo
  • leuke site & check out www.dursin.be

    Heyla, als je je mening kwijtwil over onze blog kan je dat altijd in het gastenboek!! Zet er wat leuke dingen in!! XxX Lauwrah en Jowkeuh


    Dansen

     

    De huayno
    Dit is de populairste dans in de Peruaanse Andes en ontstond in de tijd voor de Spanjaarden. Hij wordt paarsgewijs gedanst.

    De huaylash
    Dit is de vrolijkste dan van Peru en wordt vooral in de periode van de aardappeloogst gedanst. De bewegingen zijn energiek en er is veel voetengetrappel of "zapateo". Men danst in groepen van paren die telkens verwisselen om verschillende passen te kunnen uitvoeren. De danspassen zijn verschillend voor man en vrouw (of jongen en meisje). De teksten zijn zeer ondeugend en er wordt harp, viool, saxofoon en klarinet toegevoegd.

    De Afro-Peruaanse dansen
    Dit zijn feest-dansen van Afrikaanse oorsprong van het begin van de 20ste eeuw. Deze worden ook per paar gedanst. Ze zijn zeer vrolijk, met ondeugende bewegingen. De choreografie verwijst naar ontmoetingen tussen verliefde jongeren en sexueel gedrag. De basisinstrumenten zijn de gitaar en voor de percussie de "cajóu" en kaaksbeenderen van ezels. Deze dans wordt overal gedanst, zowel in de vlakte als op de "altiplano" en door alle rassen.

    De "matrozendans" - "La marinera"
    Deze wordt ook in alle streken van Peru gedanst, maar die van Lima is het meest gekend en wordt gekenmerkt door zijn elegante kleding. Elke danser heeft een zakdoek in zijn hand. De choreografie is vrij complex.

    Tecnocumbia
    Dit is de laatste nieuwe dans in Peru en wordt vooral gedanst in de steden. De tecnocumbia ontstond in de jaren '60 en is een mengeling van de cumbia van het Amazone-gebied en de huayno van de Andes. Deze wordt ook paarsgewijs gedanst. De muziek heeft een tropisch ritme en is zeer levendig. Als instrumenten zijn er percussie, elektrische gitaar, ...

    Dansen van het platteland en oogstdansen (De streek van de dansen in Peru)
    Hier wordt gedanst zoals de vogels, duivels en engelen op het platteland en bij zonsondergang. De variëteit in deze dansen is indrukwekkend. Bijvoorbeeld de duivelsdans van de mijnwerkers: De duivels begeleiden de mijnwerkers naar de hel en wanhopig en hulpeloos dragen ze hun ziel op aan de H. Maagd. Zij heeft hen in leven gehouden en gered en wordt daarom hun patroonheilige.


        uikdans is een van de oudste dansen die er op de wereld bestaan. Hoewel deze manier van dansen ook wel 'oosterse dans' genoemd wordt, bestonden er in verschillende delen van de wereld daarop lijkende dansvormen.

        Voordat het christendom zich begon uit te bereiden, geloofden de mensen aan een hoop godinnen en niet aan één mannelijke god. Eén van de belangrijkste godinnen was 'Ma', waarvan de culturen die in haar geloofden, het woordje 'Mamma' afgeleid hebben.
        De vruchtbaarheid van de vrouw werd religieus geëerd; toen was de rol van de man bij de verwekking nog niet bekend. De Indianen bijvoorbeeld dachten dat de ziel van het kind vanuit de 'moeder' aarde in de vrouw glipte.
        De mensen verzonnen een soort vruchtbaarheidsdans, die hoofdzakelijk door vrouwen werd gedanst, om de godinnen te aanbidden. Deze dans bestond uit de symbolisering van de heilige geslachtsdaad, door rotatie van de heupen en andere erotische bewegingen. Ook culturen in Europa, zoals bijvoorbeeld de oude Grieken, hadden een dans, die uit het draaien van de heupen en het 'heuptrillen' bestond.
        Zodra de mensen de rol van de man bij de verwekking ontdekten, veranderde ook het geloof. Nieuwe religies ontstonden, zoals het christendom en de islam. Langzamerhand probeerden de nieuwe 'mannelijke' religies het geloof aan de godinnen en de daaraan gekoppelde eer van het Vrouwelijke uit te roeien. Dansen als de oude vruchtbaarheidsdans werden verboden en de vrouw werd alleen nog maar als de voedingsbodem voor het mannelijke zaad gezien. De man gaf zich daardoor een sleutelpositie in de schepping.


        aar sommige culturen lieten zich hun religie niet zo makkelijk afnemen. Zo kwam het, dat de christenen bepaalde tradities gewoon overnamen, om hun eigen geloof voor de 'heidenen' attractiever te maken. Daarmee pasten ze hun eigen rituelen aan. De godin Ma werd de heilige maagd Maria, de moeder van god, die door de mensen mocht worden vereerd. Maria, als 'heilige moeder' werd het symbool van de vrouwelijkheid.
        De vrouwen mochten hun seksualiteit alleen nog in het huwelijk uitleven, om zoveel kinderen als mogelijk te krijgen en zo de stamboom van de man te dienen. Zo wordt de vrouw tot bezit van de man. De vrouwelijke seksualiteit wordt onderdrukt, en als vies afgekeurd, waardoor de vrouw uiteindelijk aan de rand van de maatschappij kwam te staan.
        De mannen waren bang voor de vrouwelijke macht, en keken heel wantrouwend naar de vrouwen. Er werd zelfs gezegd, dat een man alleen door de gewone aanraking van een vrouw onrein zou worden en haar kwade karaktereigenschappen over zou nemen.
        De vruchtbaarheidsdans werd zo overbodig. Hij verloor zijn religieuze betekenis en werd een normale dans. Later maakten de mensen daaruit een kunstvorm. Er ontstonden variaties zoals het dansen met een stok, zwaard of cymbal.
        De dansvorm ontwikkelde zich in verschillenden delen van de aarde. In Hawaï werd hij de 'Hula', die met korte rokjes gedanst wordt op vrolijke muziek; in Afrika wordt het de 'Afro' en in het middenoosten de buikdans.
        Maar zelfs Hula, Afro en buikdans worden in de verschillende landen en provincies anders gedanst. Een heel groot verschil bestaat er tussen de Turkse en Egyptische buikdans. In Turkije heeft zelfs bijna ieder dorp een andere stijl. Maar toch: buikdans is en blijft de dans van de vrouwen, ook zijn er inmiddels een hoop beroemde mannelijke dansers.
        oewel dansen in de westerse wereld niet zo in het normale leven geïntegreerd is als bij andere culturen, zijn de westerse mensen met dansen nooit echt gestopt. Stijldansen en nu ook discodansen waren altijd al populair. Dansen is dus ook waarschijnlijk een menselijke behoefte. Door dans wordt niet alleen de behoefte aan feesten bevredigd, maar ook opgekropte energie ontladen.
        Vooral buikdans wordt de laatste jaren steeds populairder in Europa. Waarschijnlijk omdat hier steeds meer vrouwen op zoek zijn naar hun identiteit als vrouw, en daarmee meer zelfvertrouwen krijgen. Buikdans is daarom niet alleen geestlijk gezond, maar helpt ook het eigen lichaam in zijn natuurlijke vorm te leren kennen en te gebruiken

    Over dansen en rolstoeldansen


    Dansen, iedereen kent het ...

    Heb je wel eens zin om het gevoel, dat een bepaald stukje muziek in je oproept, te uiten in beweging en in dans? Je kan een klassiek patroon volgen in een Wals of een Cha-cha-cha, maar je kan je ook zomaar laten gaan op het ritme van een Disco. Je voelt je dan extragoed, je leeft, het is een stukje feest, samen met anderen.

    Dansen, iedereen kent het, iedereen kan het ...

    Muziek, gevoel, beweging is er voor iedereen. Of je daarbij met twee voeten of met vier wielen op de grond staat ... het maakt geen verschil uit. Dansen is er dus voor iedereen.

    Rolstoeldansen, niet iedereen kent het, maar iedereen kan het ...

    Rolstoeldansen is dus gewoon dansen, waarbij je zelf en/of je danspartner in een rolstoel zit. Wals, Cha-cha-cha, Disco, Tango, ... het kan allemaal.
    Toch is rolstoeldansen en rolstoeldansen twee:
    . ofwel dansen beide danspartners in rolstoel: duo-stijl (en één van die danspartners kan gerust een valide zijn!)
    . ofwel bestaat het paar uit één gehandicapte in rolstoel samen met een danspartner die 'op de voeten' danst: de combistijl.

    Door dit alles draagt rolstoeldansen zijn integratief steentje bij. Zowel validen als gehandicapten (her)beleven de vreugde en ontspanning van een 'toegankelijke' dansvloer op een feestje of tijdens een avondje-uit. Die grotere bewegingsvrijheid is niet alleen fysiek, ze is ook sociaal. Heel spontaan 'dansen' validen en gehandicapten elkaars wereld in.




    Je danst,
    je leeft:
    samen met anderen

    Rolstoeldansen, niet iedereen kent het, maar iedereen kan het ...



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs