Inhoud blog
  • Cupcakes Versieren Kinderfeestje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cupcakes Maken En Versieren
    Heerlijke en mooie cupcakes recepten
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes Versieren Kinderfeestje

    CupCakes Decoreren kun jij op verschillende manieren doen.


    We gaan hieronder twee omschrijven. Een mooie en makkelijke methode is de Toppingtoef. Het enig wat je moet doen is een spuitzak opvullen met topping en dit in een mooie toef op jou cupcakes spuiten.


    Je kunt je dot erna allicht opleuken met allerlei versiersels, zoals pareltjes, glittertjes, enzovoorts.


    Let goed op dat jij de bijsmaak van de topping aanpast aan de smaak van je cupcake, zodat de smaken goed bijeen opgaan.


    Een voorbeeld voorschrift van een topping kan zijn:
    50 gram gepureerde aardbeien
    115 gram echte roomboter
    160 gram poedersuiker
    Halve theelepel vanille-extract

    Klop eerst de roomboter voor de boterglazuur gemakkelijk romig. Filter erna de poedersuiker bij de boter en klop op een lage stand totdat de poedersuiker is geabsorbeerd. Voeg daarna de aardbeienpuree en het vanille-extract toe.

    Doe nu het mengsel in een spuitzak en spuit het adembenemend op de cakejes. Na het maken kun je de cakejes het beste zo vlug mogelijk serveren, en anderszins bewaren in de koelkast zodat de topping niet te mals wordt.

    Jij kunt vanzelfsprekend ook je cupcakes opsieren met fondant of marsepein. Hiermee heb jij echt grenzeloos veel mogelijkheden en kan je bijna alles maken wat je maar wilt. De borstplaat of marsepein is leverbaar in ontzettend talrijk mooie en leuke kleuren. Jegens behulp van bijvoorbeeld speciale vormpjes maak jij de mooiste creaties

    Dit is een goed recept voor het maken van 12 lekkere Cupcakes Maken:

    Wat voor ingredienten heb jij nodig:
    125 gram roomboter op kamertemperatuur
    125 gram kristalsuiker
    125 gram zelfrijzend bakmeel
    2 eetlepels melk op kamertemperatuur
    2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

    Welke keukenspullen moet jij nemen:
    1 grote kuip,
    1 mixer met beslag haken,
    2 eetlepels,
    1 houten prikker,
    1 (afkoel)rooster.
    houten plank of eetbord

    De maak van cupcakes:
    Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het braadrooster in het midden van de oven. Doe papieren vakvormpjes in een cupcake blikje en zet dit alvast klaar. De cupcakes zitten gedurende het schroeien beter in vorm wanneer jij een cup koek bakblik gebruikt, ook is het in een bakblik makkelijker de cupcakes vormpjes te vullen met beslag.

    Doe de roomboter in een kom en voeg de fructose toe. Zet de staafmixer aan op middelhoge vlugheid en mengsel de boter en de fructose goed door elkaar heen, tot er een lichte en luchtige hoop ontstaat. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix continue de massa met de mixer op middelhoge snelheid als jij een kippenei hebt toegevoegd.

    Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend meel toe. Mix gedurig de massa met de mixer op middelhoge snelheid als jij een partij meel hebt toegevoegd. Als laatste voeg jij de melk toe en mix jij nog eens twee minuten geheel goed door mekaar met de mixer op middelhoge tempo, tot een luchtig en glad beslag.

    Het opvullen gaat nu heel makkelijk.
    Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cup koek vormpje. Met een 2e lepel schraap jij het beslag eraf. De vormpjes naar schatting tot 2/3 opvullen, de cakejes rijzen nog in de fornuis.

    Open de luchtoven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht jij een microgolf gebruiken met oven functie wiens de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cup cakes 20-25 minuten in de kachel op 170 graden. Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openstellen, anders dalen de cup cakes misschien in.

    Na 20 minuten open jij de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cup koek om te controleren of de cup cakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.

    Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat jij de cupcakes opnieuw 5 minuten in de oven schroeien. Controleer na 5 minuten weer of de cup cakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van jou cup cakes uiteenlopen.

    Als de cup cakes finaal zijn afgekoeld trek jij de cup cakes heel voorzichtig uit het cup koek bakblik. De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.


    Hoe maak je glazuur:

    Ingrediƫnten:
    3-5 theelepel(s) drinkwater, onderschikkend van de dikte die jij wenst voor jou glazuur
    150 gram poedersuiker
    eventueel kleurstof

    Of maak ze zo:
    Voor rose glazuur: 3 lepels bessensap
    Voor gelig glazuur: 4 lepels geconcentreerd sinaasappelsap
    Voor oranje glazuur: 4 lepels sinaasappellimonadesiroop

    Bereiding:
    Zeef de poedersuiker in een kom, roer het vocht erbij (beetje bij beetje). Bestrijk onder andere een "afgekoelde" koek ermee. Dan anderhalf uur drogen.

    04-10-2012 om 00:00 geschreven door propay2012  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 01/10-07/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs