Inhoud blog
  • Frisse citroentaart
  • Paaskoekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoetigheden bereiden met Dana
    Lekker snoepen!
    05-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse citroentaart
    Na een hoofdgerecht heeft niet altijd iedereen nog trek in een nagerecht. Met deze frisse citroentaart zal hier verandering in komen! Voor zes personen heb je de volgende ingredienten nodig:

    Voor het deeg
    • 100 gram boter (en een beetje extra om de bakvorm in te vetten)
    • 200 gram bloem 
    • 2 el kristalsuiker
    • 1 eidooier
    • Snufje zout
    • Koud water

    Voor de vulling

    • 5 citroenen 
    • 2 eieren
    • 275 gram kristalsuiker
    • 175 gram gemalen amandelen
    • 125 ml slagroom
    • 100 ml water

    De bereiding

    Als eerst maak je de bakvorm (22 cm doorsnee) klaar voor gebruik. Vet hem in met de extra boter. Pak de bloem en zout en zeef dit boven een kom van een keukenmachine. Voeg de boter toe en meng het totdat het een kruimelig mengsel wordt. Doe het geheel in een grote kom en voeg de suiker, eidooier en koud water toe om er een samenhangend deeg van te maken. Maak een oppervlakte in de keuken gereed om bloem op te leggen. Pak het deeg en rol het uit tot een cirkel van 8 centimeter groter dan de bakvorm. Leeg het deeg voorzichtig in de vorm en duw het aan. Als je overtollig deeg hebt op de rand, verwijder dit. Bekleed de taartbodem met bakpapier en leg er bakbonen in. Zet het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de bodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bonen en papier en bak nog 5 minuten.

    Rasp de citroenen en de schil van de 3 citroenen in een kom. Voeg de eieren, 85 gram van de suiker, de gemalen amandelen en de slagroom toe en klop alles door elkaar. Schenk het mengsel op de taartbodem en bak het 25 minuten.

    Snijd de andere 2 citroenen in schijfjes en verwijder de pitten. Los in een steelpan de rest van de suiker op in heet water en laat het nog 5 minuten sudderen. Leg de schijfjes citroen erop. Besprenkel met de siroop en serveer de taart warm of koud

    Geniet van deze heerlijk frisse citroentaart na een lekker diner met vrienden en familie.

     

     


     


     


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     



    05-04-2012 om 10:20 geschreven door DanaLangebroek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:taart, citroen, bakken
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaskoekjes

    04-04-2012 om 09:13 geschreven door DanaLangebroek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Bakken, Pasen, koekjes, kinderen, activiteit

    Archief per week
  • 02/04-08/04 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs