Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie of Wat is Baziel?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 31 december 2012 had Baziel, een Goden Retriever, een ingeving om voor de conference van Geert Hoste een blog te starten.

Wat begon als puppy en jonge reu met voorleesstukjes voor oma’s, werden na de genderoperatie (lees castratie) hoe langer hoe meer op het weergeven van dagdagelijkse items.

Met de typische blik van een zachtaardige mensenvriend geeft Baziel zijn kijk op het mensdom.

Indien Baziel geen hond maar een Indiaan zou zijn geweest dan zou hij nu stilaan met een vredespijp in zijn muiltje tussen de oude wijzen van de stam liggen.

Stilaan oud en met ouderdomskwaaltjes probeert hij bijna dagelijks de vergelijking te maken of de mens nu echt zoveel verschilt van het dier.

Het blijft aan de lezers om uit te maken of zijn hondse kijk de juiste is…

 


31-12-2012 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (68 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalgebruik!

Zou de mama van Rousseau bij het bekijken van haar zoon in de Slimste mens niet aan zijn  oren willen trekken telkens hij vloekt of er geen kloten over weet?

Een schande is het niet indien men over schilderkunst niks weet. Want wijlen de conservator van het Smak sloeg ook vaak de bal mis als het over kunst ging. Niettegenstaande lokte Jan volk naar zijn museum al was het door een bokswedstrijd op reeds gevorderde leeftijd.

De deelname van Connor zal zijn partij geen windeieren leggen. Mensen houden van spontane reacties en de oer socialist godverde en miljarde om de haverklap.

Het is verraderlijk wanneer men volop opgaat in het spel. Men vergeet dat er camera’s staan te draaien en dat je woorden in vele huiskamers galmen. In sommige landen zou men telkens een biep over de vloek plaatsen en bij Connor zou de kijker op de duur nog denken dat er iets mis is met de TV.

We zijn al enkele jaren gewoon dat Brusselmans ongekuiste uitspraken doet en de meeste komedianten doen weinig moeite om hun taal wat op te poetsen.

Bij de slimste is het blijkbaar de gewoonte dat de kandidaten voor de opnames een glaasje drinken. Het zou de zenuwen voor de opnames wat wegnemen. Mensen opgieten gebeurde ook tijdens de oorlog wanneer soldaten naar de frontlinie trokken. Deelnemen aan een quiz is niet te vergelijken met ten oorlog trekken maar geen enkele kandidaat wil bij zijn eerste deelname sneuvelen. Niemand wil na één aflevering naar huis worden gezonden Deelnemen is een zaak van eer. Het duurt soms jaren voor de quizmaster een kandidaat kan overhalen om deel te nemen. Ella en Olga zullen wel de uitzonderingen zijn geweest. Nieuwsankers zitten met de daver op hun lijf want ze willen niet afgaan voor ankers van concurrerende zenders.

Doorgaan naar meerdere afleveringen zat er in de afgelopen jaren voor politiekers niet in. Connor Rousseau is een uitzondering. Voor hem zullen er geen reacties komen dat het not done is om als politieker deel te nemen aan spelletjes. De enige kritiek zou mogelijks kunnen zijn dat hij het te vaak met ongepaste woorden heeft over zijn ijdele delen…

Opvallend in de show is dat vragen over drank bijna bij alle kandidaten een vlot en juist antwoord krijgen. Wie wat op een doek schilderde blijkt veel moeilijker te beantwoorden dan welke ingrediënten je nodig hebt voor een Pinacolada...

 

20-11-2020 om 12:10 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er gevaar?

Alle aandacht gaat naar het nieuwe vaccin dat voor de enen in maart en voor de anderen in januari de mensheid zal redden van covid-19.

Het vaccin zal het zonder het jaarlijkse vuurwerk moeten doen want vuurwerk is verboden.

Iedereen is vrij om te beslissen of hij /zij de inspuiting laat zetten.

In ons land is er alvast één partij die zijn aanhangers de raad geeft om het vaccin niet te laten zitten.

Een echte reden waarom ze tegen het vaccin zijn hebben ze nog niet geuit.

Komt het verzet omdat de pillendraaiers maar een 95% garantie geven dat het vaccin effectief corona de nek omwringt?

Schuilt er een gevaar in het vaccin dat enkel die partij weet?

Duidelijkheid is er niet en dus pijnig ik mijn weinige hondenhersenen vanwaar het verzet kan komen en lang zoeken wat de mogelijke reden tot verzet is, moest ik niet.

Er is wel duidelijk een groot, heel groot gevaar met het vaccin in je lichaam…

We moeten niet ver in de tijd teruggaan.

Iedereen herinnert zich de opname van Trump in het militaire ziekenhuis. Een bijna verslagen man door de onzichtbare vijand. De grote wereldleider had wellicht een afspraak met de dood maar de Amerikaanse medische wereld gebruikte de grote leider als de proefpersoon bij uitstek.

Trump amper opgenomen, zijn broek omlaag, pikkuur in zijn bil en het wonder gebeurde!

Het vaccin sloeg aan en amper enkele dagen later toerde Trump op de achterbank van de limousine rond en begroette zijn aanhangers zoals alleen een Paus dit kan.

Trump die reeds voor zijn corona infectie blijk gaf van rare kronkels te hebben was wel van het virus vanaf maar het blijkt nu ook dat men geen rekening heeft gehouden met die kleine lettertjes over de bijwerkingen…

Trump is nog zotter dan voor zijn infectie. Hij heeft waanbeelden, is nog onberekenbaarder dan voor zijn corona. Zijn verzet tegen het aanvaarden van zijn verkiezingsnederlaag dringt niet meer door. Met man en macht hebben zijn medewerkers hem moeten overtuigen om zijn aartsvijand met een welgerichtte aanval op een kerncentrale niet te laten doorgaan.

Trump zou opnieuw moeten opgenomen worden maar deze keer niet in het militaire ziekenhuis maar in een instelling van de Broeders van Liefde.

Is die enige partij die zich verzet tegen het vaccin de enige die de bijsluiter las en vreest dat al wie is ingespoten de Trumptoer zal opgaan?

De regering gaat ervan uit dat 70% van ons land zich zal laten inspuiten op vrijwillige basis en stel je voor dat dat aantal ingespoten landgenoten kleine Trumpjes worden!

We kunnen dan zeker spreken van een heel groot gevaar!

20-11-2020 om 12:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bende papegaaien…

Papegaaien hebben de gewoonte een ganse dag hetzelfde geluid te maken…

Wie villa Politica volgt maakt wellicht dezelfde bemerking. Dat er meer geleuter is over corona dan dat er degelijke doorzichtige maatregelen worden getroffen weten we reeds sedert half maart.

We mochten mee ‘genieten’ van de kluif over de kemels van de mondmaskers. Er vielen nog meerdere kluiven en na de volmacht regering zorgde de Vivaldi regering ook voor de aanvoer van kluiven.

Verkeerde en te laat genomen beslissingen zijn al maanden vaste ingrediënten.

Wie de debatten van de parlementairen een beetje volgt merkt dat we net in een kooi terechtkomen van fel gekleurde papegaaien. Beke is met corona vaak de kop van jut en moet de reeds vooraf ingediende vragen aan zijn persoontje meerdere keren aanhoren. Elke parlementair hoort duidelijk graag zijn eigen stem. Iedere vraag is een herhaling met enkel een nuance in de vraagstelling.

Het vaccin komt eraan, vermoedelijk rond de maand maart maar optimistische papegaaien suggereren dat het al in januari zou kunnen…

Alle partijen drukken Beke op zijn hart dat hij deze keer ervoor moet zorgen dat hij ervoor moet zorgen dat alles in voorraad is om de bevolking één of twee spuiten te geven. Enkel wie wil kan een spuitje krijgen en geen verplichting. Enkel Vlaams Belang is de dwarsligger om mensen te demotiveren om zijn broek voor de spuit te laten zakken.

Elke papegaai in de kooi kwettert om Beke op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en geen enkele papegaai heeft door dat Beke een man met olifantenvel is.

Alle geschoten bokken ten spijt kan of wil Beke geen schuld bekennen dat zijn diensten in de fout gingen.

Naast het vragen staat vrij kreeg hij nog een resem verwijten dat er rapporten op tafel liggen over de schending van mensenrechten en wanbeheer in de woonzorgcentra. Mensen die men bij gebrek aan personeel liet uitdrogen en door die marteling stierven.

Beke liep niet weg van schaamte en toonde geen berouw en hij draagt geen schuld want er werden budgetten uitgetrokken om meer personeel aan te werven om de woonzorgcentra te ondersteunen.

Cijfers over hoeveel mensen in dienst kwamen in de centra, in de ziekenhuizen zijn er duidelijk niet. De kans is groot dat er sedert de pantomime uitbrak er nog geen kat werd aangeworven.

De hulp moet komen van ons leger. Militairen, gelukkig niet in uniform, zorgen nu voor dat broodnodige glaasje water zodat mensen niet uitdrogen.

Beke moet stilaan een echte crack zijn in het ontwerpen van websites. Nu komt er nog een nieuw websitetje bij. Vele duizenden vrijwilligers optrommelen om mensen uit de eenzaamheid te halen. Beke is naast een specialist websites maken ook een moderne pastoor die nog denkt zoals de pastoors werkten in de vorige eeuwen. De rijke moet de behoeftigen niet helpen en steunen maar de gewone man uit de straat moet zoals de bijbel het voorschrijft zijn evennaaste helpen. Mooie katholieke gedachte maar Beke kijkt de zondag in de kerk niet rond zich heen. Hij zit nagenoeg moederziel alleen bij de herder van God. Geen jongeren (buiten enkele uitzonderingen) luisteren nog naar het woord van God. Beke weet duidelijk nog niet dat het enkel ouderen zijn die de oeverloze herhalingen van mijnheer pastoor aanhoorden. Maar beste Beke het zijn nu toevallig diezelfde ouderen die nood hebben aan de hulp van vrijwilligers.

Zorg er eindelijk eens voor dat je extra budgetten niet naar het vergroten van de onroerende goederen van instellingen gaat maar naar helpende handen. Bewijs eens dat mensen aangeworven worden… God zal naar je kijken en zeggen vanuit de hemel dat je het goed doet!

 

20-11-2020 om 12:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Duivels!

De Rode Duivels deden wat van hen werd verwacht, namelijk winnen tegen de Engelsen. Was de overwinning wel zo vlot als die 2 – 0 laat vermoeden?

De wedstrijd ging voor de Duivels vlot van start en de eerste goal viel vlug. Na de verdubbeling van de voorsprong werd het rustig opvangen van de Engelsen tot de rust.

De koffie smaakte de spelers wellicht niet want na de pauze zagen de supporters van de Duivels een gans ander team. Ze kwamen onder druk en geraakten nog amper voorbij de middellijn. Drie kwart uur om amper één nog degelijke aanval te zien door onze vedetten. De overwinning was binnen en het leek nog enkel de bedoeling om de resterende tijd te doden. De Duivels dreven op ervaring en het stak niet meer nauw of de pas naar de medemaat al dan niet aankwam. Aanvallers stonden meer te verdedigen (uit noodzaak) dan dat er nog een poging werd gedaan om er nog en goaltje bij te doen.

De druk was van de ketel en de gelijke stand tussen Denemarken en IJsland zal daar ook niet vreemd aan zijn geweest. De laatste wedstrijd om groepswinnaar te worden was een feit. Behalve dat ze geen rekening hielden dat de Denen nog een goaltje konden maken, wat gebeurde

Spijts al die uitleg van de analysten valt het op hoe spelers met of zonder motivatie spelen. De echte voetballist wil altijd winnen, zelfs als het niet meer nodig is. De voetballist in hart en nieren gaat altijd tot het uiterste. Anderen en we gaan geen namen noemen spelen omdat het hun beroep is. Het zijn zoals gewone mensen spelers die hun job doen om geld in het bakske te krijgen maar ze hebben minder beroepsfierheid.

De laatste wedstrijd tegen Denemarken begon zoals de voorlaatste wedstrijd. Opnieuw een vlugge goal van de Belgen en de weg naar de Final four lag open.

Supporters hoopten op een tweede goal voor meer zekerheid. Het werd echter een tegengoal en we gingen rusten met een gelijke stand. De final Four was nog steeds het geval maar er mocht zeker geen tegendoelpunt vallen. Wellicht een ander merk van koffie want de Rode Duivels begrepen dat het een risico was met die gelijke stand. De Duivels kegelden er nog eentje binnen en de ademruimte werd groter. De Denen moesten winnen en hadden twee goals nodig. Ze waren verplicht om aan te vallen en dan viel de derde treffer voor de Duivels. Voor de Denen was dan het vet van de soep en met nog iets minder dan 15min op de klok werd elke Belgische supporter rustig, liep naar zijn frigo voor een frisse pint uit het biervak te vissen. Met een fris pintje en een zakje chips nestelde de supporter zich in zijn luie zetel, waarop moeder de vrouw vroeg of het nog lang ging duren want dat de slimste reeds aan de reclameblok na ronde 1 zat!

Nog eventjes schat zei de man en lief als hij altijd is liet hij de analyse van Jan en Marc vallen en kon zijn vrouw ronde twee volgen vanaf de puzzel. Nu vrouwlief vol concentratie de antwoorden van Connor volgde liep de man in alle stilte opnieuw naar de frigo want met het voldongen feit dat de National Four in kannen en kruiken was, gleed Jupiler in één slok van keel tot in de maag…

Naast al enkele corona kilo’s nu ook wat extra gewicht door het voetbal. Supporteren kan zwaar zijn…

20-11-2020 om 12:03 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrader!
Nu corona alles overheerst kan men op zaterdag na het nieuws van 10u op radio twee genieten van het programma ‘het ministerie van lachende zaken’. Een aanrader want er is nood aan humor.

Elke week komt een genodigde gast met fragmenten die hij of zij grappig vinden.

Vaak zijn het fragmenten van gevestigde waarden als het om humor gaat. Gaston & Leo,Urbanus en de Nederlander Toon Hermans komen regelmatig aan bod.

Uiterst zelden is er een fragmentje dat we nog nooit hoorden. Spijts we in ons verleden de grap al eens hoorden stoort het in tegenstelling tot de herhalingen van FC De Kampioenen niet.

We missen de jaarlijkse conferences van Geert Hoste. We missen de grappen die hij zou maken over Albert II, de oeverloze onderhandelingen voor een regering en het politiek geklungel om covit-19 te bestrijden…

Wie stilaan als gepensioneerde politieker aan stand-in-up zou moeten beginnen is Jan Peumans. Hij is zeker niet de enige politieker met humor maar zijn ex-collega’s vertellen enkel hun grappen in interne kring. Ook Di Rupo heeft humor maar moet het hebben van visuele humor. Meer het type van Mister Bean. Denken we maar aan zijn optreden in zijn Speedy!

Het programma duurt amper een goede 50min en na het nieuws van 11u zitten we onmiddellijk weer in zak en as.

Oma zaliger zei altijd dat mooie liedjes niet lang duren en dit is een waarheid als een koe!

 


15-11-2020 om 15:05 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitlokking…
Met de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk wil ons land onze Staatsveiligheid meer armslag geven. De Minister van Justitie Van Quickenborne zoog eens aan zijn jointje en komt met een voorstel waar het toch even van schrikken is.

De infiltratie van leden van de Staatsveiligheid moet beter. Het voorstel zal wel niet uit Van Quickenborne zijn maar van een universitaire ambtenaar bij Staatsveiligheid. Geen mens die eraan zal twijfelen dat het met de beste bedoeling is om op een doeltreffende wijze aan meer en betere inlichtingen te geraken via internet. Wat programma’s zoals undercover al niet aan ideetjes met zich meebrengt.

Er staat echter in onze wet ook een artikel dat bewijzen verkregen door uitlokking in de prullenmand vliegen.

Uitlokking is uiteraard een zeer goede en doeltreffende manier om misdaden te voorkomen. Informatie vanuit de misdaadorganisatie voorkomt de mogelijke uitvoering van het criminele feit.

Het is echter zo dat de praktijk ons al leerde dat die infiltraties een mes is met twee snijdende kanten. Recent hadden we nog de grootste drugvangst in de haven van Antwerpen. Met dit grote succes mag men toch niet eenzijdig over de manier van infiltratie gaan. Het is niet de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn dat infiltranten de uitdrukking dat de beste boswachters ook de beste struikrover zijn, toepassen. Bij de drugvangst blijkt zoals heel vaak dat van de kleine wijkagent tot de topflik er betrokkenheid in de misdaad was. De enorme geldelijke en luxevoordelen zijn vaak de reden dat de boswachter overloopt naar de struikrover. Wanneer men in één klap zoveel kan verdienen met één levering als met een ganse carrière dan is de verleiding zeer groot om het pad van de misdaad te bewandelen.

Het aantal agenten, vroegere Rijkswachters of inspecteurs van de gerechtelijke politie die niet aan de verleiding konden weerstaan en misdadigers een handje hielpen zijn niet te tellen.

Het uitlokken onder het mom van infiltreren zet een deur niet op een kier maar half open. Er bestaan zeer goede infiltranten maar ze groeien zeker niet in bosjes. Het zijn idealisten die leven voor hun job, allemaal een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben maar die vaak na enkele succesoperaties ‘geflikt’ worden door hun oversten. Van Quickenborne moet zeker eens in de eigen politieke rangen kijken en zich bezinnen over zowel zijn eigen loopbaan of naar de loopbaan van collega’s.

Ik wil mijn hondenbrokjes ook zeker niet delen met glansrijke politiekers want velen passen de techniek toe om te laten infiltreren bij collega’s om dan op het gepaste moment toe te slaan en de concurrent van zijn voetstuk te duwen. Het gevaar van infiltratie in het extremistische milieu is kleiner dan de infiltratie in drug- en wapenmilieu. De contacten gebeuren meer via de computer en de sociale controle door collega’s is groter.

Maar zal Van Quickenborne aan de verleiding kunnen weerstaan om ook eens niet te gaan loeren naar kopstukken van sommige extremistische partijen? De kans is groot dat we dan naast de war on drugs ook nog een gevecht puur sang krijgen tussen politiekers…

Het gevaar voor misbruiken door een filter is kleiner dan bijvoorbeeld in het drug en wapenmilieu omdat het meer over actie in extremistische groeperingen

12-11-2020 om 13:24 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellende alom!
Elke dag neemt het aantal mensen toe die met moeite nog de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Zelfstandigen zien hun spaarcenten met de dag verminderen en hun dromen smelten met de hoge uitzonderlijke temperaturen die we thans meemaken. Voor velen staat de wereld op zijn kop. We halen het ene record na het andere in Ukkel wat betreft de temperaturen. Voor wie het al moeilijk heeft is die warmte een meevaller want dan moet de verwarming niet aangezet worden.

Mensen uit de cultuur en evenementen slaan de hand aan zichzelf en ook daar hebben we reeds een record van 30 zelfmoorden. De horeca komt stilaan in hetzelfde schuitje terecht dan de cultuur.

Huisartsen voelen de stijging van het aantal depressies in alle lagen van de bevolking.

De regering strooit zand in de ogen van de bevolking. Minder besmettingen maar er gebeuren bij gebrek aan tests ook minder preventieve tests. Er zal wel een vermindering zijn van het aantal besmettingen maar spectaculair zullen die niet worden. Indien de scholen terug open gaan zal de tijdelijke vermindering vlug verdwijnen. Dan was die tweede gedeeltelijke lockdown nutteloos. Ofwel blijft men die tweede halve lockdown volhouden tot het jaareinde ofwel heeft men vanaf halverwege december een derde lockdown met nog zwaardere maatregelen aan zijn been.

Wie braaf alle regels volgt moet razend zijn als die hoort dat mensen in Luxemburg (waar corona even zwaar als in eigen land tiert) gaan eten en drinken. Er is reden om kwaad te worden op al wie net over de grens in Nederland wat gaat shoppen in het weekend. Europese solidariteit is onbestaande.

Eveneens wraakroepend is de mentaliteit van sommige burgervaders. Schandalig wat de Oostendse burgemeester deed. Er is een verbod om als supporter naar het voetbal te gaan maar Tommelein zat fier met mondmasker in de Tribune tijdens de afgelopen wedstrijd van Oostende tegen Club Brugge. Hij is niet de enige die zijn voeten veegt aan de maatregelen. Sla de kranten open en men merkt dagelijks foto’s van burgemeesters en Schepenen die aanwezig zijn op sportmanifestaties. Gelden de maatregelen dan niet voor hen? Het staat op facebook vol van gemeenteverantwoordelijken die aanwezig zijn op plaatsen waar ze niet moeten zijn.

Moeten we dan medelijden hebben met mensen die op die manier corona oplopen? Neen, we moeten hopen dat ze ziek worden, niet sterven want dan beseffen ze niet dat ze onverantwoordelijk waren.

In de U.K. was er eens een zekere Boris die ook het virus negeerde maar nadat hij de ziekte aan ‘den lijve’ had ondervonden is hij nu de eerste om maatregelen te nemen.

Met de mediaberichtgeving krijgen we plots de indruk dat de ellende nagenoeg voorbij is. De donkere wolken verdwenen als sneeuw voor de zon op de beurzen. Aandelen schoten de hoogte in want er is een antivirus in productie die voor 90% betrouwbaar is. Het lijkt op een voorspelling van madame Blanche. Hopelijk is het een goede medicatie maar de ellende is zeker nog niet voorbij. De ellende zal pas over enkele jaren voorbij zijn.

Intussen zullen we moeten hopen dat iedereen niet in euforie denkt dat we ons oude leventje kunnen heropstarten.

We mogen hopen dat wetenschappers goede medicatie op het spoor zijn maar we moeten realistisch blijven dat de ellende nog altijd alom tegenwoordig is…

 

12-11-2020 om 10:08 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo goed als zeker!
Heel voorzichtig begint men de bevolking duidelijk te maken dat we Kerst- en Nieuwjaar heel intiem en met heel weinig in beperkte kring zullen mogen vieren. Dit jaar zullen we de Nieuwjaarszoenen van die kleverige lippen van tante Germaine niet krijgen. Om mensen de nodige moed te geven krijgen we licht positieve cijfers over een terugval van besmettingen, een minder aantal ziekenhuisopnames maar geen daling van het aantal dagelijkse overlijdens. Ook positieve berichten over een medicatie maar zeker niet voor maart/april. Wellicht opgelegde berichten vanuit de politieke wereld om mensen wat moed in te pompen. Er is niks mis met mensen te motiveren want mijn eksteroog vertelt me nu reeds dat de maatregelen die we nu kennen zullen volgehouden moeten worden tot zeker begin januari.

In de kranten leest men verhalen van mensen die hopen dat men de huidige maatregelen zou laten doorlopen zodat een derde lockdown kan worden vermeden.

De kans is echter groot dat met de heropening volgende week met de scholen de cijfers weer de hoogte in zullen schieten. Het is geen oplossing om de ene of andere groep de schuld te geven wanneer de cijfers stijgen omdat het verbod tot contact iedereen treft. Van jong tot oud. Jongeren begrijpen ook niet hoe gevaarlijk het virus is. Naoorlogse ouderen werden alsmaar toleranter in het opvoeden van hun kinderen. De strenge vooroorlogse opvoeding verdween en het gros van de Europeanen had het goed. Door covit-19 kwam er plots en onvoorzien een ongekende beperking in onze vrijheden. Regeringsleiders missen het lef en de moed om de ernst van het virus aan te pakken. Ze moeten zowel levens redden maar er ook voor zorgen dat de economie geen totale catastrofe wordt.

Bedrijven gaan op de fles. Investeringen zien jonge zelfstandigen verloren gaan. De inspanningen die gedaan werden tijdens de eerste lockdown blijken verloren inspanningen te zijn geweest.

Toch moeten we moed putten met wat er thans gaande is in Amerika. Naast het corona zit die bevolking in een strijd over de believers en non-believers of Trump al dan niet bij het vijfendertigste werd gezet. Trump die zijn nederlaag niet wil toegeven en blijkbaar geen bewijzen heeft dat er fraude gebeurde met de stemmen van de kiezers. In tegenstelling tot de volgzame Belgen zien we beelden waar duizenden Amerikanen (met en zonder mondmasker) staan te roepen en te tieren voor hun gelijk zonder de anderhalve meter te respecteren. Onbegrijpelijk dat men zijn leven wil riskeren, zwaar ziek worden om eenzaam en alleen te sterven voor een leider die zijn tijd doorbrengt op de golfbaan.

We mogen nog van geluk spreken dat we na lange tijd aan een regering geraakten of we zaten ook in hetzelfde schuitje als de Amerikaan.

Zoals een bekend liedje zingen we best samen dat ‘we zullen doorgaan’. We gaan echter niet samen op straat zingen maar elk in ons eigen kot…

12-11-2020 om 10:07 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-11-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hole in one!
Toen het zo goed als zeker was dat Trump zijn biezen mag pakken en het Witte Huis moet verlaten ging hij een partijtje golven. Hij zal zeker geen hole in one hebben geslagen maar veel kolerieke ballen hebben gemept die out of the green in de zandbak of vijver terechtkwamen. Wie hem zover kreeg om hem de golfbaan op te sturen net voor hij de definitieve nekslag kreeg en Biden duidelijk had gewonnen,moet een medaille krijgen. Het was alvast beter om Trump zich te laten afreageren met golven dan dat hij het ene dwaze na andere Tweetje zou de wereld insturen. Het beste dat zijn entourage kon doen was na het golfpartijtje in de bar een kalmeerpilletje of twee in zijn drankje keperen zodat hij rustig een dutje kon doen. Er moet nu vermeden worden dat hij zich laat opfokken door advocaten met slechte reputatie.

Het is nu alle hens aan dek om ervoor te zorgen dat Trump op een iet of wat waardige manier als gewezen president kan vertrekken. Hoe stiller Donald vertrekt hoe veiliger voor een deel van de bevolking. Trump voelt zich zoals aangeschoten wild. Hij heeft een enorme open wonde en aangeschoten dieren zijn gevaarlijk. Ze vallen alles en iedereen aan. Trump is niet de persoon die op zoek gaat naar eigen blunders maar iemand die de schuld bij anderen legt. Niemand is nu veilig in zijn buurt. Zeker zijn vrouw niet want die zal hij de huid vol schelden dat ze hem te weinig steunde. Zelfs naar zijn kinderen zal hij niet luisteren. De wonde die hij opliep was een rechtstreeks shot in zijn ego. Zijn imago  brokkelde niet af maar vloog in miljoenen stukjes aan diggelen. Hij kende wellicht al tegenslagen in zijn zakenwereldje maar het verliezen van de verkiezingen calculeerde hij nooit in. Hij was de grootste president die Amerika ooit heeft gehad in zijn gedachten. Hij zal het voorbeeld van mislukkelingen zoals Hitler niet volgen en de hand niet aan zichzelf slaan. Mogelijks denkt hij nu reeds om tegen de volgende verkiezingen zijn zoon aan de macht te krijgen.

Het zal nog een tijdje duren vooraleer hij Biden proficiat zal wensen en zijn verlies zal toegeven. Er zullen nog enkele doosjes pillen in zijn soep moeten gedaan worden maar Amerika is het land met de allerbeste psychiaters en er zal er wel eentje in zijn entourage zijn die hem met de juiste medicatie zal kunnen overtuigen dat hij de enige echte en beste president is maar dat de ganse wereld hem niet begrijpt. Narcisten moet men gelijk geven, er niet tegenin gaan maar hun laten begaan in hun eigen bekrompen wereld.

De Amerikaan is na vier jaar verlost van een onbetrouwbare man en moet nu zoals de volledige mensheid het tweede immense probleem aanpakken. Na de 240.000 doden moet de aandacht gaan naar de onzichtbare vijand, covit-19. Een nog groter probleem dan Trump want hij was een zichtbare vijand terwijl corona onzichtbaar is…

May God help America en the hole wide world…

09-11-2020 om 09:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • Prettige zomerse zonnige dag
 • Goedemiddag blogmaatje
 • voyeurisme?
 • Deal!
 • Een donderdag groet

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!