Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
04-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloed, zweet en tranen.

Mogelijks zit het deuntje van de popgroep Blood, Sweat and tears in het achterhoofd van Charles Michel maar dat de sukkelaar letterlijk de onaangename symptomen zou moeten dragen van in het begin van het nieuwe jaar.
Zijn coalitiepartners beloofden Charles met hun Kerstkaartje dat ze hem zouden steunen tot het bittere eind! Charles denkt intussen wel anders want met die loze beloftes helpen ze hem geen zier verder.
De jonge vader zijn bloed kookt en de druk vliegt de hoogte in want hij moet een oplossing vinden (de zoveelste) tegen de volgende begrotingscontrole. Zweten doet hij van 's morgens tot 's avonds met het uitpluizen, nalezen van voorstellen en grafiekjes van de Nationale Bank. Wanneer hij dan na zijn zware (weliswaar dik betaalde job) een verhaaltje wil voorlezen aan zijn kindje barst hij in tranen uit!

Hoe kan hij een bodemloze put vullen wanneer zijn partners dwars en daarenboven niet van hun standpunt willen afwijken?
Zowel de huidige Antwerpse burgermeester als het opkomende en nog druk zoekende manneken uit Puurs hem blijven dwarsbomen. Het zullen zoals altijd nachtelijke onderhandelingen worden. een magere troost dat Peeters zijn fine fleur de inboedel voor de verhuis alleen zal mogen inpakken.
Indien hij slaagt, zal er dan nog de zware heuvel van niet erica maar van de Europese Gemeenschap volgen. In tegenstelling met de pastoor die zegent met een borstel met wijwater zwaaien die van Europa met een soort antieke Wc-borstel en zonder wijwater. Charles zal weer met die harde borstel de vuile randen van de pot moeten afvegen. Zelfs met wat Javel of pure cola zal hij geen glans in de pot krijgen. Hij zal bloed zweten en uiteindelijk met tranen in de ogen zijn zware ontgoocheling in de partners moeten verwerken.

Wat een verschil met een voetballer!
Een rode Duivel vertrekt van Rusland voor het grote geld naar China. Charleke had ook beter wat minder zijn best gedaan en meer tegen het balleke moeten shotten.

04-01-2017 om 15:50 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn we weer vertrokken?

Het nieuwe jaar was pas begonnen of de miserie was er ook opnieuw. Een aanslag in een goed beveiligde bar in de parochie van Erdogan. Een luxe dancing in Istanboel was de uitgelezen locatie voor een zoveelste massamoord.

Nog maar eens een dolgedraaide moordenaar die nutteloze slachtoffers maakte.

Ook in onze vroegere kolonie kwamen er reeds berichten dat het overleg tussen de gepensioneerde president en de oppositie in de prullenbak ligt. Ook in het land waar we tonnen 'zilverpapier' doneerden zal het lopende jaar weer slachtoffers eisen.
Een gegeven woord van Kabila is er maar evenveel waard als in ons landje.

Onze overgang van oud naar nieuw verliep gelukkig zoals in de rest van de wereld vlot. Behalve dan het overdreven drankgebruik waardoor er nogal wat vanop hun rug op de kinderkoppen het vuurwerk probeerden te bekijken. Alle investeringen ten spijt om iets minder te drinken waren er toch veel die reeds voor middernacht boven hun limiet zaten. Een eigenaardige manier om te vieren. Zich volgieten tot men erbij valt. 

Allemaal de fout van onze regeringsleiders?
Misschien wel want vanaf 1 januari zitten ze nog eens extra in onze zakken. Duurdere elektriciteit, ook de waterrekening gaat de hoogte in. Middelen die iedereen nodig heeft en geen overbodige luxe worden voor de zoveelste keer aangepakt.
De opcentiemen voor boetes stijgen van 6 naar 8 en om zeker te zijn dat de put wat geld in rijft mogen we niet sneller meer dan 70/u rijden. We mogen langer werken en moeten nu elke morgen een kwartiertje vroeger uit ons warm bedje.
De prijzen stijgen en we betalen hoe langer hoe meer kosten op onze eigen spaarcenten. Leningen stijgen dankzij Trump opnieuw en de schamele gunsten voor isolatie werden snel afgeschaft.
Er komt de verplichtte aankoop van een nieuwe wagen of je mag anders de stad niet meer binnen.
Handtastelijkheden gaan ze eindelijk zwaarder bestraffen maar op elke hoek van de straat bepotelen de veiligheidsdiensten je.

Als hond is mijn kattenliefde laag. Als ik dan aan het woordje copy-KAT denk zakt de moed in mijn pootjes voor het komende jaar!

03-01-2017 om 12:04 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele uurtjes!

Het is bijna zover!

Met de vlam in de pijp rijden we door de laatste 100 hits van de 1000…

Afscheid van het woelige jaar 2016.

De wapens zwijgen voorlopig nog in de oorlog in Syrië. Kabila beloofde op de valreep dat hij zich niet meer verkiesbaar zal stellen zodat ze eind volgend jaar een verkiezing zullen hebben zonder moorden…

De Amerikanen schopten wat russen hun land uit en de Russen nodigden als tegenzet Amerikaanse ambassadeurs uit om Samen met Poetin van Oud naar Nieuw wodka te drinken…

Trump stuurde nog vlug een berichtje naar Poetin dat die een slim man is. Een laatste bekentenis van Trump voor het jaareinde. Wij wisten vanaf zijn eerste dag van de verkiezingen dat hij niet van de slimste weg en nu beseft hij dat ook of toch nog niet?

Straks gaat een grote massa vieren. De halve wereld zal op openbare pleinen bubbels drinken uit plastieken bekertjes en zich vol overgave in de fonteinen onderdompelen.

Vuurwerk zal knallen en bij de eerste knal zullen velen hun hart vast houden of het wel vuurwerk is of een terrorist die zijn bomgordel laat knallen.

De ordemacht zal iedere vrachtwagen nauwlettend in het oog houden en geen oog hebben voor die mooie opgedofte vrouwen…

Een uur na de knallen zullen er weer zijn die teveel dronken en zich rot voelen. Anderen zullen met hulpmiddeltjes proberen hun maag terug in de juiste plooi te krijgen.

De spoed zal zoals elk jaar die dommeriken binnenkrijgen die via internet ‘brol’ van vuurwerk kochten.

Alleenstaande zullen na een avondje zappen net voor middernacht hun bedje induiken met de vraag hoeveel keer ze nog een jaareinde zullen hebben.

Hard wroetende zelfstandigen zullen in hun atelier werken dat ze zweten om morgen de broodjes en hapjes klaar te krijgen.

Dieren zullen weggekropen tegen al dat gebonk en lawaai hun rust terugvinden.

Wat met jij en ik?

Wij zullen denken… straks weer het gewone, het dagdagelijkse en het stofzuigen en opruimen van de rommel die de avond en nacht met zich meebrachten.

 

31-12-2016 om 10:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In naam van het geloof?

Wat moeten we nog geloven als het in de naam van het geloof is?
Onvoorstelbaar dat een 6-jarige tweeling in naam van het geloof folteringen moet ondergaan. Begrip of zelfs maar begrijpen kan een normaal mens dat niet.

Een 6-jarige die omdat hij eten nam uit een frigo gedurende uren in zijn pyjama in de kou op het balkon zijn straf laten uitstaan is barbaars en er een uitleg aan geven dat de straf een gevolg is van ‘het’ geloof is wraakroepend.


Wanneer je als koppel van geen kinderen moet weten, dan begin je er gewoon niet aan. Idem dito voor mensen die van geen dieren houden, die halen er gewoon geen in huis. Indien je door geen geloof geen voorbehoedsmiddelen mag nemen, laat je dan castreren…
Wat het onderzoek ook mag uitwijzen een moeder is die Française niet. De zogezegde stiefvader is geen stiefvader. Geen van beiden heeft recht op verzachtende omstandigheden want geen van beiden heeft zich verzet op een menswaardige manier over het behandelen van de tweeling. Zelfs voor het eigenlijke onderzoek mogen we reeds spreken van voorbedachte rade want de kindjes gingen niet naar school. Ze werden elke vorm van normale ontwikkeling ontnomen en gezien nu reeds duidelijk is dat er sprake van ondervoeding is moeten we hopen op een zware straf voor het schandalige gedrag van het koppel.
Wat voor toekomst heeft het jongentje indien hij het gebeurde overleeft? Wat voor toekomst heeft zijn zusje? We moeten hopen op mensen met een goed hart en de nodige warmte die de kinderen zullen opvangen, begeleiden en opvoeden.


Om het gelovig uit te drukken moeten we ons de vraag stellen hoeveel van dergelijke misbruiken gebeuren er achter de dikke muren van huizen. Niemand die het weet en we houden ons hart vast want we weten niet wie er allemaal illegaal achter die muren woont.
We mogen vrezen dat er veel meer wantoestanden en misbruiken zijn dan wat we horen en lezen.

Zoals met de aanslagen is het toch onbegrijpelijk dat al wat crimineel gedrag is gebeurd in naam van het geloof van de misdadiger. Het geloof gebruikt de crimineel om zijn of haar daden te rechtvaardigen.
Niks nieuws onder de zon want de geschiedenis van de mens leerde ons dat er van bij het ontstaan van de mens offers werden gebracht met kinderen. Blijkbaar heeft elk geloof zijn verzen, verhaaltjes over hoe de mens moet moorden, anderen dan zichzelf misbruiken.
Geloven is blijkbaar een gevaarlijke onderneming want voor men het goed en wel beseft valt men in extreemisme.

Het lijkt ook moeilijk om te genezen van een geloof.
Is er een alternatief voor ongelovigen?
Uiteraard, er is de hoop!

Op de valreep van het bijna afgelopen jaar heb ik alvast een hoop…

dat jij zoals ik gezond van geest en lichaam mag blijven;
dat het komende jaar mag kabbelen zoals een rustig proper beekje;
dat onze goedheid en bezorgdheid voor anderen mag blijven duren;
 op wat we hopen zich mag voltrekken…’


30-12-2016 om 19:52 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu?

Dagelijks gebeuren er medische fouten in ziekenhuizen. Wat kan je als slachtoffer doen? Meestal niks want zelfs al geeft het ziekenhuis toe dat er een vergissing of fout gebeurde, de verzekering van de dokter zal dit nooit toegeven. Het systeem zit namelijk zo in elkaar dat indien de dokter zijn fout toegeeft de man een verdere carrière kan vergeten omdat geen enkele verzekering hem nog een dekking zal bezorgen….
Ook zijn de juridische kosten danig hoog dat nagenoeg geen mens de procedure tot het einde kan volhouden.

Wat echter zoals in Utrecht?

Kom het als koppel maar tegen. Na wellicht jaren van vruchteloze pogingen onder de lakens wil het maar niet lukken en ten einde raad zoekt men zijn heil op kindergeluk via de medische wereld. De medische vorderingen zijn formidabel en soms met één en soms met meerdere pogingen is de vrouw zwanger van het zaadcelletje van haar geliefde. Dat is althans de bedoeling.

Nu bleek in de ochtendberichten plots ’s morgens dat er een aantal vrouwen mogelijks zwanger zouden kunnen zijn maar van zaadcellen die niet de eigendom waren van hun manlief…. Er zou mogelijks een fout zijn begaan! Vreemd maar ze zijn in Nederland duidelijk van een haas want dezelfde dag kwam de mededeling dat de vrouwen inderdaad in verwachting of zelfs moeder zouden zijn geworden van een andere zaadcel dan van hun man. Als nuchtere Belg kan ik me niet van het idee ontdoen dat men dit ’s morgens reeds wist
maar nog aan het bespreken was wie het slachtoffer van de fout zou worden. Ze kwamen tot een vlugge beslissing. We mogen aannemen dat de dokter zijn goddelijke handjes in onschuld zal wassen en de fout werd begaan door een ondergeschikte. Stel je voor een onoplettende vermoedelijk verpleger heeft nagelaten om het toestel grondig een kuisbeurt te geven… Er bleven zaadcellen achter van een vorige ‘klant’! Onze denkpiste was onmiddellijk dat het de fout uiteindelijk op een ‘kuisvrouw’ zou terecht komen. Vaak valt de schuld op de laagste in graad. Verkeerdelijke veronderstelling want dezelfde dag bleek na het onderzoek dat de flater werd begaan door een laborant. De onverlaat gebruikte een ‘pipetje’ uit de vorige eeuw! Over beroepsernst en communicatie gesproken. Wellicht las de laborant het mailtje niet dat die pipetjes oubollig waren en niet meer mochten gebruikt worden. Wel is duidelijk dat de verantwoordelijke dokter niet in de buurt was want de laborant begin zijn fout niet éénmaal maar reeds geruime tijd.

Hoe dan ook blijven de betrokken koppels zitten met een enorme gewetensvraag. Hoe moeten ze reageren op hun zo lang verwachtte spruit. De mama is wel degelijk de mama maar de papa is….
Kan men deze fout oplossen met een vergoeding? Veel meer dan wat euro’s zal er voor die koppels niet inzitten en er zullen in ieder geval veel problemen door die fout ontstaan in de betrokken gezinnen.

Net voor de feestdagen en een onderwerp dat door beide handen zal worden aangegrepen door standing up comedians…. De ongevoelige en smaakloze grappen zullen vlot over de toog gaan…

30-12-2016 om 19:48 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstop.

Vakantie voor de voetballers en hun entourage. Behalve dan voor Maes, de trainer van Genkwant die kreeg voor de feestdagen zijn C4. Grote bedrijven hebben ook nogal vaak de slechte gewoonte net voor de feestdagen of de vakantie aan collectieve sluitingen te doen. Een ongevoelige manier van omgaan met zijn personeel of een vorm van pesterijen.

De trainer van Genk zal zijn ontslag al wel hebben voelen aankomen maar het zal toch 'pikken'.

Zou Genk een wenskaartje gekregen hebben van een zekere Leekens? De specialist om 'lijken' op te peuzelen. Het is tijd dat de vedetten van de groene mat aan vakantie toe zijn; Ze zijn moe en dat viel bij veel ploegen met de laatste wedstrijd voor de winterstop te merken.

De trainer van club Brugge heeft een sterk hart want Voor ze het goed en wel beseften kregen ze een doelpunt binnen en het werd een halve wedstrijd beuken en duwen maar de tegenstander plooide niet. Wellicht dachten veel supporters dat ze die Poolse Anderlecht speler maar eens moesten terugsturen naar zijn land van herkomst. Ook Anderlecht was niet geweldig voor hun laatste wedstrijd. Zonder die 'stier' was het wellicht op een doelpuntloze match gebleven.

Zowel de trainer als de spelers van Oostende boekten wellicht nog hun trip naar de zon of wintersport voor dezelfde avond want de wedstrijd was er eentje teveel. Kortrijk zit niet in een dipje maar in zak en as. De Mechelse 'kakkers' blijven wellicht in hun eigen stad om met Bart Somers oudejaar te vieren. Malinois amuseert zich en dat merk je. Zulte staat waar ze wilden staan en de trainer zal in de vakantie alle tegenstanders ontleden tot op hun bloot velleke.

Vanaf nu is het wachten tot na de vakantie en naast het voetbal hopen dat onze boks madam Delphine na de operatie van haar hand de tegenstanders terug alle hoeken van de ring laat zien.

Vanaf nu gaan we ons ontspannen met wintersport en hopelijk met veldrijders die als verkleumde kersmannen moeten ploeteren in sneeuw en ijs.

28-12-2016 om 12:51 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van boefje over gangster tot pedofiel !

Om de haverklap een nieuwe martelaar. De moordenaar op de kerstmarkt in Berlijn werd in Milaan neergeschoten.

Nog een exemplaar dat opsteeg naar zijn uiteindelijk doel.

Vele brouwerijen van kleintjes tot grote bezocht ik, wellicht omdat er na de rondleiding er een proeven van de geestrijke drank een vast item was. Zelfs in Schotland was een rondleiding met gids en filmpje over de schotse geestrijke whisky een must.

Wat ik nooit bezocht was een moskee. Ik ben dus een volledige leek. Ik weet dus niet of er zoals aan de kerken vroeger een bord hangt met affiches. Indien dit het geval zou zijn dat er in de inkom van een moskee een bord hangt dan zal er wellicht een affiche hangen met de tekst: ‘Gezocht, dringend… maagden!’

Met de snelheid dat die martelaren ten hemel rijzen, moet er stilaan toch een tekort zijn van maagden.

Er doen meerdere geruchten de ronde over het aantal maagden waarop je recht hebt als martelaar. Waarvan hangt het aantal maagden vanaf? Van het aantal moorden dat je begin? Van het tijdstip waarop je de moorden pleegde of de manier waarop je mensen de dood injoeg?

Beslist de leiding van de organisatie daarover en bepaalt de manier waarop je vertrok het aantal maagden want het zou kunnen dat als je gewoon werd neergeschoten na je moorden je minder maagden verdient dan wanneer je jezelf opblaast…

Waarom las ik nog geen boek van een prof die eens onderzocht welk profiel je moet hebben om mogelijke martelaar te worden.

Om te smoelboeken moet je een profiel aanmaken. Dit doen die moordenaars ook voor hun organisatie.

De martelaars die we kennen hebben gelijklopende profielen. Ze begonnen allemaal als klein boefje. Gewoon met wat fietsdiefstallen, winkeldiefstallen, handtassen jatten om via inbraken, carjackers uit te groeien tot zware criminelen.

Na die doortocht tot gangster werden ze moordenaar.

Toch meer dan onbegrijpelijk is dat hun uiteindelijke doel pedofiel worden is.

Beseffen die gangsters niet dat er onvoldoende maagden zijn met een ouderdom van een meerderjarige?

Het is de hoogste tijd dat iemand hun duidelijk maakt dat ze als beloning enkel min 14 jarige maagden zullen krijgen.

Via Goedele Liekens leerden we dat de jeugd nagenoeg allemaal voor hun 16de hun maagdelijkheid kwijt is…. mij niet beschuldigen van veralgemening want het is maar wat ik las in de boekskes. Er zijn natuurlijk ook nog veel meisjes die liegen en de eigenlijke daad uitstellen. Maar we leven in een wereld waaruit de uitzonderingen de regel bevestigen.

Hoe dan ook het vraagt om verder onderzoek over het profiel van die gestoorden. Een kort leven tot je gangster werd en dan als pedofiel eindigen…Spijtig dat die moordenaars zo geen bezinningstijd hebben zoals onze grootouders. Misschien ook het nadeel dat die mannen nooit goed hebben opgelet in de klas en logisch denken niet in hun woordenboek staat.

Er is werk aan de winkel voor psychologen want voor we het beseffen lopen we allemaal achter een Trump!

 

24-12-2016 om 11:41 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoorstelbaar...

De afleveringen van 'thuis' of gelijkaardige soaps gaan er voor velen in als zoete koekjes.

Stilaan kwam ik terecht in een gelijkwaardige 'soep'! Na veertien dagen volledig te zijn afgesloten van de buitenwereld kwam Proximus, na de  nodige tussenkomsten en aandringen van gemeente en politie herstellen. De werkmannen waren vriendelijk en hadden begrip dat men een blinde geen veertien dagen alle middelen van sociaal cotact afnam. Zij begrepen dat het onverantwoordelijk was om een mens met beperkingen de mogelijkheid niet gaf om zelfs naar de hulpdiensten te kunnen bellen in geval van nood.

Een verademing na 14 dagen dat TV, internet en telefoon terug bruikbaar waren.

Lessen leren die bedrijven echter niet. Daags na de herstelling belde de zustermaatschappij Scarlet dat ze binnen twee dagen komen herstellen. Na een duidelijke uitleg aan een Hollandse man want die Hollandse 'trutten' waren wellicht hun eindejaarsaankopen gaan doen, dat er geen herstelling meer moest gebeuren zou de soap afgesloten kunnen worden. Niks daarvan want twee dagen na de herstelling sloten twee techniekers de lijnen in de kabine af, kwamen dan aanbellen om de herstelling van de lijnen te doen. Een stalen karakter moet je hebben om die twee 'kwakkels' met hun hoofden niet tegen elkaar te slaan. Als nuchtere Belbesef je dat het die werkmannen hun fout niet is.  Alle diensten hebben toetsjes en touchscreens maar gebruiken die voortdurend maar lezen niet wat ze ontvangen en het gevolg is een hilarische soap van misverstanden. Investeren in techniek is niet de oplossing maar investeren in mensen die zich betrokken voelen met hun job is de oplossing. Zolang de leidingen potdoof blijven voor suggesties zal het niet beteren!

 

24-12-2016 om 11:34 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg ermee…

Weg met bedrijven die’ aan discriminatie doen.

Het is niet te geloven maar Proximus haat mensen met beperkingen. Omdat ze over geen gaskamers beschikken hopen ze wellicht dat de mens met beperking zijn hoofd in zijn oven stopt en de gaskraan openzet…

Onbeschoft en bot moet je van thuis uit meekrijgen of in het geval van Proximus via je baas.

Toen 14 dagen geleden de werkmannen van de straatwerken de kabel per abuis (hopelijk) doorknapten zat de mens met beperking afgesloten in zijn woning. Elke mogelijkheid met contact met de buitenwereld was weg. Na herhaaldelijke oproepen via een GSM van een bereidwillige kwam er twee keer na een week een technieker langs. Die kon niks doen want het probleem lag onder de grond en de werkmannen hadden hun gracht dicht geworpen….

Zelf liet Proximus niets van zich horen.

Na herhaalde oproepen via de gemeente beloofde het grote bedrijf de herstelling of 15 of 16 december te zullen uitvoeren. De man met beperking negeerde het bedrijf want ze willen duidelijk geen contact met anders validen….

Proximus is een spookbedrijf met spookmensen want op de beloofde dagen gebeurde er niets.

Volgens de gemeentebediende was het Eandis die de kabel brak en er ontstond een discussie tussen Eandis en Proximus en daardoor werd het gedupeerde slachtoffer tussen twee reuzen.

Wellicht zullen de werklui van Proximus en Eandis gezellig T.V. kijken op zich onledig houden met hun internet en mogelijks hun schoonmoeder eens bellen zodat ze niet moeten langsgaan bij dat moeilijk mens.

Aan die man die nog maar eens een weekend afgesloten is van iedereen door hun toedoen zullen ze niet denken. Hun werkgever leerde hen dat ze moeten werken zonder nadenken. Het besef dat ze asociaal zijn geworden hebben ze niet meer.

Wat kan je als gedupeerde?

Niets want je kan niet zelfstandig naar buiten en kan dus de winkels van Proximus niet gaan kort en klein slaan wat je dolgraag zou doen.

Een straf gaan uitzitten voor vandalisme zou nochtans een deugddoende oplossing zijn want wat is er aangenamer? Opgesloten zitten in je huis of opgesloten worden in een cel met T.V., telefoon en zelfs internet met beperking????

 

20-12-2016 om 12:44 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale ellende!

Proximus, Telenet, zustermaatschappijen zoals Scarlet, allemaal één pot nat. Zoals Herman Brusselmans het plastisch zou uitdrukken; bedrijven met aan het hoofd ‘klootzakken’ die hun personeel bewerken tot je een echte ‘klotefirma’ bekomt.

Alle maatschappijen komen aandraven met mooie woorden tot je klant bent van de unieke digitale wereld. Er is niks uniek aan hun wereld en je verandert van klant in een uit te zuigen subject.

Zodra je in hun vangarmen zit hebben ze slechts één doel en dat is je op de meest arrogante wijze zoveel mogelijk geld uit je zakken te kloppen.

Een gouden raad is nooit hun producten te kopen en alles te huren want zodra je bijvoorbeeld eigenaar bent van hun modem dan komen ze om de haverklap je een nieuw modelleke opsolveren. Ze zijn niet verlegen om je tot een zoveelste aankoop te verplichten door het toepassen van gangsterpraktijken. Een voor het bedrijf eenvoudig middeltje is om via hun centrale een onderbreking te maken van max. een minuut. Niet langer want anders herstelt de modem zich automatisch. Het steeds via de telefoon moeten aanvragen om je internet, TV of telefoon terug in orde te krijgen is men vlug moe en dan verkopen ze je een nieuwe modem…

Nog erger is het wanneer je met wegenwerken te maken krijgt. Een gebroken kabel komt men herstellen wanneer het eens past! Dus één of twee weken mensen van internet, TV en telefoon afsluiten zonder enige uitleg is voor die ‘klotebedrijven’ de gewoonste zaak van de wereld.

Als gedupeerde moet je dan bellen naar hun betaalnummer en na 15 of meerdere minuten krijg je een meestal Hollandse trut aan de lijn die vlotjes vertelt dat ze je probleem begrijpt maar niks kan doen behalve de technieker sturen. Dus met een gemiddelde van twee tot vier of zeven dagen later komt de technieker die je als het meevalt uit de nood helpt. Meestal heb je binnen de veertien dagen opnieuw digitaal niks meer!

Die Hollandse trut zegt je dan om te sussen dat je op je volgende factuur een korting zal krijgen van 10€….

Vier facturen verder heb je reeds recht aan 40€ want elke maand zat je minstens enkele dagen zonder je beloofde unieke digitale wereld.

Om Brusselmans nog maar eens te citeren: “als je van een Hollander niet gekloot bent dan heeft hij het vergeten!”

Het kan geen toeval zijn want op uitgerekend 6 december kwam niet St. Niklaas maar de digitale duivel langs. Als ‘handgekapte’ brak men met wegenwerken de kabel… weg digitale mogelijkheden. Volledig isolement want wat heb je als je niet buiten kan zonder TV, internet en telefoon? Medicatie om te slapen en te hopen dat je voorgoed blijft slapen…

Zeven dagen later en na dagelijks je geklaag aan dat Hollands ‘ding’ is er de belofte dat er nog eens een technieker zal langskomen.

Inderdaad, na een week stuurt de klotefirma een technieker die na een half uur prutsen tot de conclusie komt dat hij niks kan doen en dat er een andere ploeg moet komen; Wanneer? Men zal u telefonisch verwittigen…. Hoe kan dat want je hebt geen verbinding. . Daar kan de technieker of beter die klootzak niet op antwoorden. Brusselmans heeft gelijk er is maar één woord voor die bedrijven en hun medewerkers.

Naast de wonderen van al dat digitaal leven kom je tot vreselijke conclusies.

Je buren zijn of gestorven of vertrokken naar service flats, RVT’s of palliatieve zorgen…

De nieuwe buren, jonge koppels, zijn helemaal opgenomen in het digitale en dat ondervinden de oudere aan de lijve. Wanneer je als hulpbehoevende via een kennis die je komt opzoeken omdat je onbereikbaar blijkt gaat vragen of die jonge buur van tijd tot tijd eens wil aanbellen dan antwoord dat jong geweld zonder blozen: “ik trek me niks aan van buren. Problemen van anderen interesseren me niet!”

Uiteraard zijn niet alle jongeren zo maar het is toch een teken aan de wand dat enkel met het wereldje van de toetsjes en touch screens er naast ‘klotefirma’s’ ook meer en meer ‘kloteburen’ tot de nieuwe wereld toetreden…

Herman, bedankt dat ik mijn frustratie via jou gebektheid kwijt kon. Het is eens leuk om woorden die niet in mijn hondenbestaan de mijne zijn te gebruiken. Anderzijds het was maar een magere troost want ik blijf afgesloten in mijn isolement en zou het liefst hebben dat ze niet die vreemdelingen het land uitwijzen maar die Hollandse trutten…

Dat zoals in de gekke wereld van Trump de massa monsterprocessen opstart tegen klotebedrijven die naast het uitmelken van onze staatsvoordelen de gewone burger uitzuigt…

 

 

16-12-2016 om 12:03 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er was eens…

Er was eens een Minister die een kindje wou…

Amper in verwachting en we zitten al met een eerste ‘prématuurke’!Het betonstopdossier is zich nog volop in de baarmoeder aan het nestelen en uitgerekend op de verjaardag van de Goede Heilige man kwam er reeds een
‘voorkindje ’op de wereld… Kwestie van timing kon de rechter het niet beter passen.

Wellicht had de Graaf en nonkel van onze Koningin; had hij het gewetenzijn schoentje niet klaar gezet.  Wie verwacht nu een vonnis, al is het dan voorwaardelijk, van zes maanden gevangenis voor oplichting?
De Graaf zou met een kompaan een man hebben opgelicht uit Ingelmunster. Ze beloofden de man dat zijn landbouwgrond bouwgrond zou worden en voor hun tussenkomst kregen ze een niet onaangename vergoeding. Natuurlijk weet nonkeltje van niets. Hij was tijdens de besprekingen wel aanwezig maar heeft nooit geweten dat ze de man uit Ingelmunster een pootje aan het lichten waren.
We geloven nonkeltje op zijn woord want als gewezen burgemeester van Poperinge mag je intelligentie niet te hoog zijn. Beroep zal zeker volgen want nonkeltje voelt zich geraakt in zijn goede naam en titel. Dat het eerste ‘prématuurke’ in west Vlaanderen werd geboren mag ons niet verwonderen. Na dit eerste kindje zal er mogelijks een epidemie volgen over het ganse land.
De rechtbanken mogen een container ‘couveuses’ bestellen want een vroegtijdige babyboom in het dossier van de betonstop zal zich aanbieden.

Buiten de geldelijke aderlatingen is het wel spijtig dat we veel babyborrels zullen missen…

06-12-2016 om 17:50 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betonstop!

De betonmolen draaide traag en zal nog een tijdje draaien vooraleer de betontoplaag bruikbaar zal zijn.
Na jaren van vriendjespolitiek en geknoei wil de huidige regering een scheve situatie min of meer recht trekken. Alle regeringspartijen zijn in het in principe eens maar we zijn nog ver van een praktische toepassing. Op papier lijkt het allemaal in orde te komen en de regering nam voorzorgen om slechts tegen 2040 de scheefgegroeide situatie recht te trekken. Er zullen nog veel bomen sneuvelen vooraleer de betonstop een feit is. Zoals we de regering kennen zal het meer zand in de ogen strooien worden dan met moed en lef maatregelen te treffen.
Heel recent maakten we nog een ontbossing mee voor een uitbreiding van het transportbedrijf Esser. Met de juiste man of vrouw achter zich is het nog steeds geen probleem om gewestplannen en inkleuring van gebieden te laten aanpassen. Zal het weer het zoveelste lachertje worden met papieren afspraken?

Wie gelooft er nu echt dat het corrupte gedoe van zowel regering als gemeenten plots zal stoppen.
Geen mens die het zal geloven dat er geen uitzonderingen zullen gemaakt worden voor rijken die hun villa in het midden van een bosrijke of landelijke omgeving willen neerpoten. De macht van het geld zal blijven voor een bepaalde klasse.

Om de betonstop effectief door te voeren zijn er hopen geld nodig. Het is niet de gewone man die mits de juiste relaties zijn lapke grond kon laten omtoveren tot dure grond. Wie zal de tekening betalen van de grondbezitter
die plots zijn grond van bouwgrond ziet veranderen is landelijke of bosrijke grond? Nogal wat adel zit er dankzij aanpassingen van weleer warmpjes voor en zal niet staan juichen wanneer zijn verkaveling plots devalueert tot weide!

Is het niet idyllisch om te denken dat villa’s in bossen na het overlijden van de eigenaars terug zouden keren naar hun oorspronkelijke vorm, namelijk bos! Wie zal die miljoenen ophoesten aan de erfgenamen?
Het is mooi om dorpskernen en stadskernen opnieuw te bevolken maar dan is er een mentaliteitsverandering nodig. We leven hoe langer hoe meer in een digitale wereld en de mensen vervreemden hoe langer hoe meer van elkaar. Buren kennen elkaar niet meer en dit zal er niet op verbeteren. We praten met elkaar via het schermpje met afkortingen. Misverstanden worden schering en inslag omdat woorden zonder lichaamstaal onderhandelen mist.
Een mooi voorbeeld is de nog niet effectief verkozen Amerikaanse president. Hij heeft de touwtjes nog niet echt in handen en toch slaagt de man erin dagelijks via zijn digitaal gepruts de ene kemel na de andere te schieten.

Voor de betonstop zou er beter een ‘smartstop’ komen en het met elkaar converseren een vooruitgang zijn.
Referenda volgen elkaar in ijltempo op. Er is ongenoegen over de ganse wereld en misverstanden stapelen zich per minuut op. De oudere generatie die we geen bejaarden meer mogen noemen zien al dat getokkel al lang niet meer zitten maar de aankomende vijftigers beginnen ook reeds af te haken.
De hoogste tijd om die speelgoedjes te gebruiken voor wat ze eigenlijk zouden moeten dienen. Namelijk ons leven eenvoudiger te maken maar niet om ons leven te domineren…

05-12-2016 om 12:26 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbegrijpelijk!

De geloofwaardigheid en het vertrouwen in onze geneeskunde krijgt het de laatste tijd zwaar te verduren.
Maggy heeft er nu nog een probleem bij met een dokter uit Koekelare. Dokter Etienne Beernaert mag zijn praktijk opnieuw opstarten nadat de Orde der geneesheren en de commissie hem levenslang had geschorst. De dokter kreeg zijn gelijk bij de Raad van State en mag zijn job verder uitoefenen.

Wie kan het allemaal nog begrijpen?
Volgens de dokter is hij het slachtoffer van pesterijen en heeft de Orde het moeilijk met zijn goedlopende praktijk. Beernaert zou bij de 70 dokters behoren met de meeste klanten. Volgens Beernaert heeft hij zo’n vijfduizend klanten.
De dokter moet een enorme ingebouwde computer in zijn hoofd hebben want wie kent zo'n vijfduizend dossiers uit zijn hoofd? Al straf dat hij op zijn 65ste al die klanten uit elkaar kent. Veel mensen van 65 sukkelen al om de namen en geboortedata van hun kleinkindjes te onthouden. Etienne Beernaert is in staat om volledige dossiers op zijn harde schijf tussen zijn oren te onthouden.

Langs de andere kant hoorden we nog geen klachten dat mensen het slachtoffer werden van vergissingen, verkeerde diagnose maar enkel dat hij te gemakkelijk drugverslaafden kalmeermiddelen voorschrijft en ziektebriefjes anti dateert. Uniek in het geval van voorschrijfdokteer  is hij zeker niet. Zou Beernaert, gelet op zijn ouderdom, geen doorn in het oog zijn dat hij niet tussen de lijntjes van de Orde wil lopen? Het is onbegrijpelijk dat de Raad van State de man opnieuw laat werken vooraleer het gerechtelijk onderzoek naar de schriftvervalsing afsloot.

Waar gaat Vlaanderen naartoe met zijn dokters?
Binnenkort moeten ze nog een afdeling in de gevangenis bouwen voor uitsluiten dokters. Naast opvoeders tegen radicalisering hebben ze binnenkort nog opvoeders nodig om dokters op het rechte pad te krijgen.

05-12-2016 om 12:21 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk en toch!

Het werd tijd maar waarom moet dit altijd jaren duren? Slechts na twee opeenvolgende dagen dat een moordenaar voor de rechtbank komt zal de Minister maatregelen nemen. Dit had reeds jaren geleden moeten gebeuren en het moet ook nog geen jaar duren voor de verstrenging in voege gaat. Het woord moordenaar valt zwaar maar het is de werkelijkheid want het gedrag van die mannen had de dood van zijn slachtoffer tot gevolg. Of het onopzettelijke doding is valt zelfs te bekijken want ieder nuchter mens weet dat eens de drank in de man is er niet te voorziene gevolgen kunnen gebeuren. Dus zo onopzettelijk is die doding niet want men kan één keer onder invloed rijden met gevolgen maar geen drie of zelfs vier keer. Dat een rechter in zijn vonnis de overtreder een tweede kans wil geven is begrijpelijk. Doch een derde keer of zelfs meer dat is niet meer rekening houden met de toekomst van de dader maar dat is een overdreven tolerantie en zelfs laksheid. Dat de jonge dader zijn toekomst hypothekeert door zijn gedrag klopt maar bij herhaling moet een rechter zeker geen derde kans meer geven. Dat de dader levenslang rijverbod krijgt is zijn fout. Dat de gevolgen voor zijn job zwaar zullen zijn, daar had hij met zijn tweede kans moeten aan denken. Een levenslange handicap maar de dode die op zijn geweten heeft kreeg zelfs geen tweede kans.

Waar nog geen statistieken over bestaan is het onheilspellende dat ook meisjes tegenwoordig onder invloed achter het stuur zitten. In een vervlogen tijd was het uiterst zelden dat meisjes dronken maar tegenwoordig zijn er al ‘exemplaren’ die jongens onder tafel kunnen drinken…

Het heeft niks meer van stoer doen te maken. Het is een gewoonte geworden bij jongeren om te drinken zoals sommige mannen. Het heeft niks meer te maken zoals weleer over de klasse van de ‘drinkers’! Het zit in alle lagen en het is een gevolg van onze levenswijze. Een gebrek aan opvoeding zowel door de ouders als door het onderwijs. Te laks en te tolerant. Het heeft niks te maken met onze Bourgondische wijze van leven. We maakten de periode mee van goed gaan eten en een goed glaasje wijn maar het begint reeds in het ‘moederhuis’! Veel ziekenhuizen geven geen toelating meer om de babyborrel in het ziekenhuis te laten doorgaan. Gedaan met het medicijnkarretje volgeladen met drank! Je ligt nog in de couveuse en ze drinken zich reeds lazarus…

Als peuter, kleuter en snotneus ben je getuige van feesten die overdreven zijn en waar de drank vloeit met beken. De tijd dat mama en papa een glas dronken op zondagen werd een dagelijks ritueel. Opa’s en oma’s die alleen komen te staan verdrinken hun verdriet. Het slaapmutsje is een dagelijkse fles geworden. Voor jongeren is drinken een gevolg wat ze jaren zagen bij ouder en familie. Het bezoek aan de herberg onder de toren verminderde en veel dorpscafés verdwenen maar het drankgebruik steeg omdat men in gesloten kring fuift. Het minder cafédrinken heeft hoe eigenaardig ook het verdwijnen van sociale controle voor gevolg. Ook de vrouw mag een glas teveel drinken want het is slechts een kleine kring die het merkt. Ons gedrag veranderde en we dragen er de gevolgen van. Enkel een nultolerantie en zware straffen zullen de mentaliteit van de mens veranderen. Spijtig want met mate kon het gezellig zijn maar velen konden de lijntjes tussen de overdaad niet trekken. De gevolgen zijn niet niks maar er zijn reeds landen waar drastische maatregelen niet het drankverbruik verminderden maar wel de dodelijke slachtoffers.

Met de feestdagen moeten we gezellig kunnen blijven klinken maar dan te voet of met de taxi!

01-12-2016 om 12:32 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mystieke ethiek?

Artsen, chirurgen en al die mensen helpen om ziektes te overwinnen legden een eed af. Na jaren van hard studeren beoefenen een deel van die medicijnenmannen hun ‘roeping’ uit in ziekenhuizen.
In die oorden van bacteriën en menselijk leed staan ze in om het leed te verzachten, de mens gezond te maken en sommigen doen dit met hart en ziel en sommigen om hun vermogen zo groot mogelijk te krijgen.
Die ziekenhuisartsen hebben een enorme macht. Ze zijn een God op aarde. Zoals rechters beslissen ze vaak over leven en dood. De job is een roeping maar zoals zo vaak spelen er omstandigheden een niet onbelangrijke rol. Ziekenhuizen hangen ook naast de vaste inkomsten af van wat de arts ‘doneert’ van zijn ereloon. Een overeenkomst tussen ziekenhuis en arts. Door al de besparingen van onze regering begint het schoentje over de inkomsten via de erelonen van de dokters nauw te worden.
Ziekenhuizen zijn fabrieken geworden en fusioneren werd een noodzaak. Ook hoe langer hoe meer specialisatie per ziekenhuis wat toch al een beetje zorgt voor minder onderzoeken.
Opvallend zijn die grote uitbreidingen, verbouwingswerken en om de haverklap nieuwe machines. Al die en wellicht overdreven vernieuwingen gaan ten koste van het menselijke. Besparingen op; zoals in iedere fabriek, is besparen op de menselijke krachten. Gebouwen en machines kan men afschrijven maar mensen die kosten en worden duurder. Verpleging bestaat uit atleten want ze hollen van de ene patiënt naar de andere en het contact tussen patiënt en verzorging is tot het strikte minimum beperkt Een opname gaat bij de patiënt gepaard met emoties want weinigen zien die ‘fabriek’ zitten. Dikwijls is het bang afwachten op het verdict en moet de patiënt zijn gevoelens uiten aan enkelfamilie of vrienden. De verzorging staat al bij een andere patiënt voor hij zijn vrees voor het komende heeft kunnen zeggen. Zoals in een fabriek is time money maar mensen missen die nood aan een babbel. Ziekenhuizen hebben veel vrijwilligers en zelfs met die honderden vrijwillige handen blijft het roeien met veel te korte riempjes.

Stilaan heeft de mondigheid van de patiënten voor gevolg dat wantoestanden de media halen. Wat velen reeds aan de lijve ondervonden komt nu in de openbaarheid.

De ethiek van sommige chirurgen is ver te zoeken. Ontoelaatbaar en zeer grof is de patiënt net voor een operatie een papier onder de neus duwen omdat de arts het ereloon de hoogte wil injagen. Nog erger zijn toestanden waar de arts geld ‘onder’ de tafel eist of je voor de keuze plaats dat de ingreep niet zal doorgaan. Velen maakten het reeds mee en zwijgen want ze hebben God de Vader nodig of het is een ticketje enkele richting mortuarium. Kunnen we dan nog wel spreken van ethiek van de arts of mogen we spreken van oplichting?
Er moet een band van vertrouwen zijn tussen patiënt en dokter maar wanneer men slachtoffer is van poging tot oplichting dan is het vertrouwen zelfs geen wantrouwen meer.

Zijn die dokters dan emotioneel zo hard? Wat geld en verkeerde systemen tot een afgrijzend gevolg hebben…

 

29-11-2016 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sigaar van Castro!

Fidel is er niet meer. Negen dagen van nationale rouw. Het zijn er weinigen gegeven waarvoor ze negen dagen van rouw voor afkondigen. Fidel was dan ook een icoon. Er zijn maar twee mogelijkheden. Ofwel was je voor de man ofwel was je ertegen. Hoe je het ook bekijkt hij was een fenomeen. Hij was op meerdere manieren uniek. Voor het volgen van zijn speech moest je een halve dag uittrekken. De man overwon het Cubaanse leger met vijf man en een bietekop wat noch Hannibal of Napoleon lukte want die hadden duizenden soldaten nodig. Een armtierig klein landje kon de Amerikanen beletten dat ze zijn land binnenvielen. Een dictator die sedert 57 regeerde en met de weinige middelen aan de top stond voor zijn bevolking te voorzien in de beste gezondheidszorgen. Fidel kon met enkel de inkomsten van zijn suikerriet wat Maggie niet kan met al onze belastingen. Zelfs een boycot van het grote Amerika kreeg de man niet op de knieën.

Door velen gehaat maar ook door anderen bezongen. Een man die in de vorige eeuw de basis legde voor geschiedenisboeken tot in de eeuwigheid. Regeren met een harde hand maar nooit moordde men hoorde nooit dat hij tegenstanders liet ombrengen. Opsluiten wel, de media en persvrijheid legde hij aan banden maar hij heeft blijkbaar buiten bij zijn overname van zijn land geen bloed aan zijn vingers.

 Hopelijk komen vlug zijn memoires uit en schenkt men een exemplaar aan Erdogan want die kan er misschien lessen uit leren.

 Wellicht is er nu reeds een Hollander op zoek naar een corbiaar uit de jaren 50 om die te verkopen aan de broer van Fidel. Zo’n vehikel zou perfect passen in het nostalgische Cuba. Het land waar Westerlingen nog kunnen nagenieten van hun droomauto uit de jaren 60 en 70! Oldtimers waar je hier stukken van mensen moet voor betalen indien je onhandig bent.

Is men nu pro of contra Fidel, hij leerde zijn volk omgaan met het onderhouden van mooie wagens. Hopelijk draagt broer Carlos zorg voor de auto’s waar het heerlijk in moet zijn om rond te toeren met een dikke Havanna in de mond!

 Zal met het sterven van Fidel de nostalgie verdwijnen. Velen zochten als toerist niet de luxe in zijn land maar hun vervlogen jeugd. Tot heden bewees geen enkel systeem dat het ideaal is. Overal zit er wel iets in de manier van leven waar we bedenkingen bij hebben.

 De afrikanen moorden elkaar om de haverklap uit. De Amerikanen leven met hoogheidswaanzin en denken alles beter te weten. De Aziaten leven van de verkoop van seks want voor een appel en ei koop je van een kind tot de schoonmoeder! De Chinezen, Japanners en Koreanen zijn veel te slim voor ons en zullen ooit wel uit hun doosje springen. De Europeanen maken van alles één grote knoeiboel. Een goede keuze bestaat niet.

 Fidel heeft echter zijn naam niet gestolen want hij bleef zijn ganse leven volharden in zijn gedachtegoed en wie kan dat van zichzelf zeggen?

28-11-2016 om 17:49 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ligt Gent ver genoeg?

Ligt de Gentse rechtbank ver genoeg van Brugge. Een prangende vraag indien Gyselbrecht zijn proces voor assisen komt! In de veronderstelling dat Vermassen zijn slag thuis haalt. Gezien de huidige toestand omtrent de gebeurtenissen rond het dossier is de kans wel groot dat het assisen zal worden. Maar is de afstand Gent – Brugge ver genoeg want de armen van de wet zijn soms zo lang als die van een reuzeninktvis!

Omtrent de betrokkenheid van de daders is er weinig twijfel en toch heeft de dokter een autobus vol fans! Het valt moeilijk te rijmen dat een moordenaar die met voorbedachten rade zijn schoonzoon naar de eeuwige jachtvelden zond over fans beschikt. We kunnen ons levendig voorstellen hoe de verdediging zal pleiten.
De getuigen zullen de doorslag moeten geven in het spel van de verdediging. Er zijn de omstandigheden tot de uiteindelijke moord die men zal
uitvergroten. De niet onbelangrijke voorgeschiedenis van een schoonzoon die een plooike had wanneer we de man zijn bizarre levenswijze nader bekijken.Een zoon uit een rijke meststoffenfabrikant die rondhuppelt op zijn blote voeten omdat hij heilig gelooft in de krachten van aardstralen. Een man die blijkbaar ook ongewone en niet toegestane ideetjes heeft omtrent de opvoeding van zijn vijfjarig dochtertje.
Of Gyselbrecht nu al dan niet probeerde zijn schoonzoon tot andere gevoelens te brengen zullen moeten bewezen worden. Als de dokter klacht neerlegde voor incest van zijn schoonzoon met zijn dochtertje dan zou dit minstens in een PV van verhoor moeten terug te vinden zijn.
Indien het klopt dat Stijn Salens twee familieleden heeft die in de magistratuur van Brugge werkzaam zijn dan begint het op te klaren waarom we
reeds vier jaar wachten op een proces. Wanneer we nu in de media lezen dat het gerecht een huiszoeking deed bij een medewerker van TV Eén dan krijgen we toch de indruk dat het gerecht niet zo wreed recht in hun schoenen staat.
Dat een opa, met zijn rug tegen de muur, met aanklachten die men negeert, ·uiteindelijk het recht in eigen handen neemt blijft ontoelaatbaar. Maar een gewond dier maakt rare sprongen en wanneer het parket geen stappen wil zetten in opdracht van hogerhand dan doet men domme dingen.

Het Brugse gerecht had &00 jaar geleden een slechte naam waarvan men heden ten dage nog steeds fans heeft die de boeken, voordrachten en films leest en gaat bekijken. Mogelijks zal het deze keer geen 100 jaar duren voor de film Gyselbrecht en de ‘Juges’ van Brugge zal uitkomen
Ik zal er al lang niet meer zijn om het te kunnen gaan bekijken maar gaf alvast de mogelijke titel. Hopelijk zal ik nog de uitspraak in Gent, het beroep in Antwerpen, Brussel of Tongeren wel nog meemaken!

27-11-2016 om 11:20 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vlaamse Pinoccio?

De Vlaamse Pinnokkio is geen houten manneke van een schrijnwerker maar een manneke van vlees en bloed. Het betreft Kris Peeters. Een extreem lange neus heeft hij niet maar hij steekt nogal gemakkelijk zijn neus in andermans zaken.

Neem het in voorbereiding zijnde wetsvoorstel dat inspecteurs zouden mogen nagaan of men niet ten onrechte mensen niet de kans gaf om een job te krijgen. In eerste instantie zou men inderdaad deze nieuwe maatregel kunnen aanzien als een bestrijding tegen racisme. Dan denken we aan vreemde werknemers wat weeral te kort door de bocht is. Ook mensen die een blanke huidskleur, een Vlaams dialect spreken vallen onder de mogelijkheden om niet meer onder een weigering tot een job te vallen. Toch een momentje van bezinning voor Pinoccio want een werknemer heeft als democraat toch het recht om te beslissen wie hij in dienst neemt. Het is toch de werkgever die het loon betaalt en die als goede huisvader probeert zijn zaken zo goed mogelijk te runnen.
Voorkomen is beter dan genezen is een volksspreuk en het is nogal wiedes dat een werkgever zich indekt tegen mogelijke problemen en de man/vrouw met ervaring probeert altijd de meest vlotte persoon in dienst te nemen. De tijd dat men iemand weigert omdat hij ‘zwart’ is ligt al een tijdje achter ons. Taalproblemen zijn problemen, zeker als de persoon moet samenwerken met mensen die slechts één taal kennen of die contact hebben met klanten.
Het is Kris met zijn wroetende neusje enkel te doen om aan meer tewerkstellingen te geraken en dit ten koste van alles. Dat een werkgever
problemen op zijn hals kan halen is van ondergeschikt belang. Een onoverkomelijk probleem voor sommige werkgevers zal de nieuwe maatregel
niet vormen want die kennen genoeg middeltjes en hebben de centen om een grondig vooronderzoek te laten doen voor de aanwerving. Die lossen dit nu reeds op via diensten en onderlinge informele contacten.
Oude apen moet je geen smoelen leren trekken, die kennen de weg maar nieuwe minder ervaren werkgevers zullen tegen de lamp lopen.

Wat indien die controle er komt.
Dan is de volgende de verhuurders van woningen. Het is algemeen geweten en steekproeven bewezen het reeds dat de huurder met vreemde tongval moeilijk aan een huurwoning geraakt. Ook kunnen we ons de vraag stellen of al dat gemoei geen inbreuk is op de individuele vrijheid van de burger. Eigenaars met meerdere woningen krijgen weinig moeilijke huurders omdat ze de klappen van de zweep kennen en hun verhuringen uitbesteden. Anders is het wanneer een eenvoudig koppel het huisje erft van hun ouders en vooraleer één van de eigen kinderen alleen kan gaan wonen ze dit huisje willen verhuren. Die hebben geen ervaring en die mensen gaan voort op het uiterlijk van de huurder en op het vermoeden of de huurder wel elke maand zal kunnen betalen. Dus die nieuwe eigenaar zijn eerste contact met de huurder is meestal via de telefoon…

Het is begrijpelijk dat mensen soms weigeren om te verhuren om risico’s op problemen te voorkomen. Het heeft weinig met racisme te maken maar vooral om de vrees om naar de vrederechter en de advocaat te moeten lopen omdat of de werknemer niet voldoet of omdat de huurder ‘vergeet’ elke maand te betalen.
Pinoccio staat niet stil bij de gedachte dat in het geval van huren van een woning de eigenaars ook dikwijls worden bedrogen omdat anderen huren voor de wanbetaler of voor de man met een andere huidskleur. Het is een oud probleem dat Peeters er nu wil doorjagen maar zonder er eerst
ten gronde over na te denken.

Zou Kris met zijn speurneus zich niet beter inwerken in het dossier Armand Dedecker en Didier Reynders? Dit zal hij echter niet doen want hij hoorde de klokken reeds klingelen. Er is namelijk ook een hinderpaal voor die bemoeinissen. Zit de Orde van Malta er ook niet tussen bij het doorpompen van de wet die de Kazak miljoenen bezorgde?
Pinoccio is wel zo slim dat hij met zijn neus niet tegen bepaalde zuilen botst…

27-11-2016 om 11:17 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljarde, miljarde…

Men zou toch eens ferm vloeken met al die berichten in de media.

Neem nu de zoveelste onderzoekscommissie die zal nagaan hoe dat allemaal zit met Armand Dedecker die vele euro’s kreeg om als lobbyist de wet erdoor te krijgen dat een miljardair ongestraft bleef. Naast Dedecker gaat Reynders ook niet vrijuit maar die paling zal wel weer door de mazen van het net glippen.
Hoeveel commissies gaan we nog eten en drinken geven sedert de eerste onderzoekscommissie van Dutroux?

Even absurd is de heibel van een Filip Dewinter en die Anke die in Griekenland hun heil zochten in het groepje neonazi’s van gouden Dageraad. Ook onbegrijpelijk is het proces van een strijder die een moord zou gedaan hebben maar waar tijdstip, plaats en lijk van ontbreekt! De man zou met een granaatscherf in zijn hoofd zitten en zou niet meer weten wat hij zegt. Dus wat heeft het voor belang om een proces te voeren gezien de man zijn ganse leven ten laste zal komen van de gemeenschap. Geef dan maar een vonnis zoals in gerot Brittannië waar de moordenaar dertig jaar effectief krijgt en daarna nog 15 jaar ter beschikking. Inderdaad
opsluiten en nooit meer de vrijheid geven.

Verder dan het vrolijke nieuws dat een verkrachter drie jaar kreeg en na een jaartje weer vrij mocht rondlopen en dus opnieuw begon. Hoe kunnen die Ministers zonder blozen beweren dat er geen fouten werden gemaakt en dat het de bevoegdheid was van een collega Minister. De persoon die verkracht werd heeft nogal een boodschap aan een uitleg die wettelijk volledig klopt maar die menselijk volledig verwerpelijk is.

Hebben die ‘sjarels’ dan nog niet door dat ze de grond klaar leggen voor een Belgische Trump. Begrijpen ze dan niet dat de bevolking hun gesjoemel kotsbeu is en dat met de volgende verkiezingen er maar een Donald moet opstaan opdat de helft van de kiezers achter dergelijke gek zal lopen?

Maggy maar haar uiterste best doen om de langdurig zieke terug aan het werk krijgen. We moeten niet wakker liggen van die enkelingen die misbruik maken van de ziekte-uitkeringen maar moeten ons druk maken over die kosten van onderzoekscommissies, van politiekers die wetten op één nacht erdoor jagen om vriendjes te plezieren.

Morgen moet Maggy en Jo eens luisteren naar de verzorgers van onze bevolking die inleveren, meer uren kloppen en geen collega’s krijgen omdat we teveel geld uitgeven aan nutteloze en frauduleuze zaken. Beter zou zijn dat het ganse parlement morgen voor de betoging loopt en dat de federale ze eens flink bewerkt met de waterslang zodat ze eens echt
wakker worden voor het te laat is…

25-11-2016 om 08:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriend of ….

Vermoedelijk zal mijnheer ‘dokteur’ uit Ruiselede ook niet spreken over een ‘beter een goede vriend dan een ver familielid’! Het merendeel van zijn familie liet hem reeds vallen en nu liet zijn goede vriend hem ook vallen. Jaren hield de vriend de lippen stijf maar nu verklaarde die goede vriend dat de dokter de opdrachtgever was voor de moord op zijn schoonzoon Saelens. Weinigen geloven nog dat de huisarts enkel vroeg om zijn schoonzoon eens een lesje te leren. Ten andere zoiets vraag je niet aan derden maar een man die toch enkele jaren zijn broek versleet op de unief moet zijn vuile was zelf oplossen.
Wellicht zijn er nog enkele koppige klanten van de huisarts die in zijn onschuld geloven maar al wie de kasteelmoord een beetje volgde is zeker dat de moord met voorbedachten rade gebeurde. Om een lesje te leren aan een nukkige kasteelheer neem je geen pistool mee en maak je nog minder enkele dagen vooraf een graf klaar. Nu de vriend eindelijk zijn verklaring wijzigde komt het voor de advocaten erop aan om te proberen om de zaak voor assisen te laten komen en niet voor een correctionele rechtbank. Heel belangrijk is nu het bespelen van de juryleden want met enkel beroepsrechters zal de dokter ‘hangen:’…
Men gaat het spelen op procedurefouten, ontoelaatbare praktijken van het parket van Brugge, rechters die het geheim van het onderzoek schonden en al van die toneel-bedrijven zonder inhoud. Alles gaat men uit de kast halen maar de man in de straat heeft reeds een mening en zal enkel onthouden dat er geen recht is gesproken. Geldverslindende opvoering zal het proces worden en indien het Assisen zou worden kan het ganse onderzoek van vooraf aan opnieuw beginnen want men kan tot zowat in het oneindige onderzoeksdaden vragen. Dus het vriendje zorgde hoe dan ook voor een nog te verwachten dure show zonder apotheose.

Vrienden die kan je vrij kiezen terwijl familie die krijg je op je dak zodra je je ‘krabbel’ zet in het boekje dat ze trouwboekje noemen. Die gift van familie kan meevallen maar het kan ook een vreselijk giftig geschenk zijn.

Dat vrij kiezen van vrienden is ook relatief want ook dan zijn toevalligheden soms niet zo heel toevallig.
Als voorbeeldje zullen we eens polsen of het zal kloppen dat die Trump een volgens zijn idee nieuw vriendenkringetje zal uitbouwen. Mijn gokje is dat dat Trump als vriendjes een Poetin, een Erdogan en mogelijks zelfs een heetgebakerde Française zal kiezen.

Echte vrienden zijn onbetaalbaar. Het aantal is beperkt en kan je op één hand tellen. Een hechte vriend is zoals je halve trouwboek indien het een goed gezin betreft. Samen door dik en dun, elkaar steunen tot het uiterste en als voornaamste oprecht en eerlijk met elkaar omgaan.

Om het in mijn milieu te houden: leven zoals twee zwanen maar dan wel zonder die ceremonie van de paring…

23-11-2016 om 12:43 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
  • Prettige zomerse zonnige dag
  • Goedemiddag blogmaatje
  • voyeurisme?
  • Deal!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs