Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
20-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er gevaar?

Alle aandacht gaat naar het nieuwe vaccin dat voor de enen in maart en voor de anderen in januari de mensheid zal redden van covid-19.

Het vaccin zal het zonder het jaarlijkse vuurwerk moeten doen want vuurwerk is verboden.

Iedereen is vrij om te beslissen of hij /zij de inspuiting laat zetten.

In ons land is er alvast één partij die zijn aanhangers de raad geeft om het vaccin niet te laten zitten.

Een echte reden waarom ze tegen het vaccin zijn hebben ze nog niet geuit.

Komt het verzet omdat de pillendraaiers maar een 95% garantie geven dat het vaccin effectief corona de nek omwringt?

Schuilt er een gevaar in het vaccin dat enkel die partij weet?

Duidelijkheid is er niet en dus pijnig ik mijn weinige hondenhersenen vanwaar het verzet kan komen en lang zoeken wat de mogelijke reden tot verzet is, moest ik niet.

Er is wel duidelijk een groot, heel groot gevaar met het vaccin in je lichaam…

We moeten niet ver in de tijd teruggaan.

Iedereen herinnert zich de opname van Trump in het militaire ziekenhuis. Een bijna verslagen man door de onzichtbare vijand. De grote wereldleider had wellicht een afspraak met de dood maar de Amerikaanse medische wereld gebruikte de grote leider als de proefpersoon bij uitstek.

Trump amper opgenomen, zijn broek omlaag, pikkuur in zijn bil en het wonder gebeurde!

Het vaccin sloeg aan en amper enkele dagen later toerde Trump op de achterbank van de limousine rond en begroette zijn aanhangers zoals alleen een Paus dit kan.

Trump die reeds voor zijn corona infectie blijk gaf van rare kronkels te hebben was wel van het virus vanaf maar het blijkt nu ook dat men geen rekening heeft gehouden met die kleine lettertjes over de bijwerkingen…

Trump is nog zotter dan voor zijn infectie. Hij heeft waanbeelden, is nog onberekenbaarder dan voor zijn corona. Zijn verzet tegen het aanvaarden van zijn verkiezingsnederlaag dringt niet meer door. Met man en macht hebben zijn medewerkers hem moeten overtuigen om zijn aartsvijand met een welgerichtte aanval op een kerncentrale niet te laten doorgaan.

Trump zou opnieuw moeten opgenomen worden maar deze keer niet in het militaire ziekenhuis maar in een instelling van de Broeders van Liefde.

Is die enige partij die zich verzet tegen het vaccin de enige die de bijsluiter las en vreest dat al wie is ingespoten de Trumptoer zal opgaan?

De regering gaat ervan uit dat 70% van ons land zich zal laten inspuiten op vrijwillige basis en stel je voor dat dat aantal ingespoten landgenoten kleine Trumpjes worden!

We kunnen dan zeker spreken van een heel groot gevaar!

20-11-2020 om 12:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende papegaaien…

Papegaaien hebben de gewoonte een ganse dag hetzelfde geluid te maken…

Wie villa Politica volgt maakt wellicht dezelfde bemerking. Dat er meer geleuter is over corona dan dat er degelijke doorzichtige maatregelen worden getroffen weten we reeds sedert half maart.

We mochten mee ‘genieten’ van de kluif over de kemels van de mondmaskers. Er vielen nog meerdere kluiven en na de volmacht regering zorgde de Vivaldi regering ook voor de aanvoer van kluiven.

Verkeerde en te laat genomen beslissingen zijn al maanden vaste ingrediënten.

Wie de debatten van de parlementairen een beetje volgt merkt dat we net in een kooi terechtkomen van fel gekleurde papegaaien. Beke is met corona vaak de kop van jut en moet de reeds vooraf ingediende vragen aan zijn persoontje meerdere keren aanhoren. Elke parlementair hoort duidelijk graag zijn eigen stem. Iedere vraag is een herhaling met enkel een nuance in de vraagstelling.

Het vaccin komt eraan, vermoedelijk rond de maand maart maar optimistische papegaaien suggereren dat het al in januari zou kunnen…

Alle partijen drukken Beke op zijn hart dat hij deze keer ervoor moet zorgen dat hij ervoor moet zorgen dat alles in voorraad is om de bevolking één of twee spuiten te geven. Enkel wie wil kan een spuitje krijgen en geen verplichting. Enkel Vlaams Belang is de dwarsligger om mensen te demotiveren om zijn broek voor de spuit te laten zakken.

Elke papegaai in de kooi kwettert om Beke op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en geen enkele papegaai heeft door dat Beke een man met olifantenvel is.

Alle geschoten bokken ten spijt kan of wil Beke geen schuld bekennen dat zijn diensten in de fout gingen.

Naast het vragen staat vrij kreeg hij nog een resem verwijten dat er rapporten op tafel liggen over de schending van mensenrechten en wanbeheer in de woonzorgcentra. Mensen die men bij gebrek aan personeel liet uitdrogen en door die marteling stierven.

Beke liep niet weg van schaamte en toonde geen berouw en hij draagt geen schuld want er werden budgetten uitgetrokken om meer personeel aan te werven om de woonzorgcentra te ondersteunen.

Cijfers over hoeveel mensen in dienst kwamen in de centra, in de ziekenhuizen zijn er duidelijk niet. De kans is groot dat er sedert de pantomime uitbrak er nog geen kat werd aangeworven.

De hulp moet komen van ons leger. Militairen, gelukkig niet in uniform, zorgen nu voor dat broodnodige glaasje water zodat mensen niet uitdrogen.

Beke moet stilaan een echte crack zijn in het ontwerpen van websites. Nu komt er nog een nieuw websitetje bij. Vele duizenden vrijwilligers optrommelen om mensen uit de eenzaamheid te halen. Beke is naast een specialist websites maken ook een moderne pastoor die nog denkt zoals de pastoors werkten in de vorige eeuwen. De rijke moet de behoeftigen niet helpen en steunen maar de gewone man uit de straat moet zoals de bijbel het voorschrijft zijn evennaaste helpen. Mooie katholieke gedachte maar Beke kijkt de zondag in de kerk niet rond zich heen. Hij zit nagenoeg moederziel alleen bij de herder van God. Geen jongeren (buiten enkele uitzonderingen) luisteren nog naar het woord van God. Beke weet duidelijk nog niet dat het enkel ouderen zijn die de oeverloze herhalingen van mijnheer pastoor aanhoorden. Maar beste Beke het zijn nu toevallig diezelfde ouderen die nood hebben aan de hulp van vrijwilligers.

Zorg er eindelijk eens voor dat je extra budgetten niet naar het vergroten van de onroerende goederen van instellingen gaat maar naar helpende handen. Bewijs eens dat mensen aangeworven worden… God zal naar je kijken en zeggen vanuit de hemel dat je het goed doet!

 

20-11-2020 om 12:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Duivels!

De Rode Duivels deden wat van hen werd verwacht, namelijk winnen tegen de Engelsen. Was de overwinning wel zo vlot als die 2 – 0 laat vermoeden?

De wedstrijd ging voor de Duivels vlot van start en de eerste goal viel vlug. Na de verdubbeling van de voorsprong werd het rustig opvangen van de Engelsen tot de rust.

De koffie smaakte de spelers wellicht niet want na de pauze zagen de supporters van de Duivels een gans ander team. Ze kwamen onder druk en geraakten nog amper voorbij de middellijn. Drie kwart uur om amper één nog degelijke aanval te zien door onze vedetten. De overwinning was binnen en het leek nog enkel de bedoeling om de resterende tijd te doden. De Duivels dreven op ervaring en het stak niet meer nauw of de pas naar de medemaat al dan niet aankwam. Aanvallers stonden meer te verdedigen (uit noodzaak) dan dat er nog een poging werd gedaan om er nog en goaltje bij te doen.

De druk was van de ketel en de gelijke stand tussen Denemarken en IJsland zal daar ook niet vreemd aan zijn geweest. De laatste wedstrijd om groepswinnaar te worden was een feit. Behalve dat ze geen rekening hielden dat de Denen nog een goaltje konden maken, wat gebeurde

Spijts al die uitleg van de analysten valt het op hoe spelers met of zonder motivatie spelen. De echte voetballist wil altijd winnen, zelfs als het niet meer nodig is. De voetballist in hart en nieren gaat altijd tot het uiterste. Anderen en we gaan geen namen noemen spelen omdat het hun beroep is. Het zijn zoals gewone mensen spelers die hun job doen om geld in het bakske te krijgen maar ze hebben minder beroepsfierheid.

De laatste wedstrijd tegen Denemarken begon zoals de voorlaatste wedstrijd. Opnieuw een vlugge goal van de Belgen en de weg naar de Final four lag open.

Supporters hoopten op een tweede goal voor meer zekerheid. Het werd echter een tegengoal en we gingen rusten met een gelijke stand. De final Four was nog steeds het geval maar er mocht zeker geen tegendoelpunt vallen. Wellicht een ander merk van koffie want de Rode Duivels begrepen dat het een risico was met die gelijke stand. De Duivels kegelden er nog eentje binnen en de ademruimte werd groter. De Denen moesten winnen en hadden twee goals nodig. Ze waren verplicht om aan te vallen en dan viel de derde treffer voor de Duivels. Voor de Denen was dan het vet van de soep en met nog iets minder dan 15min op de klok werd elke Belgische supporter rustig, liep naar zijn frigo voor een frisse pint uit het biervak te vissen. Met een fris pintje en een zakje chips nestelde de supporter zich in zijn luie zetel, waarop moeder de vrouw vroeg of het nog lang ging duren want dat de slimste reeds aan de reclameblok na ronde 1 zat!

Nog eventjes schat zei de man en lief als hij altijd is liet hij de analyse van Jan en Marc vallen en kon zijn vrouw ronde twee volgen vanaf de puzzel. Nu vrouwlief vol concentratie de antwoorden van Connor volgde liep de man in alle stilte opnieuw naar de frigo want met het voldongen feit dat de National Four in kannen en kruiken was, gleed Jupiler in één slok van keel tot in de maag…

Naast al enkele corona kilo’s nu ook wat extra gewicht door het voetbal. Supporteren kan zwaar zijn…

20-11-2020 om 12:03 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrader!
Nu corona alles overheerst kan men op zaterdag na het nieuws van 10u op radio twee genieten van het programma ‘het ministerie van lachende zaken’. Een aanrader want er is nood aan humor.

Elke week komt een genodigde gast met fragmenten die hij of zij grappig vinden.

Vaak zijn het fragmenten van gevestigde waarden als het om humor gaat. Gaston & Leo,Urbanus en de Nederlander Toon Hermans komen regelmatig aan bod.

Uiterst zelden is er een fragmentje dat we nog nooit hoorden. Spijts we in ons verleden de grap al eens hoorden stoort het in tegenstelling tot de herhalingen van FC De Kampioenen niet.

We missen de jaarlijkse conferences van Geert Hoste. We missen de grappen die hij zou maken over Albert II, de oeverloze onderhandelingen voor een regering en het politiek geklungel om covit-19 te bestrijden…

Wie stilaan als gepensioneerde politieker aan stand-in-up zou moeten beginnen is Jan Peumans. Hij is zeker niet de enige politieker met humor maar zijn ex-collega’s vertellen enkel hun grappen in interne kring. Ook Di Rupo heeft humor maar moet het hebben van visuele humor. Meer het type van Mister Bean. Denken we maar aan zijn optreden in zijn Speedy!

Het programma duurt amper een goede 50min en na het nieuws van 11u zitten we onmiddellijk weer in zak en as.

Oma zaliger zei altijd dat mooie liedjes niet lang duren en dit is een waarheid als een koe!

 


15-11-2020 om 15:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitlokking…
Met de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk wil ons land onze Staatsveiligheid meer armslag geven. De Minister van Justitie Van Quickenborne zoog eens aan zijn jointje en komt met een voorstel waar het toch even van schrikken is.

De infiltratie van leden van de Staatsveiligheid moet beter. Het voorstel zal wel niet uit Van Quickenborne zijn maar van een universitaire ambtenaar bij Staatsveiligheid. Geen mens die eraan zal twijfelen dat het met de beste bedoeling is om op een doeltreffende wijze aan meer en betere inlichtingen te geraken via internet. Wat programma’s zoals undercover al niet aan ideetjes met zich meebrengt.

Er staat echter in onze wet ook een artikel dat bewijzen verkregen door uitlokking in de prullenmand vliegen.

Uitlokking is uiteraard een zeer goede en doeltreffende manier om misdaden te voorkomen. Informatie vanuit de misdaadorganisatie voorkomt de mogelijke uitvoering van het criminele feit.

Het is echter zo dat de praktijk ons al leerde dat die infiltraties een mes is met twee snijdende kanten. Recent hadden we nog de grootste drugvangst in de haven van Antwerpen. Met dit grote succes mag men toch niet eenzijdig over de manier van infiltratie gaan. Het is niet de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn dat infiltranten de uitdrukking dat de beste boswachters ook de beste struikrover zijn, toepassen. Bij de drugvangst blijkt zoals heel vaak dat van de kleine wijkagent tot de topflik er betrokkenheid in de misdaad was. De enorme geldelijke en luxevoordelen zijn vaak de reden dat de boswachter overloopt naar de struikrover. Wanneer men in één klap zoveel kan verdienen met één levering als met een ganse carrière dan is de verleiding zeer groot om het pad van de misdaad te bewandelen.

Het aantal agenten, vroegere Rijkswachters of inspecteurs van de gerechtelijke politie die niet aan de verleiding konden weerstaan en misdadigers een handje hielpen zijn niet te tellen.

Het uitlokken onder het mom van infiltreren zet een deur niet op een kier maar half open. Er bestaan zeer goede infiltranten maar ze groeien zeker niet in bosjes. Het zijn idealisten die leven voor hun job, allemaal een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben maar die vaak na enkele succesoperaties ‘geflikt’ worden door hun oversten. Van Quickenborne moet zeker eens in de eigen politieke rangen kijken en zich bezinnen over zowel zijn eigen loopbaan of naar de loopbaan van collega’s.

Ik wil mijn hondenbrokjes ook zeker niet delen met glansrijke politiekers want velen passen de techniek toe om te laten infiltreren bij collega’s om dan op het gepaste moment toe te slaan en de concurrent van zijn voetstuk te duwen. Het gevaar van infiltratie in het extremistische milieu is kleiner dan de infiltratie in drug- en wapenmilieu. De contacten gebeuren meer via de computer en de sociale controle door collega’s is groter.

Maar zal Van Quickenborne aan de verleiding kunnen weerstaan om ook eens niet te gaan loeren naar kopstukken van sommige extremistische partijen? De kans is groot dat we dan naast de war on drugs ook nog een gevecht puur sang krijgen tussen politiekers…

Het gevaar voor misbruiken door een filter is kleiner dan bijvoorbeeld in het drug en wapenmilieu omdat het meer over actie in extremistische groeperingen

12-11-2020 om 13:24 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellende alom!
Elke dag neemt het aantal mensen toe die met moeite nog de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Zelfstandigen zien hun spaarcenten met de dag verminderen en hun dromen smelten met de hoge uitzonderlijke temperaturen die we thans meemaken. Voor velen staat de wereld op zijn kop. We halen het ene record na het andere in Ukkel wat betreft de temperaturen. Voor wie het al moeilijk heeft is die warmte een meevaller want dan moet de verwarming niet aangezet worden.

Mensen uit de cultuur en evenementen slaan de hand aan zichzelf en ook daar hebben we reeds een record van 30 zelfmoorden. De horeca komt stilaan in hetzelfde schuitje terecht dan de cultuur.

Huisartsen voelen de stijging van het aantal depressies in alle lagen van de bevolking.

De regering strooit zand in de ogen van de bevolking. Minder besmettingen maar er gebeuren bij gebrek aan tests ook minder preventieve tests. Er zal wel een vermindering zijn van het aantal besmettingen maar spectaculair zullen die niet worden. Indien de scholen terug open gaan zal de tijdelijke vermindering vlug verdwijnen. Dan was die tweede gedeeltelijke lockdown nutteloos. Ofwel blijft men die tweede halve lockdown volhouden tot het jaareinde ofwel heeft men vanaf halverwege december een derde lockdown met nog zwaardere maatregelen aan zijn been.

Wie braaf alle regels volgt moet razend zijn als die hoort dat mensen in Luxemburg (waar corona even zwaar als in eigen land tiert) gaan eten en drinken. Er is reden om kwaad te worden op al wie net over de grens in Nederland wat gaat shoppen in het weekend. Europese solidariteit is onbestaande.

Eveneens wraakroepend is de mentaliteit van sommige burgervaders. Schandalig wat de Oostendse burgemeester deed. Er is een verbod om als supporter naar het voetbal te gaan maar Tommelein zat fier met mondmasker in de Tribune tijdens de afgelopen wedstrijd van Oostende tegen Club Brugge. Hij is niet de enige die zijn voeten veegt aan de maatregelen. Sla de kranten open en men merkt dagelijks foto’s van burgemeesters en Schepenen die aanwezig zijn op sportmanifestaties. Gelden de maatregelen dan niet voor hen? Het staat op facebook vol van gemeenteverantwoordelijken die aanwezig zijn op plaatsen waar ze niet moeten zijn.

Moeten we dan medelijden hebben met mensen die op die manier corona oplopen? Neen, we moeten hopen dat ze ziek worden, niet sterven want dan beseffen ze niet dat ze onverantwoordelijk waren.

In de U.K. was er eens een zekere Boris die ook het virus negeerde maar nadat hij de ziekte aan ‘den lijve’ had ondervonden is hij nu de eerste om maatregelen te nemen.

Met de mediaberichtgeving krijgen we plots de indruk dat de ellende nagenoeg voorbij is. De donkere wolken verdwenen als sneeuw voor de zon op de beurzen. Aandelen schoten de hoogte in want er is een antivirus in productie die voor 90% betrouwbaar is. Het lijkt op een voorspelling van madame Blanche. Hopelijk is het een goede medicatie maar de ellende is zeker nog niet voorbij. De ellende zal pas over enkele jaren voorbij zijn.

Intussen zullen we moeten hopen dat iedereen niet in euforie denkt dat we ons oude leventje kunnen heropstarten.

We mogen hopen dat wetenschappers goede medicatie op het spoor zijn maar we moeten realistisch blijven dat de ellende nog altijd alom tegenwoordig is…

 

12-11-2020 om 10:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo goed als zeker!
Heel voorzichtig begint men de bevolking duidelijk te maken dat we Kerst- en Nieuwjaar heel intiem en met heel weinig in beperkte kring zullen mogen vieren. Dit jaar zullen we de Nieuwjaarszoenen van die kleverige lippen van tante Germaine niet krijgen. Om mensen de nodige moed te geven krijgen we licht positieve cijfers over een terugval van besmettingen, een minder aantal ziekenhuisopnames maar geen daling van het aantal dagelijkse overlijdens. Ook positieve berichten over een medicatie maar zeker niet voor maart/april. Wellicht opgelegde berichten vanuit de politieke wereld om mensen wat moed in te pompen. Er is niks mis met mensen te motiveren want mijn eksteroog vertelt me nu reeds dat de maatregelen die we nu kennen zullen volgehouden moeten worden tot zeker begin januari.

In de kranten leest men verhalen van mensen die hopen dat men de huidige maatregelen zou laten doorlopen zodat een derde lockdown kan worden vermeden.

De kans is echter groot dat met de heropening volgende week met de scholen de cijfers weer de hoogte in zullen schieten. Het is geen oplossing om de ene of andere groep de schuld te geven wanneer de cijfers stijgen omdat het verbod tot contact iedereen treft. Van jong tot oud. Jongeren begrijpen ook niet hoe gevaarlijk het virus is. Naoorlogse ouderen werden alsmaar toleranter in het opvoeden van hun kinderen. De strenge vooroorlogse opvoeding verdween en het gros van de Europeanen had het goed. Door covit-19 kwam er plots en onvoorzien een ongekende beperking in onze vrijheden. Regeringsleiders missen het lef en de moed om de ernst van het virus aan te pakken. Ze moeten zowel levens redden maar er ook voor zorgen dat de economie geen totale catastrofe wordt.

Bedrijven gaan op de fles. Investeringen zien jonge zelfstandigen verloren gaan. De inspanningen die gedaan werden tijdens de eerste lockdown blijken verloren inspanningen te zijn geweest.

Toch moeten we moed putten met wat er thans gaande is in Amerika. Naast het corona zit die bevolking in een strijd over de believers en non-believers of Trump al dan niet bij het vijfendertigste werd gezet. Trump die zijn nederlaag niet wil toegeven en blijkbaar geen bewijzen heeft dat er fraude gebeurde met de stemmen van de kiezers. In tegenstelling tot de volgzame Belgen zien we beelden waar duizenden Amerikanen (met en zonder mondmasker) staan te roepen en te tieren voor hun gelijk zonder de anderhalve meter te respecteren. Onbegrijpelijk dat men zijn leven wil riskeren, zwaar ziek worden om eenzaam en alleen te sterven voor een leider die zijn tijd doorbrengt op de golfbaan.

We mogen nog van geluk spreken dat we na lange tijd aan een regering geraakten of we zaten ook in hetzelfde schuitje als de Amerikaan.

Zoals een bekend liedje zingen we best samen dat ‘we zullen doorgaan’. We gaan echter niet samen op straat zingen maar elk in ons eigen kot…

12-11-2020 om 10:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hole in one!
Toen het zo goed als zeker was dat Trump zijn biezen mag pakken en het Witte Huis moet verlaten ging hij een partijtje golven. Hij zal zeker geen hole in one hebben geslagen maar veel kolerieke ballen hebben gemept die out of the green in de zandbak of vijver terechtkwamen. Wie hem zover kreeg om hem de golfbaan op te sturen net voor hij de definitieve nekslag kreeg en Biden duidelijk had gewonnen,moet een medaille krijgen. Het was alvast beter om Trump zich te laten afreageren met golven dan dat hij het ene dwaze na andere Tweetje zou de wereld insturen. Het beste dat zijn entourage kon doen was na het golfpartijtje in de bar een kalmeerpilletje of twee in zijn drankje keperen zodat hij rustig een dutje kon doen. Er moet nu vermeden worden dat hij zich laat opfokken door advocaten met slechte reputatie.

Het is nu alle hens aan dek om ervoor te zorgen dat Trump op een iet of wat waardige manier als gewezen president kan vertrekken. Hoe stiller Donald vertrekt hoe veiliger voor een deel van de bevolking. Trump voelt zich zoals aangeschoten wild. Hij heeft een enorme open wonde en aangeschoten dieren zijn gevaarlijk. Ze vallen alles en iedereen aan. Trump is niet de persoon die op zoek gaat naar eigen blunders maar iemand die de schuld bij anderen legt. Niemand is nu veilig in zijn buurt. Zeker zijn vrouw niet want die zal hij de huid vol schelden dat ze hem te weinig steunde. Zelfs naar zijn kinderen zal hij niet luisteren. De wonde die hij opliep was een rechtstreeks shot in zijn ego. Zijn imago  brokkelde niet af maar vloog in miljoenen stukjes aan diggelen. Hij kende wellicht al tegenslagen in zijn zakenwereldje maar het verliezen van de verkiezingen calculeerde hij nooit in. Hij was de grootste president die Amerika ooit heeft gehad in zijn gedachten. Hij zal het voorbeeld van mislukkelingen zoals Hitler niet volgen en de hand niet aan zichzelf slaan. Mogelijks denkt hij nu reeds om tegen de volgende verkiezingen zijn zoon aan de macht te krijgen.

Het zal nog een tijdje duren vooraleer hij Biden proficiat zal wensen en zijn verlies zal toegeven. Er zullen nog enkele doosjes pillen in zijn soep moeten gedaan worden maar Amerika is het land met de allerbeste psychiaters en er zal er wel eentje in zijn entourage zijn die hem met de juiste medicatie zal kunnen overtuigen dat hij de enige echte en beste president is maar dat de ganse wereld hem niet begrijpt. Narcisten moet men gelijk geven, er niet tegenin gaan maar hun laten begaan in hun eigen bekrompen wereld.

De Amerikaan is na vier jaar verlost van een onbetrouwbare man en moet nu zoals de volledige mensheid het tweede immense probleem aanpakken. Na de 240.000 doden moet de aandacht gaan naar de onzichtbare vijand, covit-19. Een nog groter probleem dan Trump want hij was een zichtbare vijand terwijl corona onzichtbaar is…

May God help America en the hole wide world…

09-11-2020 om 09:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte terrorist!
Naast het feit dat Trump de peilers van de democratie afbreekt maakt hij zich ook schuldig aan terrorisme.

We hebben het altijd over bruine mannen  en vrouwen van islamistische staat die mensen aanzetten om terroristische daden te laten uitvoeren. Trump is een blanke terrorist die mensen aanzet om in opstand te komen. Hij is geen haar beter dan die radicale leiders van is. Buiten zijn aparte haardracht heeft Trump narcistische gedragingen en is hij niet vatbaar voor rede.

Trump beschuldigde zijn opponent reeds van fraude nog voor de telling van de stemmen was begonnen. Je moet een zware narcist zijn om speeches te houden met beschuldigingen te uiten zonder dat je daarvan bewijzen in handen hebt.

Onbegrijpelijk dat de Republikeinse partij zijn waanbeelden over fraude volgt en met affiches en mails zijn aanhangers vraagt om mogelijke bewijslast te verzamelen. Hoe ondoordacht en dwaas kan een mens zijn om naar een rechter te stappen vooraleer je concrete bewijzen hebt?

Dat hij daarenboven mensen oplicht om geld te laten storten voor de rechtszaken te betalen is puur oplichterij. Nu Biden de verkiezingen heeft gewonnen zal Trump op niet teveel sponsoring moeten rekenen. Het zijn nutteloze kosten waarvan enkel Trump zijn advocaten nog iets rijker van gaan worden. De ene bedrieger zal de andere bedrieger bedriegen…

Eens president af zou men Trump best vervolgen voor het aanzetten van rebellie en oplichterij. Wanneer hij ook maar één aanhanger zover krijgt dat die zijn pistool of zwaarder kaliber gebruikt en een aanhanger van Biden neerschiet is Trump kandidaat om voor het Tribunaal in Den Haag te verschijnen als oorlogsmisdadiger. Nu Merkel en haar voorgangers jaren moeite deden om de Duitse misdaden te doen vergeten is er opnieuw met Trump als ex-Duitser een nieuwe Hitler opgestaan. Toeval is na vier jaar ook het rijk van Trump over!

Wie de oorlog meemaakte zal de vergelijking kunnen maken en wie de oorlog niet meemaakte maar oude opnames van Dolf bekeek zal de vergelijking met de huidige Donald ook wel zien.

Amerika zal een eigenaardige jaarovergang hebben. Niet enkel het coronavirus maar ook het uitdrijven van Trump uit het Witte Huis zal veel aandacht krijgen.

Zonder slag of stoot zal hij mogelijks niet vertrekken. We zien de deurwaarder en de politie reeds aan de voordeur van het Witte Huis staan om hem uit te drijven. Vaak is het wel zo dat een narcist bij een verlies de strijd opgeeft en zich terugtrekt en contacten begint te mijden. Hopelijk is dit in het geval van Trump ook zo. Wie weet verlaat hij het land en trekt zich terug in Rusland.

Zal de Amerikaan ooit beseffen aan wie ze ooit hun stem gaven?

Indien hij nog vier jaar president had gebleven was hij zeker met Poetin een klapke gaan doen om inlichtingen in te winnen hoe hij de grondwet kon laten aanpassen om na acht jaar er nog een paar termijnen bij te doen…

Terroristen zijn dictators en vanaf nu staat ook Trump op dat lijstje van terroristenleider…


09-11-2020 om 08:59 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodbye democratie!

De Amerikaanse democratie zou op de helling komen te staan door de verkiezingen van een nieuwe president. De Amerikaan heeft de keuze tussen naar onze Westerse normen een gestoorde of een bompa van 78!

Na vier jaar Trump is er van democratie nog weinig te merken. De Amerikaan zit al een tijdje terug in de periode van zijn ontstaan. Toen hij de Indianen alles afnam was het woord democratie nog niet uitgevonden. Eens de Indiaan in zijn reservaat mocht overleven als toeristische attractie bekampten ze zichzelf en ontstonden de blauwe en de rode. Na de burgeroorlog werd Amerika een democratie. Op papier want in werkelijkheid bleef tot op heden een groot deel Amerikanen in de verdrukking. Van het imago als cowboy geraakte de Amerikaan nooit vanaf. De wapenhandel domineert zo goed als het ganse land. Wanneer het de verjaardag is van het zevenjarig kindje dan krijgen ze in het Westen een smartphone of tabletje maar in Amerika krijgen ze een pistool. De kleine snotter leert schieten op cola blikjes en lege flessen…

De huidige zittende president, zoon van een crimineel en inwijkeling is een volksmenner die de bevolking beliegt en bedriegt Van bij zijn aanstelling heeft hij het voortdurend over fake nieuws maar hij is een expert in het zelf verspreiden van fake nieuws. Internationale verdragen gooit hij overboord. Corruptie is zijn handelsmerk en nog voor de verkiezingsdag begon schreeuwde hij moord en brand dat de verkiezingen door zijn rivaal Biden werden vervalst. Hij riep zich reeds als overwinnaar uit nog voor de telling van de stemmen begon. Als menner zette hij zijn aanhangers aan om in opstand te komen. Ondoordacht want als één van die kindjes intussen 18 werd en een medeburger maar kiezer van Biden neerlegt is het hek van de dam. Dan zal er een mogelijks korte maar hevige burgeroorlog ontstaan en kunnen ze naast de 250.000 doden er nog eens zoveel begraven….

Na drie dagen tellen is er nog steeds geen zekerheid of het de gestoorde of de bompa is die in het witte huis zijn intrek mag nemen.

De enige duidelijkheid die de wereld heeft is blijkt dat het woord democratie maar lettertjes zijn waar men enkel punten mee kan scoren op een scrabblebord…

 

 

06-11-2020 om 13:13 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke tijden…

Het zijn moeilijke tijden voor de schrijvers van de wekelijkse voorspellingen van horoscopen. Er zit een enorme waas op de glazen bol van de voorspellers. Diegenen die hun horoscoop reeds een half jaar geleden doorstuurden naar de ‘boekskes’ zitten met een serieus probleem. Ze hebben duidelijk in hun bol niet gezien dat er een tweede lockdown zou aankomen en het gevolg is dat hun voorspellingen magertjes zullen uitvallen.

De weegschaal die een reisje of trip zou maken moet onvoorzien in zijn/haar kot blijven. De leeuw die op het punt stond de relatie van zijn dromen te ontmoeten mag het ook vergeten want hij zit ook zo goed als vast tussen zijn vier muren. De steenbok en schorpioen die op een financieel surplusje mocht rekenen mag het ook vergeten want hij moet zijn boetiekske minstens voor acht weken sluiten. Ook de maagd die eindelijk dat lang verwachte antwoordje van het relatiebureau zou krijgen is eraan voor de moeite. Relatiebureau is namelijk tijdelijk uit roulatie omdat de bazin van het bureau is opgenomen met corona!

06-11-2020 om 13:12 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waren we maar dieren!

Hadden we nog maar iets overgehouden van sommige dieren.

Nu de barre koude donkere winter eraan komt zijn er nogal wat diersoorten die hun jaarlijkse voorbereidingen hebben genomen om de moeilijke tijd door te geraken zonder scheuren in hun pels of vacht.

Heel wat dieren hebben hun voorraad eten voor de winter opgeslagen. Zoals mensen in corona tijd hamsteren die beestjes elk jaar. Dan zijn er die soorten die met de nodige vetlaag een hol zochten en de moeilijke periode een winterslaap doen. Buiten sommige ambtenaren en stads- of gemeentearbeiders zijn er weinig mensen die een winterslaap zich kunnen permitteren.

Dan heb je al die vogelsoorten die warme oorden gaan opzoeken maar voor de mens is dat in corona tijd geen mogelijkheid want de ganse wereld heeft de pest aan de Belgen. We zijn nergens nog welkom.

Wie zou het niet zien zitten om enkele maandjes knus tussen de plooien van een Maggie De Block een winterslaap te doen. Als mens is solitair leven geen vereiste maar nu we toch maar één knuffelpartner meer mogen hebben kunnen we toch maar best iemand kiezen waar wat pak aan is want enkele maanden liggen te bibberen is geen optie.

GAIA zal het zeker beamen dat dieren belangrijk zijn.

Zou het geen slecht idee zijn om die extremisten die onschuldigen doden minder af te schieten maar hen te veroordelen tot proefmensen. Minder proeven op dieren maar op die toch al verloren exemplaren voor de maatschappij. Sterven ze als proefmens omdat de medicatie toch nog niet volledig op punt staat dan geven we ze hun medaille van martelaar en het kan toch ook niet moeilijk zijn om Bijbels, korans aan te passen dat ze als martelaar voor de mensheid wat meer maagden krijgen wanneer ze uiteindelijk naar de andere wereld gaan. Gebrek aan maagden zullen er in de toekomst sowieso veel minder zijn want met dat geknuffel met slechts één partner is het gedaan met die one night standjes.

Nu we toch wat tips aan het uitdelen zijn zie ik als hond van de wereld nog een opportuniteit voor de makelaars die thans merg en been klagen. Na de tweede golf is het zo goed als zeker dat alle parenclubs hun boeken op de rechtbank zullen gaan afgeven. Die parenclubs zijn veelal grote villa’s en ideaal om uit te baten als B&B. Met wat kleine aanpassingen zijn die huizen geschikt om toeristen te laten overnachten. Gezien het verleden van die villa’s is de isolatie tussen de kamers reeds tiptop!

Met de komende wijzigingen van de BTW van 21 naar 6% voor alle bouwwerken is een investering in een gewezen parenclub beter dan in die huidige dure serviceflats waar men toch nog altijd 12% BTW moet betalen…

06-11-2020 om 13:11 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopjes op zondag!

Daags voor de aanvang van een deelse lockdown kregen we een zondag om iedereen nog eens uit zijn kot te krijgen.

Naast de bedoeling om winkeliers een duwtje in de rug te geven om de periode van sluiting toch te kunnen overbruggen was er de mogelijkheid voor het virus om nog eens hard toe te slaan.

In de winkelstraten kon men over de koppen lopen en geen enkele viroloog die de reden voor het massaal naar buiten sleuren van de massa zal begrepen hebben. Wie kan een uitleg geven waarom hij/zij op het laatste moment nog een kleedje, paar schoen of speelgoed moest gaan kopen.

Voor ouderen die het internet te weinig onder de knie hebben kan men het nog iets of wat begrijpen dat ze aankopen wilden doen voor de goede Sint, maar de generatie die meer via bol.com koopt kan de enige bedoeling zijn geweest om nog vlug het virus op te scharrelen.

Wie reeds sedert maart braaf de maatregelen naleefde maakt zich uiteraard druk dat groepjes mensen elke raad om het virus in bedwang te houden, aan hun laars hangen. Mensen die naast de schrik toch hun mondmaskertje dragen en daardoor huiduitslag en zelfs wondjes op de neus kregen, maken zich dan ook terecht druk over die illegale feestjes. Belgen zijn experts in het omzeilen van wetten en decreten. Wat in het zwart gaan werken of wat frauderen is een hobby. Het is begrijpelijk en buiten de belastingcontroleur ligt niemand daarvan wakker. Anders is het wanneer mensen door hun gedrag anderen in gevaar brengt. Niets is oneerlijker dan door wangedrag en onverschilligheid iemand de dood injagen. Wanneer men hoort dat een dronken vrouw alle regels weigert te volgen en dan nog agressief reageert tegen een agente die haar werk doet dan kan de boete niet hoog genoeg zijn. Het gevolg van onverantwoordelijk gedrag van die minderheid zorgt er wel voor dat de gewone operaties niet doorgaan. Onschuldigen moeten bijgevolg pijn en hinder ondergaan omdat voor sommigen feesten belangrijker is.

Naast die feestvierders moeten we ook ons ongenoegen blijven uiten aan politiekers die geen verantwoordelijkheid namen en ervoor zorgden dat we van de ene lockdown in de andere vallen.

Mogelijks na de huidige deeltijdse lockdown zullen de opnames en overlijdens terug afzwakken maar wat dan? Zal men dan opnieuw versoepelen om nadien naar een derde, vierde lockdown te moeten gaan?

Zal men één verantwoordelijke leider hebben die verantwoordelijkheid durft te nemen en op lange termijn denkt? Zeer verstandig moet men niet zijn om te beseffen zolang er geen geneesmiddel voorhanden is om wereldwijd het virus aan banden te leggen zullen we ons leven grondig moeten aanpassen. Dat we naast het inboeten aan onze vrijheid we ook onze levensstandaard zullen moeten terugschroeven is een feit.

Dat we in opstand komen tegen de onrechtvaardigheid van het virus is begrijpelijk maar om met een opstand de situatie te verbeteren kan enkel resultaat hebben wanneer er een alternatief is. Zonder een goede medicatie is er echter als enige opstand met goed gevolg, het zich verzetten tegen de onverantwoordelijken…

06-11-2020 om 13:10 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-10-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte komische serie!

Vandaag kon wie wilde opnieuw een aflevering volgen van de komische serie over een regering. Een serie zoals we vroeger kregen van een Benny Hill die ook vaak achter de feiten liep. Of de reeks van ‘moeders mooiste’ met een Frank Spencer als klungelaar.

Nadat De Wever de stekker uit de regering had getrokken werd het de beurt aan onze Eerste vrouwelijke premier Wilmès. Tegenslag voor haar want covid-19 kwam ons land binnen via vakantiegangers uit de Italiaanse skigebieden. Het begin van een ongekende pantomime. Virologen waar we nog nooit over hoorden kwamen dagelijks het scherm vullen met rampzalige berichten. In maart 2020 kwam er een lockdown. De opnames en doden verminderden en vanaf juni gooide wilmès alle maatregelen in de prullenbak want alle aandacht ging naar de nieuwe regering waarop we meer dan een jaar zaten op te wachten. Die regering kwam er met aan het hoofd twee specialisten in brandbestrijding.

Het werd alsmaar duidelijk dat zowel de politieker als vele jongeren, 30 en 40-jarigen het corona virus beu waren. De besmettingen gingen opnieuw de hoogte in en in ziekenhuizen klasseren ze 6000 mensen en liep het aantal doden per dag op naar een honderdtal.

Berichten bereikten de bevolking dat de gewezen eerste vrouwelijke premier op intensive care lag, dat kopstukken zoals Decrem en consoorten ook het corona opliepen. Allen gaven als reden op dat ze het virus opliepen in eigen kring. De werkelijkheid liet iets anders zien. In tegenstelling tot wat ze opdroegen aan de bevolking stonden ze om de haverklap en regelmatig zonder muilmaskertje op foto’s van festiviteiten. Wie wielerliefhebber is zag zeker de vader van de huidige Eerste Minister zwaaien naar de renners vanop zijn oprit in Brakel en zonder ‘muilmaskertje’. Een boete zal men Herman niet hebben gegeven.

In onze buurlanden was alles reeds anderhalve week of meer op slot maar het kopstuk van onze Vlaamse Regering vond dit onnodig te volgen want zijn kot stond nog niet in brand. Hij mocht dan al water besparen om tijdig te beginnen met zijn huis af te koelen, twee dagen later werd hij verplicht om zijn intussen tot de grond afgebrande kot na te blussen. Hij vergat echter van ook eens in zijn mond wat water te spuiten want tot een schuldbekentenis ging hij niet over.

Met het dossier corona is intussen al zeer duidelijk dat al die nachtelijke en overgaderingen enkel de bedoelingen waren om het boter op hun hoofd eraf te krabben….

Wie nog vlug voor de sluiting van de kapperssalons zou moeten lopen is Crevits. Tijdens de halve hoorzitting in het programma de afspraak op vrijdag verklaarde Hilde dat de Vlaamse Regering totaal geen schuld treft aan de huidige catastrofe. Volgens Hilde heeft die regering niks van draagkracht om te beslissen. Vlaanderen hangt af van de federale Regering en van de Gouverneurs.

Wat is dan eigenlijk het nut van die deelregeringen als ze niks kunnen beslissen? Waarom moet de gemeenschap al die lonen dan betalen aan die Vlaamse Ministers, hun medewerkers? Als die Ministers zelf weten dat die jobs en loonkosten zoveel betekenen als geld over de balk gooien, waarom doeken ze dan die regering gewoon niet op? Zou men in plaats van die gratis treinkaartjes niet beter alle telecommunicatie gratis aan de bevolking geven want het zijn toch die regeringsleiders die mensen alleen en eenzaam in hun kot verplichten te blijven!

 

31-10-2020 om 16:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid wat doe je eraan?

Eenzaamheid ontstond niet in de periode van corona. Na de babyboom, de woelige eindjaren 60 en begin jaren 70 was er een enorme omwenteling in de manier van leven. Er was werk zat, een technologische ontwikkeling en de start om met twee te gaan werken. Hard werken, huisje en tuintje, reizen, restaurantbezoeken en hoe langer hoe minder tijd om ouders en familie op regelmatige basis te bezoeken. Ouders hielpen zoveel ze konden met opvang van de kindjes en later met spaarcentjes te geven omdat luxe de gewoonste zaak van de wereld was gaan worden.

In de nieuwbouw werd geen plaats voorzien om een alleenstaande ouder op te vangen. Overal kwamen er woonzorgcentra en niemand die besefte dat velen de afrit eenzaamheid moesten nemen.

Corona bracht dit duidelijker in beeld.

We moeten nu naast de opgelegde maatregelen ook op zoek gaan om naar de toekomst die eenzaamheid te doorbreken.

Voor die doorbraak moet iedereen met zichzelf beginnen. Zelf initiatief nemen en afstappen van het idee dat men zijn kinderen niet mag lastig vallen. Afstappen van het idee dat men buren of kennissen niet mag storen.

We moeten minder ons terugtrekken in ons stulpje.

Het is tegen onze natuur geworden om hulp te vragen. Het is ook onze natuur geworden dat we niet meer spontaan hulp bieden. Velen doen vrijwilligerswerk maar heel vaak via een sociale organisatie. Velen haken na een periode af met dat vrijwilligerswerk omdat er te weinig flexibiliteit is en het vrijwilligerswerk in de vorm van een bedrijfsstructuur loopt. Op het ontsnappen aan eenzaamheid staat geen leeftijd. Eenvoudig als alleenstaande met je hobby en interesse naar buiten komen en zoals vroeger een groepje maken om te kaarten, om wat te fietsen of om op een ontspannende manier wat te sporten.

Zelf ontvluchtte ik eenzaamheid door als volledig blinde op mijn bijna 70ste een feitelijke vereniging op te richten om op zowel sportieve als amateuristische wijze mensen uit hun eenzaamheid te onttrekken en samen te brengen. Normaal trainen of spelen de leden in de lokalen van een dienstencentrum maar corona speelde parten en met de nodige vindingrijkheid en initiatief doen we ons ding al maanden in open lucht wanneer het weer ons dit toelaat.

Of we als clubje na corona nog verder kan blijven doorgaan weet niemand maar intussen heeft het spelende groepje nieuwe mensen leren kennen en op regenachtige en winderige dagen is er via telefoon en mail onderling contact. Spontane contacten want niets moet maar als er behoefte is aan een babbel kan het.

Eenzaamheid vermijden door op een eenvoudige manier opnieuw te leren communiceren en wie het kan de moderne technologie gebruiken. Het blijft verbazen hoe de ene eenzame de andere eenzame aanzet tot het doorbreken van de eenzaamheid. Elk klein genomen initiatief kan een succes worden zolang er maar iemand de eerste stap zet om niet de afrit naar eenzaamheid te nemen maar de oprit neemt om het eerste contact te leggen…

31-10-2020 om 16:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan enkel in België!
Enkel in ons land kan je brandspecialisten vinden die aan politiek doen. Zo hebben we een nationale leidinggevende die geld in de fik stak. Op Vlaams niveau hebben we nu ook nog een brandexpert die pas wil blussen als het kot in lichtelaaie staat. Frank dacht dat met het verbranden van de zwarte centen de bewijsvoering werd ontkracht en Jan dacht dat als het huis van je buur in de fik staat je maar moet beginnen blussen wanneer je eigen kot vuur vat. Van afkoelen voor het brandgevaar heeft Jantje nog geen besef.

Intussen is Vlaanderen met alle mogelijke middelen de brand aan het blussen. Pyromanen zijn mensen die een kick krijgen wanneer ze de vlammen alles zien vernietigen. Dergelijke mensen moeten naast een straf in de gevangenis een therapie volgen. In ons land krijgen die politici geen straf maar gaan in de U.K. studeren en komen nadien terug en mogen opnieuw de bevolking op een medelijdende toon in slaap wiegen…

De ziekenhuizen slaan alarm dat ze naast bedden een tekort hebben aan personeel. In allerijl zoeken de brandliefhebbers naar oplossingen. Verzorgenden krijgen een spoedcursus van 70u meelopen met verpleging en mogen dan mensen medisch helpen. Beke als niet-brandexpert wrijft zich in de handen. Geen extra personeel maar met een minimum aan kosten een deel verzorgende omscholen tot verpleging. Niks meer of minder dan een afbouw van onze medische verzorging. Kritiek op mensen die een cursus van 70u volgen hebben we niet maar waar blijft de aanwerving van afgestudeerde verplegers? Die blijven aan de kant staan en stempelen omdat ze niet aan de bak geraken. Woon- en zorgcentra openen geen nieuwe vacatures en de reden is dat die centra weten dat ze het loon zullen moeten ophoesten en dat het maanden zal duren voor Beke met centen over de brug komt. Het bakje van die centra is zo goed als leeg en hoe kan je dan mensen in dienst nemen?

Sommigen politiekers hebben plots ook covit-19 aan hun been. Ze verklaren allemaal dat ze de besmetting opliepen in huiselijke kring. Die uitleg is larie, apenkom en bullshit want ze liepen hun besmetting op omdat ze gewoonweg dachten dat ze boven het virus stonden. Ze droegen een mondmaskertje wanneer ze wisten dat ze in beeld of op een foto in de media zouden komen. Eens camera’s uit hun omgeving deden ze zoals altijd. Glaasje drinken, leuteren op 30cm van elkaar en links en rechts een knuffel uitdelen. Het sociaal en onoprecht contact onderhouden uit gewoonte.

Wilmès verliet intensive care en zodra ze uit het ziekenhuis zal ontslagen worden zal ze een voorloopster worden van het mondkapje!

Vanaf heden zijn we volop aan het blussen en moeten we vrezen dat we nu plots met een tekort aan water zullen zitten? We hebben formidabele pompiers maar boven hen staan betweters die in de weg bij de bluswerken lopen…

29-10-2020 om 21:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet enkel wolven….
Niet enkel in de Kempen en in Limburg staan er wildcamera's. Ook in Zemst een gemeente tussen Mechelen en Vilvoorde plaatste een jager wildcamera’s op zijn jachtterrein. De bedoeling was om er sluikstorters te kunnen klissen. De jager had de gewoonte om elke zondag met zijn twee kinderen de beelden van zijn wildcamera’s te controleren. Het werd alle hens aan dek om een verhaaltje voor zijn kindjes op te dissen toen bleek dat er niet enkel fazanten, vossen en konijntjes op het filmpje stonden. Onverwacht kwam er een auto met een koppel van middelbare leeftijd aanrijden en die wandelden het bosje in om tegen een boom de liefde in geuren en kleuren te bedrijven. Zoek dan als vader maar een zinnige uitleg dat Reinaard of Mijntje het klein lief konijntje plots in mensen veranderden…

Het is duidelijk dat sedert de sluiting van de Rendez-vous hotels de mensen alternatieven zochten en vonden. Voor de kinderen werd het opnieuw zich bezig houden in de tuin terwijl de papa jager alleen zijn filmpjes bekeek.

Niet ten onrechte want na koppel één kwam koppel twee aan de beurt. Ook van middelbare leeftijd maar toch iets jonger want vooraleer tot de daad over te gaan nuttigden ze enkele drankblikjes en niet van Coca-Cola of Fanta! Ze waren duidelijk jonger want na de drank was de man nog in prima conditie.

De jager heeft talent als regisseur want hij heeft oog voor belangrijke details zoals de tijdsduur van de daad en ook maakte hij de vergelijking in de diverse aanpak van het liefdesspel. Zijn conclusie is exact want het jongere koppel was meer iets van ‘chiep chiep en gedaan’ terwijl koppel één het genot van voor- en naspel duidelijk onder de knie had.

Het grote probleem voor de jager is dat mogelijks zijn gewone wild andere oorden opzoekt maar ook dat koppel twee hun rommel achterliet. Er is mogelijks nog geen onderzoek gedaan hoe lang corona zich kan vasthouden op blikjes en nog minder op rubbertjes. De jager zou alvast via de sociale media een oproep willen doen dat koppeltjes hun gratis boodschappentasjes van de Colruyt of Delhaize willen meenemen om hun afval dan ergens wettelijk te deponeren. Dankzij de filmpjes van de BV’s op hun sokken weet hij dat hij zijn opgenomen beelden niet mag verspreiden. De beelden doorspelen aan de Politie zou mogen want strikt naar de letter van de wet waren die koppels een inbreuk op de openbare zeden aan het plegen op privé domein zonder toelating. Maar was er aan het bosje een bordje met privé domein? Toelating om te filmen had de man maar maakte hij duidelijk dat zijn eigendom niet mag betreden worden om te p......?

De jager heeft nog een ander probleem. Aan zijn kinderen kan hij wel zeggen dat hij zijn bosje gaat opruimen maar wanneer hij met zijn afval terugkeert zal vrouwlief moeilijker te overtuigen zijn met zijn ‘vangst’.

Toch moeten we het positief bekijken want corona zorgt ervoor dat mensen terugkeren naar de tijd van de holbewoner. Wat is mooier dan vrijen in open natuur, je billen vol te hangen met mos en restanten van boomschors in je onderbroek te vinden?

Gedaan met het spuiten van dennengeur of airgeurders in het stopcontact. Gewoon je broek laten zakken en je living ruikt naar puur natuur…

29-10-2020 om 21:28 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer eenzaamheid dan we denken!
In een tijd dat covit-19 nagenoeg alle mensen in zijn macht heeft, blijkt plots het besef dat vele mensen eenzaam zijn.

Het onderwerp eenzaamheid kwam boven water toen met de eerste golf de bewoners van woon-zorgcentra geen bezoek meer mochten ontvangen. De hallucinante beelden van mensen die aan de buitenkant van het rusthuis stonden te zwaaien en roepen naar hun ouderen. Wie zijn vader of moeder achter glas zag zitten voelde zich een bezoeker in de zoo. Kijken naar een opgesloten ‘dier’ dat gevangen was en zijn leven moet doorbrengen in een kooi. Onmenselijk en de enige hoop is dat de opgeslotene een goede verzorgster heeft. Een identieke situatie van wat we kennen van ‘dieren in nesten’. Het behandelen van mensen zoals de dieren in een dierentuin. Dagelijks vers eten en drinken en goede zorgen van de dierenverzorger en veearts. Het enige grote verschil is dat men onze oudjes niet meer gebruikt voor een kweekprogramma.

Zoals in een dierentuin heeft niet ieder dier dezelfde aandacht van de bezoeker. Er zijn dieren die nauwelijks worden bekeken. Ook in de zorgcentra zijn er mensen die nauwelijks bezoek krijgen. Mensen die gedumpt worden omdat men geen tijd voor hen kan vrij maken. Gedumpt omdat ze een last zijn.

Ook jonge mensen zitten soms in diezelfde situatie. Jonge mensen die in instellingen verblijven omdat ze een beperking hebben en onbruikbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Er zijn die vele duizenden alleenstaanden die in een huisje of appartementje wonen en buiten een verpleger of verzorgende niemand zien. Duizenden die zelfs als moderne kluizenaars de dagen aftellen tot ze sterven.

Door corona en de toestand in de woon-zorgcentra werd het duidelijk dat onnoemlijk veel mensen wegkwijnen in eenzaamheid. Het aantal zelfdodingen lag nooit zo hoog. Corona liet een alarmbel horen dat duidelijk maakte dat velen blind en doof waren voor het feit dat er veel meer eenzaamheid is dan ooit gedacht.

Naast de ouderen en alleenstaande zou men moeten beseffen dat ook jonge mensen zowel jeugd als jonge gezinnen ook slachtoffer zijn van eenzaamheid. Jonge gezinnen die geen of te weinig tijd voor en met elkaar nemen en in het gezin toch eenzaamheid voelen. Het geen tijd nemen om samen te genieten maar elk in zijn eigen wereldje samen onder hetzelfde dak te leven. Samen wonen maar niet samen leven. Elkaar tolereren tot er huiselijk geweld blijkbaar het eindpunt moet worden.

De gegronde kritiek over jongeren die illegale fuiven organiseren is terecht maar die feestjes beginnen vaak omdat die jongeren zich eenzaam voelen. Zich slecht in zijn vel voelen en eenzaamheid gaan hand in hand. Wie zich uitgestoten voelt vervalt in eenzaamheid.

De agenda van psychiaters en psychologen staat boordevol met afspraken met mensen op de rand of reeds in een depressie.

Door corona komt het euvel van de eenzaamheid thans aan de oppervlakte. Zal men lessen trekken naar de toekomst om oplossingen te treffen om eenzaamheid terug te dringen? De kans is klein want eens er een vaccin zal zijn zal men terugvallen in oude maar slechte gewoonten…



27-10-2020 om 11:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld en roem…
Dat geld en roem hand in hand samen gaan werd heel duidelijk in de voetbalwedstrijden van Club Brugge .

Wie geen fanatieke supporter is maar een liefhebber van sport en onpartijdig naar het spel kijkt die kon vaststellen dat de ingesteldheid van spelers afhankelijk is van de te behalen roem en daarmee gepaard gaande geldelijke voordelen.

In de competitie was Club de tegenstander van Standaard. Een wedstrijd tussen topploegen in ons land. De motivatie van eerst de Brugse verdedigers en later de aanvallers was ver te zoeken. In de eerste helft deelden de Brugse defensie het ene cadeautje na het andere uit aan de spelers van Standaard maar die maakten daar geen gebruik van. De clubspelers waren nonchalant in de verdediging maar kwamen met wat meer grint uit de rustperiode. Doch in de tweede helft waren de Brugse aanvallen schaars en laks. Drie dagen later moesten de Bruggelingen partij geven bij het Russische Zenit. Een miljoenen club met dure spelers die net zoals de Bruggelingen eerste stonden in hun competitie.

Blauw-zwart was niet te herkennen. Drie vaste spelers reisden niet mee voor die wedstrijd ingevolge corona besmetting.

De eerste helft werd het een aftasten door beide clubs  want ze waren elkaar evenwaardig. Tot enkele minuten voor het einde was het gelijke stand en de Brugse trainer zal al wel best tevreden zijn geweest om met een punt terug huiswaarts te keren.

Het bleek dan plots dat het Brugse gouden duo van Hans en Ruud hun handelswaarde extra glans wilden geven. Wat vaak ontbreekt in de competitie werd opeens een prachtig samenspel dat de 19-jarige Charels De Ketelaere prachtig kon afwerken. Een wellicht voor de meeste kijkers een onverhoopt succes maar niet voor die twee topspelers. Ze krikten hun roem op en hun transferwaarde steeg wellicht met enkele miljoentjes.

In tegenstelling met Club Brugge kon Standaard geen vuist maken in hun Europese wedstrijd en dat is dan voor een echte club supporter nog een pijnlijkere steek in zijn club-hart.

De slogan van bloed en zweet lijkt meer op een slogan van Roem en gelden dat is spijtig!

Het was tegen Oud Heverlee Leuven geen walk over maar zoals vaak is de prestatie na een Europese overwinning niet van vanzelfsprekend. Wanneer men met 64% balbezit geen doelpunt maakt dan kan men niet winnen.

Voor de sportliefhebber is het afwachten of de wedstrijden nog lang zullen doorgaan want nu de wedstrijden weer zonder supporters gebeuren is er de vrees dat alle sportwedstrijden verboden zullen worden…



27-10-2020 om 11:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgen wie kan!
Wie de Paus nog kan volgen is iemand die een fiets heeft met goede en krachtige ondersteuning.

De ‘hoofdherder’ van de katholieke kerk komt voor de pinnen met een duistere oplossing voor al wie niet hetero is. Franciscus stelt zijn volgelingen voor dat er geen probleem is dat niet-hetero’s een overeenkomst van samenwonen mogen onderschrijven. Een oplossing voor een deel mensen die geen oplossing is. Een vorm van tolerantie maar in wezen geen begrip voor die mensen. Samenwonen en leven mag maar met beperkingen. Een katholieke aanpassing die perfect past in corona tijd. Je mag samen leven maar op anderhalve meter van elkaar. Een relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht kan vanaf nu maar op anderhalve meter van elkaar.

In een tijd waar naast werken heel veel draait rond seks is het volgens de Paus volledig in orde met het geloof als men maar de liefde niet lichamelijk bedrijft. Een duidelijke hypocriete tolerantie.

Voor wie als goede brave katholiek door het leven gaat is de Pauselijke uitleg een ondoorzichtige en verwarrende uitlating.

Voor de iets minder katholieken volgelingen is Franciscus zijn uitleg helder als hoe de kerk omgaat met zijn foute herders. Het oogluikend toelaten van het omzeilen van het celibaat. Een relatie er als herder op na houden mag maar op anderhalve meter afstand. Met dezelfde redenering zou men kunnen stellen dat de Paus geen probleem heeft met zijn pedofiele herders indien ze maar op anderhalve meter afstand blijven van de kindjes!

Een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht blijft uit den boze Een pastoor of kardinaal mag een maitraisse hebben maar niet officieel. Het moet verdoken blijven.

Zou de Paus misschien ook een verdoken relatie hebben en met wie? Met een vrouw of met een man of maakte hij in zijn jongere jaren een dekkingsfoutje en loopt er ergens een Delphineke rond? Op de duur zou men aan alles gaan twijfelen.

27-10-2020 om 11:48 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs