Dagboek van een golden retriever
De wereld gezien door de ogen van een hond
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie of Wat is Baziel?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 31 december 2012 had Baziel, een Goden Retriever, een ingeving om voor de conference van Geert Hoste een blog te starten.

Wat begon als puppy en jonge reu met voorleesstukjes voor oma’s, werden na de genderoperatie (lees castratie) hoe langer hoe meer op het weergeven van dagdagelijkse items.

Met de typische blik van een zachtaardige mensenvriend geeft Baziel zijn kijk op het mensdom.

Indien Baziel geen hond maar een Indiaan zou zijn geweest dan zou hij nu stilaan met een vredespijp in zijn muiltje tussen de oude wijzen van de stam liggen.

Stilaan oud en met ouderdomskwaaltjes probeert hij bijna dagelijks de vergelijking te maken of de mens nu echt zoveel verschilt van het dier.

Het blijft aan de lezers om uit te maken of zijn hondse kijk de juiste is…

 


31-12-2012 om 00:00 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (72 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-08-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog niet warm genoeg…

Alsof de zon nog niet voldoende warmte geeft, zijn er van die pyromanen die bossen in brand steken. Vele mooie bossen staan in lichtelaaie. Mensen verliezen hebben en houden door het opzettelijk in brand steken van het beste zuiveringssysteem van onze aarde, namelijk de bomen.

In eigen land geeft men al te vaak de schuld van een heidebrand aan de roker. Velen vergeten daarbij dat de sigaret, hoe schadelijk en ongezond de stinkstok ook mag zijn, de sigaret ook moderniseerde. Het stokje dooft namelijk automatisch als je een beetje te lang wacht om een trekje te inhaleren. Wel mag men terecht de opmerking maken dat nogal wat wandelaars vuilaards zijn en hun afval laten slingeren. Het zijn niet enkel de lege flesjes of een kapotte zonnebril die gevaarlijke voorwerpen zijn op een heide. Zowat alles dat een beetje de zon kan reflecteren is gevaarlijk om de vlam in de heide te doen ontstaan.

Ooit voorspelde men dat de aarde door vuur en water zou vergaan.

Wat het vuur betreft zijn we op goede weg maar wat het water betreft kan zelfs een Ardense saswachter in deze periode voor geen ramp zorgen.

Wanneer de regen nog een tijdje achterwege blijft kunnen we de Rijn te voet met onze ‘badsloefkes’ oversteken. De lage waterstand is geen uitzonderlijk fenomeen. Enkele opeenvolgende droge maanden maakten onze voorouders ook mee.

Wel is de droogte opnieuw een puntje om als regering te klagen want geen water in de rivier wil zeggen geen transport en dus verlies voor onze economie.

Voor onze Waalse broeders en zusters worden zowel winters als zomers een catastrofe. Winters zonder sneeuw en zomers zonder water. Geen ski en ook geen afvaarten met de kajak. Blijft er dan nog enkel het mountainbiken over en links en rechts een afdaling van een rots?

De enige toeristen die de Ardennen nog zullen bezoeken zijn de Nederlanders en de jeugdverenigingen. Van geen van beide groepen zullen de Waalse inboorlingen rijk worden. Jeugdverenigingen brengen vanuit de Westhoek van hun eigen petatten tot hun bakken bier mee. De Nederlander brengt ook zijn pindakaas mee maar gaat wel een Orval of streekbier op café drinken maar overdrijft dan, valt met zijn fiets en de Waalse Gemeenschap mag dan opdraaien voor zijn ziekenhuisopname.

Alle narigheid zou het gevolg zijn van de klimaatverandering en we kunnen best nu reeds afdeling oprichten om Wallonië te ondersteunen als ontwikkelingsgebied.

Gelukkig staat BDW niet tussen mijn vrienden op facebook of ik moet camera’s plaatsen voor mijn veiligheid want wie in de regio van de war on drugs woont, kent de knepen van bombarderen…

 

12-08-2022 om 13:59 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Eddy!

Eddy Demarez zou een typetje kunnen worden voor van den Durpel! Voorlopig geschorst en misschien zelfs op termijn ontslagen want de Belgian Cats legden klacht neer voor zijn uitspraken. Demarez verontschuldigde zich reeds maar die excuses zijn blijkbaar onvoldoende. De ‘gepensioneerde’ leading lady van de Cats is wel bereid op termijn een gesprek aan te gaan. Dat het ongepast is om zijn gedacht te uiten voor jan en alleman klopt maar het is er ook wat over dat men aan de toog geen grappen en grollen meer mag vertellen. Alle respect voor de prestaties van de Belgian Cats maar wie met zijn uiterlijk er de nadruk wil op leggen dat hij van zijn geaardheid een item wil maken moet daar de gevolgen ook kunnen van verdragen. An kwam er openlijk voor uit dat ze lesbisch is en dat is haar goed recht maar dat wil niet zeggen dat iedereen haar mening moet delen. Geaardheid is persoonlijk maar je bent als hetero, homo of gender niet meer of minder dan een ander persoon. Iedereen heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij wil maar heeft niet het recht om zijn manier van leven op te dringen aan anderen. Stilaan kweekt men een categorie van ‘kruidjes roer me niet!’

Er werden grappen gemaakt over de zusjes Williams met hun boomstammen van armen, hun billen waarvan je met één bil soep kon maken voor een gans jaar. We herinneren ons nog de periode van Justine Henin die na een periode van tijdelijke rust op het court verscheen met plots een cup B in plaats van haar cupje A. Al waren de moppen hieromtrent flauw, er was niemand die er echt aanstoot aan nam.

Anders was het met de grappen over de VTM journalist als gender maar dat was dan ook het gevolg van de media die de vroegere man en nu vrouw in de etalage zette.

De openbare omroep gaat wellicht opnieuw de toer op zoals de zaak De Pauw. Een definitieve uitspraak in die zaak is er nog steeds niet en indien Bart zijn rechtzaak zou winnen zal er veel belastingsgeld van de openbare omroep naar De Pauw vloeien want de man zal dan zeker een eis tot schadevergoeding indienen voor willekeurig ontslag. Om nog niet stil te staan voor een bijkomende eis voor oneer.

We zijn dan Amerikaanse toestanden aan het navolgen en we kennen intussen die monsterbedragen voor schadevergoedingen.

Door flauwe, zinloze grappen en grollen zullen we nog meer herhalingen krijgen van FC De kampioenen. Gans Vlaanderen is dan slachtoffer van die enkele ‘modellen’ met extravagant kleurtje in hun haar, een kapsel dat vloekt of een overgespierde body.

 

Wellicht ligt de frustratie in eerste instantie van de Belgian Cats dat ze hun laatste wedstrijd verloren, dit niettegenstaande ze de betere ploeg waren maar omdat ze tactisch in de fout gingen werd dit het einde van hun prachtprestaties. Voorstaan met vijf punten en gewoon de bal laten rondgaan, de tijd laten wegtikken en slechts in de laatste seconde shotten naar de ring of zelfs niet shotten. Op die manier hadden ze met twee punten gewonnen… Bij evaluatie en bespreking van hun wedstrijd zal hen dit duidelijk zijn geworden en ligt dit feit mogelijks aan het ontstaan van domme opmerkingen van Demarez en ligt daar de reden van hun kwaad bloed!

Het is dan ook begrijpelijk dat collega’s van Demarez ongelukkkig zijn met zijn uitlatingen want de verslaggevers klopten veel uren en voelen zich tekort gedaan voor hun inzet tijdens de Spelen.

Een spijtige zaak maar moet dit nu opgeklopt tot gekappelde  mayonnaise?

 

De uitdrukking eigen schuld, dikke bult is vaak beter van toepassing dan de heisa over het probleem waar de meerderheid geen probleem van maakt…

 

10-08-2021 om 09:58 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaatverandering

Iedereen heeft de mond vol over de klimaatverandering. Het lijkt er inderdaad op dat de seizoenen zich niet meer houden aan het patroon waarmee we opgroeiden. Over gans de wereld zijn er problemen met vuur en water. Om de haverklap natuurrampen, hevige stormen, orkanen met doden en veel slachtoffers tot gevolg.

Vergaderen doet men wereldwijd al jaren maar buiten een papierberg aan verslagen en voorstellen naar de toekomst kwam er nog weinig uit de bus.

Elke partij heeft wel één of meerdere puntjes op zijn agenda om zijn kiezers te paaien maar concreet brengt dat allemaal weinig op.

Het zal en het kan ook niets opbrengen want het draait allemaal om één en hetzelfde. Geld en zich verrijken. De mens; het meest ontwikkelde beest op aarde, heeft vaak bedekt crimineel gedrag. Zo is het kappen van het amazonewoud al jaren aan de gang. In opdracht van criminelen worden bossen in brand gestoken. Uit winstbejag worden gronden in overstromin gsgebied verkocht als bouwgrond. Vervuilende fabrieken verpesten de omgeving met als gevolg dat niets vermoedende mensen wonen in gebieden die hun gezondheid schaden. De volledige wereld leeft in een soort toneel. Drugs, fraude en op grote schaal bedrog plegen is al sedert jaren voor Christus het beestachtige bij een minderheid van mensen maar die minderheid bepaalt het leven over de ganse wereld.

Dieren sterven uit door de mens maar diezelfde mens is zijn eigen ras ook aan het doen uitsterven…

De enige oplossing is de kleine minderheid beestige criminelen een enkele rit naar de ruimte geven…

 

 

09-08-2021 om 11:39 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zit erop!

 De Olympische Spelen zitten erop. Afgelopen nacht was het nog eventjes op de tanden bijten om de marathon te volgen. Op de valreep behaalde ons land nog een bronzen medaille. Een Somalische vluchteling die al sedert enkele jaren in ons land woont en traint in het Gentse. Als dank en eerbied voor zijn tweede vaderland liep hij de ziel uit zijn lijf en werd derde. Hoe dan ook elke atleet wie of wat ze ook zijn mag  fier  terugkijken op zijn of haar prestaties.

Het is logisch dat men vooral uitkijkt naar de resultaten van wie een medaille behaalde maar men mag ook wel eens stilstaan bij al diegenen die als vierde eindigden. De meest ondankbare plaats maar niet iedereen kan winnen. Ons land behaalde voor het eerst meer atleten die een diploma haalden. Dergelijk resultaat na een jaar corona waar men niet kon trainen zoals men wilde, waar er weinig wedstrijden plaats vonden is voor al die atleten een pracht prestatie. Neem er dan nog de omstandigheden bij van de temperatuur, de hoge vochtigheid en de beperkingen om zich vrij te mogen bewegen in het land van de rijzende zon en het respect voor de resultaten is nog groter.

Intussen ontstond de rel met Eddy Demarest omtrent ongeoorloofde uitspraken over de Belgian Cats. Ondoordachte uitspraken die een smet zullen werpen op de gepresteerde resultaten en zullen hopelijk in de minne kunnen opgelost worden tussen de betrokken partijen. Niemand heeft baat bij het opschroeven van de domme uitspraken van Demarest. Dat levert enkel niets op.  

 

Nu gaan we nog de periode meemaken van de vele foto’s in kranten van de atleten geflankeert door de burgemeesters en het halve of hele Schepencollege. Mensen die niks met de prestaties te maken hebben maar die nog  fierder dan de atleet in kwestie hun borst zullen opsteken op de foto.

Opkijken naar Parijs binnen drie jaar en wie weet kunnen er velen ter plaatse gaan supporteren…

!

 

 

09-08-2021 om 11:37 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurramp!

Volgens de laatste berichten in de media was de natuurramp in de Ardennen een ramp door een menselijke fout!

Dat er fouten gebeurden was al een tijdje duidelijk. Dagen op voorhand verwittigde de weerkundige dienst dat de regen met bakken uit de hemel zou vallen. De vraag is dan ook waarom de verantwoordelijken van de diverse stuwdammen er niet voor zorgden dat de reservoirs op een laag niveau stonden. Waarom werd vooraf het peil van rivieren zoals Ourthe, Lesse, vesder niet op zomerniveau gebracht zodat de overvloed aan water zijn gang niet kon vinden zoals in de winter?

Dat kleine rivieren plots een golf van twee meter door de straten jagen is een scenario voor een fictie rampfilm maar niet normaal in een streek die 250km van de kust is gelegen. Dergelijke vloedgolven zijn het ‘voorrecht’ voor kustgemeenten.

Er zullen nog een periode vergaderingen volgen over hoe naar de toekomst dergelijke rampen kunnen vermeden worden maar intussen zitten slachtoffers in de kou. Daarenboven hapert er ook nog veel in de opvang en de hulp voor slachtoffers.

De balans is na het aantal doden ook zwaar voor al wie hebben en houden verloor. Een schroothoop van tienduizend wagens waarvan het aantal eigenaars die geen omnium hebben zal hoog liggen. Verzekeringen zullen zoals altijd zich beroepen op de kleine lettertjes in de overeenkomsten om zo weinig mogelijk vergoedingen te moeten uitbetalen.

Ons land heeft een goede faam om in het buitenland hulp te verlenen maar in eigen land kwamen ze traag op gang. Te laat bleek na de eerste evaluatie over de catastrofe…

 

 

07-08-2021 om 17:30 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-08-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ventieltje

 

Voorwerpen en toestellen waar druk in kan ontstaan zijn voorzien van een ventiel zodat bij overdruk die overtollige druk kan ontsnappen. Sommigen

Denken dat het ‘soupapke’ bij de  man een ventieltje is. Dat is totaal niet het   geval. Vraag dat maar aan al die onderzoekers van de dossiers over pedofielen .Voor diegenen die om de zoveel luttele seconden aan hetzelfde denken hebben die mogelijks de indruk dat hun aanhangseltje een ventieltje is maar de mens heeft geen ingebouwde overdrukklep…

Met de aan de gang zijnde Olympische Spelen is dit duidelijk geworden.

De Amerikaanse  Simonne moest haar demonstraties aan de toestellen staken omdat de druk van haar ganse natie en de halve wereld een te zware belasting werd. Ze kwam er openlijk en spontaan voor uit dat ze die druk geestelijk niet meer aankon. Iedereen geschokt door haar beslissing en links en rechts kon ze op begrip rekenen.

Begrip is relatief want we blijven merken dat presentators zoals een Karl atleten blijven onder druk zetten en steken het niet onder stoelen of banken dat die gouden, zilveren of bronzen plak het enige is dat telt. Zielig want wie jaren trainde tot het uiterste verdient bewondering dat hij/zij mag deelnemen aan het sportevenement van het jaar.

Sporten is gezond zolang men naast het sportieve ook plezier heeft aan zijn of haar sport. Bij het begin van de Spelen kwamen snotneuzen van 12 en 13 jaar aan bod met hun plankske met wieltjes. Formidabel was hun uitleg na hun wedstrijd toen die verklaarden dat het tof en plezant was en dat ze wel geen medaille hadden maar fier waren om te mogen deelnemen. Die jongeren hun eerlijke uitleg drong tot heden nog steeds niet door bij mensen zoals de presentator van het programma van ‘hier tot in Tokyo!’

Een ander schoolvoorbeeld waren onze ploeg van het drie tegen drie basket. Amateurs die formidabele prestaties leverden. Maar geen plak dus een fait divers en boeken toe!

Jongeren staan te popelen om zich in te schrijven bij sportverenigingen en ouders hopen dat hun zoontje of dochtertje ooit ook mag deelnemen. Te weinig besef is er dat fenomenen zoals Nina zelden uit de bloemkolen ontspruiten….

 

03-08-2021 om 09:50 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blunderboek

 

Het mag gaan stoppen met de blunders!

Met veel tamtam verkondigde de regering dat festivals zouden kunnen doorgaan in augustus. Na de jeugd vol met enthousiasme te laten uitkijken naar de herwoonnen vrijheid moest de regering op zijn stappen terugkeren. Nu is men opnieuw de mensen gek aan het krijgen voor beperkte festivals. Dit niettegenstaande overal de cijfers stijgen.

Waar noch de ‘leiders’ noch de wetenschappers met een woord over kraaien zijn de naakte feiten dat zelfs wie twee inspuitingen heeft gehad nog steeds vatbaar is om corona te krijgen. De ingespotenen hebben buiten wat moeheid weinig last van het virus maar we hoorden nog geen woord over het eventueel doorgeven van het virus aan wie niet is ingespoten.

Met alle middelen slaan ze ons om de oren dat ons land aan de top staat van de vaccinatie maar op wereldgebied staat de vaccinatie nog bijna aan het begin. Dus we zijn nog veraf van het verslaan van het virus.

Het zal nog lang duren voor we van volledige vrijheid kunnen spreken want de non-believers van het vaccin groeit aan…

Het is zoals met de wateroverlast. We namen maatregelen maar toch blijven straten en huizen onderlopen…

Di Rupo kan zich binnen drie jaar opgeven als amateur om deel te nemen aan de Olympische Spelen. In zijn ‘speedy’ anderhalve kilometer zwemmen in de Seine,40 kilometers fietsen op zijn mountainbike door de tuinen van Versailles om dan 10 kilometer te lopen door de straten van Parijs….Dit uiteraard in de veronderstelling dat Frankrijk binnen drie jaar geen rode zone meer is.Trainen kan hij volop in de Maas en het mountainbiken zal hij ook wel onder de knie krijgen want elk pad in de Ardennen ligt er spekglad bij sedert de overstroming. Elio kan zelfs wat extra oefenen door stroomopwaarts te zwemmen tijdens de trainingen want van een beetje tegendraads zwemmen heeft hij al jaren ervaring.

Wel moet Elio hopen dat ze vlug elektriciteit hebben in zijn streek want hij moet op zijn minst een tattoe laten plaatsen met een haantje (de voorste) op zijn borst!

 

 

 

03-08-2021 om 09:46 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We mogen niet klagen ...

Op de eerste dag van de Spelen dat de Belgen meededen hebben we geen reden tot klagen.

Wout behaalde de zilveren plak, de hockey mannen versloegen met brio de Nederlanders, de roeiers gaan door naar de halve finale, ons lichtgewichtje in het gewichtheffen werd vijfde en de tree on tree basketploeg won ook 1  van zijn 2 wedstrijden.

We hebben wel al enkele atleten die huiswaarts mogen keren maar van hun inzet mogen we ook niet klagen.

Naast het sportieve is er ook altijd die factor geluk nodig. 

Ben op één dag al op zoek naar dat oude doosje Union match om tussen de oogjes te steken, want nog 14 dagen om 4u naar het scherm kijken is van het goede teveel !

27-07-2021 om 21:21 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Losse gedachten

Een meer dan trieste situatie in Wallonië. Vele duizenden verloren hebben en houden. Alles kwijt van woning tot hun emotionele bezittingen. Op enkele uren verloren mensen al wat ze opbouwden.

Als verwoede peddelaar toefde ik vaak op de Ardense wateren. De Ourthe en de Lesse hadden mijn voorkeur en lang geleden nam ik deel aan wedstrijden. Op wedstrijddagen werd er meer water en stroming op de rivieren gestoken zodat we meer verval en snelheid kregen. De Ardense waterwegen hebben dus ervaring met het veel of weinig doorlaten van water van de ene naar de andere stuwdam.

Dat openen en afsluiten met schotbalken doet me herinneren aan de verhalen van wijlen mijn grootvader die twee wereldoorlogen meemaakten.

Opa zijn verhaal en de lectuur over het ‘verzuipen’ van de Duitsers die achter de sluis van Nieuwpoort door het water hun plannen in duigen zagen vallen roept bij mij een vreselijke gedachte op.

Aan de woorden van weerman Frank twijfel ik niet. Hij voorspelde zware regenval en ik heb meer dan eens Ourthe en andere rivieren buiten hun oevers zien treden. Elke winter kennen ze in Wallonië het gevaar van de te dicht staande caravans aan de waterkanten. Ze zijn natte voeten gewoon en sleuren de caravans op het laatste nippertje en soms wat te laat weg. De Ardenees kent zijn natuur zowel wat water als jagen betreft. Ze leven er met de natuur. Dat door de hevige regenval rivieren vlugger buiten hun oevers traden is best mogelijk maar het is niet normaal dat mensen die er al jaren wonen het plots over golven van 2 meter hebben die op hen afkwamen. Dan denk ik aan wat de sluiswachter in Nieuwpoort deed! Sluis open en achterliggend gebied onder zetten.

Zou het niet kunnen dat een ijverige ambtenaar om de stuwdam die hij onder zijn controle had liet verlagen zonder daarbij na te denken dat hij het volgende dorp en de daarop volgende dorpen een tsunami bezorgde? Zonder nadenken zijn omgeving beschermen maar de ganse waterwinkel tot aan de zee danig zwaar belastte met de gevolgen die we nu kennen?

Een man die in paniekreactie een catastrofe veroorzaakte… Een ingeving met niet te voorziene gevolgen…

27-07-2021 om 21:16 geschreven door Baziel  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • Hallo medeblogvriend(en) in de komende feestdagen
 • Prettige zomerse zonnige dag
 • Goedemiddag blogmaatje
 • voyeurisme?
 • Deal!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Foto
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!