CupCakes Decoreren kun jij op verschillende manieren doen.
We gaan hieronder twee omschrijven. Een mooie en makkelijke methode is de Toppingtoef.
Het enig wat je moet doen is een spuitzak opvullen met topping en dit in
een mooie toef op jou cupcakes spuiten.
Je kunt je dot erna allicht opleuken met
allerlei versiersels, zoals pareltjes, glittertjes, enzovoorts.
Let goed op dat jij de bijsmaak van de topping aanpast aan de smaak van je cupcake, zodat de smaken goed bijeen opgaan.
Een voorbeeld voorschrift van een topping kan zijn:
50 gram gepureerde aardbeien
115 gram echte roomboter
160 gram poedersuiker
Halve theelepel vanille-extract
Klop eerst de roomboter voor de boterglazuur gemakkelijk romig. Filter erna
de poedersuiker bij de boter en klop op een lage stand totdat de
poedersuiker is geabsorbeerd. Voeg daarna de aardbeienpuree en het vanille-extract
toe.
Doe nu het mengsel in een spuitzak en spuit het adembenemend op de cakejes. Na het
maken kun je de cakejes het beste zo vlug mogelijk serveren,
en anderszins bewaren in de koelkast zodat de topping niet te mals wordt.
Jij kunt vanzelfsprekend ook je cupcakes opsieren met
fondant of marsepein. Hiermee heb jij echt grenzeloos veel mogelijkheden en kan je
bijna alles maken wat je maar wilt. De borstplaat of marsepein is leverbaar in
ontzettend talrijk mooie en leuke kleuren. Jegens behulp van
bijvoorbeeld speciale vormpjes maak jij de mooiste creaties
Dit is een goed recept voor het maken van 12 lekkere Cupcakes Maken:
Wat voor ingredienten heb jij nodig:
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
Welke keukenspullen
moet jij nemen:
1 grote kuip,
1 mixer met beslag haken,
2 eetlepels,
1 houten prikker,
1 (afkoel)rooster.
houten plank of eetbord
De maak van cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het braadrooster in
het midden van de oven. Doe papieren vakvormpjes in een cupcake blikje en zet dit
alvast klaar. De cupcakes zitten gedurende het schroeien beter in vorm
wanneer jij een cup koek bakblik gebruikt, ook is het in een bakblik makkelijker
de cupcakes vormpjes te vullen met beslag.
Doe de roomboter in een kom en voeg de fructose toe. Zet de staafmixer aan op middelhoge vlugheid en mengsel de boter en de fructose goed door
elkaar heen, tot er een lichte en luchtige hoop ontstaat. Voeg nu 1
voor 1 de eieren toe. Mix continue de massa met de mixer op middelhoge snelheid
als jij een kippenei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend meel toe. Mix gedurig de
massa met de mixer op middelhoge snelheid als jij een partij meel hebt
toegevoegd. Als laatste voeg jij de melk toe en mix jij nog eens twee
minuten geheel goed door mekaar met de mixer op middelhoge tempo, tot een
luchtig en glad beslag.
Het opvullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het
papieren cup koek vormpje. Met een 2e lepel schraap jij
het beslag eraf. De vormpjes naar schatting tot 2/3 opvullen, de cakejes rijzen
nog in de fornuis.
Open de luchtoven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven
op het rooster. Mocht jij een microgolf gebruiken met oven
functie wiens de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de
cup cakes 20-25 minuten in de kachel op 170 graden. Je kunt het beste de ovendeur
tussentijds niet openstellen, anders dalen de cup cakes misschien in.
Na 20 minuten open jij de ovendeur en prik je met een houten
prikker in een cup koek om te controleren of de cup cakes gaar zijn. Wanneer er
geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de
cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat jij
de cupcakes opnieuw 5 minuten in de oven schroeien. Controleer na 5 minuten weer of de
cup cakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is
anders, hierdoor kan de baktijd van jou cup cakes uiteenlopen.
Als de cup cakes finaal zijn afgekoeld trek jij de
cup cakes heel voorzichtig uit het cup koek bakblik. De papieren
bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Hoe maak je glazuur:
Ingrediƫnten:
3-5 theelepel(s) drinkwater, onderschikkend van de dikte die jij
wenst voor jou glazuur
150 gram poedersuiker
eventueel kleurstof
Of maak ze zo:
Voor rose glazuur: 3 lepels bessensap
Voor gelig glazuur: 4 lepels geconcentreerd sinaasappelsap
Voor oranje glazuur: 4 lepels sinaasappellimonadesiroop
Bereiding:
Zeef de poedersuiker in een kom, roer het vocht erbij (beetje bij
beetje). Bestrijk onder andere een "afgekoelde" koek ermee. Dan anderhalf
uur drogen.