2 grote appels in fijne stukjes of schijfjes gesneden
1/2 theelepel zout
2 theelepels vanille extract
2 theelepels kaneel poeder
(tulband) cake vorm ingevet met boter en bloem
Stap voor stap maken van lekkere cake
1.Oven voorverwarmen op 180 graden.
2.Zeef de bloem in een kom.
3.Meng het zout, bakpoeder, kaneel poeder en suiker door elkaar.
4.Meng het suiker mengsel door de bloem (gebruik de kloppers van de mixer) en zet apart.
5.In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract in de olie.
6.Zet de kloppers van de mixer op laagste stand en meng beetje bij beetje de bloem doorheen de olie tot een glad beslag.
7.Neem de ingevette cake vorm en lepel er het deeg beslag in.
8.Laat 1 uur bakken in de oven: totdat de cake goud-donker bruin is of totdat een priem in het deeg gestoken droog aanvoelt.
9.Haal de cake uit de oven en laat afkoelen vooraleer uit de cake vorm te verwijderen: snijdt met een mes rondom de cake-rand, zet een bord of beter een taart rooster op de cake en draai om.
10.Laat volledig afkoelen en je mag ze ook versieren of werk af met bloemsuiker boven de cake te ziften.
2 grote appels in fijne stukjes of schijfjes gesneden
1/2 theelepel zout
2 theelepels vanille extract
2 theelepels kaneel poeder
(tulband) cake vorm ingevet met boter en bloem
Stap voor stap maken van lekkere appelcake
1.Oven voorverwarmen op 180 graden.
2.Zeef de bloem in een kom.
3.Meng het zout, bakpoeder, kaneel poeder en suiker door elkaar.
4.Meng het suiker mengsel door de bloem (gebruik de kloppers van de mixer) en zet apart.
5.In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract in de olie.
6.Zet de kloppers van de mixer op laagste stand en meng beetje bij beetje de bloem doorheen de olie tot een glad beslag.
7.Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijdt in schijfjes.
8.Roer met een houten lepel de appels en de noten doorheen het cake deeg.
9.Neem de ingevette cake vorm en lepel er het deeg beslag in.
10.Laat 1 uur bakken in de oven: totdat de cake goud-donker bruin is of totdat een priem in het deeg gestoken droog aanvoelt.
11.Haal de cake uit de oven en laat afkoelen vooraleer uit de cake vorm te verwijderen: snijdt met een mes rondom de cake-rand, zet een bord of beter een taart rooster op de cake en draai om.
12.Laat volledig afkoelen en je mag ze ook versieren of werk af met bloemsuiker boven de cake te ziften.
- Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 bakplaatje vol (zo een voorgevormde waar je de papiertjes kan insteken, 12 ) vind je bij de Hema, Aveve...
- 125 g zelfrijzende bloem - 125 g suiker - 125 g boter (solo) die je zacht hebt laten worden, gewoon een tijdje uit de koelkast leggen. niet in de microgolf. - 2 eitjes (100 g ei) - 2 eetlepels melk - halve theelepel vanille-extract
De oven voorverwarmen op 180° graden. Alles bij elkaar in de mengkom gooien, behalve de melk en goed mixen, daarna de melk erbij, nog eventjes mixen en je beslag is al klaar.
Het kan haast niet makkelijker. Als je een spuitzak hebt, gebruik die dan om te vullen, dan blijven je cupcakepapiertjes mooi proper. Maar je kan het ook met twee lepels vullen.
De oven in, en een kwartiertje tot 20 minuutjes in de oven. Je moet je oven leren aanvoelen eigenlijk. Die hebben allemaal een eigen karakter! Altijd controleren met een tandenstokertje. Even in een cakeje prikken en kijken of er nog nat beslag aan hangt. Is dat niet het geval dan is het klaar.
Ik zelf zet de temperatuur nog een tikje lager waardoor ze iets langzamer rijzen en het een mooie bolling geeft. Je moet dat zelf maar een beetje uitproberen.