Inhoud blog
  • recept "appeltaart"
  • recept "cake"
  • recept "appelcake"
  • recept "milkshake banaan"
  • recept " vanille cupcakes"
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    recepten
    recepten voor jong en oud!
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "appeltaart"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten - voor

    4 personen

    - 150 gram bloem

    - 1/4 pakje bakpoeder

    - 150 gram suiker

    - 1/2 zakje vanillesuiker

    -150 gram boter

    1.Verwarm de oven voor op 175°C.

    2. Suiker+vanillesuiker+eidooiers+boter samen mixen.

    3. Bloem +bakpoeder doormengen,daarna stijfgeklopt eiwit en eventueel 1 lepel melk doorroeren.

    4. Beboter een ovenschaal en giet het deeg erin.

    5. Snij de appels in fijne sneetjes en schik ze mooi op de taart.

    6. Zet de taart 20 tot 25 minuten in de oven.

    Smakelijk!

    Geniet van appeltaart!

    10-03-2012 om 16:25 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "cake"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten om cake te maken

    400 gram suiker

    330 gram gezeefde bloem

    300 gram (pecan) fijngehakte noten

    2 eieren

    375 ml olie

    poeder suiker om de appelcake te versieren

    2 grote appels in fijne stukjes of schijfjes gesneden

    1/2 theelepel zout

    2 theelepels vanille extract

    2 theelepels kaneel poeder

    (tulband) cake vorm ingevet met boter en bloem

    Stap voor stap maken van lekkere cake

    1.Oven voorverwarmen op 180 graden.

    2.Zeef de bloem in een kom.

    3.Meng het zout, bakpoeder, kaneel poeder en suiker door elkaar.

    4.Meng het suiker mengsel door de bloem (gebruik de kloppers van de mixer) en zet apart.

    5.In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract in de olie.

    6.Zet de kloppers van de mixer op laagste stand en meng beetje bij beetje de bloem doorheen de olie tot een glad beslag.

    7.Neem de ingevette cake vorm en lepel er het deeg beslag in.

    8.Laat 1 uur bakken in de oven: totdat de cake goud-donker bruin is of totdat een priem in het deeg gestoken droog aanvoelt.

    9.Haal de cake uit de oven en laat afkoelen vooraleer uit de cake vorm te verwijderen: snijdt met een mes rondom de cake-rand, zet een bord of beter een taart rooster op de cake en draai om.

    10.Laat volledig afkoelen en je mag ze ook versieren of werk af met bloemsuiker boven de cake te ziften.

    10-03-2012 om 15:58 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "appelcake"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten om appelcake te maken

    400 gram suiker

    330 gram gezeefde bloem

    300 gram (pecan) fijngehakte noten

    2 eieren

    375 ml olie

    poeder suiker om de appelcake te versieren

    2 grote appels in fijne stukjes of schijfjes gesneden

    1/2 theelepel zout

    2 theelepels vanille extract

    2 theelepels kaneel poeder

    (tulband) cake vorm ingevet met boter en bloem

    Stap voor stap maken van lekkere appelcake

    1.Oven voorverwarmen op 180 graden.

    2.Zeef de bloem in een kom.

    3.Meng het zout, bakpoeder, kaneel poeder en suiker door elkaar.

    4.Meng het suiker mengsel door de bloem (gebruik de kloppers van de mixer) en zet apart.

    5.In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract in de olie.

    6.Zet de kloppers van de mixer op laagste stand en meng beetje bij beetje de bloem doorheen de olie tot een glad beslag.

    7.Schil de appels, ontdoe van het klokhuis en snijdt in schijfjes.

    8.Roer met een houten lepel de appels en de noten doorheen het cake deeg.

    9.Neem de ingevette cake vorm en lepel er het deeg beslag in.

    10.Laat 1 uur bakken in de oven: totdat de cake goud-donker bruin is of totdat een priem in het deeg gestoken droog aanvoelt.

    11.Haal de cake uit de oven en laat afkoelen vooraleer uit de cake vorm te verwijderen: snijdt met een mes rondom de cake-rand, zet een bord of beter een taart rooster op de cake en draai om.

    12.Laat volledig afkoelen en je mag ze ook versieren of werk af met bloemsuiker boven de cake te ziften.

    10-03-2012 om 15:42 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "milkshake banaan"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 persoon " Banana"

    ingrediënten

    - 200 ml natuuryoghurt

    - 1/2 zakje vanillesuiker

    - een banaan (mag ook ander stuk fruit zijn )

    1. (als je banaan hebt gekozen) Pel de banaan.

    2. Doe het fruit samen met de yoghurt en vanillesuiker in een kom.

    3. Mixen.

    4. Opdienen en klaar!

    .

     

    10-03-2012 om 15:32 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept " vanille cupcakes"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanille cupcakes

    - Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 bakplaatje vol (zo een voorgevormde waar je de papiertjes kan insteken, 12 ) vind je bij de Hema, Aveve...

    - 125 g zelfrijzende bloem
    - 125 g suiker
    - 125 g boter (solo) die je zacht hebt laten worden, gewoon een tijdje uit de koelkast leggen. niet in de microgolf.
    - 2 eitjes (100 g ei)
    - 2 eetlepels melk
    - halve theelepel vanille-extract

    De oven voorverwarmen op 180° graden.
    Alles bij elkaar in de mengkom gooien, behalve de melk en goed mixen, daarna de melk erbij, nog eventjes mixen en je beslag is al klaar.

    Het kan haast niet makkelijker. Als je een spuitzak hebt, gebruik die dan om te vullen, dan blijven je cupcakepapiertjes mooi proper. Maar je kan het ook met twee lepels vullen.

    De oven in, en een kwartiertje tot 20 minuutjes in de oven. Je moet je oven leren aanvoelen eigenlijk. Die hebben allemaal een eigen karakter! Altijd controleren met een tandenstokertje. Even in een cakeje prikken en kijken of er nog nat beslag aan hangt. Is dat niet het geval dan is het klaar.

    Ik zelf zet de temperatuur nog een tikje lager waardoor ze iets langzamer rijzen en het een mooie bolling geeft. Je moet dat zelf maar een beetje uitproberen.

    10-03-2012 om 15:27 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "Lolrol"

    4 peronen "Lolrol"

    - 3 eieren

    - 45 gram zelfrijzende bloem

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 90 gram witte suiker

    - 45 gram maïzena
    - 1 potje abrikozencompote

    1. Verwarm de oven op 180°C

    2. Breek de eieren in een mengbeker.

    3. Voeg de witte suiker en de vanillesuiker toe.

    4. Mix het eimengsel tot het stijf wordt.

    5. Meng er de maïzena en de bloem beetje bij beetje voorzichtig door met een spatel.

    6. Leg een bakpapier op een bakblik en giet het deeg erop.

    7. Laat 10 minuten bakken op 180°C.

    8. Haal nu de koek uit de oven en keer hem om op een propere keukenhanddoek.

    9. Haal het bakpapier eraf en bestrijk de koek met abrikozencompote.

    10. Rol de koek op en snijd hem in plakjes.

    10-03-2012 om 15:18 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept "dwergherberg"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 personen " Dwergherberg"

    ingrediënten

    - 1 banaan

    - een halve citroen

    - 1 blikje halve perzikken

    - 1 blikje ananasschijven

    - 1 soeplepel vanillepuddingpoeder

    1. Pel de banaan en snijd ze in 4 gelijke stukken (eerst in de helft en dan doormidden verticaal)

    2. Open de blikjes en vang het sap op in een pannetje.

    3. Pers de citroen en doe het in het pannetje.

    4. Neem 4 bordjes en leg op elk bordje een ananasschijfje.

    5. Steek in het midden een stuk banaan.

    6. Plaats een perzikhoedje op elk stuk banaan.

    7. Doe een beetje koud water bij het puddingpoeder en meng tot je een papje krijgt.

    8. Breng het vruchtensap aan de kook.

    9. Giet er langzaam het gele papje bij terwijl je roert, het vruchtensap zal dikker worden.

    10. Giet de vruchtensaus over de fruit paddenstoelen en laat ze afkoelen.

    10-03-2012 om 15:17 geschreven door dae recepten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 05/03-11/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs